2023-05-22 59 浏览
🍔濃厚美國風本地小店設計漢堡店,性價比都幾高既~ 漢堡➕沙律🥗/薯條🍟➕飲品🥤🍔澳洲🇵🇳和牛漢堡套餐 配🍟炸薯條 +🥤可樂和牛好juicy、厚厚的勁多汁🤤加入自家製醬汁好惹味😋有🍅蕃茄、🥬生菜、🧅洋蔥搭住食,口感層次好好😬食完勁飽!大大條薯條🍟有鹽同黑椒😍🐃手打安格斯牛漢堡套餐 配🍟炸薯條/🥗沙律 +🥤可樂厚厚實肉,$58 價錢上來說好抵食!濃濃牛味+半溶芝士+生菜+蕃茄夾著食超正😍極力推介小食: 🍺啤酒脆漿炸大啡菇配黑松露醬 $42一上桌個下心諗?我有叫魚柳咩?點知先醒起係大啡菇,舊舊都幾大件!外層係爽爽聲既香脆口感,沾上黑松露醬勁match😛
🍔濃厚美國風本地小店設計漢堡店,
性價比都幾高既~

漢堡➕沙律🥗/薯條🍟➕飲品🥤

🍔澳洲🇵🇳和牛漢堡套餐 配🍟炸薯條 +🥤可樂
和牛好juicy、厚厚的勁多汁🤤加入自家製醬汁好惹味😋
有🍅蕃茄、🥬生菜、🧅洋蔥搭住食,口感層次好好😬
食完勁飽!
大大條薯條🍟有鹽同黑椒😍

🐃手打安格斯牛漢堡套餐 配🍟炸薯條/🥗沙律 +🥤可樂
厚厚實肉,$58 價錢上來說好抵食!
濃濃牛味+半溶芝士+生菜+蕃茄夾著食超正😍

極力推介小食: 🍺啤酒脆漿炸大啡菇配黑松露醬 $42
一上桌個下心諗?我有叫魚柳咩?
點知先醒起係大啡菇,舊舊都幾大件!
外層係爽爽聲既香脆口感,沾上黑松露醬勁match😛
荃灣🇭🇰超足料乳酪炸雞🍔🍔🧀漢堡呢間Burger開喺我翻工嘅地方附近,平時lunch time都見到好多學生排隊食,今日試下先味道∶🌟🌟🌟🌟環境∶🌟🌟🌟🌟抵食∶🌟🌟🌟🌟🍔大啡菇素漢堡餐+芝士 $63男朋友食啡菇漢堡,入面有青瓜 炒洋蔥 蕃茄醬同生菜 啡菇超級juicy 啖啖爆汁 因為有蕃茄同生菜 就算加左芝士🧀 都唔會話好滯🍔脆炸乳酪雞漢堡餐+芝士 $63好好奇咩係乳酪雞就嗌左,仲以為會係炸雞+芝士醬,睇翻menu先發現係Butter milk chicken,🥛吃起來很有趣🤣外層的脆皮好酥脆,會有黃油香味和一點cream cheese的味道,配埋生菜蕃茄和芝士,味道層次就更豐富🍟炸魚薯條 $48這個魚柳🐟的炸法同平時的不一樣,炸出來的面衣比較軟,唔界口。魚肉很嫩,有鮮味。薯條就正常發揮,但是必須讚下呢個自家制嘅塔塔醬!同我以前食過嘅都唔同,放左辣椒粉和迷迭香,配魚柳同薯條都好夾🍗唐揚炸雞 $36炸雞有點點胡椒味,重點放左係比較脆,好似零食,追求啖啖肉嘅可以唔洗試🤣配嘅係偏mild嘅蜂蜜芥末醬,唔會過甜,幾好食整體嚟講呢間嘅Burger餐係抵嘅(麥當勞求其叫個餐都要45+嘅時候我真係願
荃灣🇭🇰超足料乳酪炸雞🍔🍔🧀漢堡

