2023-03-10 54 浏览
Happy Friday 放工想食日本菜,朋友推介位於中海日升中心既「丼瀛」✨,餐廳供應不同日本🇯🇵美食,刺身、壽司🍣、天婦羅🍤等等,應有盡有,價錢大眾化,食品質素非常高👏🏻。温泉蛋🥚松葉蟹野菜沙律🥗 $40前菜沙律開胃又好味,沙律菜新鮮爽口,松葉蟹肉配蟹籽有層次感,配埋溫泉蛋一流。海胆三文魚丼 $148海胆帶點新鮮海水味道,三塊三文魚油脂分布平均,加埋大量蟹籽,十分好味😋。牛油果🥑金龍卷 $68丼瀛既刺身及卷物都非常出色👍🏻,內層脆蝦外脆蝦肉爽口,加埋牛油果🥑及蟹籽,豐富味美✨。雞泡魚干 🐟 $68燒雞泡魚干香味濃郁,沾埋沙律醬,作為小食一流。海蝦天婦羅🍤 $88一份有五隻海蝦天婦羅,外脆而不油膩,蝦肉爽口彈牙,絕對推介。餐廳整體食物新鮮有質素,性價比高👍🏻。

Happy Friday 放工想食日本菜,朋友推介位於中海日升中心既「丼瀛」✨,餐廳供應不同日本🇯🇵美食,刺身壽司🍣、天婦羅🍤等等,應有盡有,價錢大眾化,食品質素非常高👏🏻。

温泉蛋🥚松葉蟹野菜沙律🥗 $40

海胆三文魚丼 $148

牛油果🥑金龍卷 $68

雞泡魚干 🐟 $68
燒雞泡魚干香味濃郁,沾埋沙律醬,作為小食一流。

海蝦天婦羅🍤 $88

餐廳整體食物新鮮有質素,性價比高👍🏻。
2023-03-08 55 浏览
今日嚟到觀塘一間近工業區嘅日式餐廳晚餐見到網上評價唔錯而且好多人幫襯,於是就入去試吓店員好友善,好詳盡咁介紹每一道嘅推介菜式我哋兩個人叫咗六樣嘢油甘魚牛油果海膽沙律配醋汁 夠晒開胃丼𤅀特選丼🍱好吸睛 好啱打卡,而且刺身好新鮮深海乳龍蝦🦞呢個第一次食 個樣有啲似牡丹蝦咁 食落去啲肉口感好黏…食得出好新鮮 好鮮甜👍🏻甲羅燒🦀蟹膏好濃味 啱晒我另外 仲有牛油果金龍卷🥑🍣同埋芝士焗蠔🦪刺身新鮮🐟🐟味道唔錯😛
今日嚟到觀塘一間近工業區嘅日式餐廳晚餐
見到網上評價唔錯而且好多人幫襯,於是就入去試吓
店員好友善,好詳盡咁介紹每一道嘅推介菜式
我哋兩個人叫咗六樣嘢

油甘魚牛油果海膽沙律
配醋汁 夠晒開胃
丼𤅀特選丼🍱
好吸睛 好啱打卡,而且刺身好新鮮
深海乳龍蝦🦞
甲羅燒🦀
蟹膏好濃味 啱晒我
另外 仲有牛油果金龍卷🥑🍣同埋芝士焗蠔🦪

刺身新鮮🐟🐟味道唔錯😛
2023-03-06
  • 深海乳龍蝦
2023-03-06 47 浏览
朋友介紹依間係觀塘嘅日式餐廳,佢話呢度啲壽司同刺身性價比超級高,仲好多選擇添,可以值得一試!今日特登放咗工之後去觀塘搵佢食晚餐🥸好彩我哋大概6點就去到啦,因為之後都陸續有人入黎堂食同叫外賣。一入到去,服務員好殷勤咁介紹餐廳有啲咩特色食品,仲送上兩杯熱茶,呢度服務超級好!我哋叫咗燒三文魚鰭 $38/2 件-炸到脆卜卜唔油膩,好好味黑松露海膽帆立貝炒飯$148-正!好多海膽和帆立貝,可以每一啖炒飯都有黑松露味同海膽和帆立貝粒,好滿足好好味!原條海鰻壽司$38-朋友好鍾意食海曼,佢話品質唔錯!牛油果金龍卷四件 $68- 炸蝦好脆!值得叫!三文魚籽壽司一件$38清蒸茶壺海鮮湯$68- 之前食omakase 食過類似既,估唔到呢道只係賣$68 都有差唔到水準。好多海鮮好足料!厚燒玉子$25-呢客超級好味!玉子甜甜地好正!大蔥黑豚肉串燒$28我地見到其他人食一個叫炸物摩天輪嘅小食,摩天輪好大個,好啱打卡同埋氹小朋友開心,下次我都要帶埋一家大細再嚟幫襯!丼瀛觀塘駿業街56號中海日升中心1樓B號舖

