餐厅: 傷心酸辣粉 (砵蘭街)
资讯:

呢間分店好就腳 係朗豪坊隔離💫馳名傷心酸辣粉薯粉上舖滿大量肉醬、蔥花、菜莆及花生等配料口感滑溜,彈牙煙韌酸和辣味道有層次可因應個人口味選擇不同程度嘅辣唔食得辣嘅可以叫Bb辣今次外賣 份量比堂食多碗嘅深度高 粉面都同樣多😋有幾種粉面揀 我揀米線🤤套餐仲送飲品、一碟口水雞真係好飽好飽~小編一個人食唔哂🫣
呢間分店好就腳 係朗豪坊隔離
💫馳名傷心酸辣粉
薯粉上舖滿大量肉醬、蔥花、菜莆及花生等配料
口感滑溜,彈牙煙韌
酸和辣味道有層次
可因應個人口味選擇不同程度嘅辣
唔食得辣嘅可以叫Bb辣

今次外賣 份量比堂食多
碗嘅深度高 粉面都同樣多😋
有幾種粉面揀 我揀米線🤤
套餐仲送飲品、一碟口水雞
真係好飽好飽~
小編一個人食唔哂🫣
最難食的酸辣粉,味道难吃食物仲要變質!腐皮都可以比客食??3個餸都60幾,圖片可以見到腐皮已經變質霉曬!!一開始先食其他食咗兩啖發現腐皮變質已經丟咗,只係食咗少少都屙肚。
2023-05-18
等候时间
15 分钟 (堂食)
人稱沒吃過傷心酸辣粉等於沒去過香港.ᐟ雖然酸辣粉不是香港茶餐廳文化但每個來到香港的遊客,都會被推薦一定要吃「酸辣粉」但其實暗藏在酸辣粉食堂我個人覺得最好吃的真的要頒給 :辣子雞先油炸的辣子雞丁爆炒之後配上花生花椒真的超好吃,試過香港其他辣子雞!這款目前還是心中第一名🥇每一次去到香港肯定必吃如果有其他好吃的辣子雞也歡迎推薦給我雖然不知道哪邊可以私訊,但記得推薦給我~酸辣粉也非常好吃!記得不要走任何東西才是絕配~但他們家的辣真的非常辣~身為台灣人還是吃Bb辣就可以~Bb辣/小辣/中辣/特辣這次酸辣粉套餐配上豬耳朵,豬大腸,口水雞,另外加點土豆絲其他配菜口味上還不錯!唯獨土豆絲有點軟如果是爽脆的應該更好吃一些!3D愛吃美食 寫真實 ~歡迎推薦我好吃的美食,一起吃美食。
人稱沒吃過傷心酸辣粉等於沒去過香港.ᐟ

這款目前還是心中第一名🥇
每一次去到香港肯定必吃

如果有其他好吃的辣子雞也歡迎推薦給我
雖然不知道哪邊可以私訊,但記得推薦給我~
辣子雞

酸辣粉也非常好吃!記得不要走任何東西才是絕配~
但他們家的辣真的非常辣~
身為台灣人還是吃Bb辣就可以~
Bb辣/小辣/中辣/特辣

這次酸辣粉套餐配上豬耳朵,豬大腸,口水雞,另外加點土豆絲
其他配菜口味上還不錯!

