2022-11-30 214 浏览
$25一底 $40兩底 行行下心思思口痕想食小食😋就見到雞蛋仔🧇!!! 拎上手不單止熱辣辣🔥咬落去仲脆卜卜🤪香甜香甜~好耐無食過火喉岩岩好既雞蛋仔啦😍😍😍
$25一底 $40兩底
行行下心思思口痕想食小食😋
就見到雞蛋仔🧇!!!
拎上手不單止熱辣辣🔥咬落去仲脆卜卜🤪
香甜香甜~
好耐無食過火喉岩岩好既雞蛋仔啦😍😍😍
雞蛋仔
呢間雞蛋仔,朝早會買早餐,好早開門,不過真係剩係得早餐,冇雞蛋仔的,所以每次經過都食唔到,好可惜,不過今日終於食到喇!今日同朋友去尖沙咀行街,食到好飽,見到呢間雞蛋仔,忍唔住過嚟買一底試吓!價錢嚟講唔算好實惠,原味雞蛋仔$25 ,似乎係我喺香港食過最貴嘅原味雞蛋仔,不過都未至於係天文數字,所以可以接受的!食完發現味道同質感確實幾重料,濃郁,雞蛋仔裏面一定不是空心,粒粒都好似蛋糕咁,好實淨,外皮趣卜卜,厚身,相當足料,不過略嫌個雞蛋仔唔係好夠熱,微暖。但是是高質素的。另外,他們一名後生的男店員,幾風趣開朗,其實幾好,始終尖沙咀是遊客區,以後通關,都好需要這樣的店員,保持香港形象!

2022-03-27 215 浏览
已經好耐冇食買左夾餅,一串燒賣一條司華力腸個沙茶醬又鹹又唔好食,燒賣質感都好普通夾餅花生汁流晒出嚟😅所以冇影相好在食嘅時候仲熱,夾餅邊都脆脆感覺好麻麻唔太好食
已經好耐冇食
買左夾餅,一串燒賣一條司華力腸
個沙茶醬又鹹又唔好食,燒賣質感都好普通
夾餅花生汁流晒出嚟😅所以冇影相
好在食嘅時候仲熱,夾餅邊都脆脆
感覺好麻麻唔太好食
2022-03-25 126 浏览
呢間係已經開左好耐既老字號,小編細細個已經食過呢間,門口仲貼滿好多明星合照🌟呢度既雞蛋仔口味只有一款,亦係最原始最簡單既味道~-✍🏼食評❞ 🔸原味雞蛋仔🧇 | $25雞蛋仔唔係即叫即整,所以唔算係熱辣辣既感覺,拎上手係微温🤫雞蛋仔邊位薄皮脆卜卜,咬落雞蛋糕唔多,但唔會話超空心,食落都外脆內軟,半脆半蛋糕,兩層口感!蛋香味偏淡,望落顏色都較淡😌過下口癮係唔錯既😬=====================🔍推薦指數: 6.5/10🔆用餐時段: 下午茶💰服務費: No
✍🏼食評❞
🔸原味雞蛋仔🧇 | $25

=====================
🔍推薦指數: 6.5/10
🔆用餐時段: 下午茶
💰服務費: No
2021-09-08 373 浏览
香港人由食到大既港式小食,雞蛋仔可以話係排前幾名各師各法,每一間雞蛋仔鋪都有自己既做法同調味利強記係個種超級脆口中間係軟綿口感既味道而且佢仲曾經拎過米芝蓮小食推介,開左30年,全港都有分店總有一間係附近由於好多時都係即時製作,平時都要等幾分鐘先有得食,好處係食到新鮮出爐既雞蛋仔主打原味係比較傳統既口味 無咁多花款同味道 但味道始終如一,多年不變水準一樣咁好疫情最差個陣,我見過佢買一送一而家變返25蚊一底或40蚊2底 利強記北角雞蛋仔彌敦道178號地下平均消費$25評分7/10
香港人由食到大既港式小食,雞蛋仔可以話係排前幾名
各師各法,每一間雞蛋仔鋪都有自己既做法同調味
利強記係個種超級脆口中間係軟綿口感既味道
疫情最差個陣,我見過佢買一送一
而家變返25蚊一底或40蚊2底