朋友介紹依間係觀塘嘅日式餐廳,佢話呢度啲壽司刺身性價比超級高,仲好多選擇添,可以值得一試!今日特登放咗工之後去觀塘搵佢食晚餐🥸

我哋叫咗
燒三文魚鰭 $38/2 件
-炸到脆卜卜唔油膩,好好味
黑松露海膽帆立貝炒飯$148

原條海鰻壽司$38
-朋友好鍾意食海曼,佢話品質唔錯!
牛油果金龍卷四件 $68
- 炸蝦好脆!值得叫!

三文魚籽壽司一件$38

清蒸茶壺海鮮湯$68

厚燒玉子$25
-呢客超級好味!玉子甜甜地好正!

大蔥黑豚肉串燒$28

丼瀛
觀塘駿業街56號中海日升中心1樓B號舖

2023-03-01
  • 牛油果金龍卷
2023-03-05 48 浏览
呢間黃店lunch出名平靚正今日就去食個dinner~ 原隻鯛魚刺生 $398有兩個食法,分別係刺身同用剩底既魚骨同魚肉煮成鮮魚湯~刺身魚味都幾濃幾鮮,魚湯好鮮甜唔腥,感覺冇加太多調味,雖然價錢有啲貴,但都可以一試(´▽`)軟殼蟹野菜米紙卷 $78軟殼蟹脆卜卜,包埋米紙卷同啲蔬菜幾fresh幾有咬口松葉蟹肉海膽甜蝦丼$168甜蝦比圖少咗一隻😂 松葉蟹份量都ok,不過食唔到甲羅燒,但overall幾新鮮幾好食
呢間黃店lunch出名平靚正
今日就去食個dinner~

原隻鯛魚刺生 $398

軟殼蟹野菜米紙卷 $78
軟殼蟹脆卜卜,包埋米紙卷同啲蔬菜幾fresh幾有咬口

松葉蟹肉海膽甜蝦丼$168
2023-03-05 47 浏览
▫️丼瀛特上築地壽司杯($268)(赤蝦,三文魚腩,時令魚,芥辣八爪魚,蔥吞拿魚腩,帆立貝,松葉蟹2木爪,海膽,三文魚籽)👉🏻有7 個細杯,上面係刺身下面係飯,刺身好新鮮鮮甜☺️雖然望落好細好精緻,但食落都幾飽🤗⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️天龍卷($98)👉🏻佢係炸蝦卷,擺盤用埋個蝦頭扮龍頭,好有特色😂雖然得四件但全部都好大件好飽肚👉🏻炸蝦炸得好脆,面頭有燒過嘅三文魚同蟹籽,仲有好惹味嘅Spicy Mayo😍成個配搭非常之夾!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️海膽溶岩($48)👉🏻呢個其實係海膽丸天婦羅,外面好似炸魚糕嘅味,天婦羅炸得好脆,入面係海膽醬,作為海膽控嘅我想再Encore😆⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 明太子醬玉子($26)👉🏻明太子醬鋪滿成個玉子表面,賣相好吸引,玉子好香甜,加埋燒過嘅明太子醬好香口☺️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️煙肉蠔串($48) 👉🏻煙肉燒得好香,蠔又大又多汁⭐️⭐️⭐️⭐️——————評分:8/10.平圴消費:~$250
▫️丼瀛特上築地壽司杯($268)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️天龍卷($98)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️海膽溶岩($48)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 明太子醬玉子($26)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️煙肉蠔串($48)
👉🏻煙肉燒得好香,蠔又大又多汁

