2024-11-23
今日約咗朋友喺荔枝角D2 Place,適逢午餐時間,意外發現一間開業多年嘅室內哥爾夫球場「Golfzon club & dining」裏面有一間西餐廳「Zachary Choice」菜式好得別,細看餐牌,除了一般西餐菜式之外,仲有一些好特別嘅菜式,例如麻辣惹味豬、麻辣噴火鴨、秘魯海鮮漬等等,但係吸引到我入去嘅係「鵝肝蝦籽撈面」,這個組合我喜歡🫶▪️鵝肝蝦籽撈面 $ 158Foie gras • Shrimp roe • Noodle這個創意料理,三樣食材組合起來真係意想不到咁美味,鵝肝超大件,煎得外脆內軟,生熟程度剛好,配合蛋味香濃,爽口彈牙粗身嘅蝦子麵條,再灑上蝦味嘅蝦籽,每樣食材帶有佢哋獨特嘅美味,另外仲有大條得來好鮮嫩嘅露荀,整到菜式真係大癲好食🫶▪️另外+$28 可以享用自助餐湯、沙律吧、麵包及飲品一杯餐湯今日係非常濃郁足料嘅羅宋湯,新鮮沙律菜、蕃茄和紫洋蔥都可以隨便食,仲有新鮮麵包配上黑醋和橄欖油,非常滋味,最後餐飲點上我每日都需要嘅黑咖啡,完美嘅一餐✨另外呢度環境非常舒適,大部份位置都以梳化為主,而且好寬敞,絕對可以悠悠閒閒,好舒服咁食一個午餐,食晚餐最好先致電訂位,因為這裏好
▪️鵝肝蝦籽撈面 $ 158
▪️另外+$28
可以享用自助餐湯、沙律吧、麵包及飲品一杯
✨另外呢度環境非常舒適,大部份位置都以梳化為主,而且好寬敞,絕對可以悠悠閒閒,好舒服咁食一個午餐,食晚餐最好先致電訂位,因為這裏好多時間都會被客人包場🫶