2024-03-14 1826 浏览
今日去到這間一鍋堂葵芳店、我已經有一段時間冇去過、今次去到地方都冇變、食物方面多咗選擇🤔款式多、肉類有羊、雞、牛、豬方面高質咗、同時都有自家製手工餃丸類、又有營素食類、涼菜沙律吧、炸物區、自助雪糕區、自家製飲品及其他飲品選擇等!.午市C餐澳洲和牛套餐 $248/位.呢一款午市套餐我選擇湯底🤔、鴛鴦鍋湯底+$50,有兩款味道、呢個一鍋麻辣鴨血豆腐鍋沙望見色澤深渴紅色好吸引夠哂刺激🤑、沙嗲湯底散發香噴噴濃香沙爹味味道夠哂惹味😋、一次過享受到兩款不同嘅味道😚!.肉類都有十款不同牛部位選擇、我揀咗最鍾意嘅極上安格斯牛小排、花雕浸安格斯牛肉、封門柳等、呢幾款牛肉質新鮮賣相睇得吓🤔、尤其是花雕浸安格斯牛肉賣相吸引🤤、肉質嫩滑腍嫩入口啖啖花雕香味😚、口感味道我覺得真的必食好正👍!.豬類選擇三款豬、西班牙依比利亞黑毛豬、西班牙栗飼豬肉、紐西蘭羊卷肉等、呢三款豬望著肉質色澤都好新鮮😚、肥瘦均勻一行肥一行瘦、食入口肉質濃厚啖啖口感!.一款羊、兩款雞及九款其他配料.有營南瓜墨魚滑、蟹籽手打蟹丸食咗呢兩款係店家手打南瓜墨魚滑濃郁瓜香味😚又有咬口、蟹籽手打蟹丸粒粒口感爽口彈牙蟹香味😋!.八吋長腳蟹棒整條八吋長腳
午市C餐澳洲和牛套餐 $248/位

呢一款午市套餐我選擇湯底🤔、
鴛鴦鍋湯底+$50,

有兩款味道、

一款羊、兩款雞及九款其他配料
有營南瓜墨魚滑、蟹籽手打蟹丸
八吋長腳蟹棒

整條八吋長腳蟹棒夠哂長、色澤鮮明蟹肉鮮味啖啖口感味道都唔錯😋!

2024-01-18
*・゜重回童年放題邊爐回憶゜・*重回小時候父母總愛帶我到的放題火鍋店原來現在的晚市有分為 3 個不同肉類的套餐和家人是次選擇了最高級的日本及澳洲和牛套餐店員推薦較清淡的沙參肉竹鯊魚骨湯 ~不愧是旗艦店,環境寬敞舒適,座位和座位相隔很開,加上每張枱都有屏風分隔,很有隱私度餐廳有提供 Wi-Fi 放題火鍋加一後人均 300 有找,性價比甚高!!除了用 QR Code 下單外,出面還有不同自助區域✧ 飲品區:除了有市場品牌飲品外。還有自家製飲品,個人推薦香茅檸檬茶 ~✧ 雪糕區:本日雪糕是紅豆麻薯軟雪糕及杯裝雪糕✧ 熟食區:本日熟食為炸雞翼及咖喱豬皮蘿蔔魚丸✧ 蔬菜區:不同時令蔬菜放在雪櫃冷藏可保持新鮮點了最貴的套餐,當然要爆點只有套餐 C 才有的肉類回本!以下是個人推介必點單物✧ 日本黑毛和牛 ✧ 澳洲和牛✧ 牛舌 ✧ 白鱔片✧ 脆骨腩✧ 西班牙依比利亞黑毛豬✧ 手串生猛海蝦✧ 神仙豆腐✧ 真係花膠✧ 日本紅心蘿蔔✧ 野生竹苼‧˚₊ ៸៸𖠿 葵芳 —— 一鍋堂葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖#葵芳美食 餐廳推介 #葵芳好去處 #手機食先#hkfoodie #hkfood
*・゜重回童年放題邊爐回憶゜・*
重回小時候父母總愛帶我到的放題火鍋
原來現在的晚市有分為 3 個不同肉類的套餐
和家人是次選擇了最高級的日本及澳洲和牛套餐
店員推薦較清淡的沙參肉竹鯊魚骨湯 ~
不愧是旗艦店,環境寬敞舒適,座位和座位相隔很開,
加上每張枱都有屏風分隔,很有隱私度
餐廳有提供 Wi-Fi
放題火鍋加一後人均 300 有找,性價比甚高!!
除了用 QR Code 下單外,出面還有不同自助區域
✧ 雪糕區:本日雪糕是紅豆麻薯軟雪糕及杯裝雪糕
✧ 熟食區:本日熟食為炸雞翼及咖喱豬皮蘿蔔魚丸
✧ 蔬菜區:不同時令蔬菜放在雪櫃冷藏可保持新鮮

