招聘中
月薪 (面议)
$15,000-$18,000
月薪 (面议)
2020-11-16 748 浏览
For those who don't know, Sushi Express is a restaurant chain serving cheap and economical Japanese cuisine. My expectation is accordingly "adjusted" a.k.a:  very low. Here's my review FoodTaste: Average Quantity: Few, as you would expect in Japanese cuisineAttractiveness: FinePrice: $8 for each plate, if you want to fill yourself up, the expected expense is around $80ServicesTable service: non-existence Employee attitude: can't complain Lighting, atmosphere, and environment: satisfied
Food
Taste: Average
Attractiveness: Fine
Services
Table service: non-existence
2020-11-13
2019-12-18 679 浏览
作為窮人但又想食壽司嘅我來講,爭先真係一間又愛又恨嘅店舖,事關佢嘅壽司亦都唔錯!但由於今日我發覺荷包得返$20 !又要食個晚餐,於是我就過嚟叫咗一碟壽司咁多!回轉帶不斷地轉,最後我決定叫咗呢一件特別嘅肥美嘅三文魚壽司, 我點左之後放在台上, 真係覺得佢好高貴!再將佢放入口,個三文魚油脂出哂來,真係同嗰啲元氣啊或者千兩嘅都差唔多㗎啦!三文魚好明顯亦都係呢一間鋪頭最貴嘅食材!我咁樣食令到側邊嘅人都覺得好幸福啊!

2019-08-16 294 浏览
我成日食爭鮮 但呢間真係超級差😖😖本身呢間都多人排隊 我等左10分鐘左右就有位坐 壽司款色正正常常 但佢地張每碟壽司排得太密 係迴轉軌上面既壽司碟卡住左 堆成一堆炒晒車 跌晒落張枱到 👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻浪費食物之後有職員黎清理 我都有起身比職員執枱由於佢人多既關係 用餐時間係40分鐘 我超左5分鐘 有女職員過黎講我已超過用餐時間 即刻拎起我張單數碟 然後叫我出去比錢 但我枱上面還有壽司未食完 感覺似比人夾硬趕走 超級唔開心👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
壽司款色正正常常
之後有職員黎清理 我都有起身比職員執枱
2019-06-05 326 浏览
-🦄爭鮮-全場 Hkd6/1只限部分分店 (5/6 & 12/6)-好耐都冇出post介紹下啲好西Haha😂近排都冇出去食到啲咩😢followers不斷下降😱然後呢幾個星期三爭鮮做緊promotion👻👻一開門已經好多人排隊🤧🤧但好在兩位搵位都快款式選擇唔係話好多🌚轉來轉去都係呢啲🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️冇左我之前好中意既紫烏貝個啲貝類壽司😭😭不過就超級推薦食蔥拖羅💕冇諗過會有蔥拖羅架😻真係好creamy好正🤤而且仲好肥tim🥺🥺🥺但都係個句啦😊要配超級多蔥先會好食生蔥既味道再加埋拖羅蓉係好好好正🤤🤤🤤但佢就得個兩粒蔥🤷🏻‍♀️完全食唔到有蔥既味道其他壽司都冇咩特別既 正正常常啦🤣🤣🤣天婦羅蝦唔係特別脆 其他正常發揮可能你會話都係食外賣抵啲 唔洗加一😇😇不過有時坐低食都係生活既小確幸來既😏雖然暫時係短時間內都唔會再食佢😂😂-📍指定爭鮮分店有售-
🦄爭鮮
全場 Hkd6/1
只限部分分店 (5/6 & 12/6)

好耐都冇出post介紹下啲好西Haha😂

不過有時坐低食都係生活既小確幸來既😏

雖然暫時係短時間內都唔會再食佢😂😂

📍指定爭鮮分店有售
2019-06-05
$45 (早餐)
2018-12-04 265 浏览
驚喜吖,比我遇到9:30pm大優惠8折吖。買左差唔多$200有兩大盒花之戀三文魚🍣。一大盒鳗鱼寿司🍣,一盒雜錦,三個人食超抵吖。果然是平民日本野食的恩物😍😍
2018-12-03
宵夜
2018-08-28 251 浏览
今天同家姐經過,見唔使排隊必入去吃個下午茶,點知原來中伏,首先D壽司唔新鮮、款式少之又少,D羗過咗20分鐘都冇人補。一D鮮味都冇D紫菜已經淋哂全場都只有三文魚,D蓋疊到好高都冇人理,員工服務係零,去咁多間,最差的一間。
一D鮮味都冇
D紫菜已經淋哂
2018-05-01 295 浏览
今日做完運動,去試吓呢間屯門新墟爭鮮迴轉壽司分店,門口已經要排隊,中午時分太陽特別曬,等左十幾分鐘就可以入去,都比市中心分店速度快不過服務員態度冇乜禮貌,以今時今日咁難請人,都冇乜要求呢間爭鮮迴轉壽司,都幾特別,採用上下兩層迴轉壽司帶,可以一次過睇到多一倍嘅壽司供應,啱晒香港人快上快落嘅心態,唔駛等佢轉轉轉,都未轉到自己啱嘅壽司不過神奇嘅事情就係度發生,發現廚房原來放咗啲壽司係離地5cm喺架車仔上,非常唔乾淨,因為地下非常污糟,又多細菌,都唔明點解衛生署冇抽樣檢查,唔係價錢平,就可以欠缺衛生常識
不過服務員態度冇乜禮貌,以今時今日咁難請人,都冇乜要求