味道∶🌟🌟🌟🌟
環境∶🌟🌟🌟🌟
抵食∶🌟🌟🌟🌟

🍔大啡菇素漢堡餐+芝士 $63

🍔脆炸乳酪雞漢堡餐+芝士 $63

🍟炸魚薯條 $48

🍗唐揚炸雞 $36

整體嚟講呢間嘅Burger餐係抵嘅(麥當勞求其叫個餐都要45+嘅時候我真係願意每日都嚟吃)一個超多料漢堡+薯條+野飲真係夠滿足,性價比高
2023-05-16
2023-05-13 43 浏览
🍔手打安格斯牛漢堡$58炸薯條+汽水用手打安格斯牛肉作漢堡扒,肉質柔軟,肉味香濃,咬落肉汁豐富,連同芝士、番茄、生菜,口感非常豐富。🍟薯條新鮮熱辣辣,有薯仔肉,上面曬上黑胡椒、鹽🧂好食到停唔到!🍔脆炸魚柳漢堡$58沙律+汽水我想講呢啲先係真正嘅炸魚柳包!超長炸魚柳,油炸後仍然保留魚肉的質感和肉汁,外脆內軟,食落非常惹味同滿足!🥗沙律份量適中,有生菜同車厘茄,生菜新鮮爽脆。🍗檸檬胡椒雞翼(5隻)$38雞翼炸得超酥脆!檸檬胡椒令雞翼勁惹味,酸中帶小小咸同辣,簡直係衝擊味蕾!雞肉鮮嫩,咬落有肉汁!🍟炸薯格$26炸薯格份量很多,每塊薯格都大大塊!
🍔手打安格斯牛漢堡$58
炸薯條+汽水

🍔脆炸魚柳漢堡$58
沙律+汽水
我想講呢啲先係真正嘅炸魚柳包!

🥗沙律份量適中,有生菜同車厘茄,生菜新鮮爽脆。

🍗檸檬胡椒雞翼(5隻)$38
雞翼炸得超酥脆!

🍟炸薯格$26
炸薯格份量很多,每塊薯格都大大塊!
2023-05-09 53 浏览
6點幾經過,見到All Day Burger$58,唔貴喎,即管試下。叫左手打安格斯牛漢堡餐,薯條,烏龍茶。🍔手打安格斯牛漢堡,漢堡有厚度,中間有啲粉紅,非全熟,有肉汁有牛味,不錯,不過漢堡可以再熟少少就好。配菜只有蕃茄和菜,比較簡單。包面焗得有點焦,好香脆。🍟薯條睇落冇裹粉炸,我鐘意呢啲,食落外面少少脆,入面唔乾,食到薯仔天然嘅味道,用黑糊椒鹽調味,唔會食到成口味精粉。🥤飲品有可樂,忌廉,烏龍茶,即磨咖啡+5
叫左手打安格斯牛漢堡餐,薯條,烏龍茶。
🥤飲品有可樂,忌廉,烏龍茶,即磨咖啡+5
手打安格斯牛漢堡餐
2023-05-08
手打安格斯牛漢堡餐
2023-05-06 911 浏览
突然好想吃漢堡包, 在OpenRice 找了一下, 發現了這間只有好評的漢堡小店, 所以就決定一試。 店舖很小, 3 張小枱(2 個位), 一張面向牆的吧枱( 3 個位)。 來到時大約晚上7 時, 有3 -4 個客人在等待外賣, 店也滿座, 只能先下單一邊等食物, 一邊等位。大概等了20 分鐘,有客人用餐完畢, 才有位置坐下, 再等多10分鐘左右就出了 第一個餐,即由下單至取, 約等了30分鐘手打安格斯牛肉漢堡餐🍔$58 + 煎蛋$3 (配沙律)蛋煎得夠脆也有點蛋味沙律, 因為要求走醬, 所以相中的沙律比較單調, 但用料新鮮, 不會霉霉爛爛包很厚, 漢堡也厚, 加上配料, 所以要壓一壓才能放進口但漢堡雖厚, 但比較小, 只有包的7 成左右大小,吃到最後會有只餘下包的情況。漢堡有點肉味, 偏肥, 不算多肉汁鮮嫩, 但起碼不會乾韌。第2 個餐是脆炸乳酪雞漢堡餐$58 +$3 轉薯格薯格新鮮炸起, 頗香脆, 有4 件大, 2 件碎細的, 份量可以👌炸雞漢堡的包和打打牛肉漢堡的包一樣, 厚身, 軟熟, 略煎過, 不會很乾。加上不椰菜絲令包不會太乾雞件略比包大一點點雞肉算嫩滑, 可惜有點雪味炸粉

