2024-11-06 0 浏览
味道好野味色香味俱全推介鮑魚辣椒炒肉👍🏻 交通方便喺沙田好運中心鄉里蒸扣肉都好味招牌蝴蝶魚必食我哋之前喺大陸食過香港可以再食返真係咩都唔錯食完飯仲有糖水嗌碗桂花冰粉完美
味道好野味
色香味俱全
推介鮑魚
辣椒炒肉👍🏻
交通方便喺沙田好運中心
鄉里蒸扣肉都好味
招牌蝴蝶魚必食
2024-10-31 0 浏览
嘢食幾香 價錢睇落去都正常 對於一個鍾意重口味嘅人黎講好合適 我地叫左辣椒炒蛋 個賣相幾唔差 睇落去都好吸引人 之後我地仲有胡蘿蔔炒肉 係我會鍾意食嘅樣 味道都係辣辣地 好送飯 下次會再黎
2024-10-28 45 浏览
今日食農耕記服務到位,食物新鮮,環境舒適,今人開懷,今日食了先炒黃牛肉非常美味,而且還可以走辣非常好,還點了砂鍋酸菜肥腸非常好味辣味適中,酸菜爽脆辣度適中非常好味。
2024-10-28 155 浏览
今日和家人到這家店食飯,吃了糖醋小蘇肉,鮑魚辣椒炒肉,土豆絲和鹹蛋黃燒賣,所有食品尚算不錯,家人說小蘇肉最出色,下次再來試炒黃牛,價錢當然比內地貴,不過尚可接受。
2024-10-12 296 浏览
啲蝦同粉絲好入味啲蝦好新鮮啲牛肉好惹味,唔會太辣,兩個人啱啱好下次可以約多啲人嚟食唔同種類嘅嘢選擇好多好多人下次會同屋企再嚟試多啲嘢啲嘢食好好飲,鮮甜好香下次再嚟過
啲蝦同粉絲好入味啲蝦好新鮮
啲牛肉好惹味,唔會太辣,兩個人啱啱好
下次可以約多啲人嚟食唔同種類嘅嘢
選擇好多好多人
下次會同屋企再嚟試多啲嘢
啲嘢食好好飲,鮮甜好香下次再嚟過
2024-10-12 222 浏览
昨晚18:00已到店,門口已有一大堆人已拎飛等位,我等了45分鐘,看見有一個遲來的大嬸大搖大擺走入店內找一個應該係店長的女人拎位,之後店長叫她去門口搵店員拎飛,我清楚看見她的籌號是34號5位,當時叫號是28號,大嬸之後跟朋友說下一張就到他們,拎飛只係扮吓嘢。呢個插隊情況在我用膳期間不斷出現,而當我老公付款時,話見到有人找店員輕易已經可以拎位,簡直離譜,仲差過大陸。至於食物方面,鮮炒黃牛肉,完全一個字「差」,完全不是黃牛肉,同平時出去打邊爐食嘅肥牛冇分別,而且份量少得恐怖,同餐牌相片完全好大出入。呢間餐廳未食都已經一肚氣,一定冇下次。

呢間餐廳未食都已經一肚氣,一定冇下次。

第一次食好運中心呢間農耕記,但真心覺得性價比唔高,上菜速度超慢,同埋服務質素好一般。真係好失望!今日雖然假期,不過好彩都好快有位。但係對上菜速度好失望,仲耐過我等位。我哋一共叫咗四個餸,叫咗鮮炒黃牛肉,乾鍋酸菜肥腸,魚湯白豆腐同條根白炒油渣。菜同魚湯白豆腐嘅上菜速度都算係正常,大概落單後10分鐘內就上咗,但之後碟黃牛肉係兩碟餸都上咗15分鐘後先上。最離譜係碟乾鍋酸菜肥腸,係等到我哋食完三碟餸先上。我哋食完三碟餸見乾鍋酸菜肥腸仲未上,就叫店員去催下,因為我哋其他餸都食曬。店員催完就同我哋講係因為廚房漏單,要我哋等多15分鐘,依家炒緊。我哋就同店員講我哋落單到依家都等咗差唔多半個鐘,而且落單之後仲有店員同我哋confirm過可唔可以改小辣,因為我落單時寫咗免辣但佢哋做唔到免辣,只可以小辣,咁我哋都接受咗話Ok。但點解到頭來居然會漏咗張單呢?店員小姐就同我哋講話佢哋廚房經常性會漏單,好難避免。咁即係代表漏單係你哋餐廳經常性會發生嘅問題,點解你哋唔去改善呢個問題,反而會要求客人去接受你哋嘅問題呢? 我唔理解囉!最後我哋碟酸菜炒肥腸係距離落單時間差唔多40分鐘先上,真係太誇張!飯亦都係好遲先上。

我唔理解囉!

