週末過嚟星際酒店附近行街,發現開咗間順德菜餐廳,餐廳位置好易搵到,就係星際酒店往前行大概一百米距離。睇完菜牌之後都覺得價格合適,避風塘炒蟹真的很鮮美,鍾意食避風塘嘚朋友們可以嚐嚐,煲仔飯一定要趁熱食,配埋腊味嘅香味真的好香~ 攋尿蝦,蔥油雞仲有滴小炒嘅味道都覺得好無錯 八大招牌菜都很有水準,金獎主廚功夫湯滴色水好鮮,脆皮玻璃乳鴿,外酥里嫩,滴肉質唔會覺得好柴,還有大廚薑汁撞奶,聽講用嘅牛奶係水牛奶,撞出嚟D奶好濃郁,薑汁同牛奶嘅融合入口嘅口感很滑嫩,姜的味道唔會太嗆,味道恰到好處 總體嚟講都算ok,值得推薦~
睇完菜牌之後都覺得價格合適,避風塘炒蟹真的很鮮美,鍾意食避風塘嘚朋友們可以嚐嚐,煲仔飯一定要趁熱食,配埋腊味嘅香味真的好香~ 攋尿蝦,蔥油雞仲有滴小炒嘅味道都覺得好無錯[強] 八大招牌菜都很有水準,金獎主廚功夫湯滴色水好鮮,脆皮玻璃乳鴿,外酥里嫩,滴肉質唔會覺得好柴,還有大廚薑汁撞奶,聽講用嘅牛奶係水牛奶,撞出嚟D奶好濃郁,薑汁同牛奶嘅融合入口嘅口感很滑嫩,姜的味道唔會太嗆,味道恰到好處 總體嚟講都算ok,值得推薦~
2023-12-26
$350 (Dinner)