2023-08-17 2159 views
。O小姐。即興馬交遊。日常。夜麻麻決定搭夜船出發,第一餐就係食肥仔文!朋友做足資料蒐集,推介肥仔文,話佢係好多人都推介嘅! 尤其是喺國內國外!既然咁講,我哋梗係要嚟幫襯一下啦!話說我哋已經係夜麻麻嚟到,點不知門口都係仲係攞緊飛排隊!!我哋都等咗一段時間先至叫我哋。🥹間鋪唔係大嘅,位置都唔係多,所以我哋張枱都唔係特別大,大家坐得親密啲囉😅嚟到,當然要食佢哋嘅招牌!我哋叫咗一個水蟹粥,雖然我哋叫咗係細嘅,但係都有一隻完整嘅鞋喺度!食落去隻蟹都有膏同綿既,個粥係有味嘅,唔係好水個種,可試。另外,由於成日冇食嘢,咁梗係要叫啲煮食食啦,叫咗個炒牛肉煲! OMG !成煲都係肉😳😳😳真係冇試過!我以為佢個底會係有好多配菜薦底,但係估唔到食極都仲有肉!呢個真係超級足料!嚟到澳門,個個都食,你冇理由唔食?椒鹽粟米,佢就唔係懸挑相嘅,佢係將一舊粟米再切開幾舊再椒鹽佢,粟米粒粒分明,口感係甜嘅,食完會想再食😌最最最驚喜嘅係大個拳頭嘅炸墨魚丸!內裏係真材實料,啖啖到有肉,有口感,有墨魚丸未,重點係佢上枱嘅時候大個個拳頭😳嚇死,仲以為乜嘢嚟,原來係墨魚丸🤣當然最咪要黎返支藍妹啦😌價錢上佢係比較貴,不過貴雖然係一
。O小姐。即興馬交遊。日常。

夜麻麻決定搭夜船出發,第一餐就係食肥仔文!

水蟹粥

牛肉煲

椒鹽粟米

炸墨魚丸

當然最咪要黎返支藍妹啦😌

價錢上佢係比較貴,不過貴雖然係一個問題,但最緊要係要好食!整體來講,佢嘅嘢食質素係唔差嘅,不過平啲就會更好。同埋我哋食宵夜,夜晚好多人,要排隊!可能避開啲peak hour 會好啲😮‍💨
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Last Night Supper