約咗朋友放工時間去happy hour ,係銅鑼灣永光商業大廈搵好嘢食,之前有朋友介紹間抵食又抵飲嘅日式料理,晚市開門即刻上黎打卡先,因為七點半之後好多人㗎!小店大概只有四十座位左右,居酒屋木系裝設計,有吧枱、多人長枱。🥢前菜 @$20 ~有三款選擇,金平牛蒡、意粉沙律、紫菜,日日不同。🥢煙肉薯仔沙律、伴山葵忌廉最中餅 $38🥢新名物!吉列大蝦 $78 ~用免治牛肉、免治雞肉包住大蝦,再沾上麵包糠炸成。🥢鍋三文魚/三文魚子釜飯 $158~即席烹調過程,由生米煮成熟飯,再落三文魚、三文魚子、三葉菜,混合一齊食,可隨意加上Wasabi!🥢合鴨、香味野菜配中華醬 $128🥢拖羅蔥花卷 $118~卷物有足夠份量,壽司飯、拖羅都好多,好豐富!🥢牛舌串燒 $38🥢炸雞軟骨 $48🥢五花肉 $24🥢日本雞蛋豬肉卷 $42 ~炸雞蛋外脆內軟,流心蛋黃,自由點上天婦羅醬,味道一流。🥢多春魚 $28🍺麒麟生啤 $58📍 串カツ専門店 (銅鑼灣) JunG39 JAPAN銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓

🥢前菜 @$20
~有三款選擇,金平牛蒡、意粉沙律、紫菜,日日不同。

🥢煙肉薯仔沙律、伴山葵忌廉最中餅 $38

🥢新名物!吉列大蝦 $78
~用免治牛肉、免治雞肉包住大蝦,再沾上麵包糠炸成。

🥢鍋三文魚/三文魚子釜飯 $158

🥢合鴨、香味野菜配中華醬 $128

🥢拖羅蔥花卷 $118
~卷物有足夠份量,壽司飯、拖羅都好多,好豐富!

🥢牛舌串燒 $38

🥢炸雞軟骨 $48

🥢五花肉 $24

🥢日本雞蛋豬肉卷 $42
炸雞蛋外脆內軟,流心蛋黃,自由點上天婦羅醬,味道一流。

🥢多春魚 $28

🍺麒麟生啤 $58

📍 串カツ専門店 (銅鑼灣)
JunG39 JAPAN
銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓
2025-02-24
2024-12-12 993 浏览
這家餐廳以木質為主調,氛圍很有感覺,像在日本餐廳吃飯。前菜有三款選擇,有中華沙律,魚骨和魚,每人可以選擇一款,魚骨特別滋味。⭐️刺身三點每一口都能感受到新鮮的海味,帆立貝的甜美、油甘魚的滑嫩以及三文魚的油脂感,厚切特別好吃。⭐️蒲燒鰻魚玉子燒蒲燒鰻魚玉子燒,熱呼呼,鰻魚的香氣與蛋香交織,口感層次分明。⭐️日本雞蛋豬肉卷豬肉的口感與雞蛋的滑順讓人感受到家庭料理的溫暖。⭐️雞柳伴紫蘇雞柳伴紫蘇的搭配也相當清新,紫蘇的香氣增添了雞肉的風味,讓這道菜更具層次感。⭐️子持昆布子持昆布味道鹹香,昆布的口感和魚卵的鮮甜很特別。⭐️日本秋葵炸秋葵口感很好,很美味。⭐️博多牛腸鍋二人份(醬油湯底)是博多牛腸鍋二人份(醬油湯底),湯底鮮美豐富,牛腸的口感彈牙,搭配明太子,新鮮的蔬菜,讓人暖心又滿足。⭐️大蝦大蝦很香脆,蝦肉爽脆。⭐️和牛串燒牛串燒外脆裡面肉質鮮嫩。
這家餐廳以木質為主調,氛圍很有感覺,像在日本餐廳吃飯。

⭐️刺身三點

⭐️蒲燒鰻魚玉子燒

⭐️日本雞蛋豬肉卷

豬肉的口感與雞蛋的滑順讓人感受到家庭料理的溫暖。

⭐️雞柳伴紫蘇

⭐️子持昆布

子持昆布味道鹹香,昆布的口感和魚卵的鮮甜很特別。

⭐️日本秋葵

炸秋葵口感很好,很美味。

⭐️博多牛腸鍋二人份(醬油湯底)

