2024-10-24 0 浏览
今日分享下我係銅鑼灣偶遇健康飲品店🥤潮流興飲咖啡/廢水🤔🥲飲得多都會好有罪惡感同時間潮流興健康預期要飲嘢不如飲啲健康啲嘅飲品啦☺️女孩子成日都話要減肥係終身嘅副業🤣今日經過舖頭門口見到”代餐”兩個字就吸引咗我入去🤣🤣🤣原來入面係賣奶昔/果茶仲有好多款選擇今次我叫左杯香蕉朱古力奶昔🥤店主話: 每杯奶昔 - 營養昔粉, 包含多種營養, 蛋白質, 鈣質及高纖, 配上黃金亞麻籽粉及奇亞籽, 含奧米加3及高纖維.可以增加飽肚感 成為代餐。太好了🥳又可以唔使食咁多嘢啱晒減肥中嘅我🤟🏻另外我朋友叫左杯熱情果茶🍹每杯花果茶 - 瓜拿拉茶粉, 能提升精神狀態和補充體力. 經提煉蔖薈汁, 調理腸道又不會肚瀉.⚠️重點係⚠️唔甜🤙🏻好好飲如果你喺銅鑼灣附近 口渴想飲杯嘢唔好飲咁多咖啡/廢水啦😂改變飲健康飲品不妨可以試吓呢間舖頭😙😙推薦‼️‼️📍 一杯 (銅鑼灣)銅鑼灣希慎道8號裕景商業中心地下G113號舖#奶昔#代餐#健康飲品#花果茶#燕麥#亞麻籽#瓜拿拉#廢水#手搖飲品#咖啡
今日分享下我係銅鑼灣偶遇健康飲品店🥤

⚠️重點係⚠️唔甜🤙🏻好好飲

如果你喺銅鑼灣附近 口渴想飲杯嘢
唔好飲咁多咖啡/廢水啦😂改變飲健康飲品
不妨可以試吓呢間舖頭😙😙推薦‼️‼️

📍 一杯 (銅鑼灣)
銅鑼灣希慎道8號裕景商業中心地下G113號舖

2024-09-05 53 浏览
最近個天成日陰陰地 喺銅鑼灣見完客之後 個天就開始想落雨 喺希慎道附近諗住搵間茶飲舖避一避雨 見到呢一間叫做一杯嘅舖頭而家做緊新店優惠全店八折 餐廳標榜佢哋嘅飲品都係高營養高蛋白質低熱量低糖 最啱我呢啲減緊肥嘅人主力係買兩大系列 茶同埋奶昔 由於見雨勢越細越來越大 所以索性每樣叫咗一杯揀一杯叫做 Fairy 既茶係用豆蝶花同埋洛神花製造 有layer 見到靚靚紫紅色Shake 就揀左 passion fruit 入邊加左奇亞籽增加口感味道方面花茶有少少酸酸地 而且好清新 奶昔因為加咗奇亞籽所以飲飲下有啲嘢咬 真係好有肥仔水嘅感覺同老闆娘傾開偈先知原來我飲嘅果茶係加咗蘆薈汁同瓜拉拿茶粉 shake 就加左營養蛋白素 難怪老闆娘自己咁fit#一杯 #onecup #銅鑼灣茶飲店
最近個天成日陰陰地 喺銅鑼灣見完客之後
個天就開始想落雨
喺希慎道附近諗住搵間茶飲舖避一避雨

#一杯 #onecup #銅鑼灣茶飲店

2024-09-04
2024-07-27 88 浏览
一杯果茶,做到成杯世外桃源咁…原本只係喺Lee Garden附近行街攰咗,想搵個位唞唞飲杯嘢,估唔到遇到間非一般飲品店。原來,呢間”One Cup”(一杯)並唔係賣一般嘢飲咁簡單,佢嘅Shake同果茶其實係唔同功能,加埋可以當成一個正餐,夠營養,夠飽,而且唔肥。果茶我哋揀咗”Fairy”,即Roselle洛神花+Butterfly pea蝶豆花。杯果茶反晒光,彩虹咁嘅顏色,連隔離飲咖啡嘅顧客見到都話靚😂。果茶本身有落蘆薈汁,所以會有少少甜,可以balance返個酸度。Shake我哋揀咗Matcha Latte。佢唔係一般嘅Shake,入邊會有蘆薈粒、奇亞籽、燕麥等等,其實係幾飽肚。仲可以因應客人需要整得再飽肚啲😂。撇除佢本身可以當正餐嘅好處,淨係買佢個樣,其實我都已經覺得值😂。當然啦,佢呢度有地方可以靜靜地坐吓,呢個先係最重要😂
一杯果茶,做到成杯世外桃源咁…

當然啦,佢呢度有地方可以靜靜地坐吓,呢個先係最重要😂
2024-07-27
  • Fairy