2021-12-26 340 浏览
黑澀會Y頭主理終於係銅鑼灣插旗了🥳menu 飲品以養生為主-冬瓜檸檬氣泡飲🍋夏天一定要簡杯清涼解渴既野飲又唔想太甜冬瓜夠適合!清熱解暑!夾埋檸檬醒神哂😆甜度適中!
黑澀會Y頭主理
終於係銅鑼灣插旗了🥳

menu 飲品以養生為主
-冬瓜檸檬氣泡飲🍋
夏天一定要簡杯清涼解渴既野飲
又唔想太甜
冬瓜夠適合!清熱解暑!
夾埋檸檬醒神哂😆
甜度適中!
呢間台式飲品係利舞臺廣場入面一樓。佢除左飲品仲有窩夫叫不過我今次就淨係叫左一杯野飲。提拉米蘇鮮奶茶,我叫左少甜。佢飲落有啲似奶蓋但唔會有奶蘇味,味道幾易入口,36$ 一杯價錢算係咁,奶茶幾特別有種特別既茶香味,幾好飲。如果我再經過都會再買黎飲

呢間台式飲品係利舞臺廣場入面一樓。
佢除左飲品仲有窩夫叫不過我今次就淨係叫左一杯野飲。

提拉米蘇鮮奶茶,我叫左少甜。
如果我再經過都會再買黎飲
2021-10-16 428 浏览
不要對我尖叫係開左係香港都好似有兩年,但一直都冇機會試,佢嘅分店係中環銅鑼灣呢啲唔太方便屯門人嘅地方,所以都冇特登去試過。意外地發現佢竟然係storellet嘅會員,迎新有得揀第二杯半價,係真係幾抵,但加配料就另計。要左桂花烏龍(中)($22+)有少少桂花係底,烏龍味加桂花嘅組合好清新,要左半糖就咁飲係啱啱好。反而佢嘅奶蓋有啲令人失望,唔加好過加,飲落好明顯嘅奶粉味,搞得唔算均,所以飲落會有奶粉粒。奶蓋芝士味唔出,入口口感太肥膩。飲到尾有啲飽。另一杯要左四季春茶($18+地瓜芋圓+$6),同平時飲嘅四季茶隻味有啲唔同,草青味更加明顯。芋圓同地瓜圓反而幾好食,有咬口唔會太大粒,芋頭味比地瓜味出。

2021-10-14 337 浏览
明星效應下,終於嚟試吓呢間飲品店。水果茶已經叫咗少甜,飲落係好假嘅糖水味😗完全under expectation,覺得浪費咗飲廢水嘅quota 😂但價位喺台式飲品嚟講算合理,俾三星
香柚荔枝水果茶
2021-09-12
2021-10-10 325 浏览
自從食過ampm 同slowmoffle嘅croffle就愛上呢種產品。得知銅鑼灣既呢間茶飲店有賣croffle,就去咗試試。口味都幾多,成日都食甜既croffle,今次試下鹹既,我叫左海苔肉鬆窩夫餅。店員話要等十分鐘,所以我去左行街先。sharp十分鐘之後,我去左櫃檯攞窩夫餅,餅已經整好。店既附近有幾張枱仔可以企住食。個餅唔算好熱(可能因為已經整好一陣?)咬落得少少脆,但係我嫌佢唔夠脆因為始終係即叫刻夾熱。另外,佢冇乜牛油味,唔夠香,面頭d料都係現成貨色,唔會難食,仲有沙律醬加持。結論係32蚊唔太值。

海苔肉鬆窩夫餅

外卖自取
2021-10-07 265 浏览
不要對我尖叫,日常茶間今日喺銅鑼灣行街,口渴搵吓附近有咩飲,試吓呢間來自台灣嘅不要對我尖叫台式飲品店😊桂花烏龍~$22叫咗半糖半冰,OK桂花味好濃,不太甜,幾好飲嘅蜂蜜烏龍~$20叫咗半糖去冰,蜂蜜不太甜,比較鍾意飲啲清清地嘅茶飲,呢個非常之適合我,好飲不要對我尖叫,日常茶間🏠:銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場1樓6號舖☎️:23453926
不要對我尖叫,日常茶間

