2022-08-28 42 浏览
鏡粉留意啦!旺角 八〇 Aftereightys係一間係明星偶像為主題嘅打卡cafe! 呢期嘅主題係Mirror嘅Ian,裝修好有心思,有好多Ian嘅靚相同埋歌詞作點綴,同鏡粉朋友一齊黎gathering 一定好驚喜!☺️個menu超多選擇;我就一於放縱一次,叫晒所有想食嘅野!番茄湯超級醒胃,飲完真係食幾多都得😎Parma ham沙律,清新又健康!最最最推介一定係威零頓三文魚,威靈頓牛柳就食得多,原來配三文魚都一樣咁好味!西班牙脆皮乳豬香脆惹味,鍾意食香口野嘅我好食到停唔到口!仲有醬燒豬肋骨呢,啖啖肉好滋味!俄羅斯烤牛柳闊條麵,牛柳一食就知係高級貨色,牛味好香,肉汁鮮甜!雞翼拼盤有齊水牛城,柚子蜜同青檸三隻味,真係各有特色!期待佢下一個明星打卡主題,咁我就可以搵個機會,試晒佢所有菜式!😋📍 八〇 Aftereightys @Aftereightys旺角豉油街27號地舖#八〇 #Aftereightys #hkcafe #旺角cafe #旺角美食 #Reu #西班牙乳豬 #威靈頓三文魚

旺角豉油街27號地舖
2022-08-28 39 浏览
🥢明太子雞翼牛油果 All Day Breakfast 屬於比較豐富既All Fay Breakfast, 焦糖香蕉, 牛油果, 炒蘑菇, 炸薯粒, 焗芝士蕃茄, 雞肉沙律, 麵包加半熟蛋, 整體太有誠意🫶🏻😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5🥢俄羅斯烤牛柳闊條麵 $118好夠蘑菇醬汁唔會太乾, 面舖好滿滿煎好既牛柳, 岩岩好既甜熟度😋: 🌟🌟🌟🌟/5🥢以上餐奉送餐湯 / 沙律 $0是日餐湯係自家手打菠菜湯, 好好濃郁但完全無味精👍🏻 連沙律佢都有落藍莓落去, 成件事好健康好好食😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5🧇提拉米蘇黑糖麻糬窩夫 $98啲甜食有得揀半份同全份都幾好, 雖然成日講甜品係第二個胃但都係欣賞有呢個Choice👍🏻 滿滿麻糬夾係中間, 提拉米蘇味道濃郁, 而且附上一小杯既濃咖啡可倒落窩夫作點綴👍🏻 仲有個Gelato配搭一齊食, 太完滿😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5🥤Avocado Smoothie $48牛油果同乳酪Max埋, 無我想像中咁膩, 而且甜度適中, 有一定既飽肚感!! 乳酪比較出啲😋: 🌟🌟🌟🌟/5🥤80’s Yogurt Smoothie (Mix Berry) $48朋友話佢呢杯真·Yogu

