2023-01-10 89 views
同朋友食飯,突然想食烤魚,見到呢間又有串燒食,幾吸引!決定試下新野,餐廳環境都乾淨企理。我同友人叫左二人餐,見價錢合理,多野食款式。首先,黎左碟酸辣蓮藕,酸酸地好開胃!之後好快就上左串燒,一共4款,每人兩串,串燒上灑左孜然粉,惹味得黎唔會蓋過肉香。套餐包埋兩隻生蠔,好香蒜蓉味,唔會太辣,生蠔都算好肥!最後重頭戲主角烤魚,我地點左青椒味海鱸魚(小辣),海鱸魚都唔洗額外加錢,值得讚既係烤魚入面好多配菜,除左平時都有既金菇,薯仔,娃娃菜之外,仲有鮑魚仔同蝦。海鱸魚肉質比較紮實,相對鮮味出啲。不過我略嫌湯底一開始唔夠濃味,我叫左小辣,但對於我完全食唔到辣黎講就岩岩好,食到辣既人建議叫中辣。但食到一半既時候,味道岩岩好,好香青椒味!去到最後,竟然仲有轉盤抽獎,大獎係$300卷,差少少我就可以轉到🥲,下次一於見多d朋友再食過,想試佢既小龍蝦

2023-01-09