2024-10-31 39 浏览
今日同個妹一起行尖沙咀,逛完DFS啱到午飯時間,剛好樓下有兩間餐廳,在亞參雞飯門口的小姐姐熱情的招待下看了看餐牌上的食物圖,感覺挺有食慾就決定進去試試味道如何,兩個人點了份招牌海南雞飯和豬手飯,豬手飯很香很入味,雞肉又嫩又滑,雞油飯都好香好好味,上菜速度超快而且服務員面帶笑容態度都好好,值得一讚,下次會再來試試其他菜式
,上菜速度超快而且服務員面帶笑容態度都好好,值得一讚
,下次會再來試試其他菜式
  • 亞參豬手飯
2024-10-03 122 浏览
昨天去尖沙咀新太陽廣場行街,未行到門口已經有店員係度招呼,行埋去睇餐牌,門口嘅服務員很專業介紹餐牌,入咗去試下,同朋友試左個海南雞飯和新加坡喇沙米線,豬手都不錯,雞夠滑,飯都好味,喇沙米線大大碗,足料,服務都唔錯,好多人,好忙,但不失服務水準,面帶笑容,服務很周到,還會再來
2024-10-01
2024-09-18 177 浏览
嗯今日得閒嚟到尖沙咀。行下行下中午見到亞參!之前成日都見到沒有機會食。敏華茶餐廳同阿森之間揀一個,同事揀咗亞參!嘩!中意食東南亞菜喎!然後點都個招牌嘅鴨腿飯!上菜特別快。同時問係咪預製菜,哈哈。冇辦法啦滷水鴨腿確實係睇住整好噶啦應該。嗯都過得去啦。佢都幾有味嘅。吾家十蚊有飲料!雞油飯好香好送好啊。名師配菜都幾好,食嘅脆脆地又唔算榨菜喎,唔知係咪泰國特色。有肉骨茶飯就睇到比較特色了。唔總體嚟講得嘅幹淨企理。上飯都快嘅,不過粉面慢啲。多得朋友請食,唔該噻!
然後點都個招牌嘅鴨腿飯!上菜特別快。
同時問係咪預製菜,哈哈。
冇辦法啦滷水鴨腿確實係睇住整好噶啦應該。
名師配菜都幾好,食嘅脆脆地又唔算榨菜喎,唔知係咪泰國特色。
有肉骨茶飯就睇到比較特色了。
唔總體嚟講得嘅幹淨企理。上飯都快嘅,不過粉面慢啲。
多得朋友請食,唔該噻!
來了不下10次了,食物保持水準,最重要是服務彈性又夠主動。這家海南雞飯餐廳真是美味無比!雞肉鮮嫩多汁,搭配香滑的雞油飯,讓人一試成主顧。特製的醬油和辣椒醬更是畫龍點睛,提升了整體風味。強烈推薦!
來了不下10次了,食物保持水準,最重要是服務彈性又夠主動。
2024-09-14
  • 巴東牛肉飯
  • 海南雞飯
今日和朋友行新太陽,經過亞參雞飯,門口姐姐好好招呼,我們就入去試吓,環境都吾錯乾淨企理,服務都吾錯,因有選擇困難症,問左好多野,服務員都好有耐心介紹,很專業,很👍🏻
  • 檳城蝦麵
  • 雞絲湯河
2024-09-12 196 浏览
昨天和仔仔去尖沙咀亞參海南雞飯食咗個下午茶,輕盈海南雞飯+熱拉茶48蚊,先吾講食物,單單服務真係好好,4歲嘅仔仔食飯食都周圍都係,枱面有好多飯粒,紙巾,水又倒左地下,真的很內疚,好彩服務員很好,唔洗等我開口即刻過來清潔,見我唔好意思又-路笑笑口安慰講,吾緊要小朋友係咁嘅,我仔仔細個時都係咁嘅,你小朋友好得意,好可愛,白白淨淨,好靚仔⋯⋯真心好感謝服務員的善解人意'雖然俾咗麻煩佢全程都冇吾耐煩,誰說今時今日的香港服務質素下降,今日所見本人對香港啲服務行業,飲食業信心十足,多啲留港消費振興香港經濟💪,不但會再嚟幫襯,還會介紹朋友多啲嚟
2024-09-04 162 浏览
從來都未食過咁難食嘅喇沙麵,碗麵一嚟到發現啲麵變咗白色米線,麵質好腍唔爽口,成碗好似冇乜配料咁,淨係食咗幾舊豆卜同埋半隻蝦,連埋杯嘢差唔多$100, 好似食咗一陣風咁呢啲咁嘅食物質素基本上唔會再嚟幫襯,拜拜!

招牌喇沙麵
招牌喇沙麵
2024-09-04
2024-08-25 159 浏览
店舖環境乾淨,服務員態度好,肉骨茶好好味,一大碗吃完,晚上開到比較夜,可以收工落嚟吃!馬拉茶也很好好飲,正宗味道,仲有馬拉西多士可以打包走,3、40可以買到兩份,抵食!
肉骨茶
2024-08-25
肉骨茶
  • 馬來拉茶
2024-08-11 192 浏览
本來想吃敏華的,后来被這家站門口的姐姐介紹了一番他家的餐就進去吃了,服務態度很好,又有禮貌,海南雞飯擺盤很好看,肉質很滑也好吃,東西很不錯,下次有過來尖沙咀還會過來吃。
2024-08-11
午餐
  • 檳城蝦麵
2024-07-14 233 浏览
上個禮拜四和同事去左尖沙咀亞參雞飯,午市時間挺多人的,我們等左一陣有位,見到的服務員好忙,但服務態度真係好,我吾小心倒左杯飲品,店員都好快速幫手處理左枱和地,又俾返杯飲品給我,我都唔好意思,講對唔住但店員話唔緊要,態度又好,耐性和專業的服務態度真係冇得講,我會一如既往的幫襯佢哋
2024-01-29 688 浏览
肉骨茶味道還是可以肉比之前遜色 但整體還是可以接受但今天第一次點的馬拉盞通菜第一次看到馬拉盞放旁邊這玩法通菜感覺就是油炒油油的 沒什麼香味馬拉盞也只有那一點點不如給我燙青菜伴馬拉盞還省點油
肉骨茶味道還是可以