🥢明太子雞翼牛油果 All Day Breakfast

🥢俄羅斯烤牛柳闊條麵 $118
😋: 🌟🌟🌟🌟/5

🥢以上餐奉送餐湯 / 沙律 $0

🧇提拉米蘇黑糖麻糬窩夫 $98

🥤Avocado Smoothie $48
😋: 🌟🌟🌟🌟/5

朋友話佢呢杯真·Yogurt😂 杯邊滿滿雜莓醬, 再由雜莓沙冰拼乳酪, 面再加藍莓及粟米片, 令到每啖都好豐富👍🏻👍🏻
😋: 🌟🌟 🌟 🌟🌟/5
2022-08-22
午餐
  • 八十後黑糖麻糬窩夫
2022-08-24 49 浏览
明太子雞肉牛油果all day breakfast牛油麵包厚得嚟又鬆軟,上面仲鋪咗成排牛油果,真係大滿足🥹💜配有温泉蛋、雞肉沙律、焦糖香蕉、炒蘑菇、帶子腸仲有炸薯蛋,大大份咁一定夠食😋🫶🏻-煙三文魚明太子意粉份量都幾多下,個明太子sauce好濃郁好creamy,煙三文魚俾得幾豪爽,大碟到同fd share都完全冇問題😂🫶🏻-提拉米蘇黑糖麻糬窩夫麻糬窩夫烤得好脆!就算我同fd影完一輪相再食都好香口😂😂waffle上面有厚厚一層Tiramisu cream,朱古力味濃~朱古力雪糕甜度適中,味道濃郁,正!仲有埋蕉糖香蕉同士多啤梨,抵食💜-牛油果乳酪沙冰沙冰有綠色雲石紋,吸晴得來又igable😋😋味道清新,配有脆粒粒及牛油果片增加口感,飲落有咬口,仲有薄荷葉作點綴,真係好睇又好飲🫶🏻-芒果乳酪沙冰同樣都係有雲石紋,超級靚💜飲落係好refreshing嘅芒果味,甜度適中又解暑,夏天飲一流🔥🔥作為芒果控嘅我下次會再order呢杯~~-是日餐湯-Parma ham沙律
明太子雞肉牛油果all day breakfast
煙三文魚明太子意粉
提拉米蘇黑糖麻糬窩夫
牛油果乳酪沙冰
芒果乳酪沙冰
是日餐湯
Parma ham沙律
2022-08-23 27 浏览
今次叫咗慢煮雞胸凱撒沙律,沙律嘅份量好多,有啲酸酸甜甜嘅感覺,感覺上會好開胃,幾抵食。有叫到芒果乳酪冰沙同埋草莓乳酪冰沙,呢兩杯嘢飲顏值十分之高,適合打卡同埋好好飲,唔會太甜。環境方面好特別,好舒服。員工服務態度好好。餐牌解釋簡單易明。
環境方面好特別,好舒服。
員工服務態度好好。
餐牌解釋簡單易明。
  • 八十後黑糖麻糬窩夫
2022-08-23 37 浏览
今晚約咗朋友去Cafe坐下,傾吓計,之前上OpenRice睇過,見有Anson Lo嘅應援😆點知今次去已經冇晒🥺首先入到去,好似間咖啡館,經過一條通道之後,入邊竟然係一個好大地方嘅餐廳,地方闊落,坐得舒服🥸另外裝修好別緻,田園風🥑🍴 牛柳闊條麵🍴面比較硬身,啲汁都好夠,均勻地分布喺每條棉,亦有肉桂粉,牛柳熟度剛剛好,外面香脆,但入邊唔算好熟👏🏻🍴明太子雞翼牛油果all day breakfast🍴超滿足嘅一個all day breakfast,牛油果新鮮,有啲驚喜嘅係個明太子雞翼,佢唔係普通嘅雞翼,比較似係雞扒,而且放入沙律入邊,係一個冷盤嚟嘅🥸雞蛋生熟度剛好,唔算太流心,夾麵包一流🎉🍴菠菜忌廉湯 / 沙律🍴菠菜湯我哋問過侍應,係自己打嘅,所以冇味精, 菠菜都好多🥳沙律方面,有兩塊Parma ham ,最特別係另有藍莓😂第一次食有藍莓嘅沙律🤭感覺都幾清新❤️🍴 tiramisu 黑糖麻薯窩夫🍴我好喜歡佢個麻薯窩夫,雖然唔算好熱,但係好煙韌,同個窩夫好夾,唔算食得太重Tiramisu嘅味道,雖然係甜品,但係唔會過分地甜,再配埋朱古力雪糕,整個甜品都好match🥳🥤牛油果乳酪沙冰 / 芝士奶