碟碟$8
堅離地5cm

• 台灣可口可樂
2018-02-11 284 浏览
喺附近等緊睇戲肚餓就入來食幾碟因為價錢好平而且日本野係我最愛個店舖設計都幾大燈光明亮而且間鋪都幾大雖然時間已經唔早不過都好多人係入邊奇怪嘅事款式又出得唔多唔知係咪坐係我前面嗰啲人食晒來到呢度我特別鍾意食燒三文魚真係即燒笑而且價錢平好抵食另外三文魚壽司都新鮮不過啲服務態度有啲奇怪你叫佢唔係即刻整嘅佢要等齊咁多人叫同一款先會整同埋有幾個人都唔係好識講廣東話不過整體來講個價錢同食物質素已經值回票價
喺附近等緊睇戲

同埋有幾個人都唔係好識講廣東話

不過整體來講個價錢同食物質素
已經值回票價
2017-08-03 517 浏览
星期日天氣實在太熱,有37度,所以出街食晚飯。今次老公想吃比較涼的食物,所以選了壽司。 爭鮮是其中一個選擇,這次我們吃得最多一共吃了19碟壽司。迴轉壽司和即點即做的壽司完全不同, 在回轉盤上要非常小心留意壽司肉的光澤, 魚生等有機會已經放了超過兩小時,如果不小心吃了變壞的壽司就會肚屙了。今次我和老公被安排最近壽司出口的座位上, 如果有新款壽司出現我們可以第一時間吃到爭鮮壽司味道一般,因為壽司白飯都是用 機器壓成的,而且做了很久放在一旁或放在雪櫃等出臺。有幾款壽司很值得推介的山葵八爪魚軍艦、 代鮑小食、 三文魚腩壽司、 燒鯖魚小食、 元貝壽司

放在一旁或放在雪櫃等出臺。

有幾款壽司很值得推介的

鮑魚片
2017-03-30 477 浏览
每次經過屯門間爭鮮都會嗅到好香既壽司味,好想試,而門口外賣盒裝壽司見到都好靚好新鮮咁,但係堂食就從來都未食過,只係見到好多時都排長龍,於是今日好奇心之下,決定午飯時入去試下。第一次去食爭鮮堂食,初初入到去都唔知原來全部都係$8/碟,限時40mins,一開始會覺得好有趣,但坐坐下就會覺得轉來轉去都係果幾樣,慢慢都無乜岩食。好奇一試還可以,最好食的係燒三文魚魚皮壽司,食左兩碟,但其餘都沒有鮮味,$8/碟並不能有任何要求,可惜同男友食不飽,不合適我們,都不會再去試了。
三文魚腩壽司
芥辣帶子邊
2017-03-23
  • 燒三文魚皮壽司
2016-05-08 896 浏览
原本諗住去市中心食。。點知裝修緊跟住行左去新墟果間食,大約9點半到第1次去呢間食,好明顯個場同市中心個場有好大分別,細好多,係門口等左2,3個字入去坐左最埋邊,d壽司出極都係蟹棒壽司,蟹棒壽司with 沙律醬 ,鰻魚壽司,玉子壽司or d小食,甜品咁,完全冇其他係市中心見既款,例如最basic既螺肉壽司,八爪魚壽司都冇,甚至乎連3文魚壽司都冇咁濟, 食物質素一般,味道還可以,就是比市中心的款式少一半有多官方話今個月有既2+1款式我地坐左半個鐘都只係出過2碟3文魚,另一款更加未見到有,我地拎左一碟黎食,食落都比市中心既為差,坐左都幾個字先有返幾碟虎蝦壽司,甜蝦壽司咁,等左勁耐都冇平時食開既款式,最後兩個人只係食左8碟,平時2個人起碼食差唔多20碟,今次破新低點,實在揀唔落手,早知咁少款唔會壽呢間食,以後唔會再幫襯呢間,後尾見到對面好似話有小強行過,對面一行突然全部走人埋單,我地就算食唔飽都順勢埋單走人,總結呢間分店要blacklist,可一不可再。
原本諗住去市中心食。。

點知裝修緊

跟住行左去新墟果間食,大約9點半到

第1次去呢間食,好明顯個場同市中心個場有好大分別,細好多,

係門口等左2,3個字入去坐左最埋邊,

甚至乎連3文魚壽司都冇咁濟,
食物質素一般,味道還可以,就是比市中心的款式少一半有多

2016-05-06
2016-05-06 682 浏览
之前一直都係食外賣爭鮮,今次講真第一次食門店爭鮮,企係門口大約20分鐘左右就可以入去,原來入座只可食30分鐘。當然要即拿壽司食平有平食,其實比我心目中好,綠茶講真吾好味,但根本冇咩飲過咁滯。。哈哈壽司竟然碟碟8蚊,貴的壽司一件,但都比其他壽司店便宜。有三文魚腩,鰤魚,鰻魚蛋,鮑魚和劍魚腩…就一件8蚊。但比心目中好味吾會太乾身,飯就少許乾身。其他8蚊碟的軍艦就紫菜太淋身,甜品泡芙多忌簾吾太甜不錯,其他壽司都keep到水準,最後2個人每人$80都抵食。

