2019-03-08
新年呀媽話想食齋,問過幾間都話要收加二、加三,又淨係得set menu,咁啱呢間就同平時一樣收費,所以就黎試試它!好彩一早book定位,入到去就可以直接入去坐,唔洗等位,happy!睇睇個menu,經理係咁sell我地點6人套餐,不過套餐上既野唔啱食,而且又貴,所以媽媽好果斷咁話散叫,英明!第一道係黑松露伊麵,份量較少,不過黑松露味很香,很夠味,伊麵軟硬適中,呀哥呀妹都好中意食!之後係芋頭魚,本來以為係好似平時食咁,成條鯛魚燒咁既樣,點知原來係由腐皮包著一塊塊芋頭的,魚頭魚尾則用冬菇扮的,食起來比較健康,芋頭味也很突出。不過同樣份量比較少了。上湯豆苗很爽口,湯不是味精湯來的,感覺幾健康。紫菜松子仁飯看起來很吸引,不過吃起來味道很淡,只有淡淡紫菜味,裏面沒有其他配料,感覺像是日本的紫菜飯糰,不過有點單調。羅漢齋有枝豆的,很驚喜!豆腐和冬菇很滑很入味,juicy!這個菜與羅漢齋很似,不過多了不同的菇菇、木耳和玉米芯,味道不錯。最後埋單計埋加一都係700元左右,比接近1000元的6人套餐還便宜!媽子英明!總括而言,這餐年初一飯很滿意!下次試試平時來食先!
上湯豆苗很爽口,湯不是味精湯來的,感覺幾健康。
羅漢齋有枝豆的,很驚喜!豆腐和冬菇很滑很入味,juicy!
總括而言,這餐年初一飯很滿意!下次試試平時來食先!