2015-12-24 1735 views
來澳門玩兩日, 試住新酒店新濠天地, 本來訂咗酒店lunch buffet, 不過昨晚食太多又胃口不大, 諗住食少少嘢就去玩埋個摩天輪&蝙蝠俠, 就嚟呢到求其買啲嘢食.呢度周圍打造成好似澳門舊街的裝修, 舖頭紅色鐡閘, 周圍擺咗啲摺枱.  可能因為朝早又係星期一, 所以人流勁少, 我哋每人買咗個豬扒飽(地道豬扒包, $34), 凍台式奶茶(天仁茗茶, $25) & 葡撻(路氹葡撻, $12)做早餐豬扒飽可以揀用菠蘿包, 軟包或硬豬仔, 我揀咗軟包, 豬扒較薄但味道ok, 夾有生菜蕃茄洋蔥&沙律醬, 雖然唔係話超好味, 但熱炙炙又唔洗排隊唔駛同人迫, ok啦; 葡撻較細隻, 不過又係熱炙炙, 皮脆蛋夠滑又唔太甜, 唔錯; 天仁唔洗講啦, 不過話12點後先有珍珠囉~價錢當然比出面貴少少(後來發現澳門旅遊區嘢食啲價錢都唔係平....), 不過唔想行咁遠, 食少少嘢先玩蝙蝠俠(真係唔好食太飽去玩...), 咁呢度都叫有啲選擇的.

Other Info. : 呢度仲有其他嘢食 (e.g. 份子雪糕), 有少少手信賣, 仲有間士多仔有飲品賣, 不過唔知開幾點.
2015-12-07
$70 (Breakfast)