2017-08-27 453 views
一聽到cafe free以為係賣咖啡,原來主打麵包,西餅,蛋糕!凡事唔好睇表面,以為係普通麵包舖,原來有開放式工埸,做好拎出黎!豬扒包係澳門既特色美食,「自由咖啡」嘅麵包一啲都唔輸蝕,賣的麵包全部切開比人睇,真材實料,無呃人,亦呃唔到人!麵包足料其實係基本,仲要用靚料,問左麵包師,麵粉來自北美,奶油、芝士用上Elle& Vire,呢個牌子係好野,有好多酒店都用。樽仔奶茶出色凍奶茶,茶味噥,糖度適中,一支好難夠喉!朱古力奶露重朱古力味,好creamy,冇過甜,$13 真係「賣大包」!香蒜吐司條真心唔明點賺錢,10幾蚊咁大個包,蒜味香而重,好實既包質地,長長一大條,當早餐可能食唔曬!提拉米蘇千層千層蛋糕不嬲要用好多時間做,最常見到衣隻產品係在甜品店。而衣件千層對比我之前食過既更多cream,更有味,沒有酒味對我衣酒鬼黎講都覺得滿意!枸杞養生吐司第一次見咁中式既吐司,$10.5 3塊厚厚的,最重要好健康!今次有緣見到衣間好野,好彩一大班人去share食!

樽仔奶茶

出色凍奶茶,茶味噥,糖度適中,一支好難夠喉!

朱古力奶露

香蒜吐司條

提拉米蘇千層

枸杞養生吐司

今次有緣見到衣間好野,好彩一大班人去share食!