點了最貴的套餐,當然要爆點只有套餐 C 才有的肉類回本!
以下是個人推介必點單物

‧˚₊ ៸៸
𖠿
葵芳 —— 一鍋堂
葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖

#相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig  #葵芳 #葵芳美食 #澳洲和牛
2024-01-18
2024-06-21 0 浏览
一鍋堂食午市60分鐘火鍋放題🤩只需$68 任食?😍😍✅✅提供的湯底選擇非常多,每一款都讓人垂涎欲滴。而且,還可以隨意選擇喜歡的無酒精飲品,讓火鍋之旅更加清爽愉快。🥰🥰🥰🥰除了豐富的湯底,💁🏻‍♀️自助餐區也有超多選擇。沙律、涼菜、熱食等等,無論你是想吃冷盤還是熱炒,都能在自助餐區找到喜歡的菜品。而火鍋配料更是無限添加,吃得過癮!價錢超抵!推介👀⭐️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
一鍋堂食午市60分鐘火鍋放題🤩只需$68 任食?😍😍✅✅

2024-06-20 0 浏览
真係唔知點解入座搞好耐!!!今日同屋企人系葵芳行街,諗唔到食咩,就一定係去打邊爐,咁上到新都會商場樓上,去到電梯口個位,就見到一大堆人喺門口排隊,唔知點解個reception搞好耐!有啲(學生)又要俾錢先,有啲又唔使俾錢先,其實佢哋個分流可以做好啲,佢有兩個counters, 其實一個可以安排專門做學生慢慢搞俾錢,啲學生又要慢慢夾錢,搞咗勁耐都未入到去!!!但個reception姐姐都好有耐性!!!very good ga!!! 佢好用心咁解釋每個餐嘅分別!好佩服佢,咁有耐性其實食物嘅嘢都係一樣嘅,冇咩特別,佢而家好似人多咗,啲食物出快咗,亦都新鮮咗都唔錯嘅!!希望佢個分流可以做好啲啦,咁唔使搞到條隊咁長,嘥晒啲時間
真係唔知點解入座搞好耐!!!

希望佢個分流可以做好啲啦,咁唔使搞到條隊咁長,嘥晒啲時間
半年前我係朋友嘅介紹下試過葵芳的「一鍋堂」,果然名不虛傳😉。今日,我同我老公再度前來,要黎迎戰一場七十分鐘嘅火鍋盛宴!😄我哋會首先試食佢們家既【美國安格斯牛頸脊拼西班牙豬梅肉片】🥩。肉片既厚薄剛好,不論係牛頸脊還是豬梅肉,都勁新鮮,充滿了咬勁。同鮮美的火鍋湯底一起下鍋後,肉片吸足湯水,更會爆發出味道😃。而我哋都十分鍾意這份正在滋味👍🏻接下來又有【一鍋麻辣鴨血豆腐湯】,麻辣味重而不燥,湯鮮滋味足,豆腐和鴨血在麻辣湯底的熬煮下更加鮮美,豐富的口感成為了火鍋中的獨特存在🐔。【香茜墨魚丸】非常獨特,墨魚丸既口感絲滑,挺拔有勁,加上香茜既清香,風味獨特,令人著迷!嗰份【冬蔭功椰奶味麵】真係連我都要讚極了!🙌🏻麵條爽口有咬勁,湯底香郁,帶著椰香,口感十足。😋【菜芯】的清脆,帶來口感上的變化,令火鍋更加爽口開胃。而【鹵水鴨味麵】則是點綴在火鍋盛宴之中的一道美味,豐滿的鴨肉配以熬煮得恰到好處的麵,讓人回味無窮。