桂花烏龍~$22
叫咗半糖半冰,OK桂花味好濃,不太甜,幾好飲嘅

蜂蜜烏龍~$20

不要對我尖叫,日常茶間
🏠:銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場1樓6號舖
☎️:23453926
2021-09-17 291 浏览
💥桂花幽香 x 粒粒芋圓📍不要對我尖叫|銅鑼灣📍埋單 $ 3 4#cl銅鑼灣 #CL四圍食 #CL台灣野⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️💟 桂花鮮奶茶連地瓜芋圓🧋呢杯桂花鮮奶茶真心正🌟非常香濃既桂花味,用左鮮奶感覺又健康啲(呃自己🤣)仲有真才實料既雙色地瓜芋圓💛非常建議大家試下唔同既combination 🤤🤟🏻不負責任點評✌🏻好味道🌕🌕🌕🌕🌑性價比🌕🌕🌕🌕🌑回頭率🌕🌕🌕🌖🌑(五粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥桂花幽香 x 粒粒芋圓

回頭率🌕🌕🌕🌖🌑
(五粒為滿分)

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
2021-09-14 249 浏览
你們【不要對我尖叫】,我們互相尖叫吧😂早幾日同朋友們一起逛銅鑼灣,天氣好熱,佢帶我去飲杯野,嚟左呢間【不要對我尖叫】,我飲左新出嘅【伯爵奶蓋茶】,好香好好飲!仲有不得不讚佢嘅華夫系列👍🏻,鹹甜都咁好味!而且好多選擇😋😋推介大家試試肉鬆味同蘋果,好味😍😍😍
你們【不要對我尖叫】,我們互相尖叫吧😂
推介大家試試肉鬆味同蘋果,好味😍😍😍
//<不要對我尖叫>不要對我尖叫越開越多分店🧐🧐利舞臺廣場呢間有幾張小枱子俾客人企喺度飲吓野食吓野👀👀———————————朱古力窩夫餅 $24今次係小編第二次食croffle🤪🤪 呢間croffle 味道冇咁impressive~ 食落牛油味唔夠香🧈🧈 但係口感都係牛角包🥐🥐 朱古力味同croffle底都夾嘅😌😌———————————照燒海苔窩夫餅 $30呢款croffle 唔推介🥲🥲 醬料嘅味道太重,完全就係食緊章魚小丸子嘅感覺🤯🤯 冇咗croffle嘅香味———————————評分:5.8/10地址:銅鑼灣波斯富街99號利舞台廣場一樓6號舖營業時間:星期一至日 11:00~21:00#不要對我尖叫 #croffle #croffle🥐 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣甜品 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷🐤銅鑼灣 #🐷🐤甜品
<不要對我尖叫>

