5天前 23 浏览
星期五放工去happy hour,去食串燒飲啤酒係一個非常好嘅選擇。九如坊嘅《人生有限杯》,係陀地燒嘅前身,之前有幫襯過,知道而家轉咗名之後亦多咗好多新嘅串燒口味,所以就去試吓🤩🧀老油條爆芝士:呢款串燒真係好有創意。傳統嘅老油條同芝士相結合,口感獨特。油條炸到酥脆,一咬開,芝士瞬間湧出,香濃嘅味道彌漫喺口中。旁邊有一碟糖漿,沾少少嚟食,有西多士feel。🍗無骨雞翼:雞翼經過精心處理,去咗骨頭,食起身好方便。外皮炸到金黃酥脆,入面嘅雞肉鮮嫩多汁。搭配上店家嘅秘製醬汁,同埋釀咗大蔥喺入面,味道更加係一絕。🍗免治雞肉棒(配日本蛋):雞肉棒肉質鮮嫩,口感細膩。配上滑順嘅日本蛋🥚,增添咗一份柔滑嘅口感。雞蛋嘅鮮美同雞肉嘅香味相得益彰。🍖豚肉荔枝卷:荔枝為豚肉增添咗一份清新嘅口感。豚肉燒到啱啱好,多汁嘅荔枝同豚肉一齊食,中和油膩感覺,爆汁感覺提升。🍗大蒽雞肉:雞肉燒得啱啱好,香噴噴而且好入味,大蔥為串燒增添咗一份清爽,中和雞肉嘅油膩感,兩者嘅配搭得宜。🐓惹味燒雞腳筋(微辣):雞腳筋燒到金黃香脆,表面微微焦香,口感勁爽彈牙,充滿膠原蛋白,越嚼越香,而且調味好惹味,少少辣,刺激味蕾。🍖麻糬豚肉卷:焦香

老油條爆芝士

免治雞肉棒(配日本蛋)

豚肉荔枝卷

大蔥雞肉

🍖麻糬豚肉卷:焦香嘅豚肉包住軟糯QQ嘅麻糬。豚肉嘅油脂同麻糬嘅甜味完美融合,真係令人難以抗拒,呢個串燒嘅調味鹹鹹甜甜,令人越食越上癮。

🐓椒鹽燒雞皮:雞皮燒到啱啱好,外表金黃酥脆,一啖咬落去,脆到好似薯片咁。椒鹽嘅味道均勻噉分布喺雞皮上,送啤酒一流🍻
椒鹽燒雞皮(前)椒鹽雞軟骨(後)

🐓椒鹽雞軟骨:雞軟骨嘅口感好彈牙,咬起身 “咯吱咯吱” 響。椒鹽嘅香味充分融入其中,令雞軟骨更加好味可口。每一粒雞軟骨都大小適中,又方便食,又可以令人充分享受咀嚼嘅樂趣。

🍢脆皮豬大腸伴酸薑:脆皮豬大腸外皮香脆,內裏嫩滑煙靭,連埋酸薑同埋旁邊嘅芥辣,令人食唔停口,又係另一款配合送啤酒嘅小食。
脆皮豬大腸伴酸薑

🍙鰻魚飯團:鰻魚燒得香噴噴,肉質彈牙,唔係一般雪藏鰻魚,非常新鮮,配上已經調味嘅米飯,口感非常豐富。
鰻魚飯團

🌿芫荽雞絲手抓餅:芫荽嘅清香、爽口嘅
芽菜同埋雞絲,令到呢一個手抓餅非常多層次,有啲似喺台灣早餐店食到嘅食物,滿滿都係幸福滋味。
芫荽雞絲手抓餅

🍨焦糖雪糕三文治:多士兩面都沾滿焦糖,煎得香脆,夾住雪糕,又凍又熱,一個好有創意嘅甜品,令呢一餐串燒有一個完美嘅句號。
焦糖雪糕三文治

《人生有限杯》每一款串燒同小食都有其獨特嘅魅力,無論係口感定係味道,都令人回味無窮。就算瘋狂地嗌晒自己鍾意食嘅串燒,埋單都唔會覺得肉痛。唔怪得人頭湧湧,不斷有客人入嚟。如果大家想試吓,記住訂定位先!

麻糬豚肉卷
老油條爆芝士
免治雞肉棒(配日本蛋)
豚肉荔枝卷
大蔥雞肉
椒鹽燒雞皮(前)椒鹽雞軟骨(後)
脆皮豬大腸伴酸薑
鰻魚飯團
芫荽雞絲手抓餅
焦糖雪糕三文治
麻糬豚肉卷
  • 無骨雞翼
2024-09-27 99 浏览
耐唔耐都想食吓串燒,九如坊這間係超人氣,小編7:00到,晚上7:30已經滿座,全店好熱鬧。◇ 大蒽雞肉串◇ 鹽燒和牛牛小排◇ 鹽燒牛舌芯雞同牛都係串燒必叫,似頭盤,精彩在後面◇ 豚肉紫蘇蝦豚肉混合蝦肉,質感Q彈,加入紫蘇多層香味◇ 紫菜鵪鶉蛋卷一串三粒鵪鶉蛋,配上紫菜好滋味◇ 蒜蓉燒聖子餐廳也有幾款海鮮選擇,聖子配蒜蓉,服務員提醒要先食凍咗就唔好,蒜蓉加粉絲好入味◇ 日式淮山淮山比較少見到,成日掛住嗰口感,日式燒做法更加係首選,小編必叫◇ 港式蜜糖燒菠蘿清甜可口嘅燒菠蘿好似係食串燒必選,可以平衡一下味道◇ 鹽燒荔枝卷另一平衡口味必選係荔枝卷,荔枝超甜鹽燒過又香口又少少咸,非常吸引,大推◇ 流心蛋蟹籽薯仔沙律沙律用玻璃碗上好靚,薯仔係薯蓉好滑口,混合流心蛋黃一齊食更滑,加入蟹籽多啲質感之餘亦令整體顏色好靚,仲有幾片青瓜清新爽口◇ 港式燒蜜糖多士夾雪糕這個係餐廳唯一嘅甜品當然要試吓,上下兩片多士極香脆,沾上蜜糖好港式,但中間夾住雪糕感覺特別,一冷一熱口感豐富,小編超鍾意,大推◇ 百香果檸檬茶◇ 桔仔薄荷鴨屎茶

