2017-02-23
一行二人睇完水舞間已經晚上九點几十點, 友人的友人推薦, 費時諗之選.因為夜, 所以唔洗等, 一坐低有碟前菜酸蘿蔔, 几開胃. 侍應好順勢放低咗一包紙巾, 我問是否免費, 佢話要收錢所以叫佢拎走喇, 因為我都有.之後叫咗個招牌乳豬煲+B餐 (肥牛, 鷄滑及炸雲吞).個煲好香好冶味, 連帶D材料都好好味,, 材料有乳豬, 蟹, 蝦, 蜆,油炸鬼, 腐竹等等......, 多數係海鮮, 仲好新鮮, 蜆無沙, 蝦同蟹都鮮甜大隻, 油炸鬼同腐竹都索晒湯D香味勁正. 係隻乳豬皮因為浸落D湯度所以已經唔脆啫, 遲食仲有D鞋. 因為得兩個人食, 好難食得快.其實因為個煲無肥牛, 見個B餐有肥牛又唔係貴, 所以就叫多個B餐食, 但嚟到就唔掂喇, D肥牛勁肥 (見圖), 鷄滑無味, 炸雲吞凍咗唔好味. 最後無咩點食過.
之後叫咗個招牌乳豬煲+B餐 (肥牛, 鷄滑及炸雲吞).
酸蘿蔔
招牌乳豬煲
肥牛&雞滑
炸雲吞
Other Info. :
總括嚟講淨係食個煲都OK, 因為個味道几等別, 價錢合理, 值得推薦.
同埋個份量食唔食得晒就唔洗問店員喇, 因為佢地永遠都話食得晒.