⭐️大蝦

大蝦很香脆,蝦肉爽脆。

⭐️和牛串燒

牛串燒外脆裡面肉質鮮嫩。
2024-11-10 1747 浏览
高質日式料理今日同老婆去左銅鑼灣串カツ專門店,一入店內好有日本居酒屋既感覺,適合三五知己一邊食野一邊傾計,而且食物質素亦係非常好👍🥗海鮮沙律 沙律配上海鮮魚生粒,搭配各種新鮮蔬菜,打卡影相一流,蔬菜新鮮爽脆,海鮮魚生粒口感柔嫩,口感非常清新,適合作為開胃菜。🌿🍲博多牛腸鍋 呢道二人份的牛腸鍋選用了醬油湯底,湯底濃郁但不會過鹹,牛腸煮得剛好,軟糯而不油膩,配搭的蔬菜吸滿湯汁後更添美味,適合喜歡濃味的朋友。👌🐙Omelette Tako Yaki 章魚燒外脆內嫩,與焗蛋芝士明太子沙律醬的搭配非常出色。芝士的濃郁與明太子的微辣交織出豐富的層次,每一口都充滿驚喜,是我最鐘意小食之一。🧀🍢炸串 炸串選擇多樣,包括五花肉、冬菇、南瓜、多春魚、雞軟骨,每一串都炸得金黃酥脆。五花肉多汁不膩,冬菇鮮甜,南瓜軟糯,多春魚香脆,雞軟骨則好有咬口。👍🍣A4 和牛壽司 和牛壽司的牛肉質地極其嫩滑,入口即化,壽司飯同和牛好夾,好好味!🍫朱古力心太軟 朱古力心太軟有流心底同朱古力的濃香,甜而不膩🎉🍺麒麟生啤 冰凍的麒麟生啤,清涼解渴,啤酒香氣濃郁,三五知己一邊飲酒食野一邊傾計,氣氛好好!
高質日式料理

🥗海鮮沙律

🍲博多牛腸鍋

🐙Omelette Tako Yaki

🍢炸串

🍣A4 和牛壽司

🍫朱古力心太軟
朱古力心太軟有流心底同朱古力的濃香,甜而不膩🎉

🍺麒麟生啤

2K
🍢🍢串カツ専門店位於銅鑼灣永光中心,一間來自日本既串揚專門店,小店裝潢帶有濃濃的日本居酒屋風味🇯🇵🏮,大部分店員都係日本人,餐牌放於iPad點餐,滿滿氣氛因此吸引唔少日本人到來—食物方面主打牛腸鍋、各式各樣串揚、刺身、燒物、蒸生蠔、當日時令日本直送食材✈️多款不同酒品,滿滿日本旅行時嘅回憶啊😍⋄⋄====—====—====—====—✦ 沙律 ✦🥗海鮮沙律($108)沙律配上海鮮魚生粒,搭配各種新鮮蔬菜,色彩繽紛,口感清新,非常開胃🤤⋄✦ 火鍋 ✦🍲博多牛腸鍋二人份($320)配醬油湯底日本福岡的風味,湯頭好鮮甜甜,帶牛腸的油脂香,主角牛腸亦好正宗,有一大半是肥膏,食落甘香👍🏻牛腸煙靭冇渣,配菜吸收晒牛脂香,加倍鮮甜配上明太子、大量芽菜、椰菜和韮菜,另外額外加配🍜烏冬($38),醬油湯底加上牛腸油脂香味,吸收在每一條蔬菜及烏冬,熱燙燙非常滋味😍⋄✦ 小食 ✦Omelette tako yaki with melty cheese($48)章魚燒配上焗蛋芝士明太子沙律醬,章魚燒香脆可口,外脆內嫩,焗蛋同芝士🫕🧀組合非常好食,配上醬汁更加惹味😝⋄🍢🍢串揚係店內特色食物之一,脆漿厚薄適中,香

====—====—====—====—
✦ 沙律 ✦
🥗海鮮沙律($108)