飯亦都係好遲先上。飯係已經煲好,照計黎講應該可以好快上,結果我哋叫咗兩次店員先可以上兩碗飯,個服務態度同速度真係一般。而且個飯仲有異味,似係有up味

埋單嘅時候,我仲同收銀嘅店員講咗下佢哋上菜速度都幾慢,佢都只係「哦,係咩?」完全無任何覺得唔好意思或者抱歉嘅態度,更加無諗住改善呢個問題
服務態度真係好一般

不過如果唔提上菜速度同埋服務態度嘅話,其實食物本身都幾好食
。黃牛肉,酸菜肥腸同魚湯滑豆腐味道都唔錯,特別係酸菜肥腸好送飯

但係總體黎講,性價比真係唔高,上菜速度實在係太慢啦!又無乜服務態度!試過一次就夠啦,唔會再有下次!

魚湯滑豆腐
  • 乾鍋酸菜肥腸
  • 鮮炒黃牛肉
  • 魚湯白豆腐
2024-10-04 398 浏览
本身係深圳食過一次 覺得幾好食沙田開咗一排 都長期多人 心諗質素應該keep到咁就試試 都等咗好耐 終於叫到我張籌不過唔係即刻入得 要等果枱埋單唔掂 唔係真正空咗出黎先叫 又要企門口乾等5-10分鐘款式唔多 啲枱幾逼叫咗個炒黃牛 花椰菜 糖醋酥肉咁係深圳食過 有晒經驗 啲花椰菜應該好辣 所以又叫咗杯巨型野飲上菜喇 酥肉幾難咬 要成舊啪落口 不過OK好食既 份量還好黃牛 真係好普通 唔辣而個花椰菜 無辣味 激似屋企炒既菜而且又炒得唔夠乾身 個碗底出晒水然後講講個白飯 一pat野 似胡仔 係難食跟住食完 都要清潔下new下牙 然後個侍應埋黎示意出面有人等緊 要我地埋單 咁佢都係有禮貌既不過體驗真係幾差 快餐都比啲時間人落格丫認真 無下次
本身係深圳食過一次 覺得幾好食
跟住食完 都要清潔下new下牙
不過體驗真係幾差 快餐都比啲時間人落格丫
認真 無下次
2024-09-28 473 浏览
農耕記的环境非常好,首先头顶上有各个地方的灯笼,例如长沙衡阳益阳张家界等,很受欢迎很多人来吃在外面可以看到很多人排队证明这家的食物素质也是挺不错的,长发这一次之后也会继续去尝试其他的菜
2024-09-23 472 浏览
假日來到食 大約等了一個多小時 之前喺內地都食過見到香港有分店,所以一試。點了幾個菜叫小辣也比較辣,可能是我們吃不慣。但是非常惹味,所以一定要點白飯食物的味道和和內地差不多,希望下次點參考可以快一點上檯。
假日來到食 大約等了一個多小時
之前喺內地都食過見到香港有分店,所以一試。

食物的味道和和內地差不多,希望下次點參考可以快一點上檯。
2024-09-22 485 浏览
見好運中心開左分店 裝修得又幾靚咁 咪試下食 土雞湯都OK 鹽多左d鮑魚肉炒辣椒 店內推介 點知辣椒完全冇辣味 肉片硬骨骨 又多油 呢個餸真係鹹到飛起試過就算 其它分店都唔使試喇冇下次…
見好運中心開左分店
裝修得又幾靚咁
咪試下食
土雞湯都OK 鹽多左d

試過就算 其它分店都唔使試喇

冇下次…
2024-09-22
2024-09-18 512 浏览
晚飯時間要等位,但很快已經可以入座。服務員很好,每個都很有禮貌。叫了幾樣食物,都很快上菜。而且份量都很多。尤其米粉,看似好清淡,但味道很夠。下次會再試下其他餸菜。
2024-09-17 416 浏览
食物,菜式,偏辣,偏油,但好夠鑊氣,白飯大碗,夠熱夠軟,辣椒,鮑魚,炒肉,top 1 名菜,首推。花茶,免費,好飲,好味,夠熱,但我廣東人食不慣,太辣,太辣了,食到咳。
不知所謂的公司5:34叫外賣,等咗2個小時做唔到生意就唔好做!錢收了又出唔到外賣!真係做唔到退錢可以,無謂浪費客人時間。2個小時煮乜都得啦!仲會有下次,唔駛指意!
不知所謂的公司
5:34叫外賣,等咗2個小時
做唔到生意就唔好做!
錢收了又出唔到外賣!
真係做唔到退錢可以,
無謂浪費客人時間。
2個小時煮乜都得啦!
仲會有下次,唔駛指意!
外卖自取
2024-09-15 459 浏览
檸茶夠香味道非常特別,小菜夠嘢味,十分好味道,辣度可選擇,大人小朋友都適合,其中最好食是蝴蝶魚及肥腸,味道甘香,服務態度也很好,上菜速度快, 絕對值得推介的一間餐廳