2010-06-07
去澳門之前search過一D澳門既資料..見到好多人都讚呢間好..於是決定行程其中一站係試下佢..我第一次去澳門..(其實好耐之前去過..不過太細個了-3-)條街對於我黎講都幾難搵..我問左好幾個人..仲要問埋police先識去= ="去到無我想像中咁多人..一入去就有位坐..簡直就係興奮~~因為plan果時預左要等半個鐘或以上..一坐低..諗都無諗就叫左個蝦籽撈麵..之後再叫左個金沙鯪魚球..個蝦籽撈麵都幾好食..但食到後尾先知..原來佢地俾少左個湯俾我地..仲要唔出聲..行過聽到我地講都唔理..雖然我係食完姐..但要返個湯都可以掛..!?再黎講金沙鯪魚球..原諒我唔識野..我真係覺得果碟醬好難食..開頭唔知咁難食..一野dim左落去..結果真係想嘔..仲唔明點解要加錢拎多碟..結論係..個撈麵真係不錯..下次可以再食..
結論係..個撈麵真係不錯..下次可以再食..