2021-11-04
📍 一期一會· 尋味 (觀塘)京蔥燒牛舌定食 $50呢款定食係佢哋最受歡迎嘅款式之一 本身小編都幾鍾意食牛舌 牛舌加埋京蔥一齊炒食落去都幾入味🥰牛舌咬落去煙韌 有咬口👍🏻 配菜就轉左韓式小米蟹🤭 米蟹嘅殼都偏硬身但係辣辣地都唔錯😋醬燒安格斯牛肉定食 $52呢一款係佢哋店另外一款比較受歡迎嘅菜式🥰牛肉肥瘦適中 食落去有咬口 連埋醬汁一齊食再加飯好味🤤 另外飯嘅配菜我轉左玉子燒~ 玉子燒都幾厚身食落去甜甜地 蛋味香濃吉列豬扒定食 $48一大塊豬扒食落去外脆內軟 咬落去有肉汁另外吉列豬扒點嘅醬 我就揀咗日式炸豬扒醬~配菜就轉左加$5有糖心蛋🥚 蛋入邊流心😍泡菜炒飯配溫泉蛋 $40呢款係韓式嘅午餐 食落去泡菜味濃郁😍小編好仲意🤭佢地用香辣泡菜配以自家製韓式醬汁炒飯再加上溫泉蛋、韓式紫菜芝麻碎 食落口感唔錯又入味🥰燒雞泡魚乾 $45呢個飯前或者飯後當小食食都一流👍🏻魚乾食落去甜甜地鹹鹹地 又有咬口都唔錯🤭紫菜雞卷 $25一共有3條 一塊紫菜捲住大大嚿雞肉食落去鹹鹹地 又唔會太油 口感彈牙泡菜餃子 $25餃子食落去外脆內軟 餃子入面嘅餡料適中🤤食落有泡菜味又辣辣地 點醬食冇咁油膩🥰泰式雞鎚 $20
京蔥燒牛舌定食 $50
醬燒安格斯牛肉定食 $52
呢一款係佢哋店另外一款比較受歡迎嘅菜式🥰
牛肉肥瘦適中 食落去有咬口 連埋醬汁一齊食再加飯好味🤤
吉列豬扒定食 $48
一大塊豬扒食落去外脆內軟 咬落去有肉汁
另外吉列豬扒點嘅醬 我就揀咗日式炸豬扒醬~
配菜就轉左加$5有糖心蛋🥚 蛋入邊流心😍
泰式雞鎚 $20
一共有3件 食落去外皮脆脆地 咬落去有肉汁🤤
再點泰式醬食落去酸酸甜甜😋 好味
蘋果金寶芝士蛋糕 $28
呢款芝士蛋糕中間夾住唔少蘋果粒🤤 蛋糕底下個餅底都幾厚身😍 超仲意😋
食落去芝士味香 再加上蘋果粒酸酸甜甜 口感順滑👍🏻
黑森林蛋糕 $28
蛋糕食落去cream 味都重 仲有好多黑朱古力碎做裝飾
中間嘅蛋糕食落去都鬆軟 朱古力味濃😋
除咗上面以上嘅食物同埋小食之外 佢哋仲有賣LUPICIA茶 小編分別叫左幾款水果味 eg.巨峰綠茶、哈密瓜烏龍、完熟芒果烏龍
未飲之前聞到好香嘅水果味 飲落去茶味好濃郁👍🏻
鍾意飲茶嘅值得一試~