火鍋
🍲博多牛腸鍋二人份($320)
配醬油湯底

✦ 小食 ✦

🍢🍢串揚係店內特色食物之一,脆漿厚薄適中,香脆美味,包住各種新鮮高質的食材,超級美味🤤

✦ 肉類炸串 ✦
🐄黑和牛($48)
入口油脂滿滿,牛味非常香濃,高質素和牛

🐖五花肉($22)
五花肉的油脂與肉質比例剛好,炸至金黃酥脆,口感豐富

🐷金菇豬肉卷($25)
豬肉卷包裹著新鮮金菇,香氣四溢,口感滑嫩

🍳日本雞蛋豬肉卷($38)
濃郁的豬肉與滑嫩的日本雞蛋結合,吸睛度十足,令人回味無窮

✦ 野菜炸串 ✦
🤎蓮花根($18)
蓮花根炸至金黃,外脆內嫩

🎃南瓜($18)
天然南瓜甜味炸製後更加突出,口感柔軟

✦ 海鮮炸串 ✦
🐟沙椎魚($22)
沙椎魚炸至酥脆,肉質鮮嫩

🐠多春魚($22)
多春魚肉質緊實,香氣滿滿

🧀三文魚芝士($22)
三文魚與芝士的濃郁,口感非常獨特

🫔獅子狗伴明太子($22)
獅子狗的外皮香脆,搭配明太子鮮味十足

✦ 炸物 ✦
🐙炸八爪魚($48)
外酥內嫩,搭配沙律醬更加開胃

✦ 前菜 ✦
🌿中華沙律($22)
調味小食搭配清爽的醬汁

🥔薯仔通粉沙律($22)
混合了薯仔和通粉的口感👍🏻

✦ 飲品 ✦
🍇Calpis Grapes Soda($48)

飲品清甜可口,清新解渴
====—====—====—====—
  • 日本雞蛋豬肉卷
  • 炸串
  • 海鮮沙律
  • 博多牛腸鍋
日本嘢大家都成日食,大阪嘅名物「串揚」就應該好少見喇!銅鑼灣就有一間串カツ専門店 JunG 39 Japan, 餐廳佈置懷舊昭和風,燈光柔和,氣氛熱鬧,感覺好似去咗日本嘅深宵食堂🍶居酒屋除咗有熱賣串揚之外,有新鮮刺身,卷物,壽司,小食,仲有飯和烏冬等等多種類。仲有人氣嘅鐵盒蒸日本生蠔🦪𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ入座會先安排自選前菜,每位收費$20.𓐎 鐵盒蒸日本生蠔🦪 $240呢個煮法係以蒸氣♨️熱力去煮熟生蠔,師傅即叫即蒸,大概10分鐘就有得食喇!鐵盒煮法令到佢更加保持到水份,生蠔更加Juice, 再加上每隻都肥美飽滿,一啖淡海水和蠔鮮味入口無得頂👍🏻𓐎 海鮮沙律 $108充滿好多新鮮刺身粒,沙律酸酸甜甜好開胃,而且份量又足👍🏻𓐎 真鯛薄片 $198新鮮刺身魚味較重,平時居酒屋必叫😋𓐎串揚串揚係以秘製麵糊去包裹食材去炸,大廚能夠炸出薄薄炸粉,做到外脆內軟,果然功架十足!𓐎鹽燒牛舌 $98𓐎冬菇 $18𓐎煙肉芝士 $28𓐎特選牛 $32𓐎山薯 $18𓐎日本雞蛋豬肉卷 $38𓐎多春魚 $22𓐎帆立貝 $25𓐎鹽辛魷魚 $38串揚款式多,價錢又合理,岩晒下

仲有人氣嘅鐵盒蒸日本生蠔🦪

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍

ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
入座會先安排自選前菜,每位收費$20.
𓐎 鐵盒蒸日本生蠔🦪 $240