2016-05-06
2016-04-22 514 浏览
夜晚經過爭鮮見到半價 就算食平時貴少少既都捨得三色花之戀卷 $30-->$15三種有帶子 龍蝦沙律 螺肉帶子同三文魚都十分鮮味 帶子更帶來juicy感龍蝦沙律感覺正常 濃郁味道又唔會搶過三文魚螺肉反而味道唔算突出 可能因平時食慣蒜味螺肉四舊類似太卷既加入粉紅色蟹籽咁既味道正常 賣相加分海膽親子$36--->$18$18可以食海膽壽司海膽似蟹膏 雖然人地成日話海膽味濃 但個人真係食唔得出特別味 少少海水鹹三文魚籽爆汁 不過就唔太有脹卜卜感帶子餐盒 $24--->$12帶子好似啫哩咁 啜到入口 先會好食不過略嫌唔夠多汁
三色花之戀卷

啜到入口 先會好食
不過略嫌唔夠多汁
2016-03-07
外卖自取
$15 (宵夜)
海膽親子
帶子餐盒
  • 三色花之戀
2016-04-17 353 浏览
相比市中心, 呢間爭鮮我覺得無咁多人之餘,食物仲新鮮d店內有2排旋轉帶放食物,食物好多選擇食物好新鮮特別推介帶子,北寄貝,蟹柳壽司以$8碟黎講,質素真係好好食落好新鮮,好甜而且我覺得衞生情況比市中心果間乾淨
相比市中心, 呢間爭鮮我覺得無咁多人之餘,食物仲新鮮d

店內有2排旋轉帶放食物,食物好多選擇
食物好新鮮
特別推介帶子,北寄貝,蟹柳壽司
以$8碟黎講,質素真係好好
食落好新鮮,好甜
而且我覺得衞生情況比市中心果間乾淨

2016-04-16
2016-02-26 251 浏览
話說咯過爭鮮見到好多人去買野,於是去趁一趁墟,一見原來尾牙提早收工, 貨物都特價清貨高級海鮮丼海鮮丼有各式各樣嘅刺生,當中有我最喜愛嘅帆立貝,裙邊爽口,內肉彈牙,而且無須加調味就有鮮甜味及海鹽鹹味~蝦都十分甜而有少少糊口,口感幾特別,北寄貝肉質偏實,不過易齒開, 味道甜甜地,希靈魚酸酸地, 食到黃色部分似魚子, 口感突出,三文魚鮮甜甘香, 而且厚切, 放入口中慢慢咀嚼, 感覺甚為豐富,一個海鮮丼有咁多好味食材, 果然好高級~照燒三文魚本以為熟三文魚肉質會又乾又韌, 郤岀乎意料,肉質微微爽口彈牙外又有少少juicy,照燒汁味道滲透入肉內, 令三文魚鹹中有甜, 魚皮部分有最濃照燒汁味道, 送上一口白飯十分幸福~蒜味螺肉呢樣食物我最鍾意,螺肉爽口無比,醬汁重麻油味又有少少辣味, 十分醒胃,每粒都附上大量稠身醬汁,送飯一流, 少少一粒夠送一碗飯~
話說咯過爭鮮見到好多人去買野,
於是去趁一趁墟,
一見原來尾牙提早收工, 貨物都特價清貨
高級海鮮丼
高級海鮮丼
海鮮丼有各式各樣嘅刺生,
當中有我最喜愛嘅帆立貝
,裙邊爽口,內肉彈牙,而且無須加調味就有鮮甜味及海鹽鹹味~
蝦都十分甜而有少少糊口,口感幾特別,
北寄貝肉質偏實,不過易齒開, 味道甜甜地,

希靈魚酸酸地, 食到黃色部分似魚子, 口感突出,

三文魚鮮甜甘香, 而且厚切
, 放入口中慢慢咀嚼, 感覺甚為豐富,
一個海鮮丼有咁多好味食材, 果然好高級~
照燒三文魚
照燒三文魚
本以為熟三文魚肉質會又乾又韌, 郤岀乎意料,
肉質微微爽口彈牙外又有少少juicy,

照燒汁味道滲透入肉內, 令三文魚鹹中有甜,
魚皮部分有最濃照燒汁味道, 送上一口白飯十分幸福~
蒜味螺肉
蒜味螺肉
呢樣食物我最鍾意,
螺肉爽口無比,
醬汁重麻油味又有少少辣味, 十分醒胃,

每粒都附上大量稠身醬汁,
送飯一流, 少少一粒夠送一碗飯~
2016-01-25
外卖自取