唯獨土豆絲有點軟
如果是爽脆的應該更好吃一些!
傷心酸辣粉

3D愛吃美食 寫真實 ~
歡迎推薦我好吃的美食,
一起吃美食。
2023-03-08
辣子雞
傷心酸辣粉
2023-03-11 286 浏览
傷心酸辣粉,平日都係食粉,今日想食雞煲,見到呢到有,而且價錢便宜就試一試…見好少人寫食火鍋repo, 真係太surprise,唔寫唔得(第一次出po俾左你)最重要係覺得,會期待下佢嘅味道,因為平日食酸辣粉都好正,辣野應該都會唔錯但結果…真係食到傷心…打左電話事前book位,但其實book唔book都一樣…去到都係就咁入座雞煲到…砂鍋…食雞都仲好,打邊爐完全唔夠火力,加左湯之後5分鐘10分鐘咁等湯滾至於重點嘅辣…叫中辣都仲可以,有麻有辣,但覺得唔夠事後再加錢要大辣…唔知係唔係太多調味,就只剩咸味;雞就正常…都仲可以…都唔太入味咁平都預左冇咩野食…但唔會係冇麵食,睇左幾次都冇,就問staff…原來係拎哂未補…咁補番就得…都仲可以款式唔緊要,因為真係平…但…都唔係嘴刁,魚皮餃真係有魚腥味;肉丸唔多,就係冇最普通魚蛋…一粒全黑嘅,好有「墨魚」腥味;最最最「深刻」一定係個有餡嘅,雙色丸,一般都係魚子…食完…除左唔知食左咩,仲要…有陣…唔知咩味飲品…其實都仲可以…但…都有d伏款…食差唔多樣樣都食哂…最最最好食係燒賣😂😂其實仲有個粒魷魚…總之,一試無妨,再試無謂下次都係食番酸辣粉就夠…

但結果…真係食到傷心…

款式唔緊要,因為真係平…但…

飲品…其實都仲可以…但…都有d伏款…

食差唔多樣樣都食哂…最最最好食係燒賣😂😂其實仲有個粒魷魚…

總之,一試無妨,再試無謂
下次都係食番酸辣粉就夠…

雞煲
2023-02-11 240 浏览
近近地同同事一齊食個酸辣粉🥰見到佢有個二人餐$146,有四樣小食加兩碗粉,價錢同選擇都好吸引。夫妻肺片+土豆絲+香酥軟骨+花枝丸+兩碗酸辣粉。不過呢個套餐唔包嘢飲,如果飲嘢要再另外加錢,有跟餐優惠價。每樣小食份量都好足,本身仲以為細細碟得幾舊,我哋叫咗小辣,夫妻肺片,土豆絲都正常發揮,食落好惹味,小食啲花生仲好脆口🤣最最最推薦香酥軟骨,炸得好脆,入面都好爽口,我哋個個都讚不絕口😍評分:7.5/10整體來講係超級抵食,每人$73已經飽到行唔郁😂

評分:7.5/10
整體來講係超級抵食,每人$73已經飽到行唔郁😂
2023-01-05 258 浏览
呢個傷心酸辣粉真係我中學嘅回憶 以前仲讀緊中學成日食 因為又平又抵食 今次就去完下以前嘅願望就係叫到成枱都係小食 好彩有二人餐 包2碗面同4個小食 額外仲試左佢地新出嘅小食同雞翼🫶🏻🫶🏻.🐷精選二人套餐 $146📌一碗傷心酸辣粉走辣係咪好好笑 酸辣粉走辣對的 以前都係咁樣食開 因為啲小食係少辣 我擺番落碗粉到擺擺下碗野就會有少少辣味 食唔到辣嘅話 淨係食全走辣係ok 但加番少少色水 丁丁咁多辣係可接受的 仲會香好多‼️‼️‼️📌一碗重慶炸醬涼麵 +$6呢碗涼麵大碟到痴左線 可能夠3個細食嘅人食啦😅😅 大碟到差啲食唔曬😂😂😂 超大超大 味道唔錯 朋友比我食得辣 所以佢碗粉比我食嘅更辣 但一上葉就都聞到到好香了 而且配料幾充足 又有花生又有炸醬 仲有好多芫荽 正以下小食全部係 📌小辣📌A3 蒜泥白肉份量都ok 白肉切到好薄 好中意 索曬啲香噴噴嘅蒜味👍🏻👍🏻🫶🏻📌B5 海蜇脆耳All time favourite 🐷🐷 有爽脆嘅海蜇 仲有爽脆嘅豬耳 成碟野都好好咬😂😂 正📌C3 酸辣土豆絲土豆絲好爽口 煮得幾好 味道都唔錯 搵番中學嘅回憶😂😂📌D1 黃金花枝丸花枝太炸到個皮有少少脆 裡面就太嘅