——————
評分:8/10
平圴消費:~$250
2023-03-02 41 浏览
觀塘因為好多工廠所以成日都會發現到啲hidden gem。今次就無意中發現呢間日本嘢。呢間日本嘢個位置都有啲少隱蔽,真係要細心啲先會搵到佢。佢地主打刺身,每日都會有唔同嘅新鮮魚可以整原條刺身,如果大條啲嘅魚仲可以將條魚骨攞去煲湯,除左刺身,佢地種類都叫多有前菜,小食,串燒,fusion 嘢。時令飛機✈️魚刺身盛今次嘅時令魚係針魚🐟。針魚本身唔係啲好大條嘅魚,但佢切完出黎都幾多肉,食落好有口感,一啲都唔腥。築地壽司杯 (三文魚,海膽,蔥吞拿魚腩,松葉蟹肉,芥末八爪魚🐙)佢呢個係將壽司放左係shot 杯。玩味十足。又有得玩,又有得。但因為shot 杯本身就比較細,如果佢地配埋個小匙羹,方便食客就更好啦!海膽溶岩聽個名都唔係好似佢係咩。原來係有啲似海膽天婦羅。中間係海膽,外面果層有啲似紫菜魚糕再加個天婦羅炸醬。食落都有啲新奇。大家都可以試下。碎蔥吞拿魚腩海膽卷香蔥吞拿魚腩同海膽都係好多人嘅favourite,呢個卷簡直就係一次過滿足曬你兩個願望。卷中間加左青瓜,令個卷更有層次感。

時令飛機✈️魚刺身

海膽溶岩

碎蔥吞拿魚腩海膽卷

2023-02-28 49 浏览
觀塘人多車多食肆仲多,無意中去到呢個商場,發現呢間店舖嘅日本料理好多款式,有串燒、爐端燒、丼、壽司、刺身,沙律甚至連佐酒小食都有,於是入去試下🥢日本直達三點刺身盛(金目鯛2切,油甘魚2切,深海池魚2切)$188三款刺身都非常厚切▫️金目鯛輕輕燒過表面,魚皮爽脆▫️油甘魚腍滑▫️深海池魚鮮甜爽口🥢海膽油甘魚丼(油甘魚3件、蔥油甘魚、海膽一格)$158油甘魚鮮甜,蔥油甘魚清新得嚟有芝麻香,海膽雖然得一格但份量都唔算少🥢碎蔥吞拿魚腩海膽卷(4件)$78下面係清爽嘅青瓜反卷,上面有肥美吞拿魚腩蓉以及海膽,再加埋辛辣清爽嘅香蔥,成舊放入口非常充實🥢蟹籽壽司 $18蟹籽脆卜卜一貫的好味
觀塘人多車多食肆仲多,無意中去到呢個商場,發現呢間店舖嘅日本料理好多款式,有串燒、爐端燒、丼、壽司刺身,沙律甚至連佐酒小食都有,於是入去試下

🥢日本直達三點刺身
(金目鯛2切,油甘魚2切,深海池魚2切)$188
三款刺身都非常厚切
▫️金目鯛輕輕燒過表面,魚皮爽脆
▫️油甘魚腍滑
▫️深海池魚鮮甜爽口

🥢海膽油甘魚丼
(油甘魚3件、蔥油甘魚、海膽一格)$158

🥢碎蔥吞拿魚腩海膽卷(4件)$78

🥢蟹籽壽司 $18
蟹籽脆卜卜一貫的好味

2023-02-28 34 浏览
今日去開觀塘接朋友仔收工,佢話食過有間日式料理唔錯,所以就帶咗我去試吓。蜜桃蟹籽沙律蟹籽沙律份量都幾多,而且下面有好多新鮮嘅沙律菜,啱晒鍾意食草嘅我,正👍三文魚腩朋友仔唔食生嘢,所以我就叫咗個三文魚獨獨滿足下,三文魚腩好厚切,新鮮又油脂豐富。厚燒鰻魚壽司🍣牛油果軟殼蟹卷壽司應該係即整,軟殼蟹熱辣辣又脆,加埋牛油果同啲醬汁👍而鰻魚都大大件😍鵝肝和牛炒飯飯面有兩塊鵝肝,入邊有切到好細粒嘅蔬菜同埋細細舊嘅和牛,炒得好香口,而且唔油,難怪朋友極力推介。雜錦天婦羅🦐粉漿唔厚同都大份,有蝦,秋葵,紫番薯,茄子,性價比幾高。芝士炸年糕熱辣辣流心嘅芝士夠晒邪惡,每次喺餐廳見到都要叫。香檳葡萄梳打🍹百香果梳打

