2022-09-18 926 浏览
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 佐敦 - 北海道牛乳蛋糕 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 『慶祝每一個時刻💕挑戰試曬全店產品‼️』今次慶祝下中秋翌日係星期日而星期一又可以放假😎所以可以出去行下街 行過路過佐敦北海道牛乳蛋糕聽到敲鐘「鈴鈴鈴」聲🔔緊係過去睇吓咩事😂🤣原來係蛋糕出爐啊🔥再望多望 仲有好多撻款、批款供應Oh 🥹 全部都好吸引👉🏼👈🏼簡單嘅眼神對望👦🏻就話入去食啦💓嘻~(開心開心😁)見到menu 樣樣都想食😋不如. . . . . . 就嗌曬全部第一次當蛋糕放題咁點🥰用脂肪做籌碼☺️ 挑戰試曬全店產品😛- - - - - - - - - -💜盒子蛋糕💜- - - - - - - - - - - 最近好hit 嘅盒子蛋糕 用個盒仔裝住 見到一層一層嘅疊層 有種治癒感🟨🔹玫瑰伯爵麻糬盒子蛋糕 $48『推薦🔥』玫瑰味香濃~個味同伯爵茶好夾呀麻糬加埋入去煙煙韌韌 如果多啲麻糬更加好食😋🔹芒果白玉盒子蛋糕 $48芒果甜品一向出色 估唔到細細舊蛋糕有咁多果肉加入咗白玉 更加煙韌- - - - - - - - - -🧡批類系列🧡- - - - - - - - - - - 本身見仲有豚肉批 不過已經賣曬🔲下次有

『慶祝每一個時刻💕挑戰試曬全店產品‼️』

今次慶祝下中秋翌日係星期日
而星期一又可以放假😎
所以可以出去行下街

行過路過佐敦北海道牛乳蛋糕
聽到敲鐘「鈴鈴鈴」聲🔔
緊係過去睇吓咩事😂🤣
原來係蛋糕出爐啊🔥
再望多望 仲有好多撻款、批款供應
Oh 🥹 全部都好吸引👉🏼👈🏼

簡單嘅眼神對望
👦🏻就話入去食啦💓
嘻~(開心開心😁)

見到menu 樣樣都想食😋
不如. . . . . . 就嗌曬全部
第一次當蛋糕放題咁點🥰
用脂肪做籌碼☺️ 挑戰試曬全店產品😛

最近好hit 嘅盒子蛋糕 用個盒仔裝住
見到一層一層嘅疊層 有種治癒感🟨

🔹玫瑰伯爵麻糬盒子蛋糕 $48『推薦🔥』
玫瑰味香濃~個味同伯爵茶好夾呀

面頭仲有小蘋果嘅圖案
好可愛
入面有豐富蘋果蓉

🔹酸乳酪芝士批 $23

- - - - - - - - - -💛撻類系列💛- - - - - - - - - - -
🔹檸檬撻 $23『特別~~』
如果想要啲新鮮嘅感覺
可以試吓檸檬批
又酸又甜 醒神曬

🔹香橙朱古力撻 $25
呢個賣相好高級
微苦朱古力係面層
下面就係香橙嘅餡
稍為有少少甜

🔹3.6牛乳芝士撻 $20 「招牌🔶」
之前喺日本食過之後
返到嚟香港都係第一次食
有種懷念去旅行嘅感覺
而作為店舖嘅招牌產品之一
絕對有保證
凍撻嚟講 撻皮厚薄適中
而且牛乳味香濃
Yum Yum😋🤍

- - - - - - - - - -💙Drinks 💙- - - - - - - - - - -
🔹玫瑰Latte $38 『打卡美美🌹』
叫咗咁多嘢食
梗係要叫杯嘢飲下啦
玫瑰味同咖啡味都同時共存
唔會喧賓奪主
香、甜、微苦⋯⋯

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍北海道牛乳蛋糕 (佐敦) (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G03號舖