【菜芯】的清脆,帶來口感上的變化,令火鍋更加爽口開胃。

2024-06-13 0 浏览
第一次黎一鍋堂火鍋👏😳,裝修簡潔舒適,環境開揚亮麗,真係非常有feel!😄每次食火鍋我總會想嗌: 再怕肥,我都要食火鍋!哈哈😂 今日一鍋堂,我哋揀咗《杏汁豬肺湯》, ♨️ 🍵豬肺同杏汁嘅烹調,湯底濃厚而忌廉!每一口湯都飲到有杏汁爽口感,喺口裏面開出咗一個嘅杏汁風暴,味道真係太好了!🔸 美國安格斯牛頸脊拼西班牙豬梅肉片 滿滿香味🥩 肉質清爽而嫩滑,無論係丟鍋前後,都會散發淡淡嘅大自然香氣,搭配杏汁湯底,清新自然,感覺每一部位肉片既肉香炸開嚟!🔸 泡椒蘿蔔, 蘿蔔同泡椒,清脆解膩 🥕 消食一流!根本係火鍋嘅絕配👍 啖啖蘿蔔超清新,清爽嘅口感係呢個炎熱嘅季節真係一個開胃嘅好選擇!🔸 香茜墨魚丸🦑 香茜墨魚丸彈牙嫩滑, 點都食唔厭!每一粒墨魚丸都有自家特製嘅香料味,添上香茜味,實在係再優秀都無法形容!😌一鍋堂火鍋,無論係湯底,肉,蔬菜,都會俾你驚喜!食完要跑步減肥都願意!😉😉🏃

1K
2024-06-08 105 浏览
雖然夏天已經到咗 但係都阻唔到我要打邊爐嘅決心😎成班朋友烚吓烚吓食吓好嘢 又可以坐得耐傾吓偈 打邊爐真係最適合嘅選擇⭕️😎==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🍴我哋叫咗冬陰功湯底同埋杏汁豬肺湯底🍲兩個湯底都各有特色配合唔同嘅配料都各有風味🥰豬肺湯入邊真係落足本 杏汁味非常濃郁😋基本上大部份嘅食物都係出面自己放題咁拎😍熱食同火鍋配嘅種類非常之多👏🏻超級滿足💯吸收咗湯底嘅精華👍🏻好好食😊
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌
2024-06-07 62 浏览
老公介紹我去葵芳一間好質素嘅火鍋店一鍋堂,評價唔錯,所以我哋就去咗試啦👏🏻美國封門柳肉拼美國牛脷心托⭐️擺盤整齊,肉質鮮紅,味道豐富丶肉質爽滑丶湯汁更係被肉片吸得清清楚楚,滋味😽櫻花蝦湯底: 當湯泡肉片時⭐️湯色吸引。好好飲,海鮮人士應該都會鍾意!湯裡頭嘅香氣好香,湯底飲落口好醇厚,快D試下!😻火鍋配料:炸潮州扎肉 , 炸蝦餅,香茜墨魚丸,油麥菜,娃娃菜 ⭐️賣相非常吸引人,店家滿咗心思去擺。每款配料色澤鮮艷。炸潮州扎肉,炸蝦餅味道濃郁丶香茜墨魚丸、油麥菜、娃娃菜口感爽脆且美味,吃完都有一種滿足感😸。
美國封門柳肉拼美國牛脷心托⭐️
櫻花蝦湯底: 當湯泡肉片時⭐️
🍵🍚 一踏入「一鍋堂」,就好似踏入咗一個好高級feel嘅餐廳!無論環境定係服務,都讓人覺得超放鬆!🍽️ ♦️養生藥膳湯底♦️ 一啖湯飲落去,咁好飲,湯底有種清新淡雅嘅食材香味,真係勁開胃🥳! ♦️ 涼拌海帶絲,麻油菠菜 ♦️和海帶絲同麻油菠菜都配得夠味!無得頂💯!辣中帶香,麻麻地👍! 海帶香😝😝😝! ♦️ 潮州瀦肉扎 ♦️肉扎好濃郁,每一口都好層次感喎😉! 最後嚟個火鍋自助,湯底選擇多元化,所有火鍋配料新鮮又惹味,真係好滿足👏🏼! ♦️ 炙燒芝心丸,芝士豆腐♦️見到芝士豆腐出嚟,真係忍唔住再幾口!明火炙燒過嘅芝士,再伴上豆腐那種濃濃的豆香味,實在是太享受了!