手打安格斯牛肉漢堡餐🍔$58 + 煎蛋$3 (配沙律)
手打漢堡餐加蛋

蛋煎得夠脆也有點蛋味

包很厚, 漢堡也厚, 加上配料, 所以要壓一壓才能放進口
漢堡有點肉味, 偏肥, 不算多肉汁鮮嫩, 但起碼不會乾韌。
第2 個餐是脆炸乳酪雞漢堡餐$58 +$3 轉薯格

加上不椰菜絲令包不會太乾
雞件略比包大一點點

雞肉算嫩滑, 可惜有點雪味
炸粉有點厚, 不過也夠脆

整體來說, 同行友人不太滿意牛肉漢堡,一來太小, 二來不夠juicy
而本人則覺得雞漢堡有改善空間, 一來有雪味, 二炸漿有點厚
但如果加入價格上的考慮, 以上的不足之處都可接受, 因為店舖提供$58 套餐 ,已有飲品和配 菜,所以性價比算高。
但只限不用排隊,和 $58 餐還在的情況

店舖小裝飾
2023-05-05
2023-05-06 33 浏览
早前經過荃灣一間商場內的漢堡店,門面望落好歐美style🤣入面細睇下 老闆應該係NBA🏀粉絲 🧏🏻‍♀️鍾意呢種style既朋友不要錯過佢地有好多款漢堡可以選擇🤤同朋友每人食左不同口味的漢堡🍔仲有小食漢堡🍟薯條/沙律+飲品都係$58 好抵食著校服學生都係$48咋Crispy Buttermilk Chicken Burger脆炸乳酪雞溪堡 🍔+ 薯條🍟主角炸雞好香脆 、juicy、配料同醬料都好夾,有自家製蜜糖、芥末、涼拌捲心菜,薯條熱辣辣即叫即炸,薯味香濃澳洲和牛漢堡$73($58額外+$15)Wagyu Beef Burger 和牛漢堡煎到外脆內嫩,厚實多汁,如果有半熟蛋mix埋就更好,菜同肉感滿滿的衝突味道、漢堡皮的香氣、肉的juicy、生菜及蕃茄的清甜、還有獨家醬汁真係超級搭Lemon Pepper Chicken wings 5pc $38檸檬胡椒雞翼(5隻)檸檬胡椒雞翼,呢個味道第一次食,檸檬味嘅清香,食起上嚟好似有好細塊嘅檸檬皮甘香可口,配埋胡椒味更有層次,雞翼熱辣辣皮脆內Juicy
漢堡🍟薯條/沙律+飲品都係$58 好抵食
著校服學生都係$48咋

脆炸乳酪雞溪堡 🍔+ 薯條🍟

澳洲和牛漢堡$73($58額外+$15)
Wagyu Beef Burger

檸檬胡椒雞翼(5隻)

平時經過這間漢堡包店,已經好想試。今次平日經過,見到餐牌$58起能享用全日套餐,有手打安格斯牛漢堡、薯條和罐裝飲品!!!用餐後感覺小店用心製作,良心價錢,食物質素都相當不錯,如果下次經過會再食!!~ ฅ˙Ⱉ˙ฅ ☁️ 手打安格斯牛漢堡 $58好滿足,手打安格斯牛肉尚算厚,咬下去是滿滿肉汁。雖然是$58,但絕對沒戲場,牛肉都有濃濃的牛味,連同半溶的芝士,真的十分滋味!!還有一天生菜和蕃茄,這個價錢真的無敵!! ᵔ◡ᵔ最驚喜的是薯條,薯味十足,一咬下去是滿滿的薯蓉,而且本人喜歡薯條軟軟的口感( ˘͈ ᵕ ˘͈ )薯條灑上少少黑椒和鹽,即使不點蕃茄醬都夠調味~套餐還有一罐飲品,可以選可樂、Zero或者烏龍茶。☁️ 炸魚薯條 配 自家製塔塔醬 $48炸魚份量有點嚇到,足足有一隻手掌長!!炸粉有點像台灣鹽酥雞的感覺,食落魚肉都嫩滑。薯條和漢堡包的薯條一樣,本身灑上少少黑椒和鹽。很喜歡他們自家製tartar,點炸魚一流~