►▪▫►▪▫►▪▫ 用餐提示 ►▪▫►▪▫►▪▫►
餐廳設有製作廚房
每日嘅甜品都會新鮮製造
而且設有出爐時間
如果想食到最新鮮嘅蛋糕
記得留意住啦✏️

喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee佐敦
🔎發掘同類美食:#ee甜品

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #莊士倫敦廣場 #北海道牛乳蛋糕 #新鮮蛋糕 #盒子蛋糕
2022-09-15 884 浏览
果日去佐敦,莊士倫敦廣場玩完係地下食埋下午茶先歸家,呢度啲芝士tart超美味,仲有忌廉鮮果杯,都好吸引🥳除左咖啡,仲有北海道3.6牛乳,岩晒小朋友👍🏻佢玩完食完,上車秒睡😜
同🤴🏻 & 3個姊妹🧍🏻‍♀️🧍🏻‍♀️🧍🏻‍♀️ 喺佐敦食完飯差不多9:30,經過門口聽到 ‘ 手搖鈴鈴 ’ 聲話有五折優惠,見到有我鍾意食嘅斑斕蛋糕🎂就排隊試一試先😚😚係天意丫😙😙~~~椰汁🥥斑蘭蛋糕🎂~~~原價$100半價就$50,係一個完整嘅圓形蛋糕🎂底部會有蛋糕紙,所以拎起嘅時候有啲麻煩😀😀講返斑斕蛋糕🎂未食斑斕味勁香☺️☺️,同時又做到每一口都滿滿嘅斑斕味🥰🥰,椰🥥香味亦都十足,我好滿意😍😍~~~特濃流心芝士🧀蛋糕🎂~~~半價左就$55,同樣都係一個圓形蛋糕🎂,芝士🧀嘅份量少,可能要微波爐叮先有流心效果😅😅!蛋糕質感軟綿綿,同其他店古早味蛋糕冇乜分別🧐🧐提議:蛋糕又唔高,建議蛋糕盒可以整得矮少少,唔使咁 ‘ 牙咋 ’ !😜😜

~~~椰汁🥥斑蘭蛋糕🎂~~~
原價$100半價就$50,係一個完整嘅圓形蛋糕🎂
底部會有蛋糕紙,所以拎起嘅時候有啲麻煩😀😀

~~~特濃流心芝士🧀蛋糕🎂~~~

2022-08-19
5 分钟 (外卖自取)
$52.5 (其他)
2022-08-24 407 浏览
偶然經過俾啲cake吸引左🤣賣想望落去好靚好吸引,忍唔住買左兩件試一試買左栗子🌰tart,栗子蓉唔會太甜,夠順滑😋中間係滿滿的cream,夠足料。美中不足係蛋糕個比例太少,個人鐘意多少少蛋糕配堆一齊食。另一個係伯爵茶tart,抵讚係夠茶味,亦有滿滿既cream👍🏻👍🏻

2022-06-20 757 浏览
我係甜品粉絲,呢度既甜品大小都適中,可以同朋友一齊開心share食多幾個唔同口味,滿足多心既我,今次就食咗四款。最左邊嗰個泡芙,外皮好香脆,入邊有吉士cream 不會太甜。上邊係玫瑰伯爵茶撻,茶味好出👍可惜cream 有啲溶。栗子撻,好香栗子味,但栗子可以再多啲更好。所有撻底都好脆。

上邊係玫瑰伯爵茶撻,茶味好出👍可惜cream 有啲溶。

栗子撻,好香栗子味,但栗子可以再多啲更好。
所有撻底都好脆。

2022-06-14 532 浏览
平時行過見到d cake咁靚已經好想試吓今晚就忍唔住好想破戒食甜野買左2個凍2個熱凍有紅豆抹茶批中間仲有麻薯原味泡芙熱撻返屋企叮叮佢就食得芝士流心批雞批入邊好多肉同蘑菇 下次要試吓d蛋糕先得
平時行過見到d cake咁靚已經好想試吓

芝士流心批
雞批入邊好多肉同蘑菇

下次要試吓d蛋糕先得
2022-05-25 591 浏览
🍵🥺北海道牛乳蛋糕Hokkaido milk cake雖然上次已經去過,但係食過返尋味!作為一個抹茶控,今次要試嘅係京都抹茶麻薯紅豆撻!。京都抹茶麻薯紅豆撻🍡🍵$25真係超級好食!同上次一樣佢啲忌廉嘅味道超正,今次嘅綠茶味好清新,裏面仲有QQ麻薯,又煙韌又軟糯。啲紅豆都好甜,為抹茶撻增加左風味。最驚喜嘅係佢嘅細節,上面嗰塊焦糖餅裝飾竟然搽咗一層可食用金箔,令成個甜品嘅精緻度提升左一個層次。美中不足嘅係成個撻嘅部份太單調,幾乎八成都係綠茶忌廉,剩低嘅係少少紅豆,一粒麻薯,餅底同海綿蛋糕。個人認為可以再加一啲元素豐富佢嘅口感,例如中間加層綠茶脆脆。不過,北海道牛乳雪糕今次都冇令我失望,我真係太鍾意呢一間舖頭啦!價錢:$25地址:北海道牛乳蛋糕 (佐敦) (佐敦)佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G03號舖北海道牛乳蛋糕 (旺角)旺角豉油街60號鴻都大廈3座地舖#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #foodinhk #eatinhk #hkig #h
🍵🥺