𓐎 海鮮沙律 $108
充滿好多新鮮刺身粒,沙律酸酸甜甜好開胃,而且份量又足👍🏻

𓐎 真鯛薄片 $198
新鮮刺身魚味較重,平時居酒屋必叫😋

𓐎串揚

𓐎日本雞蛋豬肉卷 $38
𓐎多春魚 $22
𓐎帆立貝 $25
𓐎鹽辛魷魚 $38

串揚款式多,價錢又合理,岩晒下次再成班朋友嚟聚聚,順便飲番兩杯🍻
2025-02-26 0 浏览
最近試咗一間好好食嘅串燒店我覺得最大嘅分別係佢除咗串燒佢仲有好少地方有嘅炸串佢最近轉咗新Menu如果你想食刺身同壽司佢都有另外佢個釜飯真係一絕串燒我一定會叫牛脷我覺得好大塊厚身所以我忍唔住叫咗兩串加少少檸檬汁再加嗰啲胡椒鹽係令成件事冇咁漏咁夜晚唔想食咁多飯就叫咗個日本雞蛋豚肉卷再加埋佢嘅豉油成件事好特別口感好豐富係高蛋白之選個吉列大蝦超大隻熱辣辣再點啲鹽好好食同埋我最鍾意食嘅就係豆腐佢個炸豆腐真係一絕豆腐又滑再加埋啲豉油同埋上面嘅蔥花調味成件事係將豆腐昇華左另外一個境界食咗勁多炸嘢之後食咗個煙肉薯仔沙律伴山葵忌廉最中餅啲脆卜卜嘅餅包住啲薯蓉入邊再有啲煙肉成件事都幾特別同埋可以解一解膩最後個三文魚玉子燒釜飯連我呢啲唔係特別鍾意食玉子嘅人都覺得佢個玉子係好香蛋味好滑好好食我覺得一定要叫同埋佢個飯係即時喺你面前煲所以粒粒分明熱辣辣加埋啲三文魚子同玉子同蔥花真係好夾就算食飽咗我都可以再添飯可想言之係真係必叫之選最後食埋個自家製抹茶朱古力再加埋其他小食都唔使$1000兩個人我真係覺得好值得去食食物大部份都好高質同埋日本師傅成件事好似短暫飛咗個日本咁我覺得飛唔到一定要去食吓感受吓居酒屋嘅氣氛都開心
最近試咗一間好好食嘅串燒店
食物大部份都好高質
同埋日本師傅成件事好似短暫飛咗個日本咁
我覺得飛唔到一定要去食吓
感受吓居酒屋嘅氣氛都開心
位於#銅鑼灣 的#關西風 炸串餐廳😋品嚐地道的關西美食,黎一場味蕾的盛宴😍餐廳裝潢充滿日式風格,木質桌椅配柔和的燈光真係好正好relax☺️☺️職員好nice🤗每個菜式都介紹詳盡🥰🥰絕對感受得到既熱情款待,值得一試!🍤#山葵忌廉薯仔沙律最中餅好有驚喜既前菜👍🏻👍🏻 最中餅既香脆配埋wasabi cream薯仔沙律,好清新又開胃💗🍤#巨型吉列蝦勁大隻‼️仲有肉包住個蝦一齊炸,啖啖肉非常滿足😁🍤#炸串 😍😛叫左幾款唔同既!最正係#炸煙肉芝士 😋😋 Camembert Cheese 溶係口既感覺太爽🫠🫠和牛入口鬆化,都係必食推介👍🏻🍤#章魚燒配蝦餅瑤媽次次去大阪都會喪食既菜式🤣🤣 黎到點會唔食番轉😏😏🍤#鐵板煎餃子外脆內juicy既餃子😍😍 煎得勁香,真係一絕😆🍤#親子三文魚炊飯一路睇住佢煮,加左海量既三文魚子😍😍 加少少wasabi連埋飯焦食😝😝回味無窮🥹🥹
位於#銅鑼灣 的#關西風 炸串餐廳😋
品嚐地道的關西美食,黎一場味蕾的盛宴😍

職員好nice🤗每個菜式都介紹詳盡🥰🥰
絕對感受得到既熱情款待,值得一試!