🐷精選二人套餐 $146

土豆絲好爽口 煮得幾好 味道都唔錯 搵番中學嘅回憶😂😂

📌D1 黃金花枝丸

花枝太炸到個皮有少少脆 裡面就太嘅 幾彈口 好正🫶🏻
📌無骨小酥魚 👅9/10 $28

炸得幾酥脆! 裡面無骨真係好正 唔洗煩👍🏻✌🏻‼️ 幾香魚味~ 最正係裡面啲肉唔會炸到鞋 最驚啲炸嘅肉裡面鞋 但佢呢個唔會 同埋可以點佢個醬黎食 酸酸辣辣 幾好食✌🏻 點住黎食先有辣味 岩曬啲食得辣同唔食得辣嘅人一齊食👍🏻
📌麻香雞翼 👅8/10 $32

麻香雞翼有4隻 炸到幾脆 好岩我呢啲咁中意食熱氣野嘅人😂😂 同小酥魚一樣都係有個醬 點醬就會少酸酸辣辣感覺 真係唔錯嘅👍🏻👍🏻
📌茶

📌白桃烏龍冷泡茶 👅9/10 $12 (原價$19)🍑
呢個白桃烏龍茶幾好飲 平時飲開白桃味嘅通常都係超級甜 尤其是係啲支裝嘢飲 白桃味嘅茶 通常都係好似飲完會糖尿病咁 但係呢個藍泡茶就冇 飲唔出有啲咩甜味 個人黎講幾中意👍🏻
📌四季春冷泡茶 👅8/10 (原價$19)
呢個四季春冷泡茶都係冇咩甜味 幾好 不過同白桃烏龍比較起上來 白桃烏龍冷泡茶會比較驚喜
味道👅:8/10
賣相👀:7.5/10
扺食💰:9/10
服務🙆🏻‍♀️:9/10
2022-12-27 178 浏览
個人真係幾鍾意食酸辣粉,但係傷心酸辣粉出名咗咁耐都係上個月先第一次食,但係其實比想像中失望😞,因為都真係喺其他地方食過啲唔錯嘅酸辣粉,唔知係咪期望太高,個人覺得味道唔夠酸,而且酸辣粉嘅粉質唔夠彈牙,餸菜都係冇乜特別,定係大家會有咩推介俾我呢😆我都希望可以俾多次機會俾佢,定係有冇邊間分店會好食啲🥺
2022-11-13
用餐时段
收工諗住食烤魚,之前食都係$128一位,今日食買單時收我$148一位,兩位買單$296,我唔明點解唔係$256,職員話星期五係$148,但係我由頭到未都未見邊度寫住星期五$148一位,感覺被騙收多咗$40
收工諗住食烤魚,之前食都係$128一位,
今日食買單時收我$148一位,兩位買單$296,
任飲任飲放題90分鐘
2022-11-26 654 浏览
今日lunch唔知食咩好,走左去朗晴坊嗰邊搵嘢食!見到原來呢度都有間酸辣粉,真係好耐無食過☺️而家新出左個酥香脆豬腩餐🤩仲要包一杯白桃烏龍冷泡茶,望落好似好吸引 所以決定點㴝試吓☺️個豬腩真係不負姓名,勁酥勁香,咬住一啖脆卜卜,仲帶少少甜味,加埋佢跟餐既香辣粉,味道甜甜辣辣,好豐富😋😋另外我哋仲點左個二人餐,A、B、C、D各選一!我哋揀左一碗酸辣粉、一碟涼麵、夫妻肺片、香酥軟骨、酸辣土豆絲和炸墨魚餅,超級豐富😋😋酥辣粉及涼麵超級大碟👍👍夫妻肺片,麻麻辣辣又爽口👍👍軟骨份量都幾多,炸到金黃香脆🤤🤤土豆絲酸酸辣辣真係好開胃😋😋炸墨魚餅超級彈牙,點埋甜酸醬,真係好正🥰肉燥涼麵香香辣辣,幾正估唔到佢地咁多年都好似keep住水準,又無乜點加價🤤🤤食咁多都係$200左右🤩🤩抵食👍👍下次可以再食📌 傷心酸辣粉 (砵蘭街) (旺角)旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓

所以決定點㴝試吓☺️

肉燥涼麵香香辣辣,幾正

📌 傷心酸辣粉 (砵蘭街) (旺角)
旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓
  • 酸辣粉
  • 香酥軟骨
  • 夫妻肺片
2022-11-12 171 浏览
滿心期待去使用 OpenRice 外賣自取 然而 叫牛柏葉同肥牛 最後 一樣都冇 得大量芽菜完全唔建議人再使用 同 外賣自取的功能 極度惡劣 工作多個小時 食飯 淨薯粉?同啲肉碎 ?同大量芽菜?我食m記唔好?
滿心期待去使用 OpenRice 外賣自取
然而 叫牛柏葉同肥牛 最後 一樣都冇
得大量芽菜
完全唔建議人再使用 同 外賣自取的功能
外卖自取
2022-11-08 150 浏览
今日黎食傷心酸辣粉,下午茶時間都咁多人~湯底辣度同麵底都可以自由選擇,仲有好多款小食同涼菜可以選擇~香脆豬腩套餐呢個係新出套餐,豬腩仔肥瘦適中,燒到脆卜卜,非常香口惹味,配埋甜酸醬好開胃~薯粉晶瑩剔透,入口順滑~白桃烏龍冷泡茶套餐附送一杯冷泡茶,可以揀白桃烏龍茶/四季春茶,好大杯,有淡淡的茶香,清新消滯,甜度適中~滷水拼盤配米線分量多幾多,拼盤內有雞翼,豬大腸,雞腎和滷水蛋,滷得幾入味又不會好鹹,米線軟滑,湯底幾濃郁~仲有芽菜,腐皮等少量配菜~香酥軟骨分量都多幾多,炸得好香脆,配上醬汁非常夾~乾撈牛肚牛肚好爽脆,配上麻辣汁,味道更加香辣惹味~

香脆豬腩套餐

白桃烏龍冷泡茶

滷水拼盤配米線

香酥軟骨
分量都多幾多,炸得好香脆,配上醬汁非常夾~

乾撈牛肚
牛肚好爽脆,配上麻辣汁,味道更加香辣惹味~
2022-11-07 108 浏览
天氣涼左想食少少辣,食完成個人都暖笠笠,下星期要再去食!今次叫左勁多野食哈哈,小食真係勁吸引呀,怕太辣可以叫BB辣,一樣咁好食!🥰🐷酥香脆豬腩 配🍹白桃烏龍茶及🍜酸辣粉 $68酥香脆豬腩勁有驚喜,超香,無油膩感,值得一試呀,白桃烏龍茶有淡淡茶香,配辣野食好好,酸辣粉可以簡紅薯粉,好有口感正🐥海蜇手撕雞 $43呢個一定要食呀!手撕雞份量多又滑,配埋爽口海蜇,口感一流🐷蒜泥白肉 $43鐘意蒜蓉既唔可以錯過,勁多蒜蓉,肉又唔會好肥岩岩好,下次都要食呢個!🐥麻香雞翼 $32個皮好脆口,入面超juicy又滑,即整熱辣辣真係好味🥟炸水餃 $22呢個正常味道,但一碟有咁多隻好抵食呀!