地址:銅鑼灣波斯富街99號利舞台廣場一樓6號舖
營業時間:星期一至日 11:00~21:00

2021-08-14
2021-09-03 210 浏览
次次經過都比黎間既窩夫吸引住 今次終於去試 果然無失望⭐️⭐️⭐️-✨巧克力窩夫 ($24)一開始以為係普通硬身窩夫 食落點知係牛角酥皮🥐即場食 又脆又香💛回頭率高😍
✨巧克力窩夫 ($24)
巧克力窩夫
巧克力窩夫
2021-08-28 183 浏览
真是一次非常失望非常嘔心的經驗🤢那天我帶著小朋友出街,雖然已經5點,但因為我連午餐都未食,非常非常非常肚餓,見呢間舖冇人等緊,所以去買左一個窩夫同一杯玫瑰荔枝烏龍茶,點知小朋友話佢又想食,一分鐘後再買多一份窩夫。我見得我一個客人,諗住好快,所以並沒有走開,抱著小朋友睇佢地點整野食。眼見所有製作食物的員工都沒有帶手套,製作前也沒有洗手。其中一位拎起一條蕉連皮切片,然後再慢慢咁用佢隻手搣香蕉皮,後來見到我望住佢,佢先攞個夾出來,夾住條蕉搣皮。另一位員工在後面一樣冇帶手套切蘋果片,因沒有其他客人,應該是切定用來製作水果茶,呢位員工背向我,但我清楚見到佢隻手就直接掂住啲蘋果肉,好彩我唔係飲水果茶😳。而且店裏其中幾位員工動作非常非常非常緩慢,好似俾人點左穴咁,如是者,我已經等了15分鐘,我問佢可唔可以快少少,我趕時間,但那位員工完全愛理不理咁,並沒有理會我,繼續沉醉係佢嘅世界入面。於是我行去cashier 問一個好似高級少少的員工,我話喺完全冇其他客人的情況下,等左20分鐘了,佢即刻入廚房望望,之後吩咐那位慢吞吞的員工去包裝我的食物,一睇即刻眼火爆,用包裝紙和膠紙封食物的上面,但因為非常論盡的關係,見佢多次失敗,膠紙黐實自己手指,當佢再想撕開膠紙包過,又扯爛埋包裝紙,之後又要再重新攞過另一張包過,我終於忍唔住出聲"唔駛包啦,你直接放張紙上面"。最後,我和小朋友足足等了差不多30分鐘先拎到食物和一肚氣走。我真的難而想象人多的時候需要等幾耐.....
30 分钟 (外卖自取)
2021-07-14 247 浏览
我朋友買咗杯嘢飲畀我飲嗌咗杯提拉米蘇奶茶微糖微冰我好期待因為平時都冇咁特別嘅奶茶口味杯奶茶都幾大杯下面係奶茶上面就係提拉米蘇嘅奶蓋奶茶普普通通,冇乜特別奶蓋都ok嘅唔係好甜,不過就冇乜提拉米蘇嘅味道
我朋友買咗杯嘢飲畀我飲

嗌咗杯提拉米蘇奶茶微糖微冰

我好期待因為平時都冇咁特別嘅奶茶口味

杯奶茶都幾大杯

下面係奶茶上面就係提拉米蘇嘅奶蓋
奶茶普普通通,冇乜特別

奶蓋都ok嘅唔係好甜,不過就冇乜提拉米蘇嘅味道

外卖送餐
2021-07-08 233 浏览
不要對我尖叫,日常茶間, (銅鑼灣)這間小編經常光顧🙈 熱飲和凍飲也試過了,小編是這間茶店的常客😝飲品杯上的字句很滑稽🤪:”Don’t yell at me”, 這杯很想讓上司看看🤣🤣 「只求餵食,請眷顧我」可以給另一半,相信對方會理解的😝小編最愛這間茶店的白玉珍珠(加$6),由於在Openrice 訂時不定期有優惠,價錢比較淨動,今次不列出每杯飲品的價錢了,約數是$10至$30 不等~ 熱飲試了蜂蜜烏龍茶,微糖,味道清甜,茶底甘香,再加上滿滿的白玉珍珠,口感QQ~ 凍飲是玫瑰🌹鮮奶茶,飲品加了玫瑰花乾,帶出陣陣花香,奶和茶的比例恰到好處,不對小編來說微糖也有點偏甜,可能是加了珍珠,但整體搭配不錯👍🏻
不要對我尖叫,日常茶間, (銅鑼灣)

「只求餵食,請眷顧我」可以給另一半,相信對方會理解的😝

2021-06-18
2021-07-06 1081 浏览
平時經過見到🙆🏻‍♀️ᴅᴏɴ’ᴛ ʏᴇʟʟ ᴀᴛ ᴍᴇ 不要對我尖叫🥤都會買杯飲嘢下,佢既台式茶飲係與別不同特別好飲!佢地近日特別為夏日推出左幾款新產品,作為支持者既我梗係要去試下啦😽仲有最正嘅係佢地仲推出咗4款全新口味🥧窩夫🤤🤤·🔸️蔗香青茶🔹️甘蔗檸檬🔸️甘蔗金桔🔹️伯爵鮮奶茶🔸️皇室伯爵茶***************************🥧照燒海苔窩夫餅🥧海苔肉鬆窩夫餅🥧香蕉巧克窩夫餅🥧鳳梨奶蓋窩夫餅·咁多款樣樣都想試🤩 試左蔗香青茶、甘蔗檸檬、皇室伯爵茶🥤不要尖叫採用台灣⽢蔗🎋 使用台灣獨有既榨汁方法,先將⽢蔗去⽪,再放入榨⽢蔗機榨出⽢蔗汁,味道相對比平時飲到嘅更加清甜😋 個人好鍾意🎋🍋甘蔗檸檬,原汁原味既蔗汁mix檸檬汁,酸酸甜甜好易入口,甘蔗帶來既清新混合檸檬既香酸😍 哩個crossover來得剛剛好!·而伯爵茶都好有特色,啖啖充滿住佛手柑既薰香😚伯爵茶薰製後香味十分濃郁,味道亦唔會好甜,具一種好獨特既吸引力🤩 飲左佢更具養⽣功效,佢仲係低熱量飲品,好適合各位想飲又怕肥既姐妹們👍·4款新口味🥧窩夫各有千秋,好難揀呀!所以4款都試哂🤔🤪 咸味窩夫絕對係我杯茶😚照燒海苔窩夫餅就好似食緊
都會買杯飲嘢下,佢既台式茶飲係與別不同特別好飲!