油油的 沒什麼香味
馬拉盞也只有那一點點

不如給我燙青菜伴馬拉盞
還省點油

今次去咗阿參嘆飯,真係出乎意料得好食!起頭我叫咗去骨海南雞飯,賣相已經攞分,送上嚟個雞又滑又嫩,食落去真係要讚下,肉嘅鮮味伴隨住細細嘅酒香,咬落去好有嚼勁,飯粒彈牙得黎香口得滯,每啖都令我想一啖接一啖!同埋講真,廚師做嘅薑蓉同埋酸辣醬味道正爆炸💥,非常啱我口味。亞參豬手飯都唔係蓋嘅,個豬手炆到入味,腍滑得嚟不會過肥,同埋個底下嘅飯沾咗汁仲唔係一般嘅好食。不過食完啲飯嘅確會覺得啲油意重,要飲多幾啖茶先得。坐喺度望吓周圍,光線低調得嚟又溫馨,店內嘅裝修又別具心思,隻吊燈令人覺得好有格調,加埋啲竹籠裝飾,簡直係夜晚食飯嘅不二選擇🌟。轉頭又見到街上川流唔息,覺得自己真係揾到一個可以慢慢享受食物嘅好地方!总之今次食得開心又滿足,會再約埋班friend過嚟試吓佢哋其他款菜式!👍🍽️✨

2023-11-02 800 浏览
亞參去骨海南雞飯份量好足,雞已去骨,雞肉嫩滑,唔會油膩;配上三種醬汁,提升雞肉既鮮味~配一碗清雞湯,冬瓜、菇燉煮,湯汁清澈,比較清甜;仲有,雞油飯,粒粒分明,以雞湯煨煮既飯,濃香!巴東牛肉飯牛肉好大塊,味道濃郁入味,牛肉綿密細緻。香烤豬肉串,豬肉嫩香多汁,點辣醬食,好惹味~斑蘭咖央多士超好味!入口即溶既牛油同香甜既咖央醬,加上烤得香脆可口既多士,一定要食!凍馬來拉茶,淡淡茶香味,好飲~
亞參去骨海南雞飯

巴東牛肉飯
牛肉好大塊,味道濃郁入味,牛肉綿密細緻。

香烤豬肉串,豬肉嫩香多汁,點辣醬食,好惹味~

斑蘭咖央多士超好味!

凍馬來拉茶,淡淡茶香味,好飲~
前几天我才吃了一个差不多的海南🐓饭店,巨难吃……要不是同事说这家真的很好吃我可能就错过了!!午市好多附近的打工人过来吃!座无虚席🥢亚参去骨海南🐓饭除了一整份🐓还搭配了🐓香饭和🐓汤,🐓肉很是嫩滑,肉汁丰腴,原来是用的香味浓郁的三黄鸡,有搭配3种秘制酱料可以蘸,米饭用汤煨煮粒粒分明,吃起来比白米饭更香🥢亚参猪手饭这一份太香了!猪手肉质软烂,猪皮胶质满满肥而不腻,卤汁拌饭吃起来好爽!一整份都吃光了🥢凤尾虾春卷一定要趁热吃!!外皮香酥薄脆,里面的虾肉很新鲜,软嫩弹牙,蘸上泰式甜辣酱巨好吃😋🥢香考猪肉串有炭烤的香味,光闻到味就要流口水了🤤稍微有一点油,但是吃起来非常香,蘸上那个辣酱更好吃🍹香茅薄荷特饮巨好喝!!!!一定要喝!!苏打做底,搭配薄荷绝配,香茅多增加了一丝香味🍹柑桔特饮酸酸的很开胃,非常解腻
🥢亚参去骨海南🐓饭
米饭用汤煨煮粒粒分明,吃起来比白米饭更香

🥢亚参猪手饭

🥢凤尾虾春卷

🥢香考猪肉串

🍹香茅薄荷特饮
🍹柑桔特饮
酸酸的很开胃,非常解腻

2023-09-10 583 浏览
今日做完運動之後,由於之後要去買啲,所以冇返屋企食,我簡咗附近嘅亞參雞飯食lunch😋由於呢間野主打食雞,膽粗粗簡咗✨亞參去骨海南雞飯🐔跟飯及清雞湯😃額外加咗熱檸茶☕️✨亞參去骨海南雞飯✨先講講雞,雞肉係去咗骨亦食唔到有碎骨,處理得幾好👍🏻啖啖肉😋雞肉夠滑即使有瘦嘅部分但都好易咬唔韌,雞下面餐廳已經加咗少少豉油,如果唔夠仲可以點吓海南雞飯常有嘅醬汁薑蓉、辣椒醬及黑豉油。雞塊數量足料,但攞盤可以再靚啲,有啲雞件明顯雞皮雞肉分開😆而飯由於我鐘意清淡口味,所以簡咁轉白飯,飯唔太夠熱但質地唔硬唔軟都唔錯👍🏻清雞湯,有幾塊冬瓜,係濃味向鐘意飲濃湯嘅人大推👍🏻

✨亞參去骨海南雞飯✨

清雞湯,有幾塊冬瓜,係濃味向鐘意飲濃湯嘅人大推👍🏻