2019-05-13 133 浏览
最近酸奶喺香港都開始Hit✨人氣大熱的網紅店「一只酸奶牛」原來係全國最大超過6️⃣0️⃣0️⃣間分店的酸奶店😳上網搵過原來佢哋係酸奶始創品牌💮連鹿唅女朋友關曉彤都鐘意飲佢😈😍同店員講左幾句先知原來遲啲會連開幾間分店😍其他地區的朋友有口福了❤️💯🥛始創品牌果然名不虛傳🤫飲品更有保證希望以後日日都可以飲到🤤🤤🤤🤤-🥛原味酸奶紫米露小小酸味幾開胃,紫米露比較彈牙有口感😋-🍓果肉莓莓酸奶多(香港🇭🇰限定)顏色好靚,吃到新鮮又香甜果肉,口味酸酸甜甜,特別清新🥳...🐮一只酸奶牛 (紅磡)📍紅磡黃埔新邨船塢街99V號嘉富樓地下7C6C號舖
最近酸奶喺香港都開始Hit✨

上網搵過原來佢哋係酸奶始創品牌💮
連鹿唅女朋友關曉彤都鐘意飲佢😈😍

始創品牌果然名不虛傳🤫飲品更有保證
希望以後日日都可以飲到🤤🤤🤤🤤

🥛原味酸奶紫米露
小小酸味幾開胃,紫米露比較彈牙有口感😋

🍓果肉莓莓酸奶多(香港🇭🇰限定)
顏色好靚,吃到新鮮又香甜果肉,口味酸酸甜甜,特別清新🥳

🐮一只酸奶牛 (紅磡)
📍紅磡黃埔新邨船塢街99V號嘉富樓地下7C6C號舖
外卖自取
2019-05-13 101 浏览
🥤重慶過江龍酸奶店登錄香港🥤OMG ! 之前重慶之旅令我一日要飲三杯的人氣酸奶店,香港終於都開啦,實在太感動啦🥤原味酸奶紫米露 $28清新的原味酸奶,加上粒粒煙韌有咬口的紫米,味道非常的夾,甜甜酸酸的感覺很開胃,亦是一個非常有效的解辣神器,因為之前重慶掃街,條脷一直很辣,飲呢個馬上解辣很正🥤果肉莓莓鮮奶多 $35 (香港限定)見到這杯是香港限定即時心心眼,新鮮的草莓醬掛杯顏色很美,飲落是好fresh 的草莓酸奶多多味道,草莓味道不假甜,所以呢杯我都覺得推薦的🥤好高興香港終於有的最正宗酸奶店,可惜地點是有點不太就腳,見到佢哋的page有寫之後在旺角尖沙咀銅鑼灣開店,希望快點開等我可以瘋狂日日飲一只酸奶牛黃埔船塢街99v嘉富樓地下7c6c舖(黃埔地鐵站B出口轉右)
🥤重慶過江龍酸奶店登錄香港

🥤原味酸奶紫米露 $28

🥤果肉莓莓鮮奶多 $35 (香港限定)

一只酸奶牛
黃埔船塢街99v嘉富樓地下7c6c舖
(黃埔地鐵站B出口轉右)
呢間酸奶店「一只酸奶牛」係酸奶始創者,坊間都愈開愈多類似既酸奶店~「一只酸奶牛」由2014年至今,喺內地原來已經有成幾百間分店架啦,係一間主打天然、健康、營養同時尚既酸奶店!依家係黃埔新開左第一間香港分店啦🥳酸奶控必試呀~都等左20分鐘架~依家仲有新開張優惠添呀!係新開張期間,凡follow同like 佢地FB同IG 所有產品即減3元🤩超抵~•果肉莓莓酸奶多($38)呢款口味係香港限定架😋唔試唔得啦!有埋士多啤梨果肉,酸酸甜甜咁,口感層次更豐富!超好飲,特別推介呢款~•原味酸奶紫米露($28)酸奶加埋紫米露又幾夾,紫米口感煙韌,幾飽肚😆————————————(5⭐️滿分,💫為半分)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️————————————

果肉莓莓酸奶多($38)

