2021-07-24
呢间日资嘅但马屋有几间分店, 成日经过都见到大排长龙, 究竟系咪真系咁正呢~ 我同屋企人就终于去咗试喇😋而家但马屋仲有夏日祭👒, 有夏祭游戏、夏祭特色小食、波子汽水 添🎏! 玩呢个夏祭游戏仲可以得到唔同嘅奖品, 包括用餐嘅折扣!! 夏日祭嘅关系, 食完嘢仲送扇同糖🥰🍲 日本产特选黑毛和牛放题套餐 ($439 @90mins)呢个套餐除咗有外面自助嘅配菜(包括丸、肉、鱼、菜... ...)、酱汁、饮品、熟食、雪糕之外🤤, 仲可以叫黑毛猪同和牛食! 啲和牛超级靓, 雪花分明, 肥瘦适中, 大推🥇!!汤底方面有五款可以拣, 有辣有唔辣, 我哋拣咗一个铿鱼汤、一个寿喜烧, 前者比较清甜, 后者比较浓郁~配菜方面, 芝心丸一定要试! 入面嘅芝士浓郁, 有别于一般嘅芝心丸咖, 有惊喜! 仲有鱼同鸡肉我都钟意! 响铃同豆腐我都食咗好多😝酱料方面, 呢度嘅酱汁都算多㖞! 仲有啲几特别嘅, 例如橘子酱油、柑橘醋、昆布酱油、香烤花生碎等等~雪糕仲要系haagen dazs嘅添, 有四只味拣😋🦪 期间限定 - 豪华浜烧海鲜盛合呢个海鲜盛合包括咗每人两只鲍鱼、两只大大只帆立贝、一只蚝、一只大虾😍 又新鲜又ju
豪华浜烧海鲜盛合
雪糕仲要系haagen dazs嘅添, 有四只味拣😋
🦪 期间限定 - 豪华浜烧海鲜盛合
呢个海鲜盛合包括咗每人两只鲍鱼、两只大大只帆立贝、一只蚝、一只大虾😍 又新鲜又juicy 劲正! 我特别钟意帆立贝同大虾, 大虾仲要系咇汁咖!🥳 有壳嘅海鲜熟咗都会自己脱壳, 除咗鲍鱼要自己分开, 但都超容易用筷子夹开, 方便!
🥤 期间限定 - 日本直送怀旧『波子汽水』放题
呢度嘅放题本身已经包括咗一般放题会有嘅罐装/纸装饮品, 仲有一啲可以自己冲嘅热饮, 而家仲有埋波子汽水, 系童年回忆呀🎎
不得不提员工服务超好! 见我剥虾剥到对手污糟晒主动拎咗一叠湿纸巾比我;换雪糕桶嘅时候又整好晒一个个雪糕球方便食客拎;又有礼貌又nice!