2021-08-13 588 浏览
最近遇到一個豐富放題吸引我,這間放題美食餐廳一向是我其中喜愛的餐廳,最近新推出夏祭遊戲和特色放題啊!有夏祭特色小食、食物款式多到爆、還有日本懷舊波子汽水任飲🤤$289 澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐 (90mins)+ 期間限定 - 日本直送懷舊『波子汽水』放題豐富到不得了,一人一鍋,我們選了美肌鍋和甘露鍋,而且無論牛牛🐮 澳洲產特上長期穀飼牛 或豚豬肉都這樣新鮮可口,加上任食各樣蔬果菜🥬,平衡返肉肉,感覺好滿足呀! 但馬屋地址:觀塘道418號創紀之城五期(apm) 4樓22號舖
有夏祭特色小食、食物款式多到爆、還有日本懷舊波子汽水任飲🤤

$289 澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐 (90mins)
+ 期間限定 - 日本直送懷舊『波子汽水』放題

但馬屋
地址:觀塘道418號創紀之城五期(apm) 4樓22號舖

2021-08-11 309 浏览
見咁耐冇見呢位朋友,一於就去食佢既至愛 — 但馬屋啦~~但馬屋而家推出左期間限定既夏祭活動,入場前玩個釣魚小遊戲,仲會有獎品送添😍😍-🎏日本產特選黑毛和牛放題套餐 (90mins) $439✨我地叫左呢個黑毛和牛放題套餐,湯底就揀左意式蕃茄芝士鍋同甘露鍋😋😋呢個餐可以任食「特選黑毛和牛🐮」同「北海道夢之大地豚🐷」,呢兩款肉都好高質!!黑毛和牛切到薄片,淥一陣就食得!咬落十分軟腍,索哂湯汁超好味🤤🤤豚肉都唔錯!望落色澤好靚,肉質嫩滑!朋友都忍唔住refill左幾次~~個餐包埋期間限定既「豪華浜燒海鮮盛合」,包括4隻鮑魚、4隻大扇貝、2隻大蝦同2隻蠔,超豐富!!海鮮都好新鮮,當中最愛係鮑魚!口感好彈牙,完全冇腥味👍🏻👍🏻自助區除左有丸類、蔬菜、醬料可以任拎,仲有提供幾款夏祭限定小食,例如爆谷、日式炒麵、烤香腸、枝豆等~充滿日式風情🇯🇵🇯🇵除左一般飲品,個餐仲包埋「波子汽水」放題🥂🥂可以任飲波子汽水,真係超吸引!!最後食埋個雪糕就滿足哂啦🥰🥰
見咁耐冇見呢位朋友,一於就去食佢既至愛 — 但馬屋啦~~
🎏日本產特選黑毛和牛放題套餐 (90mins) $439✨

除左一般飲品,個餐仲包埋「波子汽水」放題🥂🥂
可以任飲波子汽水,真係超吸引!!
最後食埋個雪糕就滿足哂啦🥰🥰
2021-08-08 6497 浏览
難得暑假的火鍋店有新主題(夏祭)當然要試試。暑假期間,有夏祭遊戲可供顧客玩,釣魚樂。 獎品分大,中和小吉。只要在20秒釣到4-5條屬中吉可立減$29加送日本直送夏祭涼扇 ;釣到6條屬大吉全單七一折; 只要參與遊戲便會有小吉,可惜獎品已換完。••••••••••••••••••••••••••••••我們選擇了90分鐘一人一鍋,北海道夢之大地豚午市放題套餐 , 這套餐有北海道夢之大地豚肉,澳洲産長期穀飼牛,嚴選牛肉和丹麥皇冠豚肉。湯底方面,選擇了美肌鍋和藥膳麻辣鍋。麻辣鍋味道香濃又有微微的麻,但辣味又不會太辣,配上肉類,可令肉類味道提升之餘,更帶點辣味。美肌鍋味道較為清淡,帶點雞味。配料方面,個人認為選擇未算多,比較特別的是熟食的選擇,分別有日式炒麵,燒台式香腸,粟米,爆谷和枝豆。日式炒麵份量多,配料十足,調味適中。爆谷鬆脆可口,包裹在外的蜜糖不會太甜,十分高質。燒台式香腸,惹味,但火候上可燒得長時間點,讓香腸可透過火燒燒走一點油脂,令香腸更香。調味料方面絕對有驚喜,選擇多又齊全。飲料方面,如選擇了$289或以上的套餐,會配送日本直送懷舊波子汽水放題,十分有童年回憶。如沒有波子汽水放題,