☁️ 手打安格斯牛漢堡 $58

套餐還有一罐飲品,可以選可樂、Zero或者烏龍茶。
炸魚薯條

☁️ 炸魚薯條 配 自家製塔塔醬 $48
  • 手打安格斯牛漢堡
2023-04-26 29 浏览
作為市區人嘅我平時極少去荃灣但係我上網見到呢間舖頭好多人講😝咁岩有朋友係荃灣 就約左佢去食喇~小店位置係富多來商場離開地鐵站之後都要行少少路先搵到👀澳洲和牛漢堡🍔牛肉好大塊🥩配上炒香咗嘅洋蔥非常惹味女仔唔大食嘅話淨係個包都夠飽😝炸魚薯條配塔塔醬🐟🍟魚味濃厚 外脆內軟同係英國食嘅感覺唔同更加適合香港人口味✨啤酒脆漿炸大啡菇🍺有少少天婦羅嘅感覺而且有黑椒調味 味道唔會太單調😋脆炸魚柳漢堡🐟魚柳新鮮炸好 脆卜卜配上自家醬汁增添層次係令人會想再去食既口味😌😌配菜方面嘅薯條同沙律各有千秋🥗我自己想balance D 所以就揀咗沙律喇~感覺呢間係一間難得有心做嘅小店🥹每樣食物都好用心 睇落好似周圍都有嘅嘢食 喺呢度食都有獨有嘅特色味道🧡住喺荃灣或者出去佢嘅朋友都可以一試啊✨
作為市區人嘅我平時極少去荃灣
但係我上網見到呢間舖頭好多人講😝
咁岩有朋友係荃灣 就約左佢去食喇~

小店位置係富多來商場

魚柳新鮮炸好 脆卜卜
配上自家醬汁增添層次
係令人會想再去食既口味😌😌

配菜方面嘅薯條同沙律各有千秋🥗
我自己想balance D 所以就揀咗沙律喇~

感覺呢間係一間難得有心做嘅小店🥹
每樣食物都好用心
睇落好似周圍都有嘅嘢食 喺呢度食都有獨有嘅特色味道🧡
住喺荃灣或者出去佢嘅朋友都可以一試啊✨
2023-04-24 36 浏览
手打安格斯牛漢堡拎上手好溫暖,一睇就係即叫即刻整好既,哇!安格斯牛係最好食,好厚身,而且仲要係手打,好新鮮呀!😍😍裡面都有好濃既牛味,肉質好嫩,口感好爽,非常好食,搵到個好地方,下次會再來👍🏻❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥手打豚肉漢堡豚肉用心親手手打的!肉好滑好香韌👅👅手打同切出來的豚肉口感真係唔同啲🤣🤣💯💯💯💯💯好易入口,而且好容易咬😋😋🤤一次過可以食兩個手打豚肉漢堡包🍔🍔🤣🤣🤣下次一定帶埋其他朋友過來一齊食!微辣雞翼雞翼香脆熱辣,醃佐既雞翼夠晒辣,仲要煎果陣面頭再有辣粉,十級惹味,雞肉又夠嫩,一份完全唔夠食!薯條🍟茄汁🥫松露蛋黃醬薯條又係好脆好正,仲有茄汁同沙律醬可以點,香脆惹味,一流呀!松露蛋黃醬都好特別好好味😍😍一次可以試曬咁多隻味,滿足你幾個願望🤣🤣👍🏻一邊食一邊飲cream soda同可樂係perfect match,完美😎😎

❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥手打豚肉漢堡
微辣雞翼

薯條🍟茄汁🥫松露蛋黃醬
2023-04-19 45 浏览
🐄🐄🐄 荃灣出名多性價比高嘅小店 ,啲食物除了好食,而且好多都好出名,要喺呢度立足,一定要有番咁上下實力,今日我發現咗呢一間認真唔錯,想同大家介紹一下。 🤤脆炸魚柳漢堡漢堡包的上下兩塊麵包,香噴噴,軟綿綿 充滿空氣感。尤其面頭那一塊麵包,從側面看,是拱形的,非常之飽滿,令我好有食慾。 🤤微辣雞翼 真係微微辣,我唔食得辣,但都食到,而且食得曬全部, 微微辣原來都幾過癮。。。好彩!!! 好大隻,雞肉嫩。 🤤可樂,唔使講,簡直係雞翅嘅朋友,絕配。
🤤脆炸魚柳漢堡

🤤微辣雞翼

🤤可樂,唔使講,簡直係雞翅嘅朋友,絕配。
2023-04-19 61 浏览
🙆🏽‍♀️手打安格斯牛堡餐$58🍔🐃夠厚身肉味濃滿滿肉汁口感十足🤤薯條新鮮熱辣香脆可囗🍟🙆🏽‍♀️手打豚肉漢堡$58🥯🐷豚肉口感彈牙用心製作💜🙆🏽‍♀️炸魚薯條$48🐠外脆內軟,粉漿夠薄身夠大條大滿足丫🙈🙆🏽‍♀️檸檬胡椒雞翼$38🍗🐥檸檬+胡椒味 🍋惹味得嚟又唔會流👍🏻超級正正子🤭
🙆🏽‍♀️手打安格斯牛堡餐$58🍔🐃
夠厚身肉味濃滿滿肉汁口感十足🤤
薯條新鮮熱辣香脆可囗🍟

🙆🏽‍♀️手打豚肉漢堡$58🥯🐷
豚肉口感彈牙用心製作💜

🙆🏽‍♀️炸魚薯條$48🐠
外脆內軟,粉漿夠薄身
夠大條大滿足丫🙈

🙆🏽‍♀️檸檬胡椒雞翼$38🍗🐥
檸檬+胡椒味 🍋惹味得嚟又唔會流👍🏻
超級正正子🤭
2023-04-17 58 浏览
🤭今日行街街到下午時段,開始要搵野醫醫肚,行過見到一間專賣漢堡包既餐店,呢一間細細地既小店,裡面有幾張枱位,我地行入去望一望,見到有六款不同種類既漢堡包,暑條都有幾款,相當吸引,價錢中也相對合理,反正未試過,咁就決定係度試吓啦 🤭叫完餐等了一會,好快手地先食一個沙律,沙律份量適中,沙律醬微酸令人好開胃,成兜都係菜放得好滿好多,完全無偷工減料,食落感覺優質,啲菜好有青菜味道好新鮮👅脆炸魚柳漢堡一拎上手熱辣辣,即叫即整既脆炸魚柳漢堡,成個包份量好大,疊到好高,啲魚柳炸得香脆,非常惹味,外脆內軟,連著包一齊果種味道,真食得好滿足既,食漢堡包又點少得叫一罐汽水呢,拎住飲管飲可樂真暢快
👅脆炸魚柳漢堡
📍每次放工行經呢間Burger店 都俾餐廳黑白裝修吸引終於有機會試一試~ 雖然係手工漢堡 但價錢超抵食🫶🏻 性價比高 套餐漢堡配薯條飲品都唔超過$70🙊🌀 手打豚肉漢堡漢堡即叫即做 用上手打豚肉相當有誠意🙆🏻‍♀️豚肉漢堡有一定厚度 外層微微煎香 輕易鎖住漢堡肉汁🤤口感鬆軟濕潤但又唔會完全冇咬口 朋友表示幾有驚喜! 配上汁煮洋蔥絲 成個漢堡調味好豐富 相當合拍🤤🌀 脆炸乳酪雞漢堡雞肉炸得香脆多汁 炸粉夠薄 食落啖啖肉🧡 調味唔會過濃幾惹味 配上微甜嘅乳酪醬 同新鮮蕃茄 幾清新開胃 值得一讚 麵包鬆軟 散發淡淡牛油香😻🌀 炸魚薯條炸魚雖然唔算好厚身 但size好大嚿~ 鱈魚肉雪白結實 只裹上一層薄薄嘅粉漿 炸得外脆內軟 唔會炸得太乾身🤤 粗身薯條略為灑上黑胡椒🍟 配上他他醬或茄汁已經好好食餐廳黑白格仔牆身地板 配高枱櫈 而且牆上亦掛上不少NBA籃球球員照片 幾有美式風情
📍