🍴 牛柳闊條麵🍴

🍴明太子雞翼牛油果all day breakfast🍴

🍴菠菜忌廉湯 / 沙律🍴

🍴 tiramisu 黑糖麻薯窩夫🍴

🥤牛油果乳酪沙冰 / 芝士奶蓋綠茶🥤
綠茶不過不失,會幫你自動走甜,都幾好😆另外牛油果乳酪沙冰諗住係一個新嘗試,其實佢又離奇地夾🥸比較重乳酪味🥹

餐廳特別之處,佢差唔多每碟餸都落有肉桂粉Even主食,感覺好清新👍🏻而且地點易搵,如果約咗朋友,呢個係一個唔錯嘅傾偈地方👍🏻
開晚市又有高質素食物嘅cafe唔算常見,加上到訪當日人流唔多,裝修係輕工業風,加上少少綠色植物,坐得好舒服🎋 慢慢食飯傾計都可以(完食之後真係諗唔明點解!值得更多人去支持呢💛)。❝俄羅斯烤牛柳闊條麵❞ | $178 | 推介品項烤牛柳好!軟!稔!💗 五大片牛柳呈半生熟狀態,顏色粉嫩討好,牛肉味突出,加埋微量香草同芝士碎更惹味。闊條麵有別於一般忌廉汁,專誠加入肉桂作點綴🧱 喜歡肉桂嘅人類必然滿意~餐湯椰菜花忌廉湯成功令唔鍾意椰菜花陣味嘅我一啖又一啖咁飲~❝煙三文魚明太子忌廉意大利粉❞ | $128 | 推介品項款式大路但同樣有質素嘅出品,意大利粉份量極多,飽肚感滿滿🍑 明太子份量同樣大方,即使有海量意粉,明太子依然可以緊緊包裹每一條意粉🍝 入口好creamy,煙三文魚亦無腥味。附送沙律有好~多堅果,加入果醋清新又健康。❝Tiramisu 黑糖麻糬窩夫拼 Gelato❞ | $98 | 推介品項麻糬窩夫係店家特色招牌,窩夫內裡有煙煙韌韌嘅麻糬,口感滿分🫧 表層可可粉同忌廉形成同窩夫搭配特別,係雲尼拿口味gelato面頭淋上expresso☕️ 咖啡香濃味道滲入裡頭,一流!❝牛油果乳酪沙冰❞

❝俄羅斯烤牛柳闊條麵❞ | $178 | 推介品項

❝煙三文魚明太子忌廉意大利粉❞ | $128 | 推介品項

❝牛油果乳酪沙冰❞ | $48
味道清新淡淡地,就算係覺得牛油果同甜食唔襯嘅人類相信都好易入口🥑 牛油果嘅質感同乳酪沙冰當然相襯,食完濃味食物飲翻一啖好爽🥓

❝芒果乳酪沙冰❞ | $48 | 推介品項
依杯smoothie係我最喜愛品項🥭 好多芒果製smoothie都太甜或者得人工芒果味,但依杯係天然芒果打成嘅味道。最有驚喜係店家特別加入granola🫘 口感同味道都相當特別。

𓂃𓈒 𓂂𓏸 After Eightys 𓏸𓂂 𓈒𓂃 @aftereightyscafe
旺角豉油街27號地舖

推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡
適合場景 | 休閒用餐/二人﹑四人或以下﹑四人或以上聚餐

更多同區美食 ☞ #17旺角
更多同類美食 ☞ #17西餐

♥️ 追 蹤 @17feelgood 發 掘 更 多 高 質 感 食 事 / 生 活 提 案 ♥️
2022-08-21 34 浏览
喺旺角成日都會經過呢間cafe🙈今日就入咗去試吓,有驚喜~~🤩//🥩俄羅斯烤牛柳闊條麵一上枱就聞到超香😻牛柳厚薄適中,煎得啱啱好~好juicy🥰闊條麵好掛汁超creamy🤍雖然係忌廉汁但食完唔會覺膩🤤必點✨☀️明太子雞肉牛油果all day breakfast呢個All Day Breakfast超豐富!!有牛油麵包配半熟蛋同牛油果、雞肉沙律、焦糖香蕉、炒蘑菇、火炙芝士蕃茄、炸薯粒🔥每樣都好新鮮,食完真係好滿足🫶🏼🥣餐湯餐湯椰菜花湯同洋蔥,每啖都食到磨碎嘅椰菜花🤭🥙沙律沙律菜配上Parma Ham~仲有果仁碎同藍莓🤤淋上秘製醬汁,非常開胃🌱🧇提拉米蘇黑糖麻糬窩夫併gelato黑糖麻糬窩夫有層厚厚嘅tiramisu cream🤭食落好香咖啡味~啲cream好幼滑,窩夫入面層黑糖麻糬好煙靭🤩配埋蕉糖香蕉同gelato一齊食,一流啊😍😍🥑牛油果乳酪沙冰綠白色雲石紋超打卡able📸仲有穀物脆脆同牛油果片🥰成個沙冰好清新~~🫐八十後雜莓乳酪沙冰個樣都超吸引🥹而且真材實料,啖啖果肉😽乳酪沙冰唔會太水,真係要試💯
🥩俄羅斯烤牛柳闊條麵