♦️養生藥膳湯底♦️

♦️ 涼拌海帶絲,麻油菠菜 ♦️

♦️ 潮州瀦肉扎 ♦️
肉扎好濃郁,每一口都好層次感喎😉!

♦️ 炙燒芝心丸,芝士豆腐♦️
2024-06-03 57 浏览
今日係朋友嘅生日,我哋一班人決定去食火鍋!提早book咗葵芳嘅""一鍋堂"",一直聽聞佢地嘅火鍋非常有特色,而價錢又十分誘人。🔥🥩🍢🍜 喺火鍋餐嘅選擇中, 😍😍”70分鐘定量火鍋餐”!佢地嘅美國封門柳肉同牛脷心托,不但新鮮,而且烹煮得恰到好處,飽和的肉汁讓人回味無窮!🍜 火鍋湯底: 韓式泡菜湯 🍜 當泡菜湯同新鮮既食材完美地結合在一起,火鍋湯底的濃艷味道扑面而來!😋🍲 東北醃泡菜 🍲 酸中帶點甜味,獨特的風味真的是十分舒服👌。🥩🥬 炸潮州扎肉 🌭 🥓  淡淡的金黃色,看起來就十分誘人!食落嘴巴,脆脆的口感比配上嘅煎得恰到好處的肉味😍。🐟  看到鮮魚角,任何人都無法抵擋住它的誘惑!魚肉嫩滑,配上淡淡的鹹味,爽口彈牙!店內的食物一絲不苟,讓人驚訝的高質感,配上完美的服務,加上舒適的環境,呢個火鍋午餐絕對係一個十分欣喜的驚喜!

2024-06-03 45 浏览
💟70分鐘定量火鍋餐 (紐西蘭羊卷肉片)💟羊卷肉片款款出色,瘦肉和肥肉的比例剛剛好,一點也不會很肥🎉。💟芫荽皮蛋湯💟清新的口感,保證你一試上癮!皮蛋又香又滑,同芫荽真的是絕配!💟炸蝦餅💟紮實的蝦肉,外酥內爽口😌。💟炙燒芝心丸💟外皮酥脆,裡頭的芝士香溢滿口。這是我最喜歡的一道菜,完全符合我的味蕾期待🥸。💟福州木耳丸💟口感煙韌有彈性,令人難以忘懷,為火鍋添色不少。🔸 環境:9/10🔸食物質素:8.5/10🔸服務:8.5/10🔸性價比: 9.5/10一鍋堂嘅主打風格簡單大方,又充滿家庭式的溫馨。食材新鮮實在,令人心曠神怡,絕對值得一試。這一鍋足以讓人回味無窮,我已經在期待下一次的享用時刻啦😌!
💟70分鐘定量火鍋餐 (紐西蘭羊卷肉片)💟

