2023-07-30
九龍灣果頭食野一向都係以貴命名,有時想食平啲啲選擇都唔多🥺果日無意中發現得寶商場新開咗間性價比唔錯嘅日式餐廳,人均HK$100就可以試齊壽喜鍋、拉麵等,見咁抵就即刻約埋frd子去試下啦😌🍲牛肉壽喜鍋 (轉配烏冬)麻雀雖小但五臟俱全,以HK$78呢個價錢就有齊牛肉、娃娃菜、金菇、冬菇、粉絲等,可以話係相當足料💁🏻♀️湯底食落甜甜地,好容易入口,每條烏冬都吸哂啲湯汁,我哋係連啲湯都飲哂lol🤣🍜醬燒雞扒拉麵有豬骨湯同地獄湯底兩款揀,因為怕出到嚟太辣食唔到就order咗豬骨湯,但拉麵湯底略淡味,不過不失🙂雞扒反而有驚喜,佢係燒得好入味,但又唔會太濃,剛剛好~🍢雞軟骨小丸子串醬汁調得岩岩好,食落脆卜卜,加埋木魚絲層次感即刻豐富咗好多,呢個推👍🏻🥟炸餃子餃子皮相當較厚,比較有咬口,但又唔會話炸到好乾,一咬開粒餃子係有肉汁噴出嚟,jengss🤤~
🍲牛肉壽喜鍋 (轉配烏冬)
🍜醬燒雞扒拉麵
🍢雞軟骨小丸子串