餐厅: 傷心酸辣粉 (砵蘭街)
资讯:

2024-05-06 450 浏览
知道傷心有任食放題,朋友最鍾意食烤魚,所以今日放工之後就同佢過嚟食😍⋄⋄====—====—====—====—✦ 烤魚|雞煲放題 ✦($118/位)**** **** **** **** ****🐟皇牌烤魚:老壇酸菜味|秘製麻辣味🐥招牌雞煲:麻辣雞煲|香辣啤酒雞|滋潤雞煲(沙參玉竹)|藥膳雞煲(當歸北芪)🌶️重慶麻辣火鍋(配爽脆毛肚)🍄山珍八味菌煲(配爽脆毛肚)**** **** **** **** ****重慶香辣烤魚招牌烤魚,烤魚非常吸引,先烤過的魚放上孜然粉等的香料調味,再配上大量重慶辣椒和辣椒汁調味,慢慢加熱,煲著來吃,暖笠笠😍😍烤魚外層炸過,內裡魚肉嫩滑可口,浸住麻辣汁一齊食非常惹味😋還附上傷心自家出品的炸魚皮一包🐟烤魚窩內還配有芽菜,另外自助區有大量食物任飲任食,丸類、海鮮類、肉類、蔬菜、麵食、薯粉等,非常豐富,食材沾上烤魚鍋內的麻辣汁吃非常惹味😛另外還有多款飲品如傷心自家製的芒果汁及桃汁🥭🍑▫️多款精選火鍋配料、汽水及啤酒無限添加 ▫️入座起計 90 分鐘用餐離座▫️成人每位$118 星期五、六、日及公眾假期$138(2位起)小童$88 星期五、六、日及公眾假期$98(身高1

====—====—====—====—
✦ 烤魚|雞煲放題 ✦($118/位)

**** **** **** **** ****
🐟皇牌烤魚:老壇酸菜味|秘製麻辣味
🌶️重慶麻辣火鍋(配爽脆毛肚)
🍄山珍八味菌煲(配爽脆毛肚)
**** **** **** **** ****

▫️多款精選火鍋配料、汽水及啤酒無限添加
▫️入座起計 90 分鐘用餐離座
▫️成人每位$118 星期五、六、日及公眾假期$138(2位起)小童$88 星期五、六、日及公眾假期$98(身高1.3米或以下)!
▫️21:00後(入座起計90分鐘用餐離座)
成人每位$108 小童$78(身高1.3米或以下)(2位起)雞煲2-3位細份•4位以上大份.4位可選2款

✦ 小食類 ✦
另外還點了幾款小食同朋友share😍
🐖蒜泥白肉($43)

厚厚一層惹味蒜泥蓋在滑溜溜白肉上,超正!

🐷夫妻肺片($46)

牛肚、肺、膀、展,款式種類繁多,口感爽脆好味,撈上麻辣口味的醬汁非常惹味🤩

🐄涼拌牛柏葉($36)

牛柏葉入口脆嫩,爽口無比,伴上青瓜粒可中和膩感🤤
====—====—====—====—
📌店名:傷心酸辣粉‘
📍地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓
2024-05-03
  • 酸辣粉
  • 蒜泥白肉
🌶️🐟【 傷心酸辣粉 】 🐟🌶️⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄算是「童年回憶」嘅傷心酸辣粉,久唔久都會想食一次☺️最鍾意就係佢哋嘅「雞煲/烤魚放題」🐔🐟百零蚊就可以食足90分鐘,有多款精選火鍋配料、汽水及啤酒無限添加🍺絕對係飢腸轆轆時性價比之選🏆今次揀咗食烤魚,選了「秘製麻辣味」,自由選擇辣度配上多種地道香料辣椒🌶絕對適合港人口味👍🏻 原條烤魚肥美、肉厚又惹味,魚油香四溢☺️其餘火鍋配料喺雪櫃自由任拎,肉類、海鮮、丸類、蔬菜類、主食類、飲品應有盡有💯 想多啲變化,仲可以點叫呢度嘅小食,「海蜇脆耳」、「蒜泥白肉」等,$40左右就有交易,太豐盛🥰⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄▪️◾️雞煲、烤魚放題◾️▪️🐟皇牌烤魚* �🔥老壇酸菜味* �🌶️秘製麻辣味⏳入座起計 90分鐘用餐離座💰成人$118/位 (2位起)(星期五、六、日及公眾假期 $138/位)🕰️逾時每位加收 $50(限時30分鐘)-▪️◾️小食類◾️▪️🐽海蜇脆耳 ($39/例牌)🐖蒜泥白肉 ($43/例牌)⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:傷心酸辣粉(旺角)旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓⋄
🌶️🐟【 傷心酸辣粉 】 🐟🌶️