利強記北角雞蛋仔
彌敦道178號地下
平均消費$25
評分7/10
2021-03-05 428 浏览
北角雞蛋仔我諗已經出名多年 遊客都會專登搵佢哋 我都好幾年冇食 但 真係好 難 食!🤮我都好少俾負評 但今次真係唔得!✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨🥚雞蛋仔 $40/2底我見到佢隻顏色已經覺得瀨嘢!😰雞蛋仔淺色到咁實冇味!☹️一咬落去不出我所料 完全冇味 冇蛋香😰😰我都唔係好知自己食緊乜🤮唯一值得稱讚嘅就係佢做到外面好脆嘅 本身佢做到雞蛋仔嗰個口感幾好 但係我未食過一底冇味到咁嘅雞蛋仔😭😭浪費我quota 下次不會去的了😞
我都好少俾負評 但今次真係唔得!
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🥚雞蛋仔 $40/2底
我見到佢隻顏色已經覺得瀨嘢!😰雞蛋仔淺色到咁實冇味!☹️
每次經過佐敦去尖沙咀的路途上都必定俾奶香味吸引而買黎食..每次買返嚟色澤夠均勻冇燶底,拎上手仲要係熱辣辣..夠脆夠(煙銀)..裏面仲要係軟心..真係外脆內軟..而且食落每啖都勁香奶油味👍🏻食過真係只此唯一,食過返尋味...又唔會太甜啱啱好🤚🏼必定會買
每次經過佐敦去尖沙咀的路途上都必定俾奶香味吸引而買黎食..
2020-10-22 283 浏览
鸡蛋仔是童年回忆,也是具香港特式的小吃。制作会发出阵阵香气,离远闻到已经食旨大动。可惜原本平民化的食品也慢慢贵起来,妈咪卖30几元一底,可以吃一个早餐的价钱。晚上下班经过利強记,小小的店外有不少捧场客,除了鸡蛋仔,又有不少街头小吃如烧买、香肠等等。店外贴满了名人光顾的照片,也有美食网站颁发的奖状。看来宣传颇有吸引力。每底是25元,不算太贵,就买了一份。鸡蛋仔已经造好了一段时间,放在架上。拿到手时已经凉了,外皮带韧,咬下去少了蛋香,不是期待的味道。

每底是25元,不算太贵,就买了一份。

2020-10-22
2020-09-19 196 浏览
由細到大都好鍾意食雞蛋仔,但係大個咗之後好少食,因為覺得十幾蚊一底其實好唔抵,所以一直都冇食。成日都經過呢間雞蛋仔,廿幾蚊買一送一,因為疫情關係其實心情唔係幾好,所以決定唔好睇錢,瞇埋眼就買咗兩底。其實味道同意思一樣都好好食,佢一底比較脆,一底比較軟,適合唔同嘅口味。服務方面就冇乜誠意喇,我同佢講想食比較脆,但係佢都係是但塞兩底俾我。不過兩底真係食唔晒,最後都浪費咗半底。下次有心情都會再幫襯佢嘅。

外卖自取
屋企附近有間北角雞蛋仔,細個真係差唔多日日放學就去買雞蛋仔食,當時係唔知$10/$12蚊底(暴露年齡🤦🏻‍♀️),所以而家加價加到$25,再加上我半年前食咗佢一個勁難食嘅格仔餅後,我都好耐冇食佢嘅雞蛋仔啦🥺近呢個幾月每日經過都見到做緊買一送一優惠,我都終於忍唔住要買返兩底食🙈另外,我自己都好鐘意食呢度嘅小食!特別鍾意燒賣加特製沙嗲汁🤪.use to come here almost everyday when i was younger to grab some egg puff 😆 back then it was only $12 😮 now times of changed & its $25 per waffle 🤣 but recently saw a buy 1 get 1 free promotion so decided to relive some childhood memories 😋 overall, if you are getting fresh egg puffs and the buy 1 get 1 free promo, this is definit
use to come here almost everyday when i was younger to grab some egg puff 😆 back then it was only $12 😮 now times of changed & its $25 per waffle 🤣 but recently saw a buy 1 get 1 free promotion so decided to relive some childhood memories 😋 overall, if you are getting fresh egg puffs and the buy 1 get 1 free promo, this is definitely worth it!
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 6.5/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7/10
🌟如果可以等新鮮熱辣辣嘅好食啲 • 買一送一優惠好抵食✨