蜜桃蟹籽沙律

三文魚腩

厚燒鰻魚壽司🍣牛油果軟殼蟹卷

鵝肝和牛炒飯

雜錦天婦羅🦐
粉漿唔厚同都大份,有蝦,秋葵,紫番薯,茄子,性價比幾高。
芝士炸年糕
熱辣辣流心嘅芝士夠晒邪惡,每次喺餐廳見到都要叫。

香檳葡萄梳打🍹百香果梳打
2023-02-27 42 浏览

時令飛機✈️魚刺身

海膽溶岩

碎蔥吞拿魚腩海膽卷

2023-02-21 69 浏览
丼瀛位於觀塘駿業街一棟商廈內,走平民抵食日本餐廳路線。睇返單價同質素,性價比真係好唔錯👍🏻我地點左日本直達刺身盛,三款魚生金目鯛、油甘魚同池魚都係厚切,魚味新鮮,好耐未試過咁厚嘅魚生質感。卷物大件而且擺盆用心:天龍卷真係砌咗條龍出嚟,刻意炸咗個蝦頭扮龍,而且卷上仲有魚子,$98相當抵食!吞拿魚蓉海膽卷,用料相當充足,亦係大大件,$78性價比好高。我哋點了甲羅燒,蟹蓋放著有豐富嘅蟹膏、廚師拆咗嘅蟹肉、再加大量蟹子,配一隻鵪鶉蛋食,售$68,真係相當驚喜!吉列廣島蠔個脆漿好薄,上碟仲熱辣辣,水準之上。串燒揀左牛舌,有咬口亦入味。為了再滿足啲,最後點咗一個鍋燒烏冬,配菜有一隻炸蝦加兩件炸雞,配魚湯湯底嘅稻庭烏冬。食完真係飽晒。值得一讚嘅係店員嘅服務,好細心;而且店裏有一幅充滿心心嘅牆,上面寫咗好多食客鼓勵香港嘅字眼,感覺好窩心。

2023-02-18 42 浏览
預祝既情人節晚餐😆話說有人問我情人節正日去左邊度食點解唔見post 既,係呀,因為果日我地無出街食😂。怕果日好多人,我地13/2出左去食餐便飯😜😋今次食左間良心日式料理,我地主要叫左壽司🍣同串燒頭盤我地揀左個軟殼蟹米紙卷($78)大大隻軟蟹蟹又有好多蔬菜,非常之清爽壽司🍣上面既魚生好厚切,夠既肥美最驚喜嘅係串燒,大大隻蠔好多汁,厚切牛舌爽口彈牙,我地重忍唔住加碼食多串😋😋㊙️一過12點就重有禮物收🎁推薦度(10👍🏻滿):8👍🏻滴汗度(10😅滿):不適用衞生(10⭐️滿):8⭐️環境(10⭐️滿):8.5⭐️賣相(10⭐️滿):8.5⭐️味道(10⭐️滿):8⭐️價錢(10⭐️滿):7.5⭐️服務(10⭐️滿):8⭐️地點(10⭐️滿):8⭐️[丼瀛 (觀塘)]📍觀塘駿業街56號中海日升中心1樓B號舖#晚餐 #晚餐吃什麼 #晚餐時間 #食飯 #推介 #美食 #美食推薦 #美食日記 #dinner #dinnerideas #dinnerrecipes #dinnertime #dinnertonight #hkfoodpic #delicious #foodpics #foodies #foodiegram #ins
預祝既情人節晚餐😆

