2024-10-15 169 浏览
食物質素令人失望- lunch 時段醉雞捲烏冬:雞捲有雪味,聞落有酒味 但食落完全冇湯底極咸🤢🤢🤢蕃茄牛腱烏冬:牛腱硬如樹皮,湯底偏酸🤮🤮🤮呢兩碗菜式,每碗成為$60,過程個餐要自己拎 食完要還返個托盤 好似food court咁 成件事完全唔值 呢間餐廳裝修尚可,但完全比佢外型呃咗食物質素與價錢不符合如果唔係小薯茄個名同埋新開都唔會去試點知一試,就知道唔會再有第二次 再加上唔會推薦俾人😤😤😤😤😤
食物質素令人失望- lunch 時段

醉雞捲烏冬:
雞捲有雪味,聞落有酒味 但食落完全冇
湯底極咸🤢🤢🤢

蕃茄牛腱烏冬:
牛腱硬如樹皮,湯底偏酸🤮🤮🤮

呢兩碗菜式,每碗成為$60,

呢間餐廳裝修尚可,但完全比佢外型呃咗
食物質素與價錢不符合
如果唔係小薯茄個名同埋新開都唔會去試
點知一試,就知道唔會再有第二次
再加上唔會推薦俾人😤😤😤😤😤

2024-10-15
2024-09-30 204 浏览
咁岩weekend經過朗豪坊,先發現小薯茄同倆仨杯聯乘喺到開左店!當日人流唔算超多,好快有內用嘅位,但飲品就要等20分鐘左右。店入面會一直播下小薯茄嘅片,亦都有啲週邊擺設 鳳梨蕃茄特飲 本身睇combination覺得幾特別🤣但相比起蕃茄,菠蘿味較重整體都幾清新,食落有少少蕃茄肉,而且唔會好甜! 粒粒白桃烏龍幾令人驚喜嘅一杯,有好濃嘅茶香味,但唔會苦澀而且加入粒粒白桃有咬感之餘亦令嘢飲增加一絲甜味幾解渴另外補充一句除咗飲品,佢都有嘢食嗌架!

鳳梨蕃茄特飲
本身睇combination覺得幾特別🤣
但相比起蕃茄,菠蘿味較重
整體都幾清新,食落有少少蕃茄肉,而且唔會好甜!

粒粒白桃烏龍
幾令人驚喜嘅一杯,有好濃嘅茶香味,
但唔會苦澀
而且加入粒粒白桃
有咬感之餘亦令嘢飲增加一絲甜味
幾解渴

另外補充一句
除咗飲品,佢都有嘢食嗌架!
2024-09-29