2016-08-26 2648 浏览
今日去完大埔做野, 已經11點幾, 朋友建議食三多,一場黎到, 一定要試下本身唔想叫沙嗲豬頸肉撈丁, 但係我太餓喇決定要食啦好正沙嗲汁好濃, 撈丁唔會太淋加埋豬頸肉, 沙嗲汁, 變肥婆都抵朋友叫左炸脾, 我叫豉油脾大大隻, 表皮同入面都夠入味話咁快我就消滅左一隻啦
今日去完大埔做野, 已經11點幾, 朋友建議食三多,

一場黎到, 一定要試下
本身唔想叫沙嗲豬頸肉撈丁, 但係我太餓喇決定要食啦
好正沙嗲汁好濃, 撈丁唔會太淋

加埋豬頸肉, 沙嗲汁, 變肥婆都抵
朋友叫左炸脾, 我叫豉油脾
大大隻, 表皮同入面都夠入味

話咁快我就消滅左一隻啦
住咗係大埔十幾年,三多嘅炸雞脾🍗係我食過最好味的,外脆內嫩,又多汁,而且不會覺得膩連我一向嘴刁係韓國大酒店做過總廚嘅爸爸都讚好❤💕特別係鼓油王炒麵另外,炸肉丸都是超好吃,唔單止外面炸得好,連裡面都保留肉汁腸粉也是挺有心思的,外皮有煎過,而且仲有唔多款揀添🤔總括而言,本人真係真心十分推薦大家去食!!
住咗係大埔十幾年,三多嘅炸雞脾🍗係我食過最好味的
,外脆內嫩,又多汁,而且不會覺得膩
連我一向嘴刁係韓國大酒店做過總廚嘅爸爸都讚好
❤💕特別係鼓油王炒麵
另外,炸肉丸都是超好吃,唔單止外面炸得好,連裡面都保留肉汁
腸粉也是挺有心思的
,外皮有煎過,而且仲有唔多款揀添🤔總括而言
,本人真係真心十分推薦大家去食!!
2016-08-22
外卖自取
$60 (宵夜)
  • 鼓油王炒麵
  • 炸肉丸
  • 腸粉
  • 生炸雞脾
2016-08-21 1457 浏览
离家很近的小食店。老板好像不会说普通话,我又不会讲粤语,但他很有耐心跟我确认点的餐。外带一个炸鸡髀,第一次知道原来粤语的鸡腿叫鸡髀!完整一个鸡腿外面裹了面包糠炸,不油腻,里面的肉很嫩。但一定要趁热吃。个人觉得比韩式炸鸡好吃多了!
离家很近的小食店。
外带一个炸鸡髀,第一次知道原来粤语的鸡腿叫鸡髀!
2016-08-19 1629 浏览
踩單入到黎食三多,差唔多個個大埔人都推介。三多炸脾,果然名不虛傳。炸脾外脆內嫩兼即炸呢啲基本功不在話下。Amazing 之處係佢嘅炸粉係輕巧得黎又有口感,唔會太硬,仲會有清脆嘅口感!值得一試!
2016-08-09 1170 浏览
老實講如果唔係朋友推介我就未必搵到黎,搵到黎又未必食,無他既,地點真係好偏僻,環境衛生亦不是太理想,屬街邊大排檔果種,所以我都係外賣好了人人推介炸雞脾同辣肉炒腸粉,跟大隊即叫即做,都要等等,幾多人排隊,離屋企不遠,唔會太受影響,否則唔建議外賣,因為炸雞脾會霖。兩個字時間返到屋企,估唔到外皮仍然非常脆,有種細個去連鎖快餐店下午茶炸雞脾的感覺,少少貴,差不多三十蚊隻又唔係大隻,但算值得既。個腸粉都可以一食,但是腸粉是偏硬,不是平時軟淋淋的,投訴就真係無乜,大家不妨試試
人人推介炸雞脾同辣肉炒腸粉,跟大隊
2016-08-03 1488 浏览
太耐冇食炸雞脾遊車河去開大埔當然要食一食三多炸雞脾,朋友話入大埔唔食炸脾唔好話黎過大埔炸雞脾即叫即炸,炸粉不多不少咬入口外脆內軟又有雞汁仲可以自己加辣粉 正另外 佢隔離有間手工啤酒飲啤酒既人 可以邊食炸脾邊飲啤酒
太耐冇食炸雞
遊車河去開大埔
當然要食一食三多炸雞脾,
朋友話入大埔唔食炸脾唔好話黎過大埔