原味酸奶紫米露($28)
酸奶加埋紫米露又幾夾,紫米口感煙韌,幾飽肚😆

————————————
(5⭐️滿分,💫為半分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
————————————
2019-05-11 38 浏览
[📍香港篇🇭🇰] 原味酸奶紫米露[📍Hong Kong🇭🇰] Yoghurt with Black Glutinous Rice 一只酸奶牛登陸黃埔喇!喺內地開左超過600間分店,超級火熱既酸奶終於喺香港有得飲🐮要飲梗係試飲招牌飲品 - 原味酸奶紫米露!飲品既用料全部來自雲南大理既牧場出品,應該安全衛生既👍🏻👍🏻飲落啲奶好綿密,撈埋紫米,有啲咬口,真係好味,又特別!值得一試🤗🤗同埋香港好少見,其實試一試又無妨☺️
[📍香港篇🇭🇰] 原味酸奶紫米露
同埋香港好少見,其實試一試又無妨☺️

2019-04-11
5 分钟 (外卖自取)
2019-05-08 56 浏览
今日放工同朋友食飯,經過黃埔見到一間內地好出名嘅酸奶飲品店”一只酸奶牛”反正朋友未到,抱着好奇嘅心態就買一杯試試店員向我推介(香港限定)果肉莓莓酸奶多反正我冇乜所謂就隨便試試原來有一只酸奶牛並唔係浪得虛名,全中國有咁多分店係有原因嘅!將新鮮草莓壓成碎做底,果肉!草莓醬撓杯,香!士多啤梨味酸奶,清甜!整體來講真係超出我預期建議大家可以試試這款香港限定的最後食完飯想買多杯,不過真係好飽下次經過一定要再買來飲呀店員態度不錯👍🏻香港服務行業還是好的
反正朋友未到,抱着好奇嘅心態就買一杯試試

店員向我推介(香港限定)果肉莓莓酸奶多
反正我冇乜所謂就隨便試試

將新鮮草莓壓成碎做底,果肉!
草莓醬撓杯,香!
士多啤梨味酸奶,清甜!

整體來講真係超出我預期

建議大家可以試試這款香港限定的
最後食完飯想買多杯,不過真係好飽

下次經過一定要再買來飲呀

店員態度不錯👍🏻香港服務行業還是好的
2019-05-08
  • 果肉莓莓酸奶多
今天跟老婆經過黃埔,看見內地很出名的酸奶品牌。以我所知這家分店在大陸有超過900間分店!現在竟然連香港市場都攻入,看來我們有口福了!“一只酸奶牛”想不到今年酸奶在香港有這樣的熱潮我們點了原味酸奶紫米露$28,非常喜歡酸奶的我當然感到興奮!在香港竟然有酸奶飲品店酸奶甜甜酸酸,味道跟我預期一樣紫米粒粒明細,不太軟不太硬,口感一流,可能我是酸奶控值得一提的是店員態度很好,非常有禮貌!價錢亦合理!以後還會再買
“一只酸奶牛”
想不到今年酸奶在香港有這樣的熱潮
酸奶甜甜酸酸,味道跟我預期一樣

紫米粒粒明細,不太軟不太硬,口感一流

,可能我是酸奶控

值得一提的是店員態度很好,非常有禮貌!
價錢亦合理!
以後還會再買

2019-05-07
  • 原味酸奶紫米露
仲飲黑糖珍珠鮮奶會唔會out左啲?呢排新興既係酸奶啊🤣 號稱全國超過900間分店既一只酸奶牛黎左香港嚕!選址係紅磡,岩哂一眾住hall友仔得閒落去買返杯😂原味酸奶紫米露🥛識揀一定係揀原味先試到佢真假,酸奶味道都幾出,就好似溶左既原味yogurt😂 第一啖有啲酸唔係好慣,飲落就覺得開胃消膩!配料係紫米,份量太多了,有半杯都係,雖然係抵,但影響到啜極都啜唔到啲紫米上黎,塞哂係底,飲完杯奶都仲有大半杯紫米😂 紫米煮得軟硬適中,係唔錯的,大家叫個時叫佢少啲米就得🌚而家新張follow佢IG/FB仲可以減3蚊🤩 窮撚糕糕糕💃🏻店名:一只酸奶牛地址:紅磡黃埔新邨船塢街99V號嘉富樓地下7C6C號舖