◇ 大蒽雞肉串
◇ 鹽燒和牛牛小排
◇ 鹽燒牛舌芯
雞同牛都係串燒必叫,似頭盤,精彩在後面

◇ 豚肉紫蘇蝦
豚肉混合蝦肉,質感Q彈,加入紫蘇多層香味

◇ 紫菜鵪鶉蛋卷
一串三粒鵪鶉蛋,配上紫菜好滋味

◇ 蒜蓉燒聖子

◇ 日式淮山

◇ 港式蜜糖燒菠蘿
清甜可口嘅燒菠蘿好似係食串燒必選,可以平衡一下味道

◇ 鹽燒荔枝卷

大蒽雞肉串
豚肉紫蘇蝦
鹽燒和牛牛小排
2024-09-26 124 浏览
喺香港島,都有抵食又好味嘅串燒店🍢!啱晒收工一班人去放鬆吓,用抵食嘅價錢,享受放鬆嘅時光😆。而且呢度服務好好,店員親切有禮。.🐥日式秘製汁炸無骨雞翼($48)軟身嘅無骨雞翼包住好多汁嘅大蔥,超香口。.🌱大蔥雞肉串($10/串)份量超級多,食落又滿足嘅口感。.🐔惹味燒雞腳筋($10/串)夠抵食,而且雞腳筋真係夠晒爽口。.🐣椒鹽燒雞皮($10/串)份量超級多,全部都燒到薯片咁樣脆卜卜。.🍗椒鹽雞軟骨($10/串)火候啱啱好,香脆、唔會太乾。.🐤燒鮮雞腎($20/串)咬落去夠晒厚肉,而且爽脆。.🐮香燒牛白肉($15/串)滿滿嘅油脂感,牛嘅香味好出。.🐷鹽燒荔枝卷($15/串)邪惡嘅五花肉,包圍住清甜嘅荔枝,超級夾。.🦑泰式燒墨魚鬚($15/串)泰式酸辣嘅醬汁勁開胃,配埋魷魚好正。.🔥鹽燒雞中翼($20/串)火牛燒得好好,外面香脆,裏面肉質嫩滑多汁。.🍆蒜蓉菜脯燒茄子($38)調味超級香,而且茄子夠軟腍,吸收晒醬汁嘅精華。.🍠燒金時番薯($48)夠香甜,而且配埋忌廉芝士又綿滑又奶香,好match!.🫕老油條釀墨魚滑爆芝士($20/串)裏面真係有拉絲芝士,外層脆卜卜,裏面味道豐富。.🍋手打檸檬茶
🌱大蔥雞肉串($10/串)份量超級多,食落又滿足嘅口感。
🍗椒鹽雞軟骨($10/串)火候啱啱好,香脆、唔會太乾。
🐤燒鮮雞腎($20/串)咬落去夠晒厚肉,而且爽脆。
🐮香燒牛白肉($15/串)滿滿嘅油脂感,牛嘅香味好出。
🍋手打檸檬茶($28)味道好正宗,啱晒食惹味串燒嗰陣飲。
🫧荔枝檸檬梳打($28)果香味清新,配埋檸檬同埋梳打更加清爽解膩。
2024-09-18
用餐时段
見到好多人討論呢間串燒,鍾意食串燒嘅小編今日就去咗試,味道真係唔錯,同大家分享吓幾樣必叫嘅串燒🤓-🥩$28串燒超級推薦免治雞肉棒同埋燒牛舌芯,免治雞肉嘅醬汁又甜又蛋味香濃,雞肉棒嘅口感都好豐富🍗而牛舌芯口感軟熟嫩滑,配上新鮮檸檬汁食落好惹味,真係忍唔住叫多幾串🫢個人認為呢個價錢食到牛舌芯真係幾抵!🦪$48串燒推介鹽燒和牛牛小排同埋蒜蓉菜脯燒廣島蠔,首先燒蠔嘅熟度適中,其實佢哋自家製嘅微辣嘅菜譜,食落好香口,而且味道好有層次好鮮🤩另外鹽燒和牛牛小排咬落去油香四溢,配上芥末醬幾解膩🥳🐖必試惹味小食脆卜卜花椒五花腩肉真係一定要嗌,外層酥脆,裏面嘅豬肉好多汁,另外因為小編好鍾意食花椒嘅麻,食落真係好過癮😁🍢$10串燒推介大家嗌椒鹽雞軟骨同埋香燒翠玉瓜,孜然味好香,而且份量好足,味道又香口,送酒一流😍🍺$15串燒如果鍾意食泰國風味嘅串燒,不妨試吓泰式燒魷魚鬚,咬落好彈牙,而且點泰式辣汁好開胃😛-🍗$20串燒必試老油條釀墨魚滑爆芝士🧀老油條咬落超級酥脆,裏面嘅墨魚滑配上芝士,口感同埋味道都好濃郁同埋有層次🥰另外如果鍾意食雞腎,都可以試埋燒鮮雞腎串,佢哋嘅雞腎真係原粒上!!除咗串燒,仲有好多款嘅飲品
🥩$28串燒