炸雞脾即叫即炸,炸粉不多不少
咬入口外脆內軟又有雞汁
仲可以自己加辣粉 正

另外 佢隔離有間手工啤酒

飲啤酒既人 可以邊食炸脾邊飲啤酒
宵夜
  • 生炸雞脾
作為大埔名物名氣經已經紅到喺元朗開分店,原因無他炸雞髀真的炸得脆而不油膩。還有那個XO醬腸粉味道很惹味而且就算冇其他配餸都好好食。配返一次Hoegarden,正呀!
炸肚雞脾
還有那個XO醬腸粉味道很惹味而且就算冇其他配餸都好好食。
XO醬腸粉
配返一次Hoegarden,正呀!
2016-06-20
10 分钟 (外卖自取)
$60 (宵夜)
XO醬腸粉
2016-06-30 1401 浏览
今日突然好想食炸雞髀,就走左去好耐冇去過嘅三多買個外賣先,叫咗個唔辣嘅生炸雞髀仲有豉油皇肉碎炒腸粉, 十多分鐘後返到屋企準備開餐, 雞髀同腸粉仲係暖暖地, 雞髀炸得剛剛好,外皮非常之脆入面啲肉 又唔會太乾仲有少少肉汁, 皮連肉一齊食最正, 個豉油王肉碎炒腸粉 腸粉係用比較硬身既腸粉, 連埋d肉碎同芽菜一齊炒, 炒得非常之均勻非常入味, 腸粉同肉碎一齊食
  • 炸雞脾
今晚晚餐不太飽令我宵夜想起三多的炸雞髀 去到更叫左個炸雞髀拼意粉, 超級好味😋 叫埋可樂更加一流😈😈😈之前亦試過佢個xo醬炒腸粉超正👍👍 還有炸雞翼亦不得了, 而且仲有兩隻咁多😆😆
之前亦試過佢個xo醬炒腸粉超正👍👍
還有炸雞翼亦不得了, 而且仲有兩隻咁多😆😆
2016-06-20 886 浏览
行經大埔,寧靜既街道,有一個位好多私家車停泊,大量年輕人聚集,大家都識黎三多宵夜炸脾一流 起碼唔係美國餐果d質素,肉汁鮮嫩,味道唔太咸炸脾外脆內嫩,拎走仲有個飯盒裝,唔咸,無咩調味料,可以辣可以唔辣但今日病病地 轉食老水雞脾,呢到有各種小食,意粉都有,價錢就略高、但野食就拍得住高級野。店入面環境都坐得舒服,乾淨唔會有污積,刀叉都乾淨無水積。

炸脾一流 起碼唔係美國餐果d質素,肉汁鮮嫩,味道唔太咸

店入面環境都坐得舒服,乾淨唔會有污積,刀叉都乾淨無水積。
鹵水雞脾
2016-05-27
$50 (宵夜)
鹵水雞脾
2016-06-10 1065 浏览
今天有同事請了我們吃三多雞脾,他買了一堆雞脾,包括炸和鹵,而我選了鹵水味的雞脾。拿上手的時侯已感到雞脾的厚重,有應有的鹵水香。 鹵水汁也多,雞脾皮嫩滑,全部吃光光,感到滿足。
今天有同事請了我們吃三多雞脾,

他買了一堆雞脾,包括炸和鹵,而我選了鹵水味的雞脾。

拿上手的時侯已感到雞脾的厚重,有應有的鹵水香。

鹵水汁也多,雞脾皮嫩滑,全部吃光光,感到滿足。
2016-06-08
2016-05-07 2138 浏览
大埔宵夜三多炸脾必定榜上有名,上星期終於有機會一嚐。縱然,三多名物必然是炸脾,但奈何太熱氣了,所以是日轉攻油脾,油脾被一層厚厚的醬油粘著,一望到已經涶涎三尺,咬下去,肉質鮮嫩,啖啖肉汁滲出,幸好它份量夠大,足以滿足雞脾控的欲望。另外,還點了香辣肉碎炒腸粉,當中的辣汁很惹味,加上有點脆邊的腸粉,真是絕配!三多果然名不虛傳,是一間會令人吃上癮的食店,為了雞脾,減肥計劃都要擱置了!
大埔宵夜三多炸脾必定榜上有名,上星期終於有機會一嚐。

• 油脾
2016-05-03 1953 浏览
與記憶中生炸雞髀有出入,三多雞髀是有沾上粉炸的,脆皮上另加辣粉調味,外貌及口感像豪大大,味道不太出,只吃出鹽味而雞味也是欠缺,辣粉也不夠辣,不過肉質是鮮嫩的。最可惜的是三多雞髀的皮與肉之間欠缺油份,相信這是生炸雞髀做得不好的至命點。
2016-05-01
2016-04-04 2532 浏览
跟朋友去宵夜, 才知道有這個地方。進食的地方就是路邊小食檔格局。地方小小, 但真的很旺場, 可能因為有地方泊車, 方便駕車客。食物選擇也不少, 有小食, 又有飽肚的... 眼寬肚窄, 就只能點了兩款食物, 配上啤酒, 這個宵夜很滿足。
跟朋友去宵夜, 才知道有這個地方。

辣肉醬炒腸粉
2016-03-22
$100 (宵夜)
辣肉醬炒腸粉
2016-04-02 1382 浏览
大埔朋友話帶我去食地道又馳名既炸雞髀😂 最好係收零晨三點!岩晒收夜既我👏🏻去到既時候晚上十一點幾 有好多人!😳(心諗:真係好出名咁wo) 等左幾個人 之後到我地喇朋友推介我食生炸雞髀 $26 熱烚烚 炸粉薄身 好香脆!雞髀肉質保持嫩滑 好好味呀😍😍 可以自選加辣粉 下次要試下隻油髀😋 雜菜撈公仔麵 $28 份量比想像中大👍🏼 好多菜 好入味😋 沙嗲醬撈丁好正! 值得一試

朋友推介我食生炸雞髀 $26

雜菜撈公仔麵 $28

宵夜
  • 雜菜撈公仔麵,生炸雞髀