2022-02-15 700 浏览
見到食評唔錯所以入咗黎試,小店無乜人,環境細細,但坐位都唔窄。order咗3樣嘢,咖喱麵+炒金邊粉+所謂嘅招牌芒果糯米飯,前兩者好睇又好食,但食物偏鹹,送嘅例湯仲鹹,我對MSG有敏感,食完就知出事啦! 芒果暗淡且未夠熟,所以都硬中帶酸,糯米飯椰汁味都夠香濃多汁。可以用octopus比錢方便
2022-02-04 509 浏览
隱世高質泰式小店❤️​門面唔突出,沒有招牌,諗住試一試點知有驚喜🥰​​✨雞肉/豬肉沙嗲串 (各3串)​超級香嘅沙嗲串燒‼️肉質好嫩又易咬😋 個沙嗲醬真係好好味👍👍​​✨咖哩軟殼蟹+薄餅​軟殼蟹份量都唔少,咖哩汁有點辣,不過味道好香口,好creamy👍 唔送飯食改為薄餅都係一個好選擇😍​​✨蝦餅​皮薄脆卜卜熱辣辣大大舊嘅蝦餅十分足料🤗👍​​✨泰式炒通菜​又夠辣又有鑊氣嘅小菜值得一試👍​​臨尾老闆仲送咗甜品我地吃🤤​店內有霓虹燈打卡位 坐得舒服 食得開心🥰​​味道👅👅👅👅​抵食🤑🤑🤑🤑​環璄⭐️⭐️⭐️⭐️​服務👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻​番兜🍉🍉🍉🍉​(最高分x5)​

隱世高質泰式小店❤️​
門面唔突出,沒有招牌,諗住試一試點知有驚喜🥰​

✨雞肉/豬肉沙嗲串 (各3串)​

服務👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻​
番兜🍉🍉🍉🍉​
(最高分x5)​
2021-12-20 421 浏览
我同朋友訂了泰式到會, 由落單到送貨服務十分好, 一直怕到會食物送貨時會變凍, 收到後食物還暖, 拆開時份量真的有點嚇一跳, 比想像中多, 我Order是8人餐, 我們一行七個大人兩個小朋友, 訂了這個餐再另叫了一份泰式炒金邊粉食物質素高, 串燒🍢同魚餅第一輪已經食晒了🤣鐘意食串燒的記得要Order多點份量, 附上有多無少的漿汁, 撈埋飯食好正, 炒飯炒得乾身, 酸辣鳳爪味道剛剛好, 不會一味偏酸, 值得一讚👍🏻烏頭魚送來的時候用錫紙包好, 打開還熱辣辣大家到會唔想叫西餐, 泰國菜都是不錯的選擇😋8人餐到會套餐包括:1)海南雞(全隻)2)泰式肉碎生菜包3)泰式火車炒飯4)鹽燒烏頭魚(原條)5)泰式炒通菜6)泰式炒芥蘭7)串燒18串8)炸魚餅10件9)酸辣鳳爪***奉送泰式甜品***

大家到會唔想叫西餐, 泰國菜都是不錯的選擇😋

8人餐到會套餐包括:
1)海南雞(全隻)
2)泰式肉碎生菜包
3)泰式火車炒飯
4)鹽燒烏頭魚(原條)
5)泰式炒通菜
外卖送餐
  • 泰式豬頸肉
  • 串燒
2021-07-17 887 浏览
土瓜灣搵到一個環境好,舒服坐得好既泰國餐廳!大碗又抵食..忍唔住影相😅!!真係第一次寫食評呀!!!點左個黑船湯粉,仲有清湯送,好開心,成間店坐左好多年輕顧客!!下次會再黎幫襯!!!
土瓜灣搵到一個環境好,舒服坐得好既泰國餐廳
!大碗又抵食..忍唔住影相😅!!真係第一次寫食評呀!!
!
2021-07-14 698 浏览
土瓜灣屬於舊區,所以大部份餐廳都係茶餐廳、車仔麵較多,想食有質素既泰國菜都要去到9龍城果頭,但尼間又近又平又有質素💕-👅:香葉辣肉碎飯+例湯 $55 尼個反食左無數次依舊係咁出色好食💕💕佢係炒到粒粒分明仲配有紅椒去昇華味道,咩都唔會話太鹹或者太辣,滿足大眾口味👅👅-👅:泰式火車炒飯 $58佢居然有臘腸喺入面,好少見到泰式菜式有臘腸,同埋食得出佢獲氣好足,炒到粒粒分明。-👅: 椰汁西米露 1/$6內有粟米, 唔會話太甜,但椰汁味道唔太突出。
👅:香葉辣肉碎飯+例湯 $55
👅:泰式火車炒飯 $58
👅: 椰汁西米露 1/$6
內有粟米, 唔會話太甜,但椰汁味道唔太突出。
2021-06-18 716 浏览
路過眼見店內環境舒適, 打算入內吃個便飯然後上班去,叫了一碟香葉辣肉碎飯, 起初見枱面有張卡寫著 '即叫即整, 請耐心等候約10-20分鐘',  講到咁堅, 咪等下囉, 時光飛逝, 20分鐘已過, 食物還是唔見影, 我以為廚房師傅去左屠場,為我嚴選靚豬製成肉碎, 滿心歡喜期待.點知抬頭一望先發現,樓面同事不停在處理到會食物, 我見唔對路,所以友善同樓面講,可唔可以整左我碟飯先, 趕住番工, 點知樓面女士一句埋黎'你等唔到我可以幫你取消張單架!我地搞緊到會, 唔可以騷擾廚房!'原來係我錯, 我唯有謹此向貴店全體同人道歉.其實做到會外賣做唔切樓面客, 點解唔可以一開始就講清楚? 講清楚我就不用白等了一個溫馨提示, 要入去食野, 記住要睇下廚房佬面色最後, 我飲過幾口超甜凍奶茶(職員聲稱奶茶一早溝好, 冇得tune 甜度), 吃了一肚氣, 就去上班去.....
路過眼見店內環境舒適, 打算入內吃個便飯然後上班去,

原來係我錯, 我唯有謹此向貴店全體同人道歉.