難得暑假的火鍋店有新主題(夏祭)當然要試試。

調味料方面絕對有驚喜,選擇多又齊全。

飲料方面,如選擇了$289或以上的套餐,會配送日本直送懷舊波子汽水放題,十分有童年回憶。如沒有波子汽水放題,外面的飲料選擇也不少,枱面上有水果茶,雪櫃裏更有清熱飲,茶飲和汽水。水果茶,夠凍,淡淡的水果味道,不會太甜。

肉類方面,北海道夢之大地豚肉和澳洲産長期穀飼牛肉質較優勝,配上濃濃的麻辣鍋,十分惹味。

甜品方面,Haagen Dazs雪糕也是賣點之一。有四種口味可選擇,分別是: 藍莓,芒果,比利時朱古力和岩鹽泡沫咖啡。個人十分推薦芒果和岩鹽泡沫咖啡口味,芒果有啖啖的果肉,岩鹽泡沫咖啡外面有細碎的朱古力片外,咖啡味香濃之餘奶味也十分香濃,口感幼滑細膩。加上自己可加添朱古力醬,士多啤梨醬和糖果作點綴。
2021-08-07
  • 藥膳麻辣鍋
2021-08-02 527 浏览
夏天都要打邊爐🔥日式火鍋感覺企理,而且一人一鍋,又有得任食,真係約埋三五之己嘅好選擇‼️呢間真係長期人龍店,而家仲有個夏祭活動,有小遊戲嬴取小禮物🎁任飲波子汽水、自助吧更有期間限定夏祭特色小食🎉🇯🇵北海道夢之大地豚肉放題套餐 $𝟐𝟖𝟗𝟗𝟎分鐘放題除咗任食肉類外,喺自助吧更有各款丸類,蔬菜、麵類任夾任食‼️我地二人都揀咗 🫕甘露鍋,甜豉油湯底好似壽喜燒一樣👍🏻食物煮熟後基本上唔需要再添加豉油等調味料已經食得,好味😋牛肉雪花❄️紋理幾靚,軟滑有牛味,唔錯唔錯 💯呢度嘅豚肉都一樣咁出色,肉質爽脆嫩滑,性價比🆙 絕對要𝙚𝙣𝙘𝙤𝙧𝙚再𝙚𝙣𝙘𝙤𝙧𝙚雪糕🍦係нäagen-dazѕ 同樣係必食𝙞𝙩𝙚𝙢,雪得幾硬,由於自助形式挖起上嚟都幾吃力,所以鍾意食雪糕朋友記得預留返時間去食喇🤗

🇯🇵北海道夢之大地豚肉放題套餐 $𝟐𝟖𝟗

2021-07-27
  • 甘露鍋
2021-07-29 4082 浏览
入座時記得參加 Be Happy 夏祭小遊戲 - 釣魚遊戲🎣, 人人有份 永不落空🤩 啱晒小朋友玩! 🎏大吉: 全單29%Off; 中吉: 立減$29送日本涼扇; 小吉: 夏祭糖果🍬主打一人一鍋放題, 有5款特色湯底揀, 包括: 千夜鍋、甘露鍋、藥膳麻辣鍋、美肌鍋、意式蕃茄芝士鍋, 款款都好特別! 我哋揀咗《北海道夢之大地豚放題》, 加埋期間限定 - 日本直送懷舊『波子汽水』🎐會有北海道夢之大地豚肉、一盤澳洲產長期穀飼牛, 食哂可以再 order~ 🏮有限定夏祭特色小食供應, 用印上夏祭圖案嘅小杯承載住, 有枝豆、日式炒麵、爆谷等等🍿 自助吧食材多樣化, 火鍋配料有粟米、冬菇、響鈴、麵類、丸類、蔬菜, 仲有較特別嘅萵筍、松草花、木耳、新鮮雞件、魚柳等等。打完邊爐🫕記得食Häagen-Dazs雪糕🍦, 有4款口味㗎🤤! 《美肌鍋》湯底有雞香味, 含豐富骨膠原, 夠晒滋潤~ 北海道夢之大地豚 - 花紋幾靚, 肉質好軟嫩; 牛肉切得好薄, 油花分怖平均, 牛味濃。另外, 其他火鍋配料, 我會推薦食南瓜片、萵筍、魚柳、鮮雞件!