💟芫荽皮蛋湯💟

💟炸蝦餅💟
紮實的蝦肉,外酥內爽口😌。

💟炙燒芝心丸💟

💟福州木耳丸💟
口感煙韌有彈性,令人難以忘懷,為火鍋添色不少。

🔸 環境:9/10
🔸食物質素:8.5/10
🔸服務:8.5/10
🔸性價比: 9.5/10
2024-06-03 47 浏览
一直bookmark咗呢間火鍋店,今次終於有機會去「一鍋堂」!🎉🤝🤝🤝定量火鍋餐🤝🤝🤝 70分鐘定量火鍋餐!美國牛板腱片好新鮮,滿滿一盤過十片!好彈牙~~ 口感一流!👏👏肉質鮮美,搭配咗美滋滋嘅湯底 🎊🎊🎊😽😽😽冬陰功湯湯底😽😽😽搭配嘅冬陰功湯底真係好醒胃。個湯底帶有泰式風味,讓人食得開懷。而且湯底不定量,唔怕唔夠飲!讚!好似泰國🌴🌴😻😻😻麻油菠菜😻😻😻再嚟一份,菠菜用麻油炒過,麻油香味濃郁,炒得熟爛綠色菠菜,味道簡單但帶咗點麻油香!😼😼😼✊✊✊泡椒燘豬手✊✊✊而家就喺嚟嘅高潮,一定要點泡椒燘豬手!豬手又鬆又。咬落口又彈又滑,大塊食到爽!🙌🙌🙌🤠🤠🤠香菇貢丸🤠🤠🤠個香菇貢丸!貢丸皮薄內餡多,將口感做到最好,每粒貢丸每咬一口都滿滿嘅香菇汁溢出,非常juicy。食完之後,我非常推薦「一鍋堂」呢間火鍋店,整體嘅食物都唔錯,重點就係價錢好抵食😌😌😌
🤝🤝🤝定量火鍋餐🤝🤝🤝
😽😽😽冬陰功湯湯底😽😽😽
😻😻😻麻油菠菜😻😻😻
✊✊✊泡椒燘豬手✊✊✊
🤠🤠🤠香菇貢丸🤠🤠🤠
2024-05-28 56 浏览
火鍋嘅誘惑永遠都好難抗拒,特別係喺一鍋堂呢間店,今次簡左晚餐Set C,物超所值👑。首先,我地試咗下杏汁豬肺湯。湯底甜甜的,醇厚入味😋。湯底最出彩嘅地方就系d靚爽豬肺,係湯底裡面慢煮,感覺就好似養生健康療方咁😄。日本產黑毛和牛。真係好食到爆💥!和牛肉質香濃,色澤鮮豔,令到我胃口大開😍。之後,更令我驚艷嘅有,魔鬼辣安格斯牛肉。聽到名,我已經迫不及待想要一試為快😋。一試之下,隨即就發現今次真係發現新大陸😄,好吸引!美國安格斯牛肉,究竟係咩味道呢?咩叫做肉嘅原味,咩叫做香口,只有食咗之後先至有得講😉。西班牙伊比利亞黑毛豬已經為我帶嚟驚喜。獨特嘅香味,實在令人無法抗拒😋。孜然羊肉片。羊肉,呢種名貴嘅配料,實在係帶咗點孜然味,新奇嘅味道😍。最後,分享返我一齊食墨魚仔嘅感覺。墨魚仔,煮得恰到好處,帶出其自然嘅海味,實在好難得👍。「一鍋味道」簡單清新嘅環境,無論你係朋友、家人,定係情侶,都可以一齊享受到美食之旅👫。嚟到葵芳嘅這間火鍋店,實在系飽又飽,心都飽咗,又可以養身😄

位處新都會頂樓商場,沒有升降機直到,祗有電梯再電梯,位置相當吊詭。內𥚃裝修乾淨企理,手機點餐食材超豐富,就算擺放走廊的自助提取食物區亦琳𤨡滿目,目不暇給。職員招呼殷勤,有禮貌,不知是否生意太好關係,我們6個大人竟被安排坐在4人卡位,極度侷促,而且原來6人祗被安排-個煱底,有點不是太滿意。此餐廳原層沒有洗手間,是要往商場4樓,另外內𥚃氣溫有點悶熱,冷氣並不足夠,邊吃會邊留汗的。其實撇除以上各種因素,此店仍可再光顧,因真的很多食材,而且質素尚可,120分鐘的時間很快溜逝,臨尾再吱杯雪糕作結尾,邊吃邊喝過了個愉快的晚上。

2024-05-24
庆祝纪念
生日
  • 花膠
  • 竹笙
  • 白鱔片
2024-05-20 198 浏览
喺葵芳發現咗一間秘密基地——一鍋堂火鍋店。佢哋賣緊超級抵食嘅半自助火鍋放題😇❣️60分鐘半自助火鍋放題 $68❣️這個放題組合,絕對係貪食嘅我最愛,簡直係牛刀小試。一定要揀最新鮮的配料,然後慢慢熬煮,味道簡直就係不可言說!無論係飲品定係配料,任揀,真係一試上癮!啲配料同飲品係真心多嫁,真係物超所值!🔥❣️火鍋湯底:一鍋麻辣鴨血豆腐湯❣️特色湯底真的是人人讚好,無人能抵擋,濃郁的鴨血豆腐湯,新鮮的鴨血和豆腐,絕對是美味的保證,令人大呼過癮!入口即化,一試愛上,簡直就係火鍋嘅最佳搭檔。😘❣️麻油菠菜❣️菠菜鮮嫩口感,和麻油的香氣相融,强力推薦!一鍋堂。下次約朋友,我一定會再次光臨💖

❣️60分鐘半自助火鍋放題 $68❣️

❣️火鍋湯底:一鍋麻辣鴨血豆腐湯❣️

❣️麻油菠菜❣️

菠菜鮮嫩口感,和麻油的香氣相融,强力推薦!

一鍋堂。下次約朋友,我一定會再次光臨💖