2024-01-11
天氣又凍番啲,食啲暖胃野就最好不過。無限時可以盡情傾計慢慢食。Round 1 餐前小食有甜番薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸和鮑汁雞腳。炸雞多汁軟嫩,番薯條夠脆。酸甜炸大腸,脆中帶肥鮑汁雞腳夠入味。Round 2 前菜...三點刺身盛盒刺身方面有三文魚,北寄貝,赤蝦。成隻可以連埋蝦膏都食埋,三文魚夠厚鮮甜。來到Round3頭盤🥘雞煲我地升級左秋冬限定嘅養生藥膳黃酒煮雞煲,滾起左陣陣酒香飄過。雞件新鮮肉嫩非常入味,可以正接加湯打邊爐。最後就到Round4火鍋盛宴有為食火鍋海鮮拼盤五款有沙白、鮮蝦、蜆、白鱔片和半殼元貝(海鮮跟據是日而定)至於牛肉拼盤潮汕吊龍伴、黃喉、肉眼芯、日本雪花一口牛同牛頸脊。肉味濃黃喉爽口另外還點了濃汁牛肉丸,彈牙多汁非常推薦👍牛骨髓,黑柏葉都是出面小有的。🪟裝修以哥基狗為主題,餐牌、爐頭上牆身畫都有🐕🐕踪影。套餐多款湯底及配料選擇,食材新鮮。平日都只係$280/位,非常抵地方夠大,朋友聚會又多一個地方選擇。要讚賞嘅下呢度嘅店員服務好好,上菜時同你講一次食法同有咩要留意嘅地方👍會主動換上新既餐碟同加水。🍽地址:為食火鍋公司📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
無限時可以盡情傾計慢慢食。
Round 1 餐前小食
有甜番薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸和鮑汁雞腳。
炸雞多汁軟嫩,番薯條夠脆。
酸甜炸大腸,脆中帶肥
鮑汁雞腳夠入味。
Round 2 前菜...三點刺身盛盒
刺身方面有三文魚,北寄貝,赤蝦。
成隻可以連埋蝦膏都食埋,三文魚夠厚鮮甜。
來到Round3頭盤
最後就到Round4火鍋盛宴
另外還點了濃汁牛肉丸,彈牙多汁非常推薦👍
牛骨髓,黑柏葉都是出面小有的。
地方夠大,朋友聚會又多一個地方選擇。
要讚賞嘅下呢度嘅店員服務好好,
上菜時同你講一次食法同有咩要留意嘅地方👍
會主動換上新既餐碟同加水。
🍽地址:為食火鍋公司
📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