咖喱牛腩,唔使80蚊,好大盤,眾菜中算比較抵,面包不是配的,要另外叫7/個。和四位友人食(女仔),問眾人意見,中規中矩,ok啦,未至於網上食評說得那麼誇張,讚到天上有,....!食剩的打包走,回家給一家人食,他說好好味!!!咁就真係各人口味啦~~~  但唯一大家統一意見的是:薯仔完全沒有咖喱味,九成煮好晒才後放的吧!!!法式花甲王,大概10隻左右吧,價錢係98,超貴!見大家食評又係讚讚讚,便一試!個汁咸到...,.因為呢個菜自己都識整,自問自家的好食好多,而呢個菜煮得實在太咸了,也不見得哪裡有法式的feel,只是個名吧,唯一貴的理由就係花甲係好大隻,肉厚,除此,沒有其他!!!所以不太推薦去試!馬介休炒飯,飯身炒得幾干身,有炒飯功架!但馬介休應該之前浸水/出水,未能很好掌握其咸味,加上又有應該係葡腸粒,整個飯咸到......食到我最後係推開晒d馬介休粒,吃炒飯而已,中意吃咸的朋友可以食試個,反之,免免免大家推薦的馬來西亞吉仔冰,朋友說太淡味,本人就覺得好清新,味道適中!!非常推薦!!其實間店飲品幾乎沒有,只有吉仔冰、椰青和汽水,甜品也只有木糖布丁!!再來又係大家讚讚讚讚的葡式凍蝦,大拿拿
加喱牛腩
法式花甲王
馬介休炒飯
馬來西亞吉仔冰
葡式凍蝦
再來又係大家讚讚讚讚的葡式凍蝦,大拿拿mop90蚊,得5隻,但不否蝦都ok大隻,但真係頗貴.上面的是碎洋蔥和小許芫茜,加上欖油和醋,好想問:有咩咁特別!!大家會讚成咁??!!
蜜汁咸豬手
蜜汁咸豬手,肉質、咸度加上蜜糖,整體味道很不錯~~呢個菜非常推薦,大家可一試,好似都係7,80蚊
Other Info. : 餐應d飯價錢都ok,35左右,但其他菜式價錢普遍都不便宜~~但味道整體還算ok,可以去試下其他菜式,這次試菜,講真,未至於網上讚到咁!!
2013-06-17
$116 (Dinner)
馬來西亞吉仔冰
蜜汁咸豬手