仲有最正嘅係佢地仲推出咗4款全新口味🥧窩夫🤤🤤

🥧照燒海苔窩夫餅
🥧海苔肉鬆窩夫餅
🥧香蕉巧克窩夫餅
🥧鳳梨奶蓋窩夫餅
咁多款樣樣都想試🤩 試左蔗香青茶、甘蔗檸檬、皇室伯爵茶🥤

而伯爵茶都好有特色,啖啖充滿住佛手柑既薰香😚

照燒海苔窩夫餅就好似食緊章魚燒咁🤩 好有趣好有gimmick🤗

海苔肉鬆窩夫餅極具想念既台灣風味😍 新東陽肉鬆似曾相識,令人想了又想,教人難以抗拒💖

香蕉巧克窩夫餅係🌟銅鑼灣店限定口味!

香甜溫熟既香蕉🍌搭配朱古力醬🍫確係無敵組合👍

而🍐鳳梨奶蓋窩夫餅的新穎配搭,咸香既芝士奶蓋🧀🥛平衡咗鳳梨既酸甜度,上面仲有粒粒鳳梨🍐增添層次👍
2021-06-24
其他
  • 海苔肉鬆窩夫餅
  • 甘蔗檸檬
為答謝同事一個月嘅辛勞,所以今日既下午茶係我既…但成日都係叫嚟叫去都係果幾間,想今次有新鮮感🧐🧐所以上網睇一睇,原來有間出名窩夫,有台灣飲品既叫——不要對我尖叫,日常茶間(我被呢個名吸引,又好奇)所以決定叫呢間☺️窩夫即叫即整,所以舊舊都熱辣辣😋😋,新鮮出爐,外脆內軟,奶味和蛋味平衡得剛剛好,單吃能吃到食材本身的味道,加上配料之後,賣相和口感又是另一層次,那簡直是味覺之感動!😋😋今次新推出口味😋😋⭐️海苔肉鬆窩夫餅⭐️肉鬆+海苔+特別煉製沙律醬,配起嚟嘅口感,層次都特別多⭐️香蕉巧克窩夫餅⭐️👍🏻利舞台店限定👍🏻👍🏻另外仲加左3款tim 😆😆⭐️巧克力窩夫餅⭐️⭐️提拉米蘇窩夫餅⭐️⭐️海鹽焦糖窩夫餅⭐️⭐️桂花烏龍熱飲⭐️⭐️荔枝冰茶⭐️⭐️甘蔗檸檬🍋⭐️都係新品上市好好味道…不要對我尖叫😜😜服務員服務超好同好窩心,提我小心拎!盡快食🤩🤩
為答謝同事一個月嘅辛勞,所以今日既下午茶係我既…

😋😋今次新推出口味😋😋

⭐️海苔肉鬆窩夫餅⭐️

肉鬆+海苔+特別煉製沙律醬,配起嚟嘅口感,層次都特別多
⭐️香蕉巧克窩夫餅⭐️👍🏻利舞台店限定👍🏻👍🏻

⭐️桂花烏龍熱飲⭐️
⭐️荔枝冰茶⭐️
⭐️甘蔗檸檬🍋⭐️都係新品上市

好好味道…不要對我尖叫😜😜
服務員服務超好同好窩心,提我小心拎!盡快食🤩🤩
2021-07-02
  • 海鹽焦糖窩夫餅