原味酸奶紫米露🥛

店名:一只酸奶牛
地址:紅磡黃埔新邨船塢街99V號嘉富樓地下7C6C號舖
2019-05-02 101 浏览
之前見網上介紹話這間飲品店在內地好火紅就立即在紅磡的新店買了一杯紫米酸奶牛試下,可惜這個飲品製作慢之餘還平平無奇,似係隨便將紫米和超市買到的酸奶放在一起就當新飲品,而且紫米的口感亦好一般,感覺不值這個價錢。
2019-04-29 101 浏览
作為一個酸奶控,見到黃埔附近開左一間專賣酸奶嘅舖,喺大陸又好似幾出名下,就有一日同友人一齊試下。可能因為果日去到嘅時候都夜啦所以Menu都有5-6係售完所以最後叫了一個「粒粒樹莓酸奶多」試下味道係唔錯只不過同大陸超市一般買到嘅出入唔大而友人買的「樂樂桃桃酸奶多」就好似普通酸奶加罐頭桃對於友人而言就甜左少少而且唔算太大特色對於鍾意稠身酸奶嘅我而言呢兩杯亦都稀左幾多下無左平時稠身嘅質感所以當做飯後飲品係一個唔錯嘅選擇但定價平少少會更好🤤🤤🤤
作為一個酸奶控,
見到黃埔附近開左一間專賣酸奶嘅舖,
喺大陸又好似幾出名下,
就有一日同友人一齊試下。
粒粒樹莓酸奶多

可能因為果日去到嘅時候都夜啦
所以Menu都有5-6係售完
所以最後叫了一個「粒粒樹莓酸奶多」試下
味道係唔錯
只不過同大陸超市一般買到嘅出入唔大
而友人買的「樂樂桃桃酸奶多」
就好似普通酸奶加罐頭桃

無左平時稠身嘅質感
所以當做飯後飲品係一個唔錯嘅選擇
但定價平少少會更好🤤🤤🤤
2019-04-18 198 浏览
有訪問介紹過呢間係中國好hit既飲品店,咁岩行過一於試下啦。Menu選擇唔算多,主打當然有酸奶啦。我地叫左綠豆酸奶紫米露,價錢係$28,正常飲品價。等左大概5分鐘就有得飲啦。一飲,真係好驚喜,應該係話好驚嚇!🙀綠豆就係溶左既雀巢綠豆冰味加上酸奶再加上九唔搭八既紫米露,成件事完全唔夾!都唔知飲左乜野落口。 最後淨係飲酸奶果part都頂唔順,飲左大概1/3就掉左。我地諗,如果淨係叫酸奶應該好d掛,不過咁既價錢我買兩排益力多返屋企慢慢隊都得。無下次。

綠豆酸奶紫米露
2019-04-13 187 浏览
又一內地過江龍,諗唔到會率先係黃埔開分店?回頭率:🌕🌕🌗🌑🌑服務:🌕🌕🌕🌑🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑味道:🌕🌕🌕🌑🌑價錢:HKD30/Pal  ◆Summary◇品種多,飲落同平時嘅乳酪飲品差唔多,係多左唔同嘅配料。整體唔算好酸,原味酸奶唔會好甜,酸奶多就偏甜感覺有啲假。價錢太高,性價比較低🚫————————————————————————◆樂樂桃桃酸奶多◇ HKD35 🤨飲落同藍色包裝果款雀巢乳酪ACTI-V近乎一模一樣,都係偏甜,但係哩個價我可以買5支了🙈◆原味酸奶紫米露◇ HKD28 😋招牌飲品👑要左微糖少冰,今次終於覺得甜度合適,不過酸度就中等,可能係遷就大眾口味。紫米偏硬,不過比起軟糯口感反而冇咁飽滯,都可以接受嘅。💁🏻‍♀️太貴啦,哩個價格我情願自己買一罐Greek Yogurt同一堆生果自己撈💁🏻‍♀️原味酸奶可以一試,其他嘅興趣不大
又一內地過江龍,諗唔到會率先係黃埔開分店?

