2023-02-12
📍初見 𝑺𝒉𝒐𝒌𝒆𝒏🧭 荃灣海壩街22號華達樓地下F號鋪💰人均消費: HKD138之前黎過一次 #初見 @shokenhk 食咗個海皇蟹刺身丼,今次一定要食佢最出名嘅香草吉列牛!⭐️ 初見香草吉列牛配白飯 $138𝑺𝑯𝑶𝑲𝑬𝑵 𝑯𝒆𝒓𝒃𝒔 𝑪𝒖𝒕𝒍𝒆𝒕 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑹𝒊𝒄𝒆 & 𝑺𝒐𝒇𝒕 𝑩𝒐𝒊𝒍𝒆𝒅 𝑬𝒈𝒈 吉列牛一共有14件,份量唔錯!上枱都聞到好香香草味,燒起黎好香草味仲勁!咬落同吉列口味差不多,肉味唔算太濃,要蘸醬汁調味!流心蛋普通,味道淡! 整體唔錯,但我都係喜歡正常吉列牛,覺得香草味有啲蓋咗牛味,試過就可以了😌#MFJ荃灣 #MFJ日本菜#mfoodjournal #foodie #hkfoodie #foodblog #hkfoodblog #japanesefood #japanesecuisine #相機食先 #荃灣美食 #日本菜
📍初見 𝑺𝒉𝒐𝒌𝒆𝒏
🧭 荃灣海壩街22號華達樓地下F號鋪