2016-07-11 902 views
前續:同班Friends話過澳門由五月份講到七月份,終於唔係齋Up 係七月的第一個weekend終於出發啦👻不過往往明天同意外我地都無法預料誰先來,本來我地四條Queen一齊出發嘎嘛,結果臨出發噶前一晚Jackie的簽證還未收到,結果咁就少左個人一齊去。咁都算了,點知意外接種而來,當我地搭緊直通巴士嘎時候,Tenly媽告訴我,她的簽證大半年前用左~結果距就落車回程,又一個小夥伴離開隊伍。當時心裡活動:💃🏻👻😍👉👩‍👩‍👧‍👧👩‍👩‍👧👭👉😰😔😑正題於是乎我重整心情,帶住依舊年輕的心出發。用搭車噶時間用來瀏覽我至愛用噶Openrice,睇下邊度有好嘢食😋😋😋從關閘落車之後我地決定搭巴士,🚍搭16號到粵通碼頭落車,落車之後用我個離線地圖終於定位到達我要去噶目的地-福隆新街1號•壹燕堂甜品。呢條街都係食食食 岩曬我由於太早來到,Miu到人地噶營業時間寫住12:00~?! 唔記得佐添..呢一個鐘我帶住Migo🐷梗係去掃貨啦!非常滿足,兩個已經失控噶人。兩粒鐘之後,我哋回到最初嘎地方-壹燕堂壹場來到梗係要試試大家推薦噶芒果腸粉啦,$38Mop價錢公道,物美味道好薏米水都值得推薦,特別係d薏米好Q
前續:
同班Friends
於是乎我重整心情,帶住依舊年輕的心出發。

呢一個鐘我帶住Migo🐷梗係去掃貨啦!

壹場來到梗係要試試大家推薦噶芒果腸粉啦,
$38Mop價錢公道,物美味道好
芒果腸粉
薏米水都值得推薦,特別係d薏米好Q好好噘,好飲🍸
薏米水
當然貪新鮮試埋牛奶燕窩撻同燕窩葡撻😋
燕窩牛奶撻
燕窩葡撻
Miko🐷話想食呢個👇
唔記得距叫乜,我就知道距好鬼死咸
如果你本身係咸底噶話,就唔好試了👆
🙄真係真係好咸。

最後
呢間壹燕堂甜品真係值得一試噶

WeChat Name:terry
➕我打備註,Open rice😁
2016-07-02
$60 (Lunch)
芒果腸粉
薏米水