《雞蛋仔》$25 (買一送一)🌟7/10🌟
今次好好彩食到新鮮熱辣辣嘅雞蛋仔,因為好多時經過都見到佢係整定晒!
雞蛋仔蛋味唔夠香,但咬落蛋糕位都算幾多,唔會話超空心,食落外脆內軟,兩層口感!
提提大家,如果鍾意食香脆嘅雞蛋仔的話,記住就算唔係即刻食都唔好問佢攞膠袋啊!!放咗入膠袋之後好快就會變淋,口感差好遠~不過其實我自己幾鐘意呢種凍咗,超煙韌嘅口感,有啲似麻薯波波🤪

利強記北角雞蛋仔
📍#BELLYwongs_TST #BELLYwongs_northpoint #BELLYwongs_tko #BELLYwongs_wanchai
#BELLYwongs_hongkong #BELLYwongs_snacks #BELLYwongs_sweets
2020-07-13 113 浏览
今日喺尖沙咀食完飯已經夠飽但同行朋友話係喺彌敦道嗰間北角雞蛋仔而家做緊買一送一文,我哋諗都唔諗就仆倒去買,因為史前最平。十幾年前食佢嘅時候已經係廿蚊一底。咁呢排同大家齊齊抗疫,做緊回贈價26蚊hkd買一送一就,仲可以畀你每樣嗌一底雞蛋仔同一底格仔餅。不過唔知係咪因為平咗佢又要做快咗冇咗以前好燙手好脆北角雞蛋仔出名嘅口感。點都好啦都食到好開心, 雞蛋仔係香港人共同的回憶! 雖然今次冇咗以前咁脆但係味道依然!大家一定要繼續支持香港嘅小食店共難關!
2020-06-04 122 浏览
每次經過佐敦都會去買佢哋嘅雞蛋仔食,今次去唔使排隊,雞蛋仔即整熱辣辣, 雞旦仔脆卜卜,依家仲送多一底格仔餅,我第一次食佢哋嘅格仔餅,味道就一般,冇乜特別,我都係覺得雞蛋仔好食啲。
雞蛋仔格仔餅
雞蛋仔格仔餅
2020-04-16 121 浏览
剛買了一底雞蛋仔,但是很可惜,對它很失望,一點也不好吃,又硬又沒有蛋味,而且也不夠熱,現在沒有遊客也不再用心去做,好的雞蛋仔應是外脆內軟,有雞蛋味不只是甜,這一間名氣大於食物質素
2020-04-16
外卖自取
2020-01-23 174 浏览
次次行過都見到好多人排隊買 難得早幾日放工行過竟然唔晒排隊😮 所以就打算買一底試下🤩🐣 雞蛋仔 $25可能因為唔多人買既原因 所以唔係即叫即整🙈一比完錢店員就即刻比左底已經預先整好既雞蛋仔我😣😣 雖然依幾日唔係好凍 但個雞蛋仔已經唔係新鮮滾熱辣😂 頭果幾粒食落都仲係脆卜卜既~但食到中間已經淋晒😅可能放左係個袋焗到淋左 最慘既係個雞蛋仔完全冇蛋味🤦🏻‍♀️感覺似係食緊冇味道既麵團only 😐 而且價錢都唔算平 都係留返比d 強國人食算⠀⠀⠀⠀

次次行過都見到好多人排隊買
難得早幾日放工行過竟然唔晒排隊😮
所以就打算買一底試下🤩

🐣 雞蛋仔 $25
可能因為唔多人買既原因 所以唔係即叫即整🙈
一比完錢店員就即刻比左底已經預先整好既雞蛋仔我😣😣
雖然依幾日唔係好凍
但個雞蛋仔已經唔係新鮮滾熱辣😂
頭果幾粒食落都仲係脆卜卜既~
但食到中間已經淋晒😅
可能放左係個袋焗到淋左
最慘既係個雞蛋仔完全冇蛋味🤦🏻‍♀️
感覺似係食緊冇味道既麵團only 😐
而且價錢都唔算平 都係留返比d 強國人食算
⠀⠀⠀⠀
$25 (其他)
2020-01-06 132 浏览
聽人講佢哋雞蛋仔好好食咁所以我就特登去啦 其實都唔算近地鐵站真係慕名而去…… 去到當然一定要排隊我排咗20分鐘呀 好期待woohoo, 佢哋係即叫即做嘅好新鮮我拎上手仲好熱熱辣辣 仲好有蛋味 好食 諗落都想食多次 Its was my pleasure to try it, as many friendsssssssssssssssssssssss told me its famous and worth to try so I go there . Finally us happy to madd it and strongly recommend you guysss to try it ,good Hong Kong street food Haha,good food happy day haha hahaaaaaaaa