2025-08-05
價錢地址詳情…㩒呢度❣️-#ay尖沙咀- 最近我去咗尖沙咀嘅八時神仙草,想同大家分享一下呢度嘅美食體驗,特別係佢哋嘅新推出嘅Gelato放題優惠!🍨 這家店一直都以其獨特的甜品聞名,這次的Gelato放題活動更是吸引了不少食客。不單止價格實惠,品味上亦是絕對不容錯過!😄 店內環境舒適,適合朋友聚會或者悠閒的下午茶。🎉 我一入門就感受到甜品的香氣撲鼻而來,讓我更期待今晚的美食之旅!✏️ Gelato 放題黑糖仙草,紅心芭樂,豆腐 $12首先,呢個放題係超抵嘅,只需$12就可以任食三款限定Gelato!😋 我試咗黑糖仙草味嘅Gelato,真係好香滑,黑糖味道濃郁,仙草的清新感亦有完美呈現,口感一流!🌱 食落去,感覺就似喺吃一碗黑糖仙草,甜而不膩,令人回味無窮。紅心芭樂嘅Gelato則係另一種驚喜,味道清甜,帶有一絲微酸,真係好適合夏天食!🍉 每一口都好似喺感受夏日的清風,令人放鬆。而豆腐Gelato就更加特別,口感柔滑,令人意想不到嘅好味!🥢 這三款Gelato都各具特色,無論你鍾意咩口味,絕對能滿足你!✏️ 圓仔芒果嫩仙草盛盤 $68再嚟呢個圓仔芒果嫩仙草盛盤,價位合理,視覺上已經吸引到我!🍊
#ay尖沙咀
✏️ Gelato 放題黑糖仙草,紅心芭樂,豆腐 $12
✏️ 圓仔芒果嫩仙草盛盤 $68
再嚟呢個圓仔芒果嫩仙草盛盤,價位合理,視覺上已經吸引到我!🍊 芒果超級新鮮,果肉多汁,配合嫩仙草,真係完美嘅夏日甜品!☀️ 食落去,每一口都彷彿帶我走入熱帶果園,清新的果香讓人精神為之一震。🌈 而且,呢個盛盤仲有圓仔,咬下去軟軟嘅,令人感受到另一層次嘅甜蜜!🥰 這份甜品不僅好味,還有著色彩繽紛的外觀,無論放在社交媒體上都能吸引不少目光!✨ 總之,這道甜品無論是味道還是視覺,都能讓人感受到夏天的活力!
✏️ 芋泥桃膠盛盤(熱) $58
接住係熱食嘅芋泥桃膠盛盤,呢個甜品對於鍾意芋頭嘅朋友嚟講絕對係一大享受!🍠 芋泥質地細滑,甜而不膩,配合桃膠,口感層次多變!🌟 當你啖啖咬落去,感受到桃膠嘅Q彈,真係令人驚喜!✨ 這道甜品的溫暖感覺特別適合寒冷的夜晚,讓人感到無比舒適。❤️ 而且,芋泥的香氣與桃膠的清新相互映襯,真係一個完美的搭配!🍽️ 就算是在炎熱的夏季,這道甜品都能令你感受到一絲溫暖,回味無窮!
✏️ 抹茶雙重奏雪花盛盤 $98
最後,呢個抹茶雙重奏雪花盛盤無疑係一個抹茶控嘅夢幻甜品!🍵 雪花冰質地鬆軟,抹茶味道濃烈,真係好過癮!😌 每一口都如同在品嚐一杯濃郁的抹茶,讓人陶醉。🌿 盛盤上仲有多款配料,無論係紅豆、白玉,甚至係杏仁片,都為整個甜品加分!🌰 食落去,每一口都咁享受,簡直係抹茶迷嘅天堂!💚 這道甜品不僅在味道上令人驚喜,在視覺上也十分引人注目,適合與朋友共享,增添聚會的氛圍!
整體嚟講,八時神仙草提供嘅甜品真係好有水準,特別係佢哋嘅Gelato放題,無論係味道或者價位,都係非常值得一試!👍🏻 店內氛圍友善,服務亦非常周到,讓人感受到賓至如歸嘅感覺。如果你想搵個地方同朋友聚會,享受美味甜品,呢度絕對係一個好選擇!🥳 記得趁活動期間,即日到31/7/2025,約埋你嘅朋友一齊來享受呢個甜蜜時光!🍰 希望你哋鍾意呢篇食評,快啲去試下呢啲美味!下次再見!🌟
📍八時神仙草 (尖沙咀) @pashih.hk
尖沙咀厚福街5-6號多富閣地下2號舖
八時神仙草 (銅鑼灣)
銅鑼灣加路連山道5號地舖
八時神仙草 (中環)
中環歌賦街19號地舖
#尖沙嘴美食 #尖沙嘴#尖沙嘴必食 #香港晚市 #香港#香港小店 #港式菜館 #尖沙嘴 #尖沙嘴小店 #香港大排檔 #必食港式料理 #尖沙嘴必食下午茶 #下午茶 #晚餐 #早餐#尖沙嘴下午茶 #尖沙嘴晚餐 #尖沙嘴西餐 #尖沙嘴午餐#私房菜 #放題#香港放題#尖沙嘴放題#平價放題#香港放題 #香港平價放題#尖沙嘴抵食 #尖沙嘴探店 #香港人必食