2025-08-27
放工一身疲累,想搵個地方慢慢chill食飯,無意中發現呢間火鍋雞煲任食餐廳,餐廳以狗狗為主題,很親切,而且也很寬敞 。餐牌上非常多食物,好特別既係食法要跟住順序,逐步逐步叫,但是不限時 。先來了兩碗湯,非常足料,鮮味十足,還帶點清甜 。第一輪點餐前小食,我們分別點了甜蕃薯條及鮑汁雞腳,蕃薯條熱辣辣又脆口,雞腳膠質濃厚,食完口感黏黏地,而且很入味,我們沒有叫太多,重點在後面 。第二輪便是五點刺身盛合,有三文魚,油甘魚,帶子,蝦及北寄貝,刺身非常新鮮,鮮甜,每一啖都清爽鮮美,雖然是一次,但是非常滿足,令人期待後面嘅菜式。第三輪便是任食雞煲,有酸菜魚選擇,但我們比較喜愛雞煲,雞肉嫩滑入味,醬汁濃郁,份量非常多 。最後一輪終於到重點,是火鍋,還有海鮮拼盤及牛肉拼盤,湯底我們選擇了沙嗲金菇牛肉面,超濃郁的沙嗲味,海鮮拼盤入面有鮮蝦,蠔,蜆,元貝、脆肉鲩同白鳝片,每款都鮮甜有嚼勁。牛肉拼盤有一口牛,黄喉,和牛牛五花,和牛肩胛,和牛三角肉,最愛便是牛五花,肉質嫩滑油香,入口即化,超級高質,仲有紐西蘭羊卷同豚肉可以任叫,肉味濃郁,丸類同菜品亦非常多選擇多 。最後,還有開心果味雪糕,開心果味十分濃郁,連
先來了兩碗湯,非常足料,鮮味十足,還帶點清甜 。
最後,還有開心果味雪糕,開心果味十分濃郁,連爆爆珠一起吃,完美 。