2016-11-24 1793 views
上次黎澳門試左《榮記》,今次就試《李康記》啦!澳門出名既2大豆腐花!咁就試晒啦!《李康記》都係新馬路附近,其實去都算方便既!而門口就用一個用紅色字既霓虹光管牌仔,細心D留意都容易搵到既!裝修就好懷舊,仲用緊不銹鋼櫃呀,枱呀,有一番風味既!我地今次黎到叫左一碗細既熱豆腐花些牙!碗豆腐花白雪雪,一望就知好滑!,我地食豆腐花好少會加糖,都有D奇怪點解冇問我地要唔要糖⋯原來佢幫我地加左薑糖水嫁啦!評分係 4星就豆腐花而言,佢係我地食過咁多間(包括香港),最滑既果間,滑到真係入口即融,溜入喉嚨嫁!佢又唔會好散喎!好完整嫁!係口感果方面,呢間真係爆分!之但係呢⋯⋯個豆腐花就冇乜豆味囉!加左既薑糖糖水,就甜甜地既,好夠薑!彌補番佢唔夠豆味既豆腐花!所以整體黎講⋯都有4星,係正評既!如果好鍾意食滑溜既豆腐花,呢間就值得推介#李康記texture比榮記好#滑溜#但不是我們杯茶

我地今次黎到叫左一碗細既熱豆腐花些牙!

碗豆腐花白雪雪,一望就知好滑!

評分係 4星

之但係呢⋯⋯個豆腐花就冇乜豆味囉

#李康記texture比榮記好

#滑溜

#但不是我們杯茶
豆腐花(細)
2016-11-19
$7 (Tea)
豆腐花(細)
  • 豆腐花