🦪$48串燒
另外鹽燒和牛牛小排咬落去油香四溢,配上芥末醬幾解膩🥳

🐖必試惹味小食

🍢$10串燒

🍺$15串燒
🍗$20串燒
必試老油條釀墨魚滑爆芝士🧀

除咗串燒,仲有好多款嘅飲品選擇,另外都可以試吓佢哋嘅甜品,不過小編嗰日太飽,所以冇食到甜品😛

另外都見到餐廳做緊啤酒$48買一送一,真係幾抵嗌🍺
餐廳嘅裝修係港式懷舊風格,座位都好舒適🤓雖然係即叫即整,不過上菜都好快,而且食物咁高質,價錢真係幾抵,好值得encore🤣

味道 9/10
服務 9.5/10
環境 9.5/10
回頭率9.5/10
總評 9.25/10😋🤍
人均消費 $300💰(小編嗌咗三人份量🙂‍↕️)
中環九如坊6-10號地下C號舖

#米食串燒 #米食日式串燒 #米飲嘢 #中環串燒 #中環美食 #美食 #米飲酒 #香港餐廳 #特色美食 #foodadmirersoftheworld #foodsharinggroup #香港 #香港餐廳 #人生有限杯

📍 人生有限杯.串燒店📍 中環 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹 • 九如坊6-10號林氏大廈地下C-D號舖 (also in CWB)〔 Follow me! ♥︎ 〕-「中環食肆:貴!」「日式串燒:貴!」位於中環的《人生有限杯·串燒店》就告訴你,原來,以上兩句也不是絕對 (  ˙ᵕ​˙ )-《人生有限杯·串燒店》位於中環近上環的九如坊前身為《陀地燒》,二者同樣主打親民貼地價日式串燒雖然是一家日式串燒店、雖然位於串環,但串燒價錢親民,甚至低至$10一串,難怪閒日晚上都座無虛席!好多食客都在下班後跟朋友來聚會,邊吃邊喝邊暢談🍻-串燒價格由$10至$48一串都有,豐儉由人🌟$10、$15、$20的串燒需要點最少兩串~除了串燒,還有不少小吃、主食甚至港式小吃/甜品的選擇,當中特別推薦【流心蛋蟹籽薯仔沙律】和【秘製炸無骨雞翼】!.另外,飲品選擇亦不少,當中,生啤$48買一送一也太吸引!不喝酒的,也有梳打、茶類、汽水等選擇~=// 串燒 //.✿ 港式蜜糖燒菠蘿 ($10*2) 🌟✿ 鹽燒豚肉荔枝卷 ($15*2) 🌟【燒菠蘿】鮮甜多汁🍍,跟【豚肉荔枝卷】裡面的荔枝一樣,配搭豚肉,是個人最愛啊😍.✿ 大蔥雞肉串
〔 Follow me! ♥︎ 〕
「中環食肆:貴!」
「日式串燒:貴!」
《人生有限杯·串燒店》位於中環近上環的九如坊
前身為《陀地燒》,二者同樣主打親民貼地價日式串燒
好多食客都在下班後跟朋友來聚會,邊吃邊喝邊暢談🍻
串燒價格由$10至$48一串都有,豐儉由人
🌟$10、$15、$20的串燒需要點最少兩串~
另外,飲品選擇亦不少,當中,生啤$48買一送一也太吸引!
不喝酒的,也有梳打、茶類、汽水等選擇~
=
// 串燒 //
✿ 港式蜜糖燒菠蘿 ($10*2) 🌟
✿ 鹽燒豚肉荔枝卷 ($15*2) 🌟
鹽燒豚肉荔枝卷
✿ 大蔥雞肉串 ($10*2)
✿ 椒鹽燒雞皮 ($10*2)
✿ 免治雞肉棒 配日本蛋 ($28)
正常發揮~
大蔥雞肉串】有點像下面的小吃【秘製炸無骨雞翼】,同樣以雞肉配搭大蔥~兩者相比,更喜歡秘製炸無骨雞翼!
個人最愛的【免治雞肉棒】可以更厚肉多汁,但以這價錢來說已很滿意!
大蔥雞肉串
椒鹽燒雞皮
免治雞肉棒配日本蛋
✿ 老油條釀墨魚滑爆芝士 ($20*2) 🌟
這個蠻特別!在油炸鬼內釀入墨魚滑及芝士,外邊香脆、內裡彈牙又有拉絲芝士
✿ 鹽燒牛舌芯 ($28) 🌟
✿ 鹽燒手切封門牛肉 ($28)
✿ 鹽燒和牛牛小排 ($48)
牛肉質素不俗,牛味濃郁、多汁,燒製後仍保留著肉的原汁原味~
鹽燒牛
✿ 蒜蓉菜脯燒元貝 ($38)
惹味、帶微辣的燒元貝,記得要趁熱吃!
蒜蓉菜脯燒元貝