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

今次揀咗食烤魚,選了「秘製麻辣味」,自由選擇辣度
配上多種地道香料辣椒🌶絕對適合港人口味👍🏻
原條烤魚肥美、肉厚又惹味,魚油香四溢☺️

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

▪️◾️雞煲、烤魚放題◾️▪️
🐟皇牌烤魚
* �🔥老壇酸菜味
* �🌶️秘製麻辣味

⏳入座起計 90分鐘用餐離座
💰成人$118/位 (2位起)
(星期五、六、日及公眾假期 $138/位)
🕰️逾時每位加收 $50(限時30分鐘)

▪️◾️小食類◾️▪️
🐽海蜇脆耳 ($39/例牌)
🐖蒜泥白肉 ($43/例牌)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:傷心酸辣粉(旺角)
旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓
2024-04-07
2024-07-31 142 浏览
我本身都係一個好鍾意食辣嘢嘅人,之前傷心酸辣粉嘅分店喺馬鞍山都有,但係已經結咗業🥲今日難得出到嚟旺角就去食返呢個懷舊嘅味道💛叫咗海蜇脆耳配酸辣粉雖然冇嘢飲,但係個餐其實好抵,都只係$58講緊話三點都仲有呢個lunch優惠Keep住一向嘅水準😌酸辣粉依然咁好味😋但係小食可能啲花椒整得有啲燶,所以有啲苦味,但係總括而言10分滿意🥰因為太耐冇食過呢一間啦🙈雖然出面坊間都有唔少酸辣粉,但係始終都係覺得呢一隻最好食😂可能因為第一次食酸辣粉就係食呢一間總言之係會返嚟再食嘅一間店💛
Keep住一向嘅水準😌酸辣粉依然咁好味😋
總言之係會返嚟再食嘅一間店💛
2024-07-31
2024-05-31 309 浏览
好久沒來吃酸辣粉了,喜歡這個夠辣夠酸的味道,而且紅薯粉煮得剛剛好,加上店家自己制的花生絕配,酸辣土豆絲超愛的,口水雞也不錯,還有海蜇。喜歡吃酸辣粉的朋友們,可以來試試

2024-05-28
2024-05-21 282 浏览
前排去左朗豪坊隔離間傷心酸辣粉食烤魚同雞煲放題當然任食既唔係烤魚同雞煲啦不過任食既配料都算幾多選擇最有驚喜係魷魚好好食! 而且仲要係任拎烤魚方面我地就叫左麻辣小辣夠味之餘又唔會太辣, 烤魚都算大條又多肉雞煲我地揀左藥膳雞煲D雞份量唔少, 而且肉質都嫩滑又好入味去到最尾藥膳湯用黎整薯粉同埋烚菜, 清清地都幾好味飲品方面有可樂, 無糖可樂, 同紙包飲品 - 白桃紅茶同埋無糖冷泡茶仲有佢地自家製既果汁, 不過就太甜啦食重口味既野最好就係飲無糖茶清一清味蕾總括黎講呢餐真係幾抵食!! 又無加一$108一位食到雞煲同烤魚, 其他野食又任食
前排去左朗豪坊隔離間傷心酸辣粉食烤魚同雞煲放題
當然任食既唔係烤魚同雞煲