北海道牛乳蛋糕
Hokkaido milk cake

。京都抹茶麻薯紅豆撻🍡🍵$25

價錢:$25
地址:北海道牛乳蛋糕 (佐敦) (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G03號舖

北海道牛乳蛋糕 (旺角)
旺角豉油街60號鴻都大廈3座地舖

#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #foodinhk #eatinhk #hkig #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodinsta #whattoeatinhk #hkeat #eathk #hkcafe #cafehk #desserthk #lunchtime #dinner #hklunch #lunchhk #dinnerhk #hkdinner #eatwith #eatwithme #eating #eathealthy
2022-05-05 637 浏览
過咗9:00 ,出邊個牌寫住50% off. 入到去先至知道細節,買大蛋糕,能買其他嘢,就有五折。如果淨係買個雞批或者係檸檬撻,就剩係得八折。希望佢哋老實啲,唔好誤導。
2022-05-05
宵夜
唔好以為佢淨係賣蛋糕,tart、puff、卷蛋都應有盡有;以前喺旺角分店已經試過佢地嘅產品,覺得超級好味;而家佐敦店有埋堂食,可以令你享受新鮮出爐最正嘅時刻!雖然今次我係拎返屋企再焗,但質素都保持到喎~3.6牛乳鮮奶撻 $20鮮奶撻再焗可能係影響到鮮奶凝固嘅程度,之前現場食會再香滑啲,建議堂食3.6牛乳焦糖葡撻 $16E個就返焗都好正,個撻好多層好脆,焦糖燉蛋都好入味,甜度剛剛好,可以兩啖食哂😂錦爽蘑菇芝士雞批 $25估唔到雞批係全場最好食,同一般茶餐廳唔同,佢厚身好多,個皮做到鬆脆合一,重點內餡好足❤️蘑菇雞嘅調味都好creamy好食,可以兩人share ~總結:個人喜愛程度:雞批》葡撻〉鮮奶撻,大家經過記得要試吓,堂食/即食味道會更好,唔得就學我返焗啦~評分(5⭐️為最高):食物:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

3.6牛乳鮮奶撻 $20

3.6牛乳焦糖葡撻 $16

錦爽蘑菇芝士雞批 $25

評分(5⭐️為最高):
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-04-18 544 浏览
📍北海道牛乳蛋糕 (佐敦) 呢間蛋糕店嘅食物全部都係採用北海道3.6牛乳製作嘅🇯🇵,店舖蛋糕同撻嘅種類超多,😍一經過就比佢地既撻同蛋糕吸引住!佢地一共有旺角同佐敦兩間分店,佐敦呢間仲設有少量座位可以堂食,超方便!! 下次會黎試下佢地主打嘅日式牛乳蛋糕🎂!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️3.6牛乳焦糖葡撻 ($16)葡撻既價錢算係偏貴,不過絕對值得一試!🥰佢既酥皮好厚,而且做得超脆身,層次分明,咬落好鬆脆,仲充滿焦糖香味!🤤佢嘅蛋味好香,食落好滑溜,一定要趁熱食呀!! 𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G03號舖Shop G03, G/F, Chuang's Jordan Plaza, 219 Nathan Road, Jordan
📍北海道牛乳蛋糕 (佐敦)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️3.6牛乳焦糖葡撻 ($16)

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G03號舖

2022-04-03 442 浏览
最近路過見到有間包舖半價男朋友話平時行過都好香😍😍就決定買個番黎試下😬-呢到係有買蛋糕既話所有野半價!冇買蛋糕就八折🔥 蛋糕室溫放左24小時先需要放雪櫃-🥢北海道特濃芝士蛋糕(原價$110 特價$55)蛋糕好綿好軟身😍另外都幾重奶味!芝士果然係特濃😂食落仲有啲膩焗番熱食既話應該會做到少少流心feel👍🏻結論係我覺得冇芝士果啲好食過有芝士🧀原味應該會更好不過鍾意食啲勁濃芝士既都可以試吓!
最近路過見到有間包舖半價