🍤#山葵忌廉薯仔沙律最中餅

🍤#巨型吉列蝦
勁大隻‼️仲有肉包住個蝦一齊炸,啖啖肉非常滿足😁

🍤#炸串 😍😛
和牛入口鬆化,都係必食推介👍🏻

🍤#章魚燒配蝦餅
瑤媽次次去大阪都會喪食既菜式🤣🤣 黎到點會唔食番轉😏😏

🍤#鐵板煎餃子
外脆內juicy既餃子😍😍 煎得勁香,真係一絕😆

🍤#親子三文魚炊飯
2025-02-22 99 浏览
🎎自從上次同富妹去完韓國旅行之後🇰🇷,大家各有各忙,好耐冇見面啦。今日放工後梗係揀返間有派頭的餐廳食盡去。📌想食日本嘢又想暢所欲言,居酒屋最好不過🎏。聽講銅鑼灣呢間《串カツ専門店》食串燒嘅居酒屋氣氛唔錯,所以今次帶富妹嚟試吓。📌位於銅鑼灣永光中心17樓,一開門就到。四方形格局餐廳唔算太大,入邊擺放了幾張四至六人枱,另外仲有七至八張人頭吧枱位,可以望住廚師製作美食👨🏻‍🍳。📌日本人嘅禮儀真係非常好客🕴🏻,一坐低,店員就會端上一杯熱茶🍵讓客人喝杯茶歇一歇,消除一下一天工作的疲勞。前菜,每位$20店員會帶上三款前菜讓客人選擇,分別是雜菜海草莖、魚餅同埋牛蒡沙律,每一位客人可以揀一款,富妹揀咗雜菜海草莖,熊妹揀左魚餅。雜菜海草莖幾特別,入邊係豆腐皮絲、海草莖、紫菜同毛豆撈埋一齊嘅涼拌小菜,而魚餅就正常貨色,泰式辣醬,好啱做餐前小食。煙肉薯仔沙律伴山葵忌廉最中餅,$38日本嘅最中餅其實係兩塊威化餅皮,入邊夾著餡料,好多時夾著甜嘅餡料為甜點,如果夾了忌廉沙律就變成鹹點小食。好驚喜地呢個煙肉薯仔沙律忌廉餡料味道好特別,薯仔蓉面面入邊有少少煙肉粒🥓,食食吓會食出少少攻鼻的Wasabi味,但係成件事又好
前菜,每位$20
煙肉薯仔沙律伴山葵忌廉最中餅
煙肉薯仔沙律伴山葵忌廉最中餅,$38
好驚喜地呢個煙肉薯仔沙律忌廉餡料味道好特別,薯仔蓉面面入邊有少少煙肉粒🥓,食食吓會食出少少攻鼻的Wasabi味,但係成件事又好夾喎,而上一層有一層厚厚的忌廉,加重了與薯仔蓉嘅柔滑感,最中餅嘅餅皮有保持住脆口沒有因為暴露喺空氣中而變淋,相信都有用心處理過儲存方法,區區一個最中餅前菜小食,食到富妹同熊妹都讚不絕口。
新名物!吉列大蝦
新名物!吉列大蝦(1個), $78
店員大腿要食呢個新品吉列大蝦。大蝦真係大大隻,吉列炸皮夠脆口但唔油膩,炸皮一啲都唔厚,入邊係好實心嘅淡淡蝦肉,點上更上嘅海鹽更調出蝦肉嘅鮮味,果然係值得推介👍🏻!
山葵明太子鐵板燒
山葵明太子鐵板燒, $68
熊妹好鍾意食明太子,呢餅鐵板明太子真係明太子發燒友的世紀恩物🤩。熱辣辣嘅鐵板鍋呈上,好貼心地仲會放上木板隔熱❤️‍🔥。成餅鐵板都係明太子,面頭有一顆流心蛋同埋紫菜碎,撈埋帶點Wasabi味的沙律醬汁的明太子淡淡放入口,真係滿足至極,絕對可以吸引明太子愛好者為此而來😍!
大阪薄餅章魚
大阪薄餅章魚, $48
章魚燒相信都深受香港人歡迎嘅日本小食,而廚師研發了喺章魚燒🐙下面放上一大片蝦餅,食章魚燒的時候加多重蝦餅嘅脆口口感,而且濃郁嘅香味同章魚味道互相輝映,一款小食已經食到好有海鮮味,絕對食得過。
牛舌串燒
牛舌串燒,$38
一串牛舌有三大塊,厚厚嘅牛舌食落去夠軟腍,充滿椒鹽味🫙,串燒嚟講都係居酒屋必點之選。
特選和牛, $48
和牛用上吉列嘅炸法,表層有吉列嘅炸皮都蓋不住和牛的軟唸,特選和牛果然係有啲料到。
雞柳伴紫蘇, $26
本身偏淡味的雞柳再點少少酸甜的紫蘇醬,成件事變得好清新,變成另一種味道。
日本雞蛋豬肉卷, $45
一片豬肉包裹住日本雞蛋落去吉列炸,火候🔥炸得剛好,可以令到雞蛋🥚變成中間位留心,做法很仔細。
明太子芝士玉子燒, $98
居酒屋必點嘅玉子燒都不在話下,仲要饀料係包含明太子芝士🧀,係令人不能抗拒的居酒屋名物。
明太子芝士玉子燒
厚厚的玉子燒煎到表皮金黃色有丄啲虎皮都無,好明顯師傅嘅功架獨到💪🏻,切開入邊爆饀的明太子同芝士確實令人嘩然😱,🈵🈵嘅明太子真係令人好滿足,呢個玉子燒配埋嘅餡料係做得相當出色💫!
三文魚玉子燒釡飯, $159
食咗好多串燒、小食,其實都已經有八九成飽,但係見到呢款釡飯真係好吸引,唔試唔得,最後都係叫埋。
三文魚玉子燒釡飯
店員用上瓦煲入邊放入生米🍲,讓食客可以望住成個炊飯嘅過程,又可以增加同食客嘅交流,令成個進餐體驗都增添唔少樂趣。
三文魚玉子燒釡飯
大概半個鐘,米已成炊,米飯就煮起了,然後店員會喺上面加入配料三文魚碎、三文魚子在撈埋一齊,筆起上碗🍚,禮成🎁。
三文魚玉子燒釡飯
份量超級多嘅三文魚子我喺返入邊,咬落去,爆汁嘅三文魚子融入喺米飯入邊,增添鹹味,仲食到啲三文魚碎🐟,另外可以加埋少少Wasabi多一重攻鼻👃🏻的芥辣味,平時唔食飯嘅熊莓都完成咗成碗,可想而知,這碗飯確實煮得不錯,仲可以望住佢成個製作過程,咁特別的釡飯叫得過。
冰凍麒麟啤酒
冰凍麒麟啤酒(熱情果), $68
超特別的啤酒,上面有結冰的啤酒忌廉泡沫🫧,非常聰明的做法,唔會因為室温温度而令到泡沫快速溶解,呢陣冰啤酒泡沫熊妹係第一次試,而且係驚世的好味,熱情果味帶點清新✨,這套麒麟啤酒系列係必試項目,熊妹絕對會為呢杯啤酒而再次到訪!
可爾必思梳打
可爾必思梳打,$42
日本好興的乳酸梳打飲品,大大杯酸甜有汽好解渴😋。
📌成間居酒屋的格局都好有日本氣息,特別坐係bar枱位好有feel,又播放住日本歌🎶,好似處於日本的感覺,重點係飲到一杯咁特別的泡沫啤酒🍺!能與友人把酒談歡,又可以享受到日本美食,係一頓非常愉快的晚餐體驗,值得再回頭。
2025-02-17
牛舌串燒
冰凍麒麟啤酒
可爾必思梳打
2025-01-28 193 浏览
呢間位於銅鑼灣嘅 @jung39_japan係我嘅愛店之一🥰 佢哋嘅氣氛係非常之好,經常都好多日本人幫襯,連店員都有日本人,真係一秒去咗日本咁😆 佢嘅食物亦都係超高質,特別出名係串炸同埋博多牛腸鍋,必食之選😎 🌟博多牛腸鍋 (二人份量)$320湯底方面我哋揀咗味噌湯,非常推介🤩 精選和牛牛腸,脂肪豐富而且係零腥味👍煮滾咗就食得,口感柔軟,唔使嚼到牙都甩😂🥰 雖然邪惡但係都忍唔住食晒😆 椰菜同韭菜吸收咗味噌湯同牛腸嘅精華,真係超級美味😍 令我諗起喺福岡食過嘅六花舍牛腸鍋🥰🌟和牛串炸 $48 串炸係大阪嘅庶民美食代表,用和牛做串炸,將庶民美食變得更精緻😗 呢度嘅串炸麵衣做到又薄又酥脆,完全冇油膩感👍 和牛牛味濃郁,肉質軟嫩,加上呢度嘅靈魂醬汁,甜甜地,非常高質🫶🏻🫶🏻 🌟鹽燒牛舌 $98非常有驚喜呀,厚薄適中,牛味香濃,而且質感軟嫩又Q彈, 最正係佢嘅特製麻油蔥蒜醬汁,同鹽燒牛舌真係好襯,味道即時再提升😎 🌟海鮮沙律 $108呢度嘅海鮮沙律真係好足料,用上大量嘅新鮮吞拿魚三文魚粒,加上新鮮沙律菜,非常清新👍 🌟各式串炸 ($18-$38不等)呢度嘅串炸咁好食,梗係唔會淨係嗌一款咁少啦😎 呢

