2020-11-01 674 views
對「Cinebrew Bar 映釀酒吧」最大記憶點一定係雞翼放題,可惜宜家已經無左,其次就係酒吧門口霓虹燈打卡位、掛滿天花的燈籠🏮同牆身懷舊海報,仲有最入面有個舞台,夜晚有live表演。今次遇岩慶生活動,店員們好識搞驚喜,我提早知都吓親😂😂,老闆仲好好人幫我地用相機係入口打卡位影高質靚相🤩!.話明係間酒吧,餐牌最多版位係非「酒精」莫屬,有普通啤酒、紅酒、白酒、whiskey、cocktails同mocktails等,當然有好多款特別手工啤酒。.食物方面亦準備左好多款,有pizza、意粉、漢堡包、主菜、炸物等,保證飲酒之餘,仲會食得飽😆。留意枱枱會有一桶爆谷,未食野前飽一兩成。.是日餐點:映釀炸物拼盤 ($138)食肉獸pizza ($108)手工啤-北雲普洱 ($68)Cinebrew Special ($58).飲酒一定要叫番個炸野先似樣,見到全場多人點呢款炸物拼盤,入面有鹽酥雞、手工單骨雞翼、炸薯條同蝦餅,每樣試到啲又唔會太飽。鹽酥雞加左九層塔蒜粒落去,幾香口,而單骨雞翼係我覺得最用心的一道,拎上手有份量,咬落啖啖肉同融化左芝士味,食曬成碟都唔夠,推薦呢款👍,落單唔知拼盤有仲單點左

是日餐點:

映釀炸物拼盤 ($138)

食肉獸pizza ($108)

手工啤-北雲普洱 ($68)

Cinebrew Special ($58)
飲酒一定要叫番個炸野先似樣,見到全場多人點呢款炸物拼盤,入面有鹽酥雞、手工單骨雞翼、炸薯條同蝦餅,每樣試到啲又唔會太飽。鹽酥雞加左九層塔蒜粒落去,幾香口,而單骨雞翼係我覺得最用心的一道,拎上手有份量,咬落啖啖肉同融化左芝士味,食曬成碟都唔夠,推薦呢款👍,落單唔知拼盤有仲單點左個Tim!薯條同蝦餅正正常常啦!
另外拼盤跟兩款醬汁,我地揀左「雞尾酒醬」同「芝士醬」試試,但上菜時店員推薦左「蜜糖芥末醬」更好味,的確事實要聽人介紹,最後我地堅持試個兩款醬,味道一言難盡😂,雞尾酒醬比較新奇,芝士醬同拼盤唔夾。
而pizza烤到不錯,出品正常。當晚以啤酒為主,值得一提係Cinebrew Special,外表好岩黎緊萬聖節🎃,最突出有薄荷味,還不錯。而北雲呢款手工啤係門神系列@moonzenbrewery ,今次已經係第二次飲,喜歡佢個酒味,又有回甘濃茶味。
整體來講氣氛唔錯,特別黎慶生😂😂,現場所見越夜越多人,好快成個場爆曬,所以記得提早預約。如果主要為食物而去,個人建議Dinner時段更有食飯氣氛😆!
_
⭐️ 可以線上提早訂位