☀️明太子雞肉牛油果all day breakfast

🥣餐湯
餐湯椰菜花湯同洋蔥,每啖都食到磨碎嘅椰菜花🤭

🥙沙律

🧇提拉米蘇黑糖麻糬窩夫併gelato

🥑牛油果乳酪沙冰

🫐八十後雜莓乳酪沙冰

2022-08-19 29 浏览
和朋友到旺角聚會🍽經Open Rice購入了餐飲優優券🧾二人晚餐包括沙律、餐湯、主菜兩份、甜品兩份,價錢實惠~巴馬火腿沙律夾雜香甜的穀物脆脆,新鮮好吃🥗當天餐湯是南瓜湯,不過不失,可以拿碗仔和朋友一起分享🎃黑松露雜菌忌廉扁意粉味道香濃,菇菌味濃郁,十分好吃🍝!威靈頓三文魚配蔬菜,酥皮包住雞蛋、三文魚、肉和其他配料,配搭有誠意又惹味;以翠玉瓜和炸薯粒伴碟美觀,味道不錯🥰。最後每人一份窩夫朱古力雪糕 (是真朱古力味😋🍫),晚餐完滿🍨。店員態度友善,常常主動為我們添水💧人均$160 (連加一) 在旺角吃到以上幾道菜,算是豐富實惠之選呢~
和朋友到旺角聚會🍽
經Open Rice購入了餐飲優優券🧾
二人晚餐包括沙律、餐湯、主菜兩份、甜品兩份,價錢實惠~

巴馬火腿沙律夾雜香甜的穀物脆脆,新鮮好吃🥗

當天餐湯是南瓜湯,不過不失,可以拿碗仔和朋友一起分享🎃

黑松露雜菌忌廉扁意粉味道香濃,菇菌味濃郁,十分好吃🍝!

店員態度友善,常常主動為我們添水💧
2022-08-11
用餐优惠
優惠券
2022-08-16 485 浏览
🚪高質素親民地舖Cafe🚪推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍Cafe由前有線記者創業開業年多,以旺角都可以高質Hea的咖啡空間理念。相信對這間Cafe唔陌生,有過不少鏡仔應援,有興趣睇返佢哋IG highlights💕踏進店內位置不大的咖啡區、穿過水泥門就係感覺較chill 的用膳位置,烏絲燈泡、木系桌椅、綠色植物等點選Pasta、Risotto、Steak、ADB等附送餐湯/沙律,價錢亦親民 🥩俄羅斯烤牛柳闊條麵✨粉嫩牛柳厚薄適中,有嚼感及愈食愈有牛肉味及帶點點牛騷;闊條麵掛滿creamy醬汁,要襯熱食呀~☀️明太子雞肉牛油果all day breakfast✨厚厚鬆軟牛油麵包配半熟蛋及軟滑牛油果、嫩滑雞肉沙律、脆面焦糖軟腍香蕉、炒蘑菇、火炙芝士蕃茄、炸薯蛋,新鮮熱焫且誠意十足🥣 餐湯✨椰菜花湯質地creamy,每一啖优如食緊椰菜花及甜甜哋,有誠意🥗沙律✨隨main course 附送新鮮沙律菜及Parma Ham,仲有不少果仁碎及藍莓等,滿滿一碟🧊海鹽奶蓋+ 薄脆咖啡✨賣相打卡,脆卜卜薄脆有口感、鹹鹹地嘅奶蓋配香濃咖啡,整體帶甜而不膩🥑牛油果乳酪沙冰✨綠白色雲石紋吸晴,脆粒粒、牛油果片、薄荷葉點綴
🚪高質素親民地舖Cafe🚪