《美肌鍋》
湯底有雞香味, 含豐富骨膠原, 夠晒滋潤~
2021-07-29
  • 美肌鍋
  • Häagen-Dazs雪糕
平日12:30,本來想去食同商場嘅西班牙餐廳,但佢話到兩點先有位,於是轉場去呢度,等大概十分鐘就有位。我哋四個食定量午餐。任食嘅嘢比想像中多,飲品又有水果茶又有清熱飲等。Haagen dazs雪糕有四款自己筆。意外嘅係小食種類都相當多,例如爆谷、台式腸、枝豆、炒麵等,質素絕對唔差添,爆谷沾滿焦糖漿又脆,非常驚喜!d器皿都好可愛呀。菜類都相當豐富,得意嘅款有紅色但食落似白蘿蔔嘅瓜、菜苗、羽衣甘藍等。得60分鐘限時,食得急但其實都好夠。肉類都不俗。整體嚟講覺得佢啲食物都幾有特色,同其他日式火鍋店提供嘅好唔同。refill得都相當快。最後4人大概$46x埋單。服務態度不錯,不過走嗰陣佢哋全店會嗌口號be happy,但個聲調就好似死氣沉沉咁,反而有種反差嘅搞笑感覺lol我地聽一次笑一次。

d器皿都好可愛呀。

最後4人大概$46x埋單。
又去咗食火鍋 開心仔🤪今次去咗但馬屋食一人一鍋但馬屋嘅受歡迎程度唔洗多講 每次經過都見到好多人等位 而令到大家咁心甘情願去等 除咗因為價錢夠公道 食物質素亦都相對高💯呢度嘅Dinner Menu有5款湯底 以及唔同產地嘅牛同豬比你揀🥢而我今次係衝住豬而嚟✨北海道夢之大地豚套餐🐷點解作為一個牛魔王 今次會揀豬呢🤤因為之前見到人介紹講到好正 而今次試咗 小妹表示真係好鬼正啊喂❣️豚肉片脂肪比例分佈平均 色澤光鮮紅潤 入囗感覺亦都好幼嫩 肉味充足 我係無點過任何醬汁已經覺得好好味🐖另外呢個套餐都係可以order牛牛嘅 提供嘅係澳洲產穀飼牛🐂同樣都好鮮嫩除此之外 餐廳仲有自助吧部份 可以自己去選擇雞肉/蔬菜/丸類/飲品 調味料區都好勁抽 可以講得出嘅醬料配基本上都應有盡有😆最後食到飽飽嘅時候 唔好唔記得食埋甜品 呢度有haagen dazs嘅雪糕食啊 仲有4款口味揀🍨最近但馬屋做緊夏日盛典🎐除咗特選套餐之外 仲有夏祭小遊戲 仲要係人人有獎架🎋而只要order主餐牌$289或以上嘅放題套餐 再送你"日本直送懷舊波子汽水放題" 夏日炎炎都即刻gur返晒啊😍#但馬屋 #觀塘 #夏祭 #火鍋放題 #放題
又去咗食火鍋 開心仔🤪今次去咗但馬屋食一人一鍋
✨北海道夢之大地豚套餐🐷

#但馬屋 #觀塘 #夏祭 #火鍋放題 #放題
2021-07-24 3367 浏览
呢間日資嘅但馬屋有幾間分店, 成日經過都見到大排長龍, 究竟係咪真係咁正呢~ 我同屋企人就終於去咗試喇😋而家但馬屋仲有夏日祭👒, 有夏祭遊戲、夏祭特色小食、波子汽水 添🎏! 玩呢個夏祭遊戲仲可以得到唔同嘅獎品, 包括用餐嘅折扣!! 夏日祭嘅關係, 食完嘢仲送扇同糖🥰🍲 日本產特選黑毛和牛放題套餐 ($439 @90mins)呢個套餐除咗有外面自助嘅配菜(包括丸、肉、魚、菜... ...)、醬汁、飲品、熟食、雪糕之外🤤, 仲可以叫黑毛豬同和牛食! 啲和牛超級靚, 雪花分明, 肥瘦適中, 大推🥇!!湯底方面有五款可以揀, 有辣有唔辣, 我哋揀咗一個鏗魚湯、一個壽喜燒, 前者比較清甜, 後者比較濃郁~配菜方面, 芝心丸一定要試! 入面嘅芝士濃郁, 有別於一般嘅芝心丸咖, 有驚喜! 仲有魚同雞肉我都鍾意! 響鈴同豆腐我都食咗好多😝醬料方面, 呢度嘅醬汁都算多喎! 仲有啲幾特別嘅, 例如橘子醬油、柑橘醋、昆布醬油、香烤花生碎等等~雪糕仲要係haagen dazs嘅添, 有四隻味揀😋🦪 期間限定 - 豪華浜燒海鮮盛合呢個海鮮盛合包括咗每人兩隻鮑魚、兩隻大大隻帆立貝、一隻蠔、一隻大蝦😍 又新鮮又ju

