2009-09-06 35 views
睇到幾本書都有介紹西灣安記,一於黎試下,西灣個舖位係巷入面,由噴水池果邊方向行過去,見到 sasa 一定要望右,就係呢條巷,行過唔留心可能會 miss 左~環境好普通既茶餐廳格局,裝修頗舊,但都企理既。共有 2 層,地方唔算大,地下大約有 6-8 張檯,樓上多少少,大部份都係 4人檯。冷氣 ok,加上風扇,出面行到好熱入黎都幾涼快~食物種類唔算好多,同澳門好多茶餐廳一樣,都係無 set 供應,全部散叫,不過價錢唔貴,食包加杯飲品大約 $25~豬扒包 ($12):~ 麵包外脆內軟,剛烘過所以仍暖,聞落幾香麵粉味~ 豬扒係炸既,個人覺得煎好食 d,唔駛食多層粉~ 豬扒好入味,好腍,無骨,食落唔乾仲好有肉汁~ 加埋少少洋蔥碎,好香~ 辣魚包 ($8):~ 個包同豬扒包個包一樣,都好味~ d 辣魚比較普通,好似超市罐頭果 d,都幾香既,不過越食越辣!!紅豆冰 ($13):~ 唔推介!!! 至少我一定唔會再點... 因為真係好無味!! ~ 紅豆好少,又唔香,個底係淡奶加水味,好稀好稀果隻...服務一般啦,又唔覺得 d 侍應好粗魯扔野咁,我地上到上層都有人招呼幫我搵個位,手腳都幾快,所以我覺得都

豬扒包 ($12):
~ 麵包外脆內軟,剛烘過所以仍暖,聞落幾香麵粉味
~ 豬扒係炸既,個人覺得煎好食 d,唔駛食多層粉
~ 豬扒好入味,好腍,無骨,食落唔乾仲好有肉汁

~ 加埋少少洋蔥碎,好香~

辣魚包 ($8):
~ 個包同豬扒包個包一樣,都好味

紅豆冰 ($13):
~ 紅豆好少,又唔香,個底係淡奶加水味,好稀好稀果隻...

服務一般啦,又唔覺得 d 侍應好粗魯扔野咁,我地上到上層都有人招呼幫我搵個位,手腳都幾快,所以我覺得都 ok~
豬扒包 - 厚厚豬扒
打開睇,都幾大塊架
辣魚包 - 幾香口,越食越辣
紅豆冰 - 千祈唔好浪費呢 $13
menu
環境尚算企理
2009-08-23
$30 (Lunch)
豬扒包 - 厚厚豬扒
打開睇,都幾大塊架