🐷酥香脆豬腩 配🍹白桃烏龍茶及🍜酸辣粉 $68

🐥海蜇手撕雞 $43
呢個一定要食呀!手撕雞份量多又滑,配埋爽口海蜇,口感一流

🐷蒜泥白肉 $43

🐥麻香雞翼 $32
個皮好脆口,入面超juicy又滑,即整熱辣辣真係好味

🥟炸水餃 $22
呢個正常味道,但一碟有咁多隻好抵食呀!
2022-10-21 112 浏览
見到傷心酸辣粉依個新套餐好似幾吸引,所以去試下。🔹️酥香脆豬腩套餐🐖 $68套餐包咗一份香脆豬腩、一碗傷心酸辣粉、一杯冷泡茶(白桃烏龍茶/四季春茶)。豬腩仔好高質啊🐖,層皮炸到好酥脆,啲肉肥瘦均勻,幾鬆嫩,點上醬汁真係好惹味。傷心酸辣粉同平時一樣,薯粉好滑,晶瑩通透,入口煙韌,湯底都好濃郁,加埋肉碎和花生等配料一齊食好開胃呀🥰。食辣嘢配上一杯冷泡茶就最正,揀左白桃烏龍茶🍑,芳香回甘,有桃味和甜度適中。成個set 先 $68,CP值超高😊🔹️皇牌口水雞招牌套餐🐥 $58口水雞都幾辣,我中意食辣所以覺得幾正,雞肉嘅肉質亦嫩滑,份量都幾多。跟餐加$12有菠蘿汁特飲。🔹️蒜泥白肉 (小食加配)🔹️乾撈牛肚 (小食加配)
見到傷心酸辣粉依個新套餐好似幾吸引,所以去試下。

🔹️酥香脆豬腩套餐🐖 $68

🔹️皇牌口水雞招牌套餐🐥 $58

🔹️蒜泥白肉 (小食加配)

🔹️乾撈牛肚 (小食加配)

2022-10-05 140 浏览
原本諗住加小食,點知比我見到有一個套餐,係一個傷心酸辣粉加一款小食嘅套餐,我要咗一個傷心酸辣粉加海蜇豬耳小食,呢個餐大約$55左右。仲有一杯凍飲,另加$7左右,小食連埋個粉總共加埋大概60左右。粉麵嘅辣度,配菜都非常充足,我覺得酸辣嘅程度係非常恰當,辣度仲可以俾你揀,我就揀咗BB辣,仲加多左一個小食,就係皮蛋啦。我最鍾意佢嘅皮蛋並唔係黑色嗰隻,而係糖心皮蛋,煙靭得來蛋黃仲有少少張口。配合埋酸辣粉,我覺得簡直係絕配。
傷心酸辣粉+海蜇豬耳
糖心皮蛋
海蜇豬耳
傷心酸辣粉+海蜇豬耳
糖心皮蛋
海蜇豬耳
2022-09-23 120 浏览
想快快食個午餐🥢,所以選擇嚟傷心酸辣粉。幸運地坐到卡位,張枱有空間,自自然點多咗幾款小食😎🐷酥香脆豬腩套餐由於店員大力推介,所以點一份試試。豬腩肉睇落以為燒過咗火,但估唔到食落肉質酥軟,而且肥瘦均勻,外皮亦係脆卜卜,重可以選擇甜酸醬,稍為停停辣味嘅衝擊😆酸辣粉湯底🍜嘅酸度同辣度可以自己揀。薯粉煙韌又滑溜,食嘅時候記得小心,唔係就會將紅卜卜嘅辣湯彈到落自己到🤦🏻‍♀️🥡鹵水拼盤套餐配豬骨湯粉拼盤包括幾款鹵水小食,份量唔算少,鹵水亦好入味,尤其係雞蛋呀🍳。套餐可以配搭豬骨湯粉,照顧到完全唔辣得嘅朋友😋🧄蒜泥白肉肉片薄薄易入口,每一塊都足滿蒜香,所以好快清碟👍🐥海蜇手撕雞海蜇爽口,雞肉嫩滑,沾上麻辣汁醬,好惹味🌶🫖白桃烏龍冷泡茶🍵四季春茶冷泡茶兩款冷泡茶清新解渴,而且無冰,所以唔會越飲越淡味,可以飲到最底💕

🐷酥香脆豬腩套餐

🥡鹵水拼盤套餐配豬骨湯粉

🧄蒜泥白肉
肉片薄薄易入口,每一塊都足滿蒜香,所以好快清碟👍

🐥海蜇手撕雞
海蜇爽口,雞肉嫩滑,沾上麻辣汁醬,好惹味🌶

🫖白桃烏龍冷泡茶
🍵四季春茶冷泡茶