// 其他 //
✿ 流心蛋蟹籽薯仔沙律 ($68) 🌟
薯仔沙律口感軟綿,本身已很好吃,再加上大量蟹籽,還有主角流心蛋,加入超濃的蛋香味,也令口感更滑溜!
✿ 日式秘製汁炸無骨雞翼 ($48) 🌟
雞翼拆骨後塞入大蔥,配上秘製醬汁,好好吃!
日式秘製汁炸無骨雞翼
✿ 香蔥手抓餅 ($28)
太專注吃其他菜式,令這都放涼了,熱食應該會更好吃!
建議逐少逐少下單,吃到差不多時才加單,這樣就能吃到菜式最新鮮熱辣的味道~
香蔥手抓餅

// 飲品 //
✿ 手打檸檬茶 ($28)
酸甜清爽,甜味剛好,跟串燒蠻搭~
手打檸檬茶
〔 Follow me! ♥︎ 〕
鹽燒豚肉荔枝卷
日式秘製汁炸無骨雞翼
一直都好喜歡和朋友在串燒店小酌聊天的氣氛,在Openrice 上看到中環有一家開了沒多久的串燒店,下班後就立刻約了朋友來嚐嚐😋!店內很寬敞,簡約潔淨同時牆上還掛了些有趣的畫面,整個感覺就是很舒適。這家店菜單上的品項好像比一般的串燒店多,最便宜$10到$20一串的都有很多選擇;還有惹味小食、香港懷念美食、沙律、主食和甜品等,可以滿足不同人的口味😍。酒和其他飲品也有很多選擇,生啤還買一送一喔!由於很多菜品看上去都很好吃,我和朋友就不客氣的點了超多:大蔥雞肉、港式蜜糖燒菠蘿、豚肉荔枝卷、黑松露金菇卷、免治雞肉棒(配日本蛋)、鹽燒牛舌芯、Q燒手切封門牛肉、蜜糖燒芝士年糕、黑松露豚肉蘆筍卷、蒜蓉欖角燒蟶子、鹽燒和牛牛小排、無骨雞翼、有限杯之忌廉煮蜆、紫菜九肚魚🤰🏿🤰🏿。不得不說,每一樣都蠻好吃的!其中黑松露金菇卷、牛舌和牛小排是我最喜歡的,很惹味但又不會太咸,牛燒好後還保持嫩滑多汁,很不錯👍🏻!讓我驚喜的還有蜜糖燒芝士年糕,QQ軟軟就還帶有奶香,真的是必點的一項🤤!酒我們點了檸檬荔枝Whisky和薄荷桔仔Gin,酒味不會太重,我想應該很多女生都會喜歡💕。下次會再和朋友來😆📍 人生有限杯.串燒店中

中環九如坊6-10號地下C號舖
🧧人均消費 $360
4天前 0 浏览
中環九如坊呢間主打港式串燒,價錢由$10起而且大部分串燒都係喺$10-20呢個range,喺呢個地段嚟講相當抵食🙂‍↕️$10區叫咗鹽燒西班牙五花腩、港式蜜糖燒菠蘿、椒鹽燒雞皮,每人一串唔使爭$15區推薦味噌松板豬以及豚肉荔枝卷,豚肉嘅油脂感會被荔枝嘅甜味化解晒,$20區亦叫咗鹽燒雞中翼🙂‍↕️$28區有免治雞肉棒,配日本蛋、牛舌芯、手切封門牛肉、韓風燒牛肋肉每款食物調味都唔同食唔悶☺️$38食到蒜蓉欖角燒蟶子、蒜蓉菜脯燒茄子,非常抵食!調味適中,惹味而又唔會太辣🤤最後就係招牌咖喱牛舌菠蘿包,建議share因為好大嚿,牛舌燉到好淋,咖喱同原本菠蘿包皮嘅甜味剛剛好,加埋煎蛋,推🤓

4天前 0 浏览
✍️🎬「人生有限杯」,招牌如其名,散發著深長韻文的哲理感和電影感的氛圍。柔和的光線,背景呈現出淡雅的紋理,字體的書法風格優雅,似乎在講述一個故事,又似乎在邀請你一同書寫著故事。🍍港式蜜糖燒菠蘿 $10金黃色的菠蘿片在燒烤過程中微微焦糖化,表面閃耀著誘人的光澤。每一片菠蘿都帶有焦香的魅力,但難得的是,超級多汁,超級多汁,超級多汁!!!超級鮮甜!🍯🧀蜜糖燒芝士年糕 $28年糕表面微微焦脆,呈現出誘人的烤痕,當你咬下去時,首先感受到的是年糕的Q彈口感,隨後,芝士的濃郁香氣與年糕的柔軟相結合,加上蜜糖的甜味輕輕包裹著每一口,增添了一層醇厚的滋味,。每一口都是香甜與鹹香的完美平衡,讚!🍅話梅粉燒車厘茄卷 $15平平地唔係唔試呢個酸甜多汁,清新開胃的小食吧🍞咖喱牛舌菠蘿包 $58具港式風情又帶點新意的貼地菜品,絕對是介紹給外國友人的首選。🔥🥩鹽燒和牛牛小排 $48肉質多汁、嫩滑、有彈性。鹽的調味恰到好處,既能突顯牛肉的天然鮮味,又不會掩蓋其本身的香氣。🍙鰻魚飯糰 $38外層包裹著香脆的海苔,內部則是粒粒分明的微微焦香的烤米飯。米粒的香氣與鰻魚的油脂交織在一起,讓人感受到豐富的層次感。整體口感圓潤,既