回頭率:🌕🌕🌗🌑🌑

————————————————————————
樂樂桃桃酸奶多

◆樂樂桃桃酸奶多◇ HKD35 🤨

◆原味酸奶紫米露◇ HKD28 😋

💁🏻‍♀️原味酸奶可以一試,其他嘅興趣不大

2019-04-09 104 浏览
行過黃埔見到間新新地既野飲舖手痕想去試,佢個名叫「一只酸奶牛」好似好fresh咁咪試下囉用$40買一杯酸奶叫「草莓小帽」,都expect超碼有至少一半係酸奶,再加奶蓋top(因為佢係under係奶蓋系列)點知見住佢一路打一路覺得唔對路!酸奶呢?酸奶呢?酸奶呢? 好重要真係要講3次!原來佢大半杯(more than 3/4)都係士多啤梨jam+冰+糖水打成,所謂既酸奶只係得唔知有冇1/4既酸奶蓋lol真心後悔寧願拎個$40去買隔離既東喜茶!

真心後悔寧願拎個$40去買隔離既東喜茶!
草莓小帽
2019-04-08 190 浏览
Advertised as a famous yogurt drink shop in mainland China, A Yogurt Cow claims to serve healthy and nutritious yogurt drink. Since I have developed a not so healthy habit of getting black sugar bubble drinks after dinner, I decided to change this habit by getting a relatively healthier drink from A Yogurt Cow.The menu isn’t really big, but I did spend some time deciding what to get, as some of the drinks are actually quite pricey, and some appear to be quite heavy…Finally made up my mind and go

Avocado & Match Yogurt Drink

Finally made up my mind and got this Avocado & Matcha Yogurt drink. It was rather disappointing… Even I requested for no sugar, I could still see the shop assistant poured spoonful after spoonful of syrup into the blender to make this drink… This kinda explains why the drink tasted like nothing but syrup, very mild hint of avocado, nothing matcha (except the bit of matcha powder on top), and most surprisingly, nothing yogurt at all! The only nice bit was the cream on top, which wasn’t really healthy…

I actually felt quite guilty for drinking all the syrup…instead of a supposedly healthy yogurt drink…I’m sure I won’t visit again and do not recommend this shop to you.
2019-04-06
2019-04-05 96 浏览
愈黎愈多內地連鎖店進軍香港🤣之前係重慶實習時就好中意飲佢因為重慶野食實在太辣🤮搞到腸胃好差酸奶對腸胃好 紫米又養顏🤙🏻🤙🏻🤙🏻 .個人覺得原味比香港普遍酸奶偏酸紅棗味甜度會高啲🤔易入口啲👍🏻紫米佔左差不多半杯🤣好飽肚但有點兒硬 而且blend得唔算爛同我重慶飲到既唔同 (回憶可能出錯😅😂)岩岩新開張 只要like ig就可以減$3 好抵飲
愈黎愈多內地連鎖店進軍香港🤣
之前係重慶實習時就好中意飲佢
因為重慶野食實在太辣🤮
搞到腸胃好差
酸奶對腸胃好 紫米又養顏🤙🏻🤙🏻🤙🏻 .

個人覺得原味比香港普遍酸奶偏酸
紅棗味甜度會高啲🤔易入口啲👍🏻
紫米佔左差不多半杯🤣好飽肚
但有點兒硬 而且blend得唔算爛
同我重慶飲到既唔同 (回憶可能出錯😅😂)

岩岩新開張 只要like ig就可以減$3 好抵飲
2019-04-05
5 分钟 (外卖自取)
下午茶
  • 紅棗酸奶紫米露
2019-04-03 155 浏览
見咁多人試,就鼓起勇氣去試試。我諗依間比大陸既應該差好遠紅棗無紅棗味,即刻望一望係咪比錯,個底都係一啲紅棗醉啊粒啊都無上網見啲人話好酸好期待,點知飲落一啲都唔酸,似飲緊酸奶水。見佢係開粉,開到出黎一啲都唔稠,好無酸奶感覺。紫米味一啲都出唔到黎,雖然我個人鐘意硬身,但佢比我感覺就係未煮熟,所以啲味先一啲都出唔到但買杯野解下渴都okay既同埋飲完一杯係飽肚既,因為佢個底都幾多紫米,咁既價錢當食左一餐黎講幾抵咁囉。
見咁多人試,就鼓起勇氣去試試。我諗依間比大陸既應該差好遠

但買杯野解下渴都okay既
同埋飲完一杯係飽肚既,因為佢個底都幾多紫米,
咁既價錢當食左一餐黎講幾抵咁囉。
紅棗酸奶紫米露