和牛
豪華浜燒海鮮盛合

雪糕仲要係haagen dazs嘅添, 有四隻味揀😋

🦪 期間限定 - 豪華浜燒海鮮盛合
呢個海鮮盛合包括咗每人兩隻鮑魚、兩隻大大隻帆立貝、一隻蠔、一隻大蝦😍 又新鮮又juicy 勁正! 我特別鍾意帆立貝同大蝦, 大蝦仲要係咇汁咖!🥳 有殼嘅海鮮熟咗都會自己脫殼, 除咗鮑魚要自己分開, 但都超容易用筷子夾開, 方便!
波子汽水

🥤 期間限定 - 日本直送懷舊『波子汽水』放題
呢度嘅放題本身已經包括咗一般放題會有嘅罐裝/紙裝飲品, 仲有一啲可以自己沖嘅熱飲, 而家仲有埋波子汽水, 係童年回憶呀🎎
雪糕

不得不提員工服務超好! 見我剝蝦剝到對手污糟晒主動拎咗一疊濕紙巾比我;換雪糕桶嘅時候又整好晒一個個雪糕球方便食客拎;又有禮貌又nice!
熟食
醬料
邊爐配菜
2021-07-22
  • 黑毛和牛
  • 日本產和牛及黑豚放題套餐
陪屋企人睇醫生搞到下午4點幾, APM好多食肆依段時間都冇開(因為要準備晚市),好彩搵到但馬牛日式火鍋,而且仲係放題, Let‘s go💃🏼我哋叫咗最平嘅嚴選牛肉放題套餐$179,湯底選左美肌鍋和甜豉油鍋。值得一讚嘅係,就算我地已經叫咗3 round牛肉和豚肉,肉質仍然保持水準👍🏻另外想介紹吓火鍋配料,自助吧有好多種類,較為貴價嘅蔬菜,例如秋葵、羽衣甘藍、木耳,係我今餐嘅主打,仲有Häagen-Dazs雪糕和任飲,我覺得已經真係唔錯,唔敢再有太多要求😬😬
2021-06-29
  • 美肌鍋
  • 牛肉
2021-06-07 3211 浏览
服務員推薦你食用最貴特選牛之後頭四碟好有水準 第五碟開始啲牛變嗮 無嗮肉色 唔知點解變成黑色! 服務員解釋因為之前個部位切嗮! 而家得另外一個部位!但特選唔係得肩個位咩?得幾碟仔就唔好一開頭叫人點最貴啦!混水摸魚!重點無一個人真心解決問題!換完一碟又一碟 越來越衰!最後都唔知自己食到啲咩牛!之後朋友話係日本都遇到一樣的問題! 原來呢間嘢就係咁既營銷手法!圖一係靚牛 圖二開始質素下降!圖三肉色!圖四千年牛?

2021-05-14 2725 浏览
平時永遠排唔到今次早啲攞枱 終於食到試咗個和牛任食 雖然比唔上岀面單點嘅和牛但勝在性價比高值得一讚係蔬菜十分高質 番茄竟然係貴價嘅小番茄 Haagen Dazs 雪糕仲要係好軟熟 冇話任食就雪到食唔到
平時永遠排唔到今次早啲攞枱 終於食到
試咗個和牛任食 雖然比唔上岀面單點嘅和牛
但勝在性價比高