🍍港式蜜糖燒菠蘿 $10

🍯🧀蜜糖燒芝士年糕 $28

🍅話梅粉燒車厘茄卷 $15
平平地唔係唔試呢個酸甜多汁,清新開胃的小食吧

🍞咖喱牛舌菠蘿包 $58

🔥🥩鹽燒和牛牛小排 $48

🍙鰻魚飯糰 $38
外層包裹著香脆的海苔,內部則是粒粒分明的微微焦香的烤米飯。米粒的香氣與鰻魚的油脂交織在一起,讓人感受到豐富的層次感。整體口感圓潤,既有煙燻的風味,也有米飯的焦香。

🍦焦糖雪糕三文治 $48
是具港式風情,像西多士的甜品版,要推薦給外國友人!

🍵冷泡白桃味烏龍茶 $18
大大杯無糖卻自帶甘香~

📍人生有限杯 - 中環九如坊6-10號林氏大廈
❀ 人生有限杯.串燒店 #中環 ❀❗低至$10串 啤酒仲買一送一❗——————————————————人氣燒烤堂最近開咗間新嘅副線餐廳,串燒選擇更加便宜,雞肉串燒可以低至$10😻另外亦有創新菜式,包括椒鹽九肚魚、芫茜雞絲手抓餅、咖喱牛舌菠蘿包等。食串燒當然唔少得啤酒🍻餐廳$48買一送一,真係幾抵食😚.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷(Remark: $20或以下嘅串燒需要最少點兩份)☞ 大蔥雞肉串 $10☞ 燒鮮雞腎 $20☞ 紫蘇鹿兒島雞頸肉 $28雞肉方面特別推薦雞頸肉,雞頸肉本身就爽彈又唔會韌,加上紫蘇葉更加香口😆.☞ 鹽燒手切封門牛肉 $28☞ 鹽燒牛舌芯 $28牛肉就唔少得牛舌芯,最喜愛厚切爽口嘅口感😆封門牛肉就較為細塊,口感一般,冇咁突出。.☞ 蒜蓉菜脯燒廣島蠔 $38/兩隻 ☞ 蒜蓉欖角燒蟶子 $38海鮮同樣唔錯👍🏻價廉物美。尤其廣島蠔大大隻夠滑溜🦪加上蒜蓉菜脯好惹味。.☞ 蒜蓉菜脯燒茄子 $38☞ 港式蜜糖燒菠蘿 $10茄子兩隻手咁大塊😍同樣有大量蒜蓉菜脯,超好味。反而燒菠蘿就比想像中細,不太推薦。.☞ 有限杯之忌廉煮蜆 $68☞ 椒鹽+紫菜味+泰式辣醬九肚魚 $68☞ 芫茜雞絲手抓餅 $
❀ 人生有限杯.串燒店 #中環 ❀
❗低至$10串 啤酒仲買一送一❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
(Remark: $20或以下嘅串燒需要最少點兩份)
☞ 大蔥雞肉串 $10
☞ 燒鮮雞腎 $20
☞ 紫蘇鹿兒島雞頸肉 $28

☞ 鹽燒手切封門牛肉 $28
☞ 鹽燒牛舌芯 $28
牛肉就唔少得牛舌芯,最喜愛厚切爽口嘅口感😆
封門牛肉就較為細塊,口感一般,冇咁突出。

☞ 蒜蓉菜脯燒廣島蠔 $38/兩隻
☞ 蒜蓉欖角燒蟶子 $38
海鮮同樣唔錯👍🏻價廉物美。
尤其廣島蠔大大隻夠滑溜🦪加上蒜蓉菜脯好惹味。

☞ 蒜蓉菜脯燒茄子 $38
☞ 港式蜜糖燒菠蘿 $10
茄子兩隻手咁大塊😍同樣有大量蒜蓉菜脯,超好味。
反而燒菠蘿就比想像中細,不太推薦。

☞ 有限杯之忌廉煮蜆 $68
☞ 椒鹽+紫菜味+泰式辣醬九肚魚 $68
☞ 芫茜雞絲手抓餅 $58
最欣賞餐廳嘅創意小食😋
蜆肉只需$68但都幾多隻,而且忌廉汁香濃不膩。
炸九肚魚加上多種調味特別香口,伹酒一流。
超推薦手抓餅💕厚厚一塊包住大量芫荽雞絲,超滿足。