每次放工行經呢間Burger店 都俾餐廳黑白裝修吸引

🌀 手打豚肉漢堡
漢堡即叫即做 用上手打豚肉相當有誠意🙆🏻‍♀️

🌀 脆炸乳酪雞漢堡
值得一讚 麵包鬆軟 散發淡淡牛油香😻

🌀 炸魚薯條
炸魚雖然唔算好厚身 但size好大嚿~

2023-04-13
  • 手工豚肉漢堡
2023-04-14 26 浏览
去朋友屋企聚會,大家都話想食漢堡🍔於是去《一.漢堡》買嘢係屋企搞party,《一.漢堡》位於荃灣華都中心1樓。 大啡菇漢堡 🍔豐富又香又多汁,有口感,啡菇配蔬菜超夾,新鮮爽脆嘅生菜,青瓜,同埋甜甜地嘅洋蔥,配合上嚟非常好味,味道豐富,包又夠鬆軟成個都好好味呀!脆炸乳酪雞漢堡🐔🍔,酥炸雞排酥脆多汁,塊雞排比個飽更大🤩配以青瓜絲🥒生菜絲🥬蕃茄🍅秘製乳酪醬汁。微酸的乳酪醬汁中和左炸雞的油膩感,非常開胃,蔬菜的清爽口感,max埋食真係滋味到無得輸。炸魚薯條🐟🍟超大塊炸魚柳🤩,外層酥脆,裏面的魚肉柔軟juicy😋。薯條🍟新鮮熱辣,香脆可口👍。手打豚肉漢堡🍔超鍾意豚肉漢堡,超多芝士超多蔬菜,好正呀!,豚肉漢堡扒🐖啖啖肉,鬆軟多汁,一邊食一邊流,正爆,入面仲夾有洋蔥🧅,芝士🧀,生菜🥬,蕃茄🍅。成個漢堡juicy惹味!塔塔醬酸酸甜甜,開胃之選松露蛋黃醬,超開松露味和蛋味,配合得天衣無縫,好鍾意食呀!

大啡菇漢堡 🍔

炸魚薯條🐟🍟

手打豚肉漢堡🍔

塔塔醬酸酸甜甜,開胃之選

松露蛋黃醬,超開松露味和蛋味,配合得天衣無縫,好鍾意食呀!
15 分钟 (外卖自取)
🍴微辣雞翼🧂微辣雞翼做得好出色💫外層金黃色💫微辣得黎可將味道提升💫平時唔太食到辣💫但呢個雞翼做得非常好食💫令我增加對辣度喜好💫雞肉鮮嫩多汁💫肉質豐富💫一人食唔晒仲可以打包回家再食 🍴脆炸乳酪雞漢堡🧂脆炸乳酪雞漢堡大大份💫脆炸方面做得好好💫香味四散💫濃濃既雞香加埋漢堡一口咬,令人有一種滿足既心情💫鹹份沒有過高💫食完都唔會口乾 搵工後順便黎個一人Me Time💫見到一間專門做漢堡料理的餐廳💫適合都市繁忙的人,無時間煮飯💫得閒食個漢堡滿足下自己 呢度環境舒服💫好似去左一間高級西餐廳一樣,好彩堂食人唔多💫搵到個靚位坐店員服務周到💫有禮貌💫做事快手有效率以上真係覺得好食💫個人意見💫會推介比朋友推薦☄️☄️☄️☄️☄️好味☄️☄️☄️☄️☄️份量 ☄️☄️☄️☄️☄️
🍴微辣雞翼🧂
🍴脆炸乳酪雞漢堡🧂