🌟博多牛腸鍋 (二人份量)$320

🌟和牛串炸 $48

🌟鹽燒牛舌 $98

🌟海鮮沙律 $108

🌟各式串炸 ($18-$38不等)
呢度嘅串炸咁好食,梗係唔會淨係嗌一款咁少啦😎 呢度嘅蔬菜都做得非常好㗎,特別鍾意佢嘅炸蓮藕同埋洋蔥,又甜又多汁🥰 另外每台都會叫嘅炸蛋亦都係質素保證😎

🌟Frozen Beer $68
嚟呢度最鍾意就係飲佢嘅泡沫啤😍 我揀咗青檸味,夠凍夠清新,泡沫啤酒零舍chill😎

🌟Suntory Premium $58
除咗泡沫啤酒,都仲有好多唔同嘅飲品選擇😎

我哋去嘅時間係星期一,夜晚七點已經全場爆滿,氣氛非常好😍 所以大家一定要記得提前訂位啊🫶🏻

2025-01-21
  • 炸串
  • 博多牛腸鍋
2025-01-25 187 浏览
我知道日式嘅刺身一直都好好食但冇諗到原來連日式嘅炸物都可以咁正就好似我叫咗個 平目薄切刺身非常之清爽好食但最估唔到嘅係佢炸嘅日本雞蛋豬肉卷 都非常出色炸完出嚟,佢個蛋依然都係糖心蛋鹹鹹地好好味,個蛋軟軟淋淋蛋味好出,蛋香四溢當然佢炸嘅博多和牛都好正外脆內軟,肉汁豐富個人更加鍾意點少少醬汁我另外仲叫咗一份博多牛腸鍋二人份以味噌湯底烹調帶來濃厚的風味和豐富的口感而且裏面基本上係牛腸同埋蔬菜對於我呢種唔太想食碳水嘅人嚟講就太適合啦 🥳🥳
我知道日式嘅刺身一直都好好食
但冇諗到原來連日式嘅炸物都可以咁正

