2007-09-24 12 浏览
自從幾個月前響冒險樂園用積分換一整套禮券之後,差唔多兩星期左右就會去買下雪糕食(哈)。睇完“搏擊戰“,口痕痕又同朋友落0黎買雪糕。今次用係月餅贈送0既買一送一券。凍櫃裡所有味道要食都食過了,本想翻炒檸檬雪果(YUMMY呀),見仲有隻雲呢拿曲奇未試過,就試先它吧。朋友就要棒子果仁,服務員"不"緊畀我地0個盒冇放響前面未被"不"個盒0個面咁多果仁粒粒,於是我就問佢可唔可以"不"前面個盒,"不"一更面頭0個咋果仁都好丫~~~點知佢話呢盒都有好多果仁0架,咁我出到聲佢都唔肯"不"都冇計。我食0個個味道麻麻,冇雪果0既酸甜咁開胃,曲奇林的;朋友0個個味道都唔錯,不過果仁數量少到極點﹗(呃人~~~)買一送一意思,係要一個買雪糕&筒$26,先再送一個雪糕球咁解...明喇=.="""

(非会员)
2007-09-08 38 浏览
我見到人地係open rice 講有山竹味好正, 一心去食. 我星期六9點幾去到已經無晒了山竹味, 最後買左龍眼味+ 芒果熱情果. 正! 有龍眼味, 仲有龍眼肉. 芒果熱情果味道都好出色. 咁貴緊係食脆筒啦脆筒都脆+ 有蛋味. $28蚊雙球係貴左d, 但真係好好食呀!
芒果熱情果味道都好出色. 咁貴緊係食脆筒啦
2007-09-01 2 浏览
SUPRISE,,好友們為我預定GE生日蛋糕!!!BLUEBERRY CREAM CAKE :: 味道不過不失!笑臉係多謝你地GE心意=)

SUPRISE,,好友們為我預定GE生日蛋糕!!!

笑臉係多謝你地GE心意=)
2007-08-21 1 浏览
服務態度麻麻,但咖啡泡沫蛋糕同黑森林夠滑又唔太甜,mousse 好似同其他差唔多,但都可以試下,因最近做緊優惠
2006-04-11 13 浏览
去pappagallo食雪糕真係好講彩數架,有d 人會「不」多d 比你,但有d 人唔知係唔係打算留返成筒比自己食呢!非常孤寒地掘一下,就咁「不」上個waffle筒就算數,有時不是太過份也就算了。我試過有一次在屯門區幫襯,真係離哂譜呀!佢難道不覺是問題?份量少到得返平時三分之一,所以,我也不怕不好意思出聲了,出聲結果,佢當然會「不」返個正常份量比我啦,但好似勁唔like 咁囉~~

2006-03-10 12 浏览
d staff 又係自己o係度玩, 吹水....平日見到o甘一定走, 不過o個次好好好想食, 所以就範.....要o左紅豆綠茶, 個staff cheap 爆!!! only 俾o左3/4 杯我lor, o甘我可以點wor, 唔通好白痂o甘叫佢俾番我咩..... 無奈.....之後都食得唔順氣啦!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!不過中立d 講, d 味都ok, 茶味唔算勁, 好一般lor, 不過得好少red bean! 德福o個間d staff 好一億萬倍!!!!!!!!!!!!!!!!!!!我black-listed o左this shop lor!
d staff 又係自己o係度玩, 吹水....

2005-10-06 2 浏览
以前只食過呢度既雪糕,今次見到蛋糕,迷你蛋糕$10三個,買左半打回家同屋企人。買左chocolate truffle,同chocolate mousse, 同埋雲石芝士,各兩件,以上係以我認為好味程度排序。軟心朱古力有好濃味,好正!又香又夠朱古力!面頭既一片朱古力更正!朱古力慕絲淡一些,但勝在夠軟滑,唔錯!雲石芝士硬一些,芝味唔算重,差在連朱古力味都太淡,雖然可以(唔難食),但都算係三款之中較遜色一款。題外話:我買完之後剛剛有個鬼佬客,竟然一下子買晒全盤chocolate truffle!
朱古力慕絲淡一些,但勝在夠軟滑,唔錯!

2005-09-21 3 浏览
o個次行過地庫~~行到尾先見到呢間柏柏~~~都好耐無食~~~咁o岩個friend又話想想,我地就一人買左一個~~~~我記得我食的是桑莓~~~同檸檬味~~~雖然唔係d咩野新口味~~~但係質素好高~~~
o個次行過地庫~~行到尾先見到呢間柏柏~~~
2005-03-20 1 浏览
地鐵站同朗豪坊B2 o既連接口剛剛通左, o係連接口出口o既pappagallo因而得益! 多左好多路過o既人幫趁! 最近食過紅豆味同香蕉菠蘿味, 前者味道較淡, 比beckenheim o既紅豆味遜色, 但後者則係一個驚喜! 唔知係咁o岩配方錯左, 呢球雪糕超級滑,滑到好似軟雪糕咁! 香蕉味濃, 中間有粒粒罐頭菠蘿, 好正!
2005-02-17 19 浏览
個脆筒好香蛋味未行到去已經聞到啦幾正架雪糕比起其他的雪糕店無咁甜好似健康D食左杏仁味同埋咖啡碎朱古力味都幾滑不過選擇好似比其他雪糕店少。
個脆筒好香蛋味
未行到去已經聞到啦