2022-11-13 36 浏览
其實係俾佢嘅甜品吸引咗🤣呢間係Mirror 同Collar主題嘅小店🙈佢哋嘅芋圓甜品好特別!見到有椰汁糕做配料🤓仲有桃膠🤩所以就買咗碗6號返屋企食桃膠份量好多😍椰汁糕唔似布丁口感 咬落比較彈牙 有點甜😗芋圓好有嚼勁 十分Q彈😂仙草凍口感滑溜 配埋4.3牛乳🍼好豐富~另外試咗一杯 符碌多多 ($37)味道清新 濃淡適中 入面仲有好多款水果😍百香果、橙、檸檬、菠蘿、西瓜、提子🍇等 甜度適中 超開胃解渴❤️
其實係俾佢嘅甜品吸引咗🤣

呢間係Mirror 同Collar主題嘅小店🙈

佢哋嘅芋圓甜品好特別!見到有椰汁糕做配料🤓仲有桃膠🤩
所以就買咗碗6號返屋企食
桃膠份量好多😍

另外試咗一杯 符碌多多 ($37)
2022-11-12 34 浏览
呢排行得街耐都想買杯野飲下,今日行完朗豪坊見到呢間有勁多collar嘅應援物,款式都幾多,所以就幫襯下!佢有符碌茶(Fruit Tea) 同符碌啤(Fruit Beer), 個名好盞鬼,但原來符碌啤用嘅係Asahi嘅無酒精啤,夠晒特別~ 不過我都係清清地要左杯符碌茶,size好大杯好高身,裡面有兩塊西瓜,亦有橙片,無花果籽,飲品每啖都有清甜果香,同埋會食到d無花果籽,好有咬口感😍朋友要左杯香芋鮮奶,顏色幾靚,亦好重香芋味,飲落都幾滑身,雖然佢size矮身d, 但飲完都好飽肚同埋係滿足嘅~🤩

2022-11-10 34 浏览
嗰日去朗豪坊行街見到附近開咗間新嘅手搖店~ 呢度除咗有多款台式飲品之餘竟然仲有糖水買呀!雖然賣相好靚,份量都唔少,但費時拎住周圍走所以就無試到🥺符碌茶係小店嘅人氣top1首選,以五種時令生果搭配茉莉茶混合而成嘅一款飲品☘️ 茶底香濃幼滑,同時散發著淡淡嘅果香味,超級解膩🤪 黑糖珍珠鮮奶都好正,自家製珍珠QQ地,有咬口而且唔會好粉,口感豐富~鮮奶同黑糖味都幾balance,整體甜度適中,罪惡咁都冇咁大😗

2022-11-09 17 浏览
旺角地鐵站沿著E1出口便看到了小店的蹤影‼️小店有著各式的台式飲品,款式不少呢‼️😉▫️❥ɪᴛᴇᴇᴇᴀ符碌茶🥤茶底有著一股清新的茉莉茶香味,再配搭五款時令水果:西瓜🍉檸檬🍋鮮橙🍊提子🍇菠蘿🍍非常清新解渴,難怪成為人氣飲品‼很不錯呀️🥰▫️❥黑糖珍珠鮮奶🧋濃郁順滑的牛奶配搭黑糖珍珠,味道不會過甜‼️😉 只是略嫌當天的珍珠很有嚼勁有點過硬‼️😝▫️小店經常有著不同的應援活動,可以友善的向店員拿取喔‼️⭐️⭐️
❥ɪᴛᴇᴇᴇᴀ符碌茶🥤
❥黑糖珍珠鮮奶🧋
外卖自取
最近愛好又轉變😂由平時中意飲奶茶,到依家係中意飲茶🤣有時候果茶酸酸地都幾岩自己口味😊係旺角完全唔怕冇手搖店,見到呢間仙葉價錢唔算貴,又嚟試吓~😍金桔檸檬綠茶 $35👀得一個size~都幾大杯下!因為少甜,所以飲落酸味更突出,但整體係好fresh的~幾解渴😍芝士奶堤白桃烏龍 $35👀呢款係店員推薦~見到奶堤覺得幾新奇😳原來佢係奶蓋嚟㗎~就咁飲奶蓋好醇厚,而且帶點鹹香,配合埋白桃烏龍嘅清香,正喔😋

係旺角完全唔怕冇手搖店,見到呢間仙葉價錢唔算貴,又嚟試吓~

😍金桔檸檬綠茶 $35

😍芝士奶堤白桃烏龍 $35

路過雅蘭中心有啲口渴,發現有呢間台式飲品店門口黐住好多張 Collar poster,見個名咁生面口,就買左兩杯嘢飲試吓啦! 我地點左:🧋桂花烏龍 (中杯,少冰少甜) $29桂花味相對較淡,烏龍茶味較為突出,叫咗少甜,但其實真係冇乜甜味。不過清清地都解膩既。🧋黑糖珍珠奶綠(大杯,少冰微甜)$34因為驚黑糖會好甜,所以就叫咗微甜,珍珠係有甜味嘅,仲好有咬口,唔會過硬/淋,不過奶綠嘅味道就相對淡少少。成間舖頭都黏咗好多poster,主要係Collar嘅,仲見到有兩張有BLACKPINK添,行過試吓無妨。呢間飲品店特色在會買埋糖水!有仙草芋圓等等,不過今晚已經食咗晚餐就冇買來試啦。