☞ 港式燒蜜糖多士夾雪糕 $48
最後必點呢款甜品‼️
即叫即整,多士有一層厚厚嘅脆焦糖,包住冷冰冰嘅雲呢拿雪糕,冰火交融讓人無法拒絕😆

——————————————————
✨整體味道: 3.9/5
✨環境裝修: 3.8/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4.1/5
✨再訪興趣: 3.8/5
💞整體來講
一大班朋友想平價食串燒真的不能錯過呢間,有大量串燒選擇,仲大部份都只需$10-$20,仲有啲創新款式添
2024-09-30 0 浏览
九如坊有一間串燒店,個舖頭名好過癮,叫<人生有限杯>😎 真係講得冇錯,所以真係要及時行樂🤣 係舖頭外面已經聞到好香嘅串燒味,而且環境都唔錯😌 個價錢仲好吸引,$10一串有交易😍😍😍仲要大玩港式元素,好特別😎🌟Sapporo生啤 買一送一冇理由唔叫嘅,飲勝!🤣大蔥雞肉串 非常大串,燒得好靚,呢個勁抵食,必點🫶🏻🌟椒鹽燒雞皮 有啲舖頭燒雞皮就一塊過燒,呢度雖然係摺埋燒,但係都好香脆🤩🌟香燒翠肉瓜翠玉瓜上面嘅醬汁好香,燒得好好味🥹🌟味噌松板豬呢個有驚喜,豬肉醃得好入味,味噌燒完好香😘🌟泰式燒墨魚鬚又係必點,墨魚鬚好肥,泰式醬汁真係一流😌🌟鹽燒牛舌芯都得唔錯,冇overcook👍🌟韓風燒牛肋肉呢個有幾鬼好味喎,好似韓燒🥰🌟蒜蓉菜脯燒茄子近幾年燒茄子好多時加辣菜脯,真係好夾👍🌟港式蜜糖牛油粟米好香牛油味,幾好幾好😌🌟鹽燒雞中翼皮脆就緊㗎喇,加少少辣椒粉重正👍🌟老油條釀墨魚滑爆芝士油炸鬼同墨魚滑都夾,加左少少芝士又幾好😆🌟免治雞肉棒(配日本蛋)又係必點啦! 呢度做得唔錯,合格有餘😎😎🌟鹽燒豬肋肉呢個係我今日覺得第一名既串燒,無論肉質,味道同份量都係好好🫶🏻🌟紫蘇鹿兒鳥雞頸肉呢個幾有驚喜,紫蘇葉配燒

🌟Sapporo生啤
買一送一冇理由唔叫嘅,飲勝!

🤣大蔥雞肉串
非常大串,燒得好靚,呢個勁抵食,必點🫶🏻

🌟椒鹽燒雞皮
有啲舖頭燒雞皮就一塊過燒,呢度雖然係摺埋燒,但係都好香脆🤩

🌟香燒翠肉瓜
翠玉瓜上面嘅醬汁好香,燒得好好味🥹

🌟味噌松板豬
呢個有驚喜,豬肉醃得好入味,味噌燒完好香😘

🌟泰式燒墨魚鬚
又係必點,墨魚鬚好肥,泰式醬汁真係一流😌

🌟鹽燒牛舌芯
都得唔錯,冇overcook👍

🌟韓風燒牛肋肉
呢個有幾鬼好味喎,好似韓燒🥰

🌟蒜蓉菜脯燒茄子
近幾年燒茄子好多時加辣菜脯,真係好夾👍

🌟港式蜜糖牛油粟米
好香牛油味,幾好幾好😌

🌟鹽燒雞中翼
皮脆就緊㗎喇,加少少辣椒粉重正👍

🌟老油條釀墨魚滑爆芝士
油炸鬼同墨魚滑都夾,加左少少芝士又幾好😆

🌟免治雞肉棒(配日本蛋)
又係必點啦! 呢度做得唔錯,合格有餘😎😎

🌟鹽燒豬肋肉

🌟紫蘇鹿兒鳥雞頸肉
呢個幾有驚喜,紫蘇葉配燒到脆面嘅雞肉,ok👍

🌟山椒鰻魚汁燒白鰭
味道同鰻魚肉都係好好,如果大串啲就更加ok😏

🌟芜茜雞絲手抓餅
呢個都係必點!估唔到咁好食,雖然唔係串燒,但好值得推介🫶🏻

🌟港式蜜糖燒菠蘿
每次食串燒,如果有得點,我最後都會叫串燒菠蘿 ,呢度燒得香,多汁,一流👍

見到咁多串燒,每人都係二百幾,價錢真係抵食, 加埋啤酒買一送一,如果同三五知己食返餐勁,<人生有限杯 >絕對係好地方,串燒堅係有特色又好味,真心推介🫶🏻
2024-09-25
2024-09-28 0 浏览
🐽有時唔想食咁大份野,食下串燒都幾過癮🤓。👅椒鹽燒雞皮($10)雞皮脆口得黎食到皮既質感,唔會cham口👍🏻。👅燒雞腳筋($10)腳筋細細舊但好彈牙,燒得幾香😝。👅雞爽肉($10)口感無想像中咁爽口😗。👅椒鹽燒雞尾($20)雞尾落左椒鹽吊一吊味燒,食落香口又有油脂香,正!😋。👅泰式燒墨魚鬚($15)墨魚鬚好彈牙,食得出係新鮮嘢先有咁嘅口感,粒粒都厚肉🐙。👅鹽燒荔枝卷($15)豬肉薄薄地包住一大粒荔枝😎味道清甜唔油膩,但略嫌有啲喧賓奪主🧐。👅老油條釀墨魚滑爆芝士($20)油條酥脆mix埋鮮味嘅墨魚滑,食落滿足又層次豐富😝芝士流出嚟好邪惡!。👅椒鹽牛舌芯($28)牛舌芯係成條牛舌最嫩嘅部位,燒完多左層焦香😛但內裏仍然keep到juicy爽口,熟度啱啱好🤩。👅韓風燒牛肋肉($28)牛肋肉牛味都突出,用韓式嘅調味嚟燒好夾😙但肉質燒出嚟少少嚡口,可以再好🤨。👅蒜蓉欖角燒蟶子($38)用蒜蓉呢啲嚟燒海鮮其實無得輸,再加少少欖角鮮上加鮮😆一啖啪晒隻蟶子確係好味!。👅花椒五花腩肉($58)五毛腩肉塊塊肥瘦均勻,炸咗之後脆卜卜好啱送酒🤪但注意返落左花椒會帶麻同甘,中唔中意視乎個人口味😬。👅咖喱牛舌菠蘿包
🐽有時唔想食咁大份野,食下串燒都幾過癮🤓