男朋友話平時行過都好香😍😍
就決定買個番黎試下😬
呢到係有買蛋糕既話所有野半價!
冇買蛋糕就八折🔥
蛋糕室溫放左24小時先需要放雪櫃
🥢北海道特濃芝士蛋糕(原價$110 特價$55)
蛋糕好綿好軟身😍
另外都幾重奶味!
芝士果然係特濃😂食落仲有啲膩
焗番熱食既話應該會做到少少流心feel👍🏻
結論係我覺得冇芝士果啲好食過有芝士🧀
原味應該會更好
不過鍾意食啲勁濃芝士既都可以試吓!
2022-04-02 263 浏览
I passed by the shop, and attracted by the Double Cheesecake.It tasted good, I finished half a cake in one go, haha. But I thought I was buying a "cheesecake", like those Japanese style cheesecake  Turned out it was a sponge cake with some cheese filling in the middle, hahaha. Price is a bit high for a sponge cake, but I know they supposed to use high quality ingredients. I'm interested in their Matcha Latte next time.
2022-03-28
2022-04-01 268 浏览
美味的北海道牛乳飯後甜品北海道牛乳蛋糕是一間以北海道3.6牛乳製作為主題的甜品店。牛乳蛋糕日賣近200個,人氣旺盛店內的所有食品都係每日新鮮現制,牛乳蛋糕日賣近200個,極具人氣,仲有多款甜撻及鹹撻選擇,花多眼亂,但總有一款岩你的口味食物方面:照燒牛肉批 : 批面金黃飽滿,內裡餡料豐富,有燒牛肉、蘑菇、火腿、芝士及洋蔥,非常惹味鮮水果甜點卷 : 蛋卷分量十足,足足比平常厚成倍,蛋糕硬身重雞蛋味,中間夾著香滑忌廉及新鮮生果,豐富美味的卷蛋Ours Tips: 佐敦店設有堂食座位,可以坐底慢慢享受美味的甜品
美味的北海道牛乳飯後甜品

食物方面:

2022-03-21 320 浏览
/ 經過開佐敦,探完舊同事,適逢3月14日白色情人節,咁岩屋企又咁齊人,所以就買左個蛋糕慶祝下,黎個小小既儀式感🙆🏻‍♀️本身我仲糾結緊,睇緊到底買特濃朱古力味定係北海道牛乳好⋯最後都係揀左No.1熱門既北海道牛乳原味蛋糕🥳📍北海道牛乳原味蛋糕🍰 ($100)💬佢其實仲有個cream配埋俾我,但我唔記得左影⋯ 個蛋糕熱食再加涷既cream一齊食落去,真係好正,無得輸🤤!屋企人覺得呢個蛋糕好似古早味蛋糕咁,食落去個感覺一d都唔漏,所以都幾推介,下次可以再encore試下其他味😆另外一提,店員既態度都幾好、好nice,前面有個客人想買撻,咁岩淨返最後一個,而咁岩果個撻係整衰左既,舊cream一pat pat⋯但個店員都好坦白、好老實咁同客人解釋,最後個客人都話唔緊要,照買左🤣
/ 經過開佐敦,探完舊同事,
適逢3月14日白色情人節,
咁岩屋企又咁齊人,所以就買左個蛋糕慶祝下,
黎個小小既儀式感🙆🏻‍♀️

本身我仲糾結緊,
睇緊到底買特濃朱古力味定係北海道牛乳好⋯
最後都係揀左No.1熱門既北海道牛乳原味蛋糕🥳

北海道牛乳原味蛋糕

📍北海道牛乳原味蛋糕🍰 ($100)
💬佢其實仲有個cream配埋俾我,
但我唔記得左影⋯
個蛋糕熱食再加涷既cream一齊食落去,
真係好正,無得輸🤤!
屋企人覺得呢個蛋糕好似古早味蛋糕咁,
食落去個感覺一d都唔漏,
所以都幾推介,下次可以再encore試下其他味😆

另外一提,店員既態度都幾好、好nice,
前面有個客人想買撻,咁岩淨返最後一個,
而咁岩果個撻係整衰左既,舊cream一pat pat⋯
但個店員都好坦白、好老實咁同客人解釋,
最後個客人都話唔緊要,照買左🤣

2022-03-14
5 分钟 (外卖自取)
$100 (其他)
北海道牛乳原味蛋糕
2022-03-08 193 浏览
招牌好大,離好遠都見倒,原來有堂食,見倒有餅房就知新鮮,最岀名嘅係焦糖葡撻同北海道原味蛋糕,咁就選咗推介嘅原味蛋糕,100蚊,用個白色蛋糕盒入好,好簡單,唔花巧,攞上手都幾重,打開大概有7寸,中間插上一支旗仔🇯🇵。蛋味香,雖然係用3.6牛奶,反而奶味唔算突出,質感軟熟
蛋味香,雖然係用3.6牛奶,反而奶味唔算突出,質感軟熟
2022-03-07
外卖自取
$50 (宵夜)