2019-01-26
呢間珍奶之前突然又話會開係屋企附近的商場,所以先來查查佢係咩料子。上網歸納出嚟嘅資料都係話源自台灣主婦自創小店,其後發揚光大。用料新鮮天然。招牌係水果🥭。但係我真係熱衷於珍珠同埋奶茶等等。都話係新鮮粉圓,不過係用上細珍珠,自己就唔鍾意食細珍珠因為冇口感。都過左成四五個月至少,終於見開幕。我已經特登事先上網查定會唔會有開幕優惠咁,我呢個珍奶迷就預咗搶閘去享受優惠啦!點知原來係冇嘅🤕😭😭😭咁孤寒㗎💔💔好多都有第二杯半價,最好嘅甚至係一杯都有優惠價同買一送一等。而佢就乜都冇,佢應該係預咗自己一定有生意,已經出晒名。特登同朋友飯前去買杯飲品,咁我哋就要左佢嘅招牌黑糖粉圓鮮奶,雖然我好鍾意飲但係一陣要食飯,都係要中杯,中杯都要$30呀,細杯又好貴!黎到啦梗係要影張相先!個外表都算OK層次分明,色彩漸變幾靚,令人睇落幾舒服唔似其他黑糖要滿佈斑駁。但係一飲落去真係非常普通,飲落去係清新嘅,但牛奶冇牛奶味。其實早排唔知點解無啦啦興返黑糖鮮奶,但係其實根本係我眼中系一件好普通嘅嘢。純粹係倒啲鮮奶落去咁就成為咗一杯黑糖鮮奶。冇其他花巧特別嘅地方。我見過好多鋪頭都只係用係街市買到嘅盒裝鮮奶加啲黑糖珍珠就搞掂
都過左成四五個月至少,終於見開幕。我已經特登事先上網查定會唔會有開幕優惠咁,我呢個珍奶迷就預咗搶閘去享受優惠啦!點知原來係冇嘅🤕😭😭😭 咁孤寒㗎💔💔好多都有第二杯半價,最好嘅甚至係一杯都有優惠價同買一送一等。而佢就乜都冇,佢應該係預咗自己一定有生意,已經出晒名。
但係一飲落去真係非常普通,飲落去係清新嘅,但牛奶冇牛奶味。其實早排唔知點解無啦啦興返黑糖鮮奶,但係其實根本係我眼中系一件好普通嘅嘢。純粹係倒啲鮮奶落去咁就成為咗一杯黑糖鮮奶。冇其他花巧特別嘅地方。我見過好多鋪頭都只係用係街市買到嘅盒裝鮮奶加啲黑糖珍珠就搞掂承惠$30!
而呢度黑糖嘅味道都係一般,始終黑糖好少會好味,因為多數都係嗰種死甜同埋或者怪怪嘅甜味,暫時真係同旺角小茶堂同埋歇腳亭share tea係我覺得黑糖味道比較唔錯嘅。佢嘅珍珠就係用細的咁我唔鍾意啦,但係佢份量都多嘅。細珍珠來講已經算有咬口都算係咁㗎啦。不過我本人都係鍾意大珍珠!始終兩者相比起嚟就算細珍珠幾有咬口都係唔夠大珍珠黎!因為我鍾意食in un野!
朋友對此同我嘅評價都係一致。