就好似我叫咗個 平目薄切刺身
非常之清爽好食

但最估唔到嘅係
佢炸嘅日本雞蛋豬肉卷 都非常出色
炸完出嚟,佢個蛋依然都係糖心蛋
鹹鹹地好好味,個蛋軟軟淋淋
蛋味好出,蛋香四溢

而且裏面基本上係牛腸同埋蔬菜
對於我呢種唔太想食碳水嘅人嚟講
就太適合啦 🥳🥳
2025-01-24 158 浏览
這間地道日式居酒屋環境舒適,勁有氣氛,由日本人主理🎎。有坊間少見的大阪炸串,包括黑毛和牛、牛腸等,亦提供多款日本燒酒同啤酒,難怪經常滿座啦🥳🔸️前菜有中華沙律/牛蒡/同牛舌三選一作為前菜:牛舌切成條狀,帶少少辣味,肉質軟嫩😚🔸️醋鯖魚新鮮的鯖魚切成片,塊塊厚切且肉質肥美,每一口都令人回味無窮😋🔸️吞拿魚他他吞拿魚口感柔軟,油香四溢,與生雞蛋、豉油拌勻,然後放上法式麵包,食得勁滋味🤤🔸️A4和牛壽司A4和牛輕炙恰到好處,令油脂昇華,口感鮮嫩,充滿牛香味🤭🔸️日本雞蛋豬肉卷豬肉卷外層炸得好香脆,包住嘅糖心蛋滑嘟嘟,點上日本豉油,一啖放入口味蕾大爆發🤗🔸️炸串(黑和牛/雞腿肉)炸串外皮薄脆香口,裡面肉質軟稔,食完即加單😆🔸️博多牛腸鍋二人份(醬油湯底)冬天點依個鍋暖苙苙,鍋面放上牛腸、明太子、入面還有大量日本芽菜、椰菜、韮菜等材料;牛腸放入醬油湯底淥一淥,口感肥美鮮味,充滿油香🔥🔹️朱古力心太軟依餐食得咁豐富咁開心,當然要點一個甜品結尾啦,心太軟外脆內流心,朱古力味香濃,真係大滿足呀🍮

🔸️前菜

🔸️醋鯖魚

🔸️吞拿魚他他

🔸️A4和牛壽司
A4和牛輕炙恰到好處,令油脂昇華,口感鮮嫩,充滿牛香味🤭

🔸️日本雞蛋豬肉卷

🔸️炸串(黑和牛/雞腿肉)
炸串外皮薄脆香口,裡面肉質軟稔,食完即加單😆

🔸️博多牛腸鍋二人份(醬油湯底)

🔹️朱古力心太軟
2025-01-16
2025-01-16 138 浏览
今日去咗銅鑼灣一間日式炸串專門店,店內環境舒適,好有氣氛,感覺好似去咗日本咁。首先,我哋點咗博多牛腸鍋二人份,選擇咗鹽湯底。湯底清淡而不失味道,牛腸煮到剛好,口感滑順,搭配新鮮的蔬菜,真係一絕。平目薄切上場,魚肉新鮮,切得薄薄的,口感嫩滑,搭配醬油食,更加提升咗魚的鮮味。每一口都令人回味無窮。然後試咗日本雞蛋豬肉卷,豬肉卷得恰到好處,味道豐富,再加上滑嫩的雞蛋,簡直係完美組合,食完唔會覺得膩。Hakata wagyu minced culet 亦唔可以錯過,外脆內嫩,每一口都能感受到和牛的香濃,實在太好味!作為前菜,我哋選咗牛舌同薯仔沙律。牛舌切得薄薄,咬下去充滿肉汁,薯仔沙律清爽可口,平衡咗整體口味。再來一碗博多豬骨湯鐵板炒麵,麵條炒得香脆,湯底濃郁,真係好適合喜歡重口味嘅食客。最後,我哋唔可以錯過日本生蠔同和牛壽司!生蠔新鮮得嚟,口感滑順,和牛壽司則係一口一口的享受,和牛的香氣在口中綻放。

