6天前
假期去文武廟拜神, 原來而家嗰度都成為咗旅遊景點。 搞掂之後,本身諗住去蓮香樓飲茶, 原來而家又變咗小紅書網紅店😂😂。 輾轉之下終於行返出大街, 近馬會附近有兩間酒樓, 隨便選擇了這間北園, 重點係好多位, 有位就隨便一間都冇所謂。首先講咗最需要避雷的食物, 油炸食物可以完全避開,可以的話不要選。。。蝦多士非常油、超級油、 食完成後都係油, 完全係 吸滿油嘅麵包, 蝦肉極少。避風塘魷魚鬚又係非常之油, 好多油, 唔夠爽脆。手指粗腐皮卷外皮炸唔起, 唔脆 有啲韌, 質感奇怪, 個餡都麻麻地。其他點心,鮮蝦菠菜餃、手剁鮮牛肉球、明爐叉燒腸、蟹柳肚皇扎, 呢幾個都幾好食。 特別係 蟹柳肚皇扎, 腐皮彈得嚟夠淋滑, 而且有魚肚吸收咗醬汁好好食。 菠菜餃大大隻, 但最奇怪裏面係會有蒜蓉。富豪炒飯, 都算炒得爽口而且足料。鮑汁鳳爪、酥皮蛋撻仔、脆皮叉燒包, 呢幾款冇食所以唔知道。但整體服務差,明明有位都要喺出面等,唔知打乜, 都算啦 咁咪等囉。 問佢新春有冇加二加三, 個職員話唔知我講乜。 終於搵到經禮問係話加一。 但係點心紙唔同咗價格,新年專用點心紙 ,後來係openrice睇到😂😂平時不用甘貴
蝦多士
避風塘魷魚鬚
又係非常之油, 好多油, 唔夠爽脆。
手指粗腐皮卷
外皮炸唔起, 唔脆 有啲韌, 質感奇怪, 個餡都麻麻地。
鮑汁鳳爪、酥皮蛋撻仔、脆皮叉燒包, 呢幾款冇食所以唔知道。
但整體服務差,明明有位都要喺出面等,唔知打乜, 都算啦 咁咪等囉。 問佢新春有冇加二加三, 個職員話唔知我講乜。 終於搵到經禮問係話加一。 但係點心紙唔同咗價格,新年專用點心紙 ,後來係openrice睇到😂😂平時不用甘貴, 新年點心紙最貴嗰個 要差不多60蚊, 最衰唔記得影低點心紙。
還有我們不是熟客,沒有派利是。店員對有派利是的客人,很熱情。