不過任食既配料都算幾多選擇
最有驚喜係魷魚好好食!
而且仲要係任拎
烤魚方面我地就叫左麻辣小辣
夠味之餘又唔會太辣, 烤魚都算大條又多肉

雞煲我地揀左藥膳雞煲
D雞份量唔少, 而且肉質都嫩滑
又好入味
去到最尾藥膳湯用黎整薯粉同埋烚菜, 清清地都幾好味

仲有佢地自家製既果汁, 不過就太甜啦
食重口味既野最好就係飲無糖茶清一清味蕾

總括黎講呢餐真係幾抵食!! 又無加一
$108一位食到雞煲同烤魚, 其他野食又任食
2024-05-20 266 浏览
不嬲都係傷心酸辣粉嘅fans嚟😆見到佢依家出咗任飲任食點可以唔試吓🤣佢2個人可以簡一款烤魚/雞煲 $118/1今次我哋4個人去食所以嗌咗👇🏻👇🏻秘制麻辣味烤魚🤤因為傷心酸辣粉嘅麻辣係都幾辣嘅(平時酸辣粉係食BB辣🤫)所以今次烤魚嗌咗小辣試吓😋一嚟到個烤魚好大條 條魚係先炸過再用麻辣汁煮嘅🤤 烤魚魚肉滑食落竟然冇咩骨😮 真係食落每啖都啖啖肉😋而且炸過嘅魚皮吸曬啲麻辣汁勁入味入味!藥膳雞煲比嘅雞嘅份量唔手軟 而且藥膳湯雖有少少藥材味但飲落都鮮甜唔會苦😯如果唔舒服或者唔食得辣可以試吓😆(同場2位朋友就係咁😂)食到最後落娃娃菜去食真係超好食!💬雖然佢嘅自助吧唔算好大🫣 但係一般調味都有齊👍🏻 而且任食嘅丸類肉類同菜都好齊全!除咗有牛肉雞肉之外 仲有串串蝦同魷魚😯推薦魷魚真係好好食👍🏻一串串方便煮又方便食又唔驚煮完搵唔翻添😂重點✨ 逢星期一二仲做緊4位免1位😮📍旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓
不嬲都係傷心酸辣粉嘅fans嚟😆
見到佢依家出咗任飲任食點可以唔試吓🤣
佢2個人可以簡一款烤魚/雞煲 $118/1

今次我哋4個人去食所以嗌咗👇🏻👇🏻
秘制麻辣味烤魚🤤
真係食落每啖都啖啖肉😋
而且炸過嘅魚皮吸曬啲麻辣汁勁入味入味!

藥膳雞煲
如果唔舒服或者唔食得辣可以試吓😆
(同場2位朋友就係咁😂)
食到最後落娃娃菜去食真係超好食!

重點✨ 逢星期一二仲做緊4位免1位😮

📍旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓

2024-05-14
2024-02-07 313 浏览
好耐冇食傷心酸辣粉,所以回家前用app叫外賣自取,好方便不過滑雞酸辣粉冇雞⋯玩野咩⋯正常都唔會打開外賣check啦⋯⋯味道正常,另一碗牛丸酸辣就齊既希望返工既姐姐認真啲 已經唔多客都做漏野
好耐冇食傷心酸辣粉,所以回家前用app叫外賣自取,好方便