一個溫馨提示, 要入去食野, 記住要睇下廚房佬面色

2021-06-17
下午茶
  • 空氣
2021-04-25 912 浏览
上星期五點了 酸辣鳳爪, 炸魚餅, 冬陰功湯, 咖哩軟殼蟹, 火車頭炒飯。 鳳爪根本就係街市買回來即食嗰隻, 完全沒有好嘅酸辣味。 炸魚餅就係超市買20蚊一包, 炸一炸就畀你食。 冬陰功湯有海鮮, 不過竟然冇香茅 ,好似椰奶湯咁。 推介嘅炸軟腳蟹, 都唔知雪咗幾耐, 一啲蟹味同咖哩味都冇。 火車頭炒飯就係茶記嘅濕炒飯。 大家千祈唔好中伏
2021-04-21 618 浏览
小店在家附近,經過多次都未幫襯過,看完朋友轉發雜誌介紹後,今日放假專乘去吃午餐。試過咖喱雞麵和泰式濕炒河,前者咖喱汁香微辣不嗆口,後者有煙火味鑊氣夠。價錢合理,員工友善有禮。一定會再幫襯
泰式濕炒河
咖哩雞麵
2021-04-21
泰式濕炒河
咖哩雞麵
2021-03-13 588 浏览
呢間泰國菜店舖,雖然係一間平民小店,店內座位唔算太多, 沒有卡位, 但有四人座及大圓枱,由於係新開的關係,所以食物種類暫時選擇唔太多,但係食物出品味道唔錯。個人好喜歡食咖喱雞腿麵,面頭有些炸脆了的麵,脆卜卜,好好味,加上咖哩汁口感豐富很有特色。負責人話未來會增加多款食物,已在研製中。佢地服務態度好好,好有禮貌,仲會介紹食物的特色,希望能夠快些研製多啲出品,等我地多啲選擇,今次晚餐整體滿意,下次會再去幫襯,支持一下小店。
2021-03-12
  • 咖喱軟殼蟹
  • 咖喱鷄腿麵
2021-02-13 677 浏览
本人11/2下午三點左右致電該店、下單半隻海南雞,聲明會在傍晚六時到取,店員回應半隻海南雞$88+盒總數$89,我回應<Ok>再留下聨絡電話.傍晚六時我到店取雞、店舖疑是老闆男仕回覆現時忙於出餐、未有空處理 我的order 、所以我的雞要到七點才有.我聽完之後立即掉頭走、因為唔想再逗留一分鐘,我絕對不是阻人財路、對方留有我的聯絡電話,可以通知一聲、我可以另外想辦法,做生意怎麼可以咁冇誠信當冇事發生.這店不是第一次幫襯、但以後一定唔會有下一次
這店不是第一次幫襯、但以後一定唔會有下一次
2021-01-24 543 浏览
老爸今晚想吃泰國菜,就上OpenRice 亂找一通。見這間新開業,員工工努力清潔,就試一次。想試咖哩軟殼蟹,但沒有,有點失望,唯有叫其他。 雖然款式不多,但整體而言,每樣食物也很好。四個人點了一隻海南雞(跟兩碗飯),冬蔭公,沙爹串燒,咖哩雞麵,泰式炒芥蘭,芒果糯米飯,咸檸七。 海南雞很滑,冬蔭公味道剛好,而且足料。另外沙爹醬做得很香,泰式炒芥蘭和芒果糯米飯就相對一般。土瓜灣做街坊生意,收費也算合理,大概400元

另外沙爹醬做得很香,泰式炒芥蘭和芒果糯米飯就相對一般。

土瓜灣做街坊生意,收費也算合理,大概400元
2021-01-24
外卖自取
  • 沙爹串燒,海南雞,冬蔭公
2021-01-22 544 浏览
土瓜環上路不嬲都冇乜泰國菜餐廳 所以依間餐廳一裝修好就俾我地bookmark左一定要試💛 夜晚放工經過就順便去拎左外賣舖頭裝修簡約 店內座位不算太多 店員親切有禮 試業期間有部分菜式未能供應招牌炒金邊粉 $55金邊粉軟硬適中 味道微辣 調味不會過甜 蝦肉彈牙🍤🍤🍤 配料大方 外面份量都有一大盒泰式火車炒飯 $58 送例湯炒飯係豉油底 加入雞肉臘腸菜心粒 口感豐富有層次 炒得夠鑊氣 夠曬惹味 推薦👍🏻咖哩軟殼蟹 $128軟殼蟹份量都足夠 但黃咖哩略嫌有啲太過杰身 感覺係個芡水落得太多 少少失色😿青咖哩鴨腿 $72鴨腿油脂豐富 個皮好香口 咬落啖啖肉 青咖哩入面有長豆同埋茄子 青咖哩唔會過辣 配白飯食得好過癮😋😋😋沙嗲雞肉串燒 6條 $75生菜包 辣肉碎調味得好好 辣得來又唔會辣到食唔到食到人舔舔脷 呢個一定會再encore🥰食物質素幾好 屋企人都覺得冇咩好挑剔 相信之後一定會變成我哋屋企嘅飯堂🤣🤣🤣想知點解良心舖 可以睇佢地ig💛💛💛

招牌炒金邊粉 $55

泰式火車炒飯 $58 送例湯