👅椒鹽燒雞皮($10)
雞皮脆口得黎食到皮既質感,唔會cham口👍🏻

👅燒雞腳筋($10)
腳筋細細舊但好彈牙,燒得幾香😝

👅雞爽肉($10)
口感無想像中咁爽口😗

👅椒鹽燒雞尾($20)
雞尾落左椒鹽吊一吊味燒,食落香口又有油脂香,正!😋

👅泰式燒墨魚鬚($15)
墨魚鬚好彈牙,食得出係新鮮嘢先有咁嘅口感,粒粒都厚肉🐙

👅鹽燒荔枝卷($15)

👅老油條釀墨魚滑爆芝士($20)

👅椒鹽牛舌芯($28)

👅韓風燒牛肋肉($28)

👅蒜蓉欖角燒蟶子($38)

👅花椒五花腩肉($58)

👅咖喱牛舌菠蘿包($58)
必叫!必叫!必叫!重要嘢真係要講三次🤭用菠蘿包夾住一大塊牛舌,上面仲有隻煎蛋,一啖咬落去滿足到呢🤤蛋香舌滑包鬆軟再帶咖喱香味,咸咸甜甜,欲罷不能🤟🏼

👅明太子忌廉烏冬($58)
每條烏冬都俾明太子忌廉包裹住,嗦完一啖又一啖,停唔到口😜

👅蜜糖多士夾雪糕($48)
仲有quota就要食埋呢個甜品!就咁蜜糖多士都已經好好味,仲加埋雪糕真係抗拒唔到🍯
呢間串燒店以中環嚟講,價錢算係幾抵食,好多都係$10至$20之間,性價比非常高👍🏻!但留意有啲串燒要點兩串先可以落單😉 仲有$38聖子/元貝😍 特別推鹽燒荔枝卷同牛舌芯!餐廳都好啱happy friday chill下,成個環境都好適合放鬆食飯😌我去個日係平日晚市,full左要等位,建議早啲book位~⭐️大力推薦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨ 鹽燒荔枝卷 $15 呢個真係唔可以錯過,去親串燒店都會叫!豬肉包住荔枝,一啖咬落去,果汁立即爆開!🤤而且價錢咁抵,性價比超高,推介必試🥰✨ 鹽燒牛舌芯 $28 牛舌切得厚實,燒得啱啱好,食落去彈牙有嚼勁,鹹香味適中😍⭐️中推👍🏻👍🏻👍🏻✨ 麻糬豚肉卷 $20 麻糬煙靭有嚼勁,同豚肉嘅結合幾特別,食落去層次分明。但麻糬食多咗可能會覺得有啲濟🤣✨ 日本秘製汁炸無骨雞翼 $28 雞翼炸得外層酥脆,內裏嫩滑多汁,秘製醬汁帶有少少甜味,味道唔錯🥰✨ 蒜蓉欖角燒聖子 $38 ✨ 蒜蓉菜脯燒元貝 $38 兩個都係蒜蓉+微辣嘅,令個鮮味更出!😋⭐️小推👍🏻👍🏻✨ 鹽燒和牛牛小排 $48 和牛牛小排燒得有少少乾,肉質唔算特別嫩滑,味道仲可以✨ 青檸檸檬Gin