希望返工既姐姐認真啲 已經唔多客都做漏野

2024-02-07
外卖自取
  • 傷心酸辣粉
2024-01-19 302 浏览
用餐日期:2024/01/16用餐時段:午餐,90分鐘用餐費用(每人):$108餐廳環境:座內不少座位 檯與檯之間較近 人多時可能要搭檯 服務:服務員服務態度好味道:點了 烤魚火鍋放題90分鐘 有一大盤烤魚 自助區有配料+醬料+冷飲 另有一包香脆魚皮咸蛋黃味 1-酸菜烤魚: 份量足 和服務員要求了減咸減酸菜 上桌時烤魚份量足 湯有幫忙減咸減酸菜 湯不油不咸 湯盤在烤魚火鍋中算夠深 容易放入配料一起煮熟 烤魚魚肉新鮮味道不錯 烤魚如烤得再耐些會更香口好味2-配料:有大約25款火鍋料 試了多款菜 豬紅 2串香菇貢丸 2粒牛丸 2款丸的味道一般 菜和豬紅都不錯 3-醬料:有5款醬料選擇 如有柚子醋更好4-飲品:有汽水和特色飲品 試了芒果汁+粒粒葡萄特飲 2款特飲較推薦芒果汁 5-香脆魚皮咸蛋黃味-魚皮咸脆浸湯食味道不錯 總結:這家座內不少座位 服務員服務態度好 入座時客人不多給我們安排了窗邊卡位 午市火鍋放題有90分鐘進食時間 火鍋套餐價錢合理 已包 烤魚或雞煲 自助火鍋配料 冷飲 烤魚 豬紅和多款菜的味道不錯 丸的味道一般 適合想輕鬆食烤魚+菜火鍋的客人放題+餐廳資訊:
用餐日期:2024/01/16

5-香脆魚皮咸蛋黃味-魚皮咸脆浸湯食味道不錯

放題+餐廳資訊:
2024-01-16
2023-12-29 233 浏览
走過朗晴坊就係要食酸辣粉,新出嗰款酥香脆豬腩餐簡直係味覺嘅煙火🎆!豬腩個皮脆得嚟吱吱作響,肥而不膩,啖啖肉感,真係心滿意足。跟住嗌嘅酸辣粉甜中帶辣,酸勁夠哂春,粉滑得滑哂,食落越嚟越過癮😚。二人套餐更加係絕無僅有!夫妻肺片讓我舌尖都咪開懷得嚟,涼拌海帶絲酸酸辣辣,正正好解暑。香酥軟骨係個隱藏版美食,外脆內軟,味美嘅極點😋!炸墨魚餅彈牙得嚟又唔會過硬,添上嗌嘅沙爹醬,不過不失。今次食得幾滿意,味道鮮辣得嚟又唔會太犯、份量足夠,吃得津津有味,簡直係挑戰味蕾嘅極限🌶️!下次再嚟,一定要試吓佢哋嘅其他招牌菜,依家就算飽咗,都仲心繫着下一次嘅辣味探險。👣💖

2023-11-01 322 浏览
第一次係呢個傷心酸辣粉食下午茶,原來都幾抵食,一碗酸辣粉+小食只係40幾蚊,不過配熱飲要+$3🤣酸辣粉味道酸酸辣辣十分開胃,酸中帶辣又唔係太過酸又唔會太過辣,味道十分適中👍🏻而且薯粉軟硬度適中,唔洗太過淋好有咬口👍🏻索晒啲湯汁令每一條粉麵都好入味!越食越惹味~小食我就揀左酸辣土豆絲,份量都唔差,食落去口感爽脆,令人食極都唔停🤤

天氣開始轉涼,係時候食啲辣野刺激下味蕾,順便暖一暖身。依間分店位於樓上舖,係朗豪坊附近。傷心酸辣粉的湯底非常開胃,同一般餐廳唔同,酸味係以陳醋為主,愈食愈開胃公。我哋就叫左自選二人餐,配2碗酸辣粉,再揀4款小食,非常滿足。餐廳除左酸辣粉,仲有重慶小麵、泡椒米線、涼麵、冷麵等等,小食都好多元化有超過30款,可按自己喜好揀辣度🌶️。另外有烤魚、雞煲、小龍蝦等小菜,亦設有自助配料吧,任食素菜等配料打邊爐。精選二人餐(小辣)$146🌶️傷心酸辣粉以陳醋、有籽辣椒油製作成湯底,用粗薯粉黎吸湯,粗糙的粉好索湯同入味,薯粉煙靭,份量好足。再配以酸菜絲、鹵肉碎、花生粒屬、芫茜、點綴同增加口感,食完仲好開胃唔頂肚。🌶️皇牌口水雞口水雞辣汁可揀辣度,麻麻辣辣好惹味,雞肉十分嫩滑~,雞汁凝固咗變啫喱。底部仲有好脆的花生同青瓜絲鋪底,係每次食都必點的招牌菜式心。🌶️紅油蒜蓉青瓜青瓜入口爽脆,青瓜、切粒無預先醃製,淋上辣椒油同蒜蓉調味。🌶️麻辣肚絲豬肚切成幼絲,加入辣椒油、花生麻醬調味,底部附上香脆花生粒同青瓜絲,十分惹味。🌶️黃金花枝丸炸到金黃色嘅花枝丸,香脆內軟,配上泰式辣醬,滋味可口。