2025-01-13 129 浏览
🍢一間來自日本之串揚專門店,裝潢彷如置身日本深宵食堂,難怪平日晚市都座無虛席。前菜 - 鰻魚乾&魚子鰻魚的鮮甜與煙熏味完美結合,口感柔韌而不失彈性。晶瑩剔透的魚子入口即化,帶來濃烈的海味和微妙的鹹香。博多牛腸鍋 二人份的牛腸鍋選用了醬油湯底,湯底濃郁,牛腸軟糯而不油膩,配搭的蔬菜吸滿湯汁後更添美味。日本雞蛋豬肉卷以豬肉包住半熟流心蛋,外皮炸至香脆,流心蛋嫩滑又香濃,蛋汁與豬肉完美結合。吞拿魚他他 吞拿魚甘香鮮甜,與生雞蛋拌勻,搭配法國麵包作為開胃小點,更能突顯吞拿魚綿密柔滑的口感。平目薄切(比目魚刺身)色澤潔白透亮,質地細膩,第一口就感受到其新鮮度;刺身的每一片都切得恰到好處。三文魚芝士鮮嫩的三文魚與濃郁的奶酪相互交融,創造出豐富的口感層次,每一口都是奶香與魚香的完美交織。北海道熏肉肉質鮮嫩,煙熏的香氣在嘴中迴盪,而且調味恰到好處;既不搶味又能提升肉質的鮮美。特選牛每片牛肉都經過精心的烹製,外焦內嫩,肉汁四溢。

前菜 - 鰻魚乾&魚子
鰻魚的鮮甜與煙熏味完美結合,
口感柔韌而不失彈性。
晶瑩剔透的魚子入口即化,帶來濃烈的海味和微妙的鹹香。

博多牛腸鍋

日本雞蛋豬肉卷
以豬肉包住半熟流心蛋,外皮炸至香脆,
流心蛋嫩滑又香濃,蛋汁與豬肉完美結合。

吞拿魚他他

平目薄切(比目魚刺身

三文魚芝士

北海道熏肉

特選牛
每片牛肉都經過精心的烹製,
外焦內嫩,肉汁四溢。
2025-01-09 116 浏览
銅鑼灣炸串 串カツ専門店 JunG39 JAPAN一直都已經好想試 今次同朋友特登嚟潮聖博多牛腸鍋二人份冬天食呢一個鍋真係冇得頂 牛腸香濃油脂好彈牙 裏面嘅蔬菜好入味 正 海鮮沙律 吞拿魚蓉 油甘魚 同三文魚刺身份量超多 每一口都啖啖刺身炸白露荀 季節限定白蘆筍 好香超爽脆炸串 佢哋嘅炸物真係冇得輸個皮好薄脆 完全唔覺得油膩黑和牛 和牛入口即化 超香油脂味雞柳伴紫蘇 雞肉好嫩滑 加埋我最鍾意嘅紫蘇葉大蝦 好大隻而且肉質好彈牙冬菇、炸一口甜薯、炸雞翼唔怪得知平日都咁旺場 鍾意食炸串嘅朋友一定唔可以錯過串カツ専門店 銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓#銅鑼灣 #串揚 #炸串 #串カツ専門店 #銅鑼灣美食 #深夜食堂串カツ専門店 JunG39 JAPAN
銅鑼灣炸串 串カツ専門店 JunG39 JAPAN

炸串 佢哋嘅炸物真係冇得輸個皮好薄脆 完全唔覺得油膩
黑和牛 和牛入口即化 超香油脂味
雞柳伴紫蘇 雞肉好嫩滑 加埋我最鍾意嘅紫蘇葉
大蝦 好大隻而且肉質好彈牙
冬菇、炸一口甜薯、炸雞

唔怪得知平日都咁旺場 鍾意食炸串嘅朋友一定唔可以錯過

串カツ専門店
銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓

2025-01-07 139 浏览
前菜勝在有好多蔬菜有希靈魚子!· 海鲜沙律· 煙三文魚配芝士汁煮花螺個汁係甜甜的串燒x炸物· 炸白露荀· 特選牛· 雞柳伴紫蘇· 帆立貝最好食係子持昆布,裡面好多粒粒子,口感特別過癮· 日本雞蛋Omelette tako yaki with melty cheese無論係味道同質感上,係我難得認為好食嘅小丸子黎!底層嗰個蛋都好惹味,同出面既有不同~鐵盒蒸日本生蠔 一共6pcs ,蒸生蠔隻隻都好肥美大隻西柚燒酌梳打 幾好飲梅酒

前菜勝在有好多蔬菜

· 炸白露荀

· 特選牛
· 雞柳伴紫蘇
· 帆立貝
最好食係子持昆布,裡面好多粒粒子,口感特別過癮

· 日本雞蛋

鐵盒蒸日本生蠔