今次食左間良心日式料理,我地主要叫左壽司🍣同串燒

頭盤我地揀左個軟殼蟹米紙卷($78)
大大隻軟蟹蟹又有好多蔬菜,非常之清爽

壽司🍣上面既魚生好厚切,夠既肥美

㊙️一過12點就重有禮物收🎁

服務(10⭐️滿):8⭐️
地點(10⭐️滿):8⭐️

[丼瀛 (觀塘)]
📍觀塘駿業街56號中海日升中心1樓B號舖

#晚餐 #晚餐吃什麼 #晚餐時間 #食飯 #推介 #美食 #美食推薦 #美食日記 #dinner #dinnerideas #dinnerrecipes #dinnertime #dinnertonight #hkfoodpic #delicious #foodpics #foodies #foodiegram #instagood #winsomelai
環境闊落光猛,有好多有本地特色既裝飾同擺設,坐得幾舒服😌 同埋好欣賞個壽司🍣用杯既形式上,真係又有創意又靚🤩 整體味道都好食🤤😋 而且價錢大眾化,係個性價比高既有「瀛」之選👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分)丼瀛特上築地壽司杯🍣 - $268 (好味指數:😍😍😍😍😍🤩)呢個壽司杯🍣五彩繽紛,一字排開咁幾靚🤩 而且今次用杯既形式裝住,比起就咁一舊壽司🍣更加有特色,感覺幾好,而且有超多款~赤蝦 🦐爽口鮮甜,口感鮮嫩帶有少少黏,感覺幾新鮮三文魚腩 🍣肉質細膩肥美,肉嫩油豐時令魚 🐟既肉質清爽唔油膩,喺咁多刺身入面有呢種魚清下味蕾都唔錯~芥辣八爪魚 🐙既味道幾得意,八爪魚🐙爽口彈牙,芥辣有少少嗆鼻但係有少少刺激感,有提鮮既效果~蔥吞拿魚腩 🍣 油分適中而且無筋,魚味🐟幾濃郁,味道甘香細膩帆立貝 ⚪️ 肉質豐厚,質感軟糯帶有啲彈性,望落有光澤,味道幾鮮甜松葉蟹2本爪 🦀️味道鮮甜,有淡淡既海水味🌊,食落綿密多汁,果然係日本『三大蟹王』之一,而且每隻松葉蟹只可以攞二支蟹爪,所以又叫做二本爪,非常珍貴。蟹鉗肉質特別鮮嫩、結實和飽滿海膽 🐡濃郁甘甜,質感軟滑creamy,夠新鮮所以唔會腥同苦~三文魚籽 🟠 夠

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

赤蝦 🦐爽口鮮甜,口感鮮嫩帶有少少黏,感覺幾新鮮
三文魚腩 🍣肉質細膩肥美,肉嫩油豐
三文魚籽 🟠 夠晒卜卜脆,一咬開就感受到鮮香四溢,有魚類既脂膏香

甲羅燒 🦀️🔥 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)
甲羅燒係日本傳統既濱燒美食,濱燒係指喺海岸邊用爐火將海產燒熟,即捉即煮既味道會特別鮮甜,而甲羅燒係將蟹膏同蟹肉放在蟹蓋🦀️上燒來吃,更加有風味~ 真係有超多蟹膏🦀️,味道豐腴甘香,另外蟹肉🦀️既份量都多,質感綿密,味道鮮甜多汁,上面仲有啲脆卜卜既蟹籽🟠,同埋creamy既生鵪鶉蛋🍳,層次豐富,啱晒鐘意食蟹🦀️既蟹粉😍

磯煮鮑魚 - $58 (好味指數:😍😍😍😍)
個汁用左薄口豉油同昆布去炆,味道甜甜地,香濃惹味,鮑魚煮得幾入味,同埋𠝹左花刀,咬落爽口彈牙唔會韌,夠晒鮮甜~ 加上冰鎮🧊左上所以更加開胃,用黎做前菜唔錯~

銀鱈魚西京燒 🐟🔥 - $108 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢個西京燒🐟燒得啱啱好,表皮金黃香脆,魚肉柔軟嫩滑,食落甘甜主要係因為用左白味噌、清酒、味醂同糖,白味噌會比一般既味噌淡口同甜啲,可以有效咁用黎去除腥味和雪味❄️ 所以其中一個用途係用黎醃制急凍魚類,可以更加突出到魚🐟本身既鮮味~而銀鱈魚🐟肉質細膩,入口即化,亦都有豐富既魚油,所以燒完🔥之後更加突出到魚油香味,真係香口惹味~ 旁邊仲有啲甜甜地既燒汁,可以提鮮同吊味,真係perfect~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
2023-02-14 60 浏览
呢間食日本嘢嘅良心小店都幾出名,價錢唔算貴,勝在食物選擇夠多🤭,有刺身、壽司、串燒、炸物及主食等,仲有好多期間限定嘅新出品~▪️ 三文魚腩 $68/3切▪️ 三文魚腩夠厚切,啲紋切得幾靚,食落好肥美!▪️ 明太子醬燒玉子 $26▪️ 明太子加埋玉子本身就無得輸,即叫即燒熱辣辣好正🤤▪️ 焗蠔 $38/2隻▪️ 啲蠔都唔算細隻,配埋白汁同芝士味道唔錯,呢個價錢幾抵食✅ ▪️ 唐揚雞軟骨 $38▪️ 雞軟骨份量都幾多,配酒一流!▪️ 天龍卷 $98/4件▪️ Openrice非常熱門嘅菜式,卷物表面有火灸三文魚,入面就包住炸蝦、青瓜等,醬汁係辣辣哋比較創新。同埋會炸埋蝦頭同蝦尾比你,睇得出隻蝦都幾大隻🤭

呢間食日本嘢嘅良心小店都幾出名,價錢唔算貴,勝在食物選擇夠多🤭,有刺身壽司、串燒、炸物及主食等,仲有好多期間限定嘅新出品~

▪️ 三文魚腩 $68/3切▪️
三文魚腩夠厚切,啲紋切得幾靚,食落好肥美!