海鹽奶蓋+ 薄脆咖啡

🧊海鹽奶蓋+ 薄脆咖啡
牛油果乳酪沙冰

🥑牛油果乳酪沙冰
✨綠白色雲石紋吸晴,脆粒粒、牛油果片、薄荷葉點綴;飲落啖啖牛

🍫提拉米蘇黑糖麻糬窩夫
✨每片微脆麻糬窩夫有厚厚的Tiramisu cream 、食落朱古力味濃,旁邊朱古力雪糕、蕉糖香蕉同士多啤梨;加埋咖啡令味道更豐富
提拉米蘇黑糖麻糬窩夫
  • 海鹽奶蓋薄脆咖啡
  • 沙律
  • 椰菜花湯
  • 俄羅斯烤牛柳闊條麵
  • 提拉米蘇黑糖麻糬窩夫
2022-08-14 66 浏览
星期日下午2:40入座兩個人去食野叫兩杯野飲, 兩份食物野飲就十分鐘有野食等左45分鐘都未有搵個staff問係咪漏單佢就話廚房整緊,就出得點知等多15分鐘都未有,再問就連覆都唔覆到3:45終於上左份egg benedict出到黎啲野食仲要係暖嘅😨😨咁點解我要等咁耐😑食物質素又好普通,真係無野值得推薦。杯柚子咖啡tonic 柚子醬太多,好似飲緊柚子醬咁,完全無平衡可言,好難飲。egg Benedict窩夫等左成粒鐘出個接近凍嘅窩夫俾我。梔子花綠茶一d梔子花味都無,飲緊香片咁明太子雞翼all day breakfast雞翼味道正常,但明太子味唔濃樂富中間夾咗麻薯,但佢配煉奶,麻薯嘅味完全唔出,得個甜味
星期日下午2:40入座
兩個人去食野
叫兩杯野飲, 兩份食物
野飲就十分鐘有
野食等左45分鐘都未有
搵個staff問係咪漏單
佢就話廚房整緊,就出得
點知等多15分鐘都未有,再問就連覆都唔覆
到3:45終於上左份egg benedict
出到黎啲野食仲要係暖嘅😨😨
咁點解我要等咁耐😑
食物質素又好普通,真係無野值得推薦。