⭐️大力推薦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 鹽燒荔枝卷 $15

✨ 鹽燒牛舌芯 $28
牛舌切得厚實,燒得啱啱好,食落去彈牙有嚼勁,鹹香味適中😍

⭐️中推👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 麻糬豚肉卷 $20

✨ 日本秘製汁炸無骨雞翼 $28

✨ 蒜蓉欖角燒聖子 $38
✨ 蒜蓉菜脯燒元貝 $38
兩個都係蒜蓉+微辣嘅,令個鮮味更出!😋

⭐️小推👍🏻👍🏻
✨ 鹽燒和牛牛小排 $48
和牛牛小排燒得有少少乾,肉質唔算特別嫩滑,味道仲可以

✨ 青檸檸檬Gin $38
呢杯Gin就好值👍🏻,30幾蚊就有一杯,喺中環呢個價錢真係抵!不過味道偏甜,如果唔係太鍾意甜嘅朋友,可能要加杯水嚟調返淡啲🤣

⭐️可以留番個肚⭐️
✨ 黑松露豚肉蘆筍卷 $28
中規中矩,黑松露味道唔算好突出,豬肉同蘆筍嘅搭配都係比較普通

✨ 山椒鰻魚汁燒白鱔 $48
白鱔比較淡味,整體味道唔算突出,加上有啲骨,食落去有啲麻煩,有啲失望🙈

✨ 芫荽雞絲手抓餅 $58
呢個手抓餅比較重口味,加上餅底比較油膩,食多幾啖會覺得有啲膩口

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
2024-09-20 53 浏览
放工同表妹係附近食串燒🍡🍢之前經過睇到都性價比都幾高👍🏼食串燒當然要叫免治雞肉棒(配日本蛋)👍🏼must order item🥳 佢哋仲有燒生蠔叫,唔鍾意食柵欄嘅就要試吓啦😋大蒜雞肉串好抵食大大件😝串燒上邊灑左話梅粉令口感好獨特味道好夾👍🏼佢哋仲有好多串燒喺$10串(所以需要每次叫2串架)因為真係超級抵食🤩豚肉秋葵卷都要試下😝外層豚肉香口包古住好fresh嘅秋葵好好味道😋鹽燒和牛牛小排好肉味好重😙另外都叫咗個咖喱牛舌菠蘿包(少少辣)呢個主食好有創意菠蘿包夾豬厚身牛舌肉配有咖喱汁同一隻半生雞蛋味道好好👍🏼大家都可以試下🍍另外佢哋嘅燒菠蘿大大份菠蘿肉好厚身又甜
放工同表妹係附近食串燒🍡🍢之前經過睇到都性價比都幾高👍🏼
佢哋仲有燒生蠔叫,唔鍾意食柵欄嘅就要試吓啦😋
另外佢哋嘅燒菠蘿大大份菠蘿肉好厚身又甜
2024-09-14 65 浏览
餐廳環境氣氛好好,平日晚市都差唔多滿座,大家黎之前最好book定位,侍應服務態度友善,食物及飲品都比較多款式流心蛋蟹籽薯仔沙律🈶一整個蛋,配上蟹籽嘅薯仔沙律就更添口感味淋魚干唔會太硬,日式秘製汁炸無骨雞翼都幾特別串燒之中,我就比較喜歡泰式燒墨魚鬚,食落彈牙美味仲有大蔥雞肉串、椒鹽雞軟骨、老油條釀墨魚滑、芝士、免治雞肉棒〈配日本蛋)、韓風燒牛肋肉➕蜜糖燒芝士年糕都唔錯港式蜜糖燒菠蘿🍍咬落香甜,港式蜜糖牛油粟米🌽鮮甜多汁蒜蓉菜脯燒茄子🍆入口香辣,十分惹味港式燒蜜糖多士夾雪糕都幾好味,多士口感香脆,夾埋雪糕一齊食更添滋味飲品叫咗百香果梳打➕荔枝檸檬梳打,兩杯都唔會太甜,都幾好飲

流心蛋蟹籽薯仔沙律🈶一整個蛋,配上蟹籽嘅薯仔沙律就更添口感

味淋魚干唔會太硬,日式秘製汁炸無骨雞翼都幾特別

串燒之中,我就比較喜歡泰式燒墨魚鬚,食落彈牙美味

港式蜜糖燒菠蘿🍍咬落香甜,港式蜜糖牛油粟米🌽鮮甜多汁

蒜蓉菜脯燒茄子🍆入口香辣,十分惹味

飲品叫咗百香果梳打➕荔枝檸檬梳打,兩杯都唔會太甜,都幾好飲
2024-09-11 65 浏览
近日喺中環就試咗一間新嘅串燒店,入面嘅串燒都可以話豐儉由人,而且環境都幾舒適,店員嘅服務態度都唔錯大蔥雞肉串:雞肉都算燒得嫩,使用嘅大蔥好香泰式燒墨魚鬚:墨魚會比較有咬口,好鍾意佢提供嘅泰式醬汁,非常開胃鹽燒雞中翼:雞中翼嘅火候掌握得啱啱好,一串有兩隻,推薦免治雞肉棒(配日本蛋):雞肉棒入面仲有爽脆嘅雞軟骨,但係汁就比較鹹,淡番啲會好啲韓風燒牛肋肉:本身已經調好咗味,牛肉味香濃蒜蓉菜脯燒廣島蠔:好鍾意上面嘅蒜蓉,食落好惹味,蠔肉比較飽滿明太子忌廉烏冬:落咗好多好足夠嘅明太子,烏冬煙靭好食咖哩牛舌菠蘿包:牛舌嘅份量好多,入面仲有吸引嘅煎蛋,咖喱比較似泰式嘅黃咖喱椒鹽紫菜九肚魚:九肚與本身嘅調味都唔錯,椒鹽嘅鹹味啱啱好,如果有需要仲可以點埋泰式醬飲品就揀咗熱情果梳打,個人感覺比較酸,但係另一半就覺得啱啱好,而且梳打好夠氣。我就試咗佢哋嘅柚子兵衞酒,酒精濃度都幾高,但係柚子味好香

大蔥雞肉串:雞肉都算燒得嫩,使用嘅大蔥好香
鹽燒雞中翼:雞中翼嘅火候掌握得啱啱好,一串有兩隻,推薦
韓風燒牛肋肉:本身已經調好咗味,牛肉味香濃
明太子忌廉烏冬:落咗好多好足夠嘅明太子,烏冬煙靭好食