▪️ 明太子醬燒玉子 $26▪️
明太子加埋玉子本身就無得輸,即叫即燒熱辣辣好正🤤

▪️ 焗蠔 $38/2隻▪️
啲蠔都唔算細隻,配埋白汁同芝士味道唔錯,呢個價錢幾抵食✅

▪️ 唐揚雞軟骨 $38▪️
雞軟骨份量都幾多,配酒一流!

▪️ 天龍卷 $98/4件▪️
2023-02-13 46 浏览
前兩日放工去觀塘一間高質素日本🇯🇵料理「丼𤅀」🍴 餐廳有多款日式料理,店員細心介紹,推介店內特色食物👍🏻温泉蛋松葉蟹肉野菜沙律🥗$40蟹肉足料👍🏻 加上溫泉蛋同醬汁的沙律,特別好味😋牛油果🥑金龍卷$68炸蝦又脆又香,加上牛油果,口感同味道都更加豐富☺️海胆三文魚🍣丼$148海膽好新鮮,好甜美呀😍 三文魚都好正👍🏻 天婦羅🍤蝦$88一份有五隻蝦,外脆內軟,蝦肉鮮甜美味,爽口彈牙👍🏻😋雞泡魚乾$68我的至愛😍 非常香口,正👍🏻燒三文魚鰭$38真係好抵食😍 $38 有兩件,三文魚鰭好滑,充滿油脂,正👍🏻

温泉蛋松葉蟹肉野菜沙律🥗$40
蟹肉足料👍🏻 加上溫泉蛋同醬汁的沙律,特別好味😋

牛油果🥑金龍卷$68
炸蝦又脆又香,加上牛油果,口感同味道都更加豐富☺️

海胆三文魚🍣丼$148
海膽好新鮮,好甜美呀😍 三文魚都好正👍🏻

天婦羅🍤蝦$88
一份有五隻蝦,外脆內軟,蝦肉鮮甜美味,爽口彈牙👍🏻😋

雞泡魚乾$68
我的至愛😍 非常香口,正👍🏻

燒三文魚鰭$38
今晚突然很想吃壽司🍣,google 下發現了一家很多好評的日料,收工後便馬上到位於中海日升中心的餐廳🍴一樓吃晚餐! 裝修日式,環境舒適。店員姨姨友善有禮,詳細介紹又會推薦時令小食,我們點了:🐟碎蔥吞拿魚海膽卷 $78 卷物一款四件,吞拿魚蓉口感幼滑,海膽味道鮮味,整體非常新鮮,味覺和視覺同樣得到滿足(*ˉ︶ˉ*)🐟 碎三文魚松葉蟹肉卷 $68 同樣一款四件,兩者搭配出色,三文魚很肥美(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🎏丼瀛十二道風味 $398店員推介⭐️本來是想點7杯那一款的,但十二道風味選擇更多! 包含了三文魚腩、帆立貝、芥辣八爪魚🐙、松葉蟹肉🦀、海膽、鮑魚、拖羅魚腩蓉、活赤貝、牡丹蝦🦐、時令魚兩杯、黃金魷魚🦑未12個小酒杯的方式呈現,刺身新鮮,下面有的配壽司飯,有的配沙律菜,非常精緻! 看似細細杯,但相當飽肚! 一共12味,材料好豐富。刺身肉質肥美爽口,特別點名稱讚赤背和帶子,大隻新鮮清甜! 蒜蓉燒茄子 🍆$58有圖有真相,很厚身,像塊扒! 外焦香,內軟軟,配上七味粉更惹味! 整體來身,刺身新鮮有驚喜,價錢公道,物有所值,值得一試!

🐟碎蔥吞拿魚海膽卷 $78

🐟 碎三文魚松葉蟹肉卷 $68

🎏丼瀛十二道風味 $398

刺身肉質肥美爽口,特別點名稱讚赤背和帶子,大隻新鮮清甜!

蒜蓉燒茄子 🍆$58

整體來身,刺身新鮮有驚喜,價錢公道,物有所值,值得一試!