杯柚子咖啡tonic
柚子醬太多,好似飲緊柚子醬咁,完全無平衡可言,好難飲。

egg Benedict窩夫
等左成粒鐘出個接近凍嘅窩夫俾我。

梔子花綠茶
一d梔子花味都無,飲緊香片咁

明太子雞翼all day breakfast
雞翼味道正常,但明太子味唔濃
樂富中間夾咗麻薯,但佢配煉奶,麻薯嘅味完全唔出,得個甜味

巴馬火腿benedict窩夫
2022-08-09 62 浏览
呢間係我To Eat list 入面其中一間, 由於係旺角橫街, 環境唔算係特別舒服, 無咩打卡位, 亦都無左一種CHILL同漫活既感覺, 只能說同去普通餐廳一樣。入到係CAFE既樣啦, 我地就坐再入面, 唔知係對流風問題, 定門問題, 佢另一邊個門成日都聽到D 風撞門既聲音, 係好影響食野既感覺,  我覺得可以搵紙又好,其他野都好, 同太歲一樣, 總之ZIP下佢唔好比D。   坐底食左叫左risotto食, 叫左個全份雪糕窩夫, 飲品方面就試左個Earl Grey Caffe Latte, 先講野食, risotto 味係好濃, 但個汁真係好結, 好漏, 你唔會想食哂。仲要食一啖要一啖水咁制。雪糕窩夫都無咩特別驚喜, 不過有D失望係Earl Grey Caffe Latte, 無拉花, 全白泡面, 就好似去薩莉亞自助沖咖啡機一樣, 上面白泡下面咖啡,  無誠意, 唔會覺得好飲, 好嘆既感覺, 亦都一定唔會再返叫。只能說一間好普通餐廳,  可以再驚喜下我嗎? 完!
只能說一間好普通餐廳,  可以再驚喜下我嗎? 完!
2022-08-07
2022-08-06 56 浏览
旺角豉油街有跟小綠林似的餐廳我比門口嘅漂書攤位吸引門口位置有咖啡吧枱位感覺工整自然餐廳採用工業風設計水泥磚配上鋼板座位出奇舒服,而且室內都有啲植物點綴令人感覺舒服😌是日餐湯是南瓜🎃湯🤭南瓜湯濃郁厚實每次食南瓜湯都好鍾意飲佢質感感覺纖維好高再配上巴馬火腿沙律沙律新鮮種類多,而且仲有脆卜卜粒粒正😄意式海鮮番茄汁意粉 🍝麵身住得比較硬身,係我嘅口味質感乾爽,沒有黏稠感海鮮分量都多好難得見到威靈頓不是配牛柳威靈頓三文魚配時令薯菜好罕有,至少我未有見過其他餐廳有呢道菜用威靈頓牛柳嘅方式加上蛋包裹三文魚肉平常威靈頓牛柳不同之處就係多一層蛋皮功夫更加困難師傅控制得啱啱好伴碟嘅煙肉菠菜芝士亦都好出色另外薯餅粒粒都好正size 同我口啱啱好,一啖一粒輕鬆食晒🤭最後梗係要黎返個甜品🍮黑糖麻薯窩夫配雲呢拿雪糕🍦麻薯收藏在格仔餅入面突然一口煙煙銀銀,非常驚喜楓糖漿甜度啱啱好為呢一餐晚飯作個完美嘅總結
旺角豉油街有跟小綠林似的餐廳
我比門口嘅漂書攤位吸引

門口位置有咖啡吧枱位
感覺工整自然
餐廳採用工業風設計
水泥磚配上鋼板
座位出奇舒服,而且室內都有啲植物點綴
令人感覺舒服😌

是日餐湯是南瓜🎃湯🤭
南瓜湯濃郁厚實
每次食南瓜湯都好鍾意飲佢質感
感覺纖維好高

再配上巴馬火腿沙律
沙律新鮮種類多,而且仲有脆卜卜粒粒
正😄

意式海鮮番茄汁意粉 🍝
麵身住得比較硬身,係我嘅口味
質感乾爽,沒有黏稠感
海鮮分量都多

好難得見到威靈頓不是配牛柳
威靈頓三文魚配時令薯菜
好罕有,至少我未有見過其他餐廳有呢道菜
用威靈頓牛柳嘅方式加上蛋包裹三文魚肉
平常威靈頓牛柳不同之處就係多一層蛋皮
功夫更加困難
師傅控制得啱啱好
伴碟嘅煙肉菠菜芝士亦都好出色
另外薯餅粒粒都好正
size 同我口啱啱好,一啖一粒
輕鬆食晒🤭

