2015-11-20
大鄉里....不知道係由39樓轉lift 先去到43 樓但....到左39樓, 感覺好高貴咁...因為有個club 係度, d 人都知我地係去天巢食飯, 指返我地方向跟住道門自動打開, 有recept 係度recept 就問我地訂枱資料跟住再帶我地去搭另一部lift位置唔多, 望到澳門夜景, 好迷人餐廳的環境好正未叫野食前, 坐定定, 餐廳送的小吃, 暖暖, 好好味橙色唔知係咩, 但下邊配咸味餅另一個係朱古力流心pufforder 左杯紅酒同橙汁$360 蚊一杯紅酒, 但聞到好香, 老公話好好味跟住order 埋野食餐廳就預備餐包同問我地要邊款牛油無鹽同有鹽2款牛油選擇梗係2隻都試晒LA, 原來有鹽係好食D餐廳送的開胃菜做得好精緻-係龍蝦濃湯雪凍做jelly 配魚子醬+蟹肉最衰我唔飲得酒, 唔係實叫過餐前酒襯返不過係咁食, 都好好味, 味道好濃, 好醒胃侍應推介我地叫的頭盤-白松露配薯仔的確一放落枱就好香白松露味, 侍應仲會走來新鮮再刨d 白松露俾我地鹿兒島和牛配炸薯片個香料配上和牛....好juicy 但食落....真係有d 似麥記漢堡包入邊的酸瓜+漢堡扒餐廳要求每人只少叫1個mai
跟住道門自動打開, 有recept 係度
recept 就問我地訂枱資料
跟住再帶我地去搭另一部lift
位置唔多, 望到澳門夜景, 好迷人 餐廳的環境好正 未叫野食前, 坐定定,
餐廳送的小吃, 暖暖, 好好味
橙色唔知係咩, 但下邊配咸味餅
另一個係朱古力流心puff order 左杯紅酒同橙汁
$360 蚊一杯紅酒, 但聞到好香, 老公話好好味
跟住order 埋野食
餐廳就預備餐包同問我地要邊款牛油 無鹽同有鹽2款牛油選擇
梗係2隻都試晒LA, 原來有鹽係好食D 餐廳送的開胃菜
做得好精緻-係龍蝦濃湯雪凍做jelly 配魚子醬+蟹肉
最衰我唔飲得酒, 唔係實叫過餐前酒襯返
不過係咁食, 都好好味, 味道好濃, 好醒胃 侍應推介我地叫的頭盤-白松露配薯仔
的確一放落枱就好香白松露味, 侍應仲會走來新鮮再刨d 白松露俾我地 鹿兒島和牛配炸薯片
個香料配上和牛....好juicy 但食落....真係有d 似麥記漢堡包入邊的酸瓜+漢堡扒 餐廳要求每人只少叫1個main course
其實我地係想食左前邊2道菜, 慢慢享受個環境同氣氛, 跟住先再叫下一個main course
最後揀左呢個溫泉蛋白松露意粉
侍應又係新鮮即刨白松露係上面
個意粉好al dente!!!超好味!! 餐廳為我地結婚3周年送的拿破崙, 影完相仲幫我地分一半, 超細心 臨走個時....侍應叫我地等等, 佢話有個蛋糕送俾我地, 驚bb 食唔飽喎 除左食個環境, 氣氛, 還有服務, 餐廳好細心, 會等你坐定, 就送餐前小食, 然後再俾menu 你揀食咩, 跟住又送開胃菜, 每一道菜都問個味道啱唔啱口味(其實都有少少騷擾感覺, 問太多, 阻住我地傾計), 不過見我地睇menu 有疑問, 就會主動走來問有無野可以幫手?
最後送上拿破崙俾我地做3周年的甜品, 食埋都已經好飽好飽
餐廳侍應主要講國語, 感覺有d降grade>.<
餐廳有人彈鋼琴, 都幾浪漫, Cheers 食頭幾道菜仲郁得好勁! 唔知係聽到音樂定覺得d 野好好食~不過食咁耐....佢之後訓著左lu^^