精選2人餐

精選二人餐(小辣)$146
🌶️傷心酸辣粉
傷心酸辣粉(小辣)

🌶️皇牌口水雞

🌶️紅油蒜蓉青瓜
青瓜入口爽脆,青瓜、切粒無預先醃製,淋上辣椒油同蒜蓉調味。
紅油蒜蓉青瓜

🌶️麻辣肚絲
麻辣肚絲

🌶️黃金花枝丸
炸到金黃色嘅花枝丸,香脆內軟,配上泰式辣醬,滋味可口。
黃金花枝丸
2023-10-17
精選2人餐
傷心酸辣粉(小辣)
麻辣肚絲
黃金花枝丸
  • 傷心酸辣粉
  • 口水雞
2023-10-21 226 浏览
傷心酸辣粉可配以上一款涼菜小食酸辣士豆絲 $43 凍飲加$5(凍檸茶)我就食左以上呢個餐,真係好耐冇黎食傷心酸辣粉了!之前食得好清,但心血來潮突然諗起想食😝供應時間:逢星期一至五,14:00-18:00。公衆假期除外$43選擇還有:紅油黑木耳/紅油蒜茸青瓜/涼拌海帶絲$46 選擇有:麻辣肥腸/麻辣肚絲/紅油脆耳$49 選擇有:皇牌口水雞
傷心酸辣粉可配以上一款涼菜小食
酸辣士豆絲 $43 凍飲加$5(凍檸茶)
傷心酸辣粉 涼菜小食 酸辣士豆絲

酸辣士豆絲
2023-10-13
傷心酸辣粉 涼菜小食 酸辣士豆絲
2023-09-28 141 浏览
今晚想食快令正嘅米線,所以就走左出旺角食我最鍾意嘅麻辣肚絲米線(bb辣)$65(連飲品),食呢碗野當然要配埋杯凍0茶啦😋,環境一般座位比較狹窄,店員態度尚可,不過勝在就腳,所以食完都即走
2023-08-17 214 浏览
店員服務態度非常差,啱食飽就收盤,叫我走,宜家繁忙時間,我嘢飲都未飲就趕我走,完全唔尊重顧客,差評,第一次去食飯俾人趕走,非常影響心情,直接嘢飲都唔飲就走,第一次體驗就唔想再去第二次。員工素質實在太差。店員服務態度非常差,啱食飽就收盤,叫我走,宜家繁忙時間,我嘢飲都未飲就趕我走,完全唔尊重顧客,差評,第一次去食飯俾人趕走,非常影響心情,直接嘢飲都唔飲就走,第一次體驗就唔想再去第二次。員工素質實在太差。
依間酸辣粉之前就成日聽到,今次終於有機會試吓啦酸辣粉 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟份量不少,但味道和質感上和其他酸辣粉差不多,很正常,很普通的感覺晶絲薯粉 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟其實味道跟我們平常吃的酸辣粉一樣,只是質感上,這一種會比較爽身,容易咬開,個人比較喜歡這種蒜泥白肉 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟份量不少,但是蒜泥的份量不夠,所以食起來味道不夠濃,不夠惹味(不過同行人士話係得依間係咁)香酥軟骨 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟炸到金黃色,食落好香脆,好正😋而且再配上泰式辣醬一齊食,正!以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。
依間酸辣粉之前就成日聽到,今次終於有機會試吓啦

酸辣粉 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

晶絲薯粉 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