2018-08-25 824 views
好多人都知澳門有條食魚翅既街好出名。但唔係好多人知,喺魚翅街街尾轉右,有一條紅窗門街,當地人叫佢做菲律賓街,一條短短既小街,已經有幾間菲律賓小吃店及餐廳。經當地人介紹,我地去左一間菲律賓麵包店,試左一碗哈囉哈囉(Halo Halo)。Halo Halo是菲律賓的甜品,把甜豆、果凍、煉奶等食物混入碎冰內。而今次食既Halo Halo ($20)除了有甜豆、果凍、煉奶外,還有加有杏仁片、芒果味雪糕等材料。食落每一啖都有脆脆口感,有清新而不是肥膩感覺!炎炎夏日,真係Time To Halo Halo, 食完勁清涼!大大碗,兩個人share岩岩好!店內還有菲律賓甜品及麵包,但今次太飽無機會試,唯有等下次。

Halo Halo

店內還有菲律賓甜品及麵包,但今次太飽無機會試,唯有等下次。
2018-08-22
$10 (Tea)
Halo Halo
  • 哈囉哈囉