我地點左:
🧋桂花烏龍 (中杯,少冰少甜) $29

🧋黑糖珍珠奶綠(大杯,少冰微甜)$34

2022-11-07 11 浏览
朗豪坊出面有間茶飲店,除咗飲品仲有芋圓糖水,仲貼滿Mirror Collar應緩㖭🥤i.teeea 符碌茶💰$35呢杯係水果茶,有西瓜🍉檸檬🍋百香果等等,酸酸甜甜幾好飲⚪️🟡🟣芋圓系列 - 桃膠 椰汁糕💰$48有仙草、鮮奶、三色芋圓,仲有唔同配料可以揀,我就要咗桃膠、椰汁糕,好大碗食完好飽吓,最好同朋友開心share🚩仙葉 (遠東銀行旺角大廈) (旺角)📍旺角奶路臣街11號遠東銀行旺角大廈地下A-1號舖

🥤i.teeea 符碌茶💰$35
呢杯係水果茶,有西瓜🍉檸檬🍋百香果等等,酸酸甜甜幾好飲

⚪️🟡🟣芋圓系列 - 桃膠 椰汁糕💰$48

🚩仙葉 (遠東銀行旺角大廈) (旺角)
📍旺角奶路臣街11號遠東銀行旺角大廈地下A-1號舖
2022-11-05
Happy Friday 又來啦!與同事食完Lunch之後就想飲番一杯嘢飲,於是我就連羣結黨,搵同事們去到旺角地鐵站出口嘅一間手搖飲品店「仙葉」,小店主打茶類飲品,有水果茶,奶茶,芝士奶茶同唔同種類既茶等等!今次主要叫咗兩款飲品👍🏻🧋⭐️i.teeea符碌茶 $35點解水果茶被命名為符碌茶 ?😂原來佢嘅英文名係Fruit Tea,翻譯成中文就叫符碌茶🤫🤫茶入面嘅水果包括菠蘿、橙、檸檬、西瓜及百香果!依綠茶為底,飲落去酸酸地幾點地都幾可愛㗎😊仲可以食埋啲生果🍊🍍🍉🍋好啱食完飯之後👍🏻⭐️黑糖珍珠鮮奶 $36黑糖味道濃郁,口感煙韌的黑糖珍珠,加入香滑嘅純鮮奶,飲品就完成咗啦😋😋🧋飲落去嘅每一啖都有香濃嘅黑糖鮮奶味道😋

今次主要叫咗兩款飲品👍🏻🧋

⭐️i.teeea符碌茶 $35

⭐️黑糖珍珠鮮奶 $36

• i.teeea符碌茶
  • 黑糖珍珠鮮奶
2022-11-06 9 浏览
位於旺角站E1出口的i.teeea茶飲店都幾顯眼👀因為全店都貼滿咗Collar既應援,好多時候係呢度等人都會買返杯野飲嘆住,佢地既甜品都唔錯幾啱飯後食👍餐牌都琳琅滿目📔signature既就係水果茶同芋圓,另外仲有台式標配黑糖珍珠鮮奶,少見既芝士latte同埋乳酪沙冰,感覺上都偏健康路線😉🍺I.teeea符碌啤 | $35 | 7.5/10平時都鍾意飲佢地自家製符碌茶,原來啱啱仲新出咗符碌啤,採用咗無酒精啤酒😍飲落有啤酒既氣泡風味,但又唔會有身體負擔,入面真材實料豐富果香,有西瓜、菠蘿、橙同埋無核提子🍉🍡紅豆桃膠芋圓 | $45 | 8/10仙草芋圓都係主打產品,今次揀咗紅豆同桃膠做配料,十分滋潤養生🥰桃膠又稱平民燕窩,口感軟糯,紅豆帶著絲絲甜意,芋圓煙煙韌韌有咬口好過癮😋

🍺I.teeea符碌啤 | $35 | 7.5/10

🍡紅豆桃膠芋圓 | $45 | 8/10
2022-11-04
外卖自取
喺旺角E出口有間手提飲品店,佢嘅招牌符碌茶其實係水果茶,茶底係茉莉花茶,有淡淡的花茶清香,配上豐富水果配料,包括百香果,橙🍊,檸檬🍋,菠蘿🍍,西瓜🍉,提子🍇等等,味道清新開胃~另外仲叫咗杯香芋鮮奶,好重芋頭味,好滑又唔會太膩,如果加啲芋泥口感仲正~
符碌茶