最後梗係要黎返個甜品🍮
黑糖麻薯窩夫配雲呢拿雪糕🍦
麻薯收藏在格仔餅入面
突然一口煙煙銀銀,非常驚喜
楓糖漿甜度啱啱好
為呢一餐晚飯作個完美嘅總結
2022-07-29
2022-08-06 34 浏览
呢日又相約好朋友番工前到旺角食好西,來到呢間工業style的cafe飲杯咖啡,地方好闊落舒服👍🏻.🌟前菜:忌廉湯好creamy正,巴馬火腿沙律清新.🌟威靈頓三文魚配時令薯菜威靈頓牛就成日食,三文魚真係第一次,呢碟真係要大讚,外層酥皮香脆充滿牛油香,入面係三文魚和蘑菇蓉,一齊食入口超級好食!伴碟的薯波脆卜卜熱辣辣好好食😋同真係好大碟超飽🤣.🌟黑松露雜菌忌廉扁意粉意粉質感彈牙,濃厚黑松露配雜菌一定好食👍🏻.☕️海鹽奶蓋薄脆咖啡咖啡無令我失望,面頭焦糖脆卜卜又唔太甜,入口細滑.🍹80後雜莓乳酪沙冰沙冰一樣出色,酸酸甜甜口味,面頭舖滿藍莓和粒粒脆脆,沙冰非常綿滑,好岩夏天飲!.🍨黑糖麻薯窩夫配雲呢拿雪糕甜品又係有驚喜,窩夫脆卜卜入面仲有麻薯😍雪糕綿滑仲要黑糖口味🤤夾埋一齊食勁match大滿足🥰.呢間真心有驚喜,飲品和食物質素也滿高,地方舒服地點又方便,想係旺角飲杯咖啡食西餐值得一試👍🏻

🌟前菜:
忌廉湯好creamy正,巴馬火腿沙律清新

🌟威靈頓三文魚配時令薯菜

🌟黑松露雜菌忌廉扁意粉
意粉質感彈牙,濃厚黑松露配雜菌一定好食👍🏻

☕️海鹽奶蓋薄脆咖啡
咖啡無令我失望,面頭焦糖脆卜卜又唔太甜,入口細滑

🍹80後雜莓乳酪沙冰

🍨黑糖麻薯窩夫配雲呢拿雪糕
  • 黑糖麻薯窩夫配雲呢拿雪糕
  • 威靈頓三文魚
  • 海鹽奶蓋薄脆咖啡
  • 80後雜莓乳酪沙冰
2022-08-05 31 浏览
[#kwfoodiecafe]🍽After Eightys八〇在旺角有不少的Cafe,而今天小編介紹的是由三位80後設立的cafe~餐廳裝修主要以輕工業風作為主調,更設有兩邊舖位,只想安靜喝咖啡☕️,或跟朋友一起吃飯聊天也可以😌#前菜前菜有兩款,可選巴馬火腿沙律或是日餐湯,而當天的餐湯是意大利雜菜湯🇮🇹餐湯十分足料,有不少蔬菜粒🥬在內,例如西芹、翠玉瓜和蕃茄等,口感屬於較清新而蔬菜味突出~巴馬火腿沙律配上了黑醋汁,味道較酸,所以比較開胃味道小評分:😋😋😋😋/5#黑松露雜菌忌廉扁意粉頂部灑上了刨成碎片的芝士片,黑松露味道頗香,忌廉汁不會太稀,所以可以掛在扁意粉上味道小評分:😋😋😋😋/5#牛板腱配時令薯菜煎成5分熟的牛排🥩內裡仍然呈粉紅色,而牛板腱這個部位肉質偏軟,但仍留有嚼口~底部放有買形薯餅波波和煎香了的翠玉瓜,帶微焦的香味~味道小評分:😋😋😋😋😋/5#黑糖麻糬窩夫配雲呢拿雪糕店舖招牌甜品🍮黑糖麻糬窩夫🧇!窩夫烤至脆口,頂部放上了煙韌的麻糬🤤帶有陣陣的黑糖味!煙韌控必點!而雪糕上添加了焦糖醬,令雪糕🍦味道十分像焦糖燉蛋💓味道小評分:😋😋😋😋😋/5🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的
[#kwfoodiecafe]

#牛板腱配時令薯菜
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

#黑糖麻糬窩夫配雲呢拿雪糕
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸📸/5
2022-08-05 23 浏览
威靈頓牛柳就食得多 但係威靈頓三文魚就真係比較少見‼️烤到金黃酥脆嘅酥皮 入面包住超級好肉嘅三文魚🍣嫩滑又甘香✨層次感比起牛柳更加突出😍拌碟仲有啲炸薯波同埋蔬菜🥬非常豐富!