值得一讚係蔬菜十分高質 番茄竟然係貴價嘅小番茄

2021-04-26 3311 浏览
商廈樓上開咗間 #人氣 #火鍋店,諗住三四點係非繁忙時間,應該冇人同我爭😚 點知人龍已經排到嚟lift口😅 一場嚟到,冇理由唔湊下熱鬧嘅... 可惜人龍越來越長,但係就手一張枱都冇走過👉🏻👈🏻 餓咗成大半日,唯有死死地就走返過隔離商場搵嘢食😅醒起商場4樓有間 #但馬屋,雖然已經幫襯過好幾次、冇乜新意,不過諗起佢嗰個 #藥膳麻辣鍋 就口水流🤤 店內用膳時間分為指定量60分鐘、放題90分鐘... 自問就冇本事食咁多肉,所以只好揀60分鐘淺嘗就夠喇😚 牛肉嘅質素都唔錯,油花均勻,豚肉都幾嫩喎🤤 除咗 #牛肉 同 #豚肉 之外,仲可以喺buffet bar搵到大量唔同品種嘅蔬菜、肉丸、蟲草花、烏冬即食麵... 就連 #飲料 同 #醬汁 都有幾款任你揀,實在貼心。整體食物質素同埋餐廳擺設都唔錯,不過每次有人客埋單,全體員工都會好Hea咁講一句「Be Happy」😅🤣 究竟係公司規定、定指定笑位嚟㗎🤣🤣🤣

2021-04-25
其他
2021-04-22 3081 浏览
第一次食呢間午市放題,等左20分鐘就可以入座,而且重有個大窗口位,2人坐4人座,座位好寬敞,有五款湯底,我揀左麻辣同美肌,上菜速度快,豚肉非常淋好味,牛肉好有牛味,都係靚肉,菜蔬亦新鮮,朱古力味果仁意大利Haagen- Dazs雪糕更是必食,我揀90分鐘好夠時間食,60分鐘可能有啲趕,難得遇到一個中年女服務員,服務態度好,又友善,睇得出佢好喜歡呢份工作,超讚呀,五星超好評,下次再來一定試更靚嘅肉肉。
2021-03-31 2792 浏览
我叫既係「嚴選牛肉放題套餐」 HKD 199 (有加一收費) 和牛、豚肉任食鍋底:千夜鍋 (清湯)甘露鍋 (甜䜴油)我認為近年來性價比算高既火鍋放題,但馬屋都算係其一。佢食材好新鮮,即使係最平既放題套餐,肉質都唔會差得過其他火鍋店。最抵讚既係好多時候出面啲火鍋放題都係得牛肉好好食,豚肉就麻麻地,而但馬屋既豚肉就好好食,平時唔中意食豚肉既我都叫多左幾碟食!另外就係鍋底好好食,我食既係千夜鍋 (清湯),我一開始就放左啲粟米、南瓜落去加味,令味道更鮮味,又唔會蓋過左食物原味。而我既朋友叫既係甘露鍋 (甜豉油),就真係好好食!啲食物熟左之後基本上唔洗點調味料已經可以食得!不過我個人就覺得開頭果陣會食得好開心,但食多陣就會覺得好鹹 (我既朋友一餐入面飲左四罐飲料)。特別想提既係依度既雞肉真係好好食,好似我咁樣成日嘈住話要減肥但又要食既人就啱曬啦,雞肉係我地最好既朋友!!但馬屋既雞肉好嫩滑,雖然塊皮有啲厚,但好容易就撕到落黎 (小編係唔會食雞皮的),所以成餐基本上我食得最多既都係牛同雞!最最最後就緊係唔少得任食Haagen-Dazs食糕,溫馨提示:雪糕櫃較低溫,基本上我見到每個去拎雪糕既人都用盡佢
和牛、豚肉任食

鍋底:
千夜鍋 (清湯)
甘露鍋 (甜䜴油)

最最最後就緊係唔少得任食Haagen-Dazs食糕,溫馨提示:雪糕櫃較低溫,基本上我見到每個去拎雪糕既人都用盡佢地九牛二虎之力先拎到一小球,建議大家做好個心理準備先
2021-03-19 2370 浏览
朋友放工後去APM食嘢可能比較早 六點鬆啲 去到唔需要等位 甘露湯底好夠味 其實即係壽喜燒美肌湯底 裏面會有雞髀肉 平時去一些連鎖火鍋放題店很多時都只是牛肉好吃 豬肉麻麻但呢一間佢嗰個北海道夢之大地豚肉好好食真係豬有豬味 真心推介同埋叫肉都嚟得幾快店員都幾有禮貌
朋友放工後去APM食嘢
可能比較早 六點鬆啲 去到唔需要等位