香芋鮮奶

符碌茶
香芋鮮奶
2K
2022-11-04 14 浏览
🪩鏡粉台式手搖飲品🪩放工行去朗豪坊揾食時 見到有間賣台式手搖飲品嘅鋪頭仔好多人排隊🤔 原來係鏡仔同Collar主題嘅小店 唔怪之得咁多fans排哂隊一邊打卡一邊買😂-🧋I.teeea 符碌茶 $35呢個個名咁搞笑嘅其實係水果茉莉花茶 茶底都飲得出幾清香 濃淡適中 有花香之餘唔會太苦澀😙 而水果就比咗五款 有橙 檸檬 西瓜 蘋果 同埋同漆黑中嘅螢火蟲一樣咁出眾嘅百香果🤣-🧀芝士奶提白桃烏龍 $35芝士奶蓋好厚好滑 食落芝士味好出 少少鹹配番帶有少少蜜桃果甜味嘅白桃烏龍真係好夾 茶底清新得嚟唔會太單調👍🏻-📍 仙葉 I.teeea旺角奶路臣街11號遠東銀行旺角大廈地下A-1號舖
🪩鏡粉台式手搖飲品🪩

旺角奶路臣街11號遠東銀行旺角大廈地下A-1號舖
I.teeea 符碌茶
芝士奶提白桃烏龍
2022-11-01 13 浏览
仙葉🍃☕️ 📍 旺角奶路臣街11號遠東銀行旺鱼大廈地下A-1號舖♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎嚟到旺角,咁岩好口喝😎, 又係時候需要買返杯野飲先😂。 呢間鋪頭望落去最吸引我既地方,就係有姜濤張相📸🤣。 另外,鋪頭有水果茶🥭、芝士鮮奶等等⋯⋯⋯既飲品。如果夜晚咁岩行過,仲可以買埋糖水返屋企食呀😍,佢地既芋圓都好正🥳。🌟 金桔檸檬綠茶🍵 $35 金桔檸檬🍋就飲得多,呢個金桔檸檬綠茶就真係未飲過😆,個味道好得意,酸酸地溝埋落綠茶🍵, 好開胃, 另外就係好大杯🥰。🌟 桃膠,椰汁糕 $48呢碗糖水真係好足料🤟🏻😍,有大大舊既桃膠,仲有椰汁糕,涼粉🥰, 睇到都開心呀。整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍
仙葉🍃☕️

📍 旺角奶路臣街11號遠東銀行旺鱼大廈地下A-1號舖

🌟 金桔檸檬綠茶🍵 $35

🌟 桃膠,椰汁糕 $48

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍

2022-10-05 70 浏览
之前喺大埔幫襯過,覺得都可以,今日諗住再叫,但落單既時候職員態度都唔多好,諗住轉頭返黎拎會唔會好d,點知拎果陣職員態度都係好冷淡,一副唔想做咁款,仲要多謝都無句。講真,真係好趕客,可能買得少所以就咁既態度,但應該都唔會再幫襯。呢度有既野其他地方都有,無諗過竟然會係d咁既態度,好似幫襯係搞到佢地咁,今日既體驗真係好差,完全同之前爭好遠,mk有咁多間飲品店,希望佢地真係要好好正視呢樣野,如果唔係客人真係未必再幫襯
2022-06-29 265 浏览
買外賣唔夠手拎 店員好nice幫我手拎💕我係好近嘅地方返工店員好好幫手拎 真係3-5分鐘距離希望唔好有人話幫我唔幫其他人‼️公司有人萬歲 所以試下order 效率好快 叫左19杯 都可以係15分鐘內做晒大家留意返時間 我係唔算繁忙嘅鐘數叫如果叫得多 都真係要比返足夠時間舖頭去預備一飲入口 無諗到咁好質素👍🏻同事個個都讚好 而且賣相都好靚真係打卡一流!黑糖珍珠鮮奶大推🔥🔥🔥符碌四季春都好飲🤤一定會再繼續幫襯👍🏻
買外賣唔夠手拎 店員好nice幫我手拎💕

黑糖珍珠鮮奶大推🔥🔥🔥

符碌四季春都好飲🤤

一定會再繼續幫襯👍🏻
外卖自取
好評,整體都好好叫左杯黑糖珍珠可可鮮奶成杯都有驚喜,而且珍珠好好咬(唔會硬/淋)👍🏻下次叫小甜會更好 Good好耐無飲過一間想再飲既舖頭 💛💛😁成日都無去旺角,下次再去再買🥰
好評,整體都好好

叫左杯黑糖珍珠可可鮮奶
成杯都有驚喜,而且珍珠好好咬(唔會硬/淋)👍🏻
下次叫小甜會更好 Good
好耐無飲過一間想再飲既舖頭 💛💛😁
成日都無去旺角,下次再去再買🥰