6天前 0 浏览
今日路過華御結見到做緊特價優惠,有$12飯團,一朝早已經好多人排隊,於是我買咗兩個做早餐。我買咗,本格和風燒牛肉和紅雪蟹沙律。入面嘅飯餸比例適中,唔會太多飯,燒牛肉比較入味,而紅雪蟹較清。
2024-06-26 61 浏览
最近開始去做gym,所以試咗"華御結"嘅九州產大地雞沙律雞胸肉,有蒜鹽、黑胡椒同香草三種口味,俾我嚟個自製雞胸肉自助餐。雞胸肉質地相當嫩滑,每種口味都各有特色。蒜鹽嘅濃郁蒜香撲鼻而來,令雞胸肉更加有滋味;黑胡椒味道較為刺激,適合鍾意重口味嘅人;而香草口味則帶有淡淡嘅草本香氣,比較清新。三種口味都唔錯,每咬一口都感覺唔會重複。以前一直以為"華御結"只係賣御結,估唔到仲有咁好嘅雞胸肉選擇,真係一個好嘅發現。不過,老實講,華御結嘅雞胸肉未能全面媲美Donki嘅雞胸,可能係口味同質地上仲有啲距離。總括嚟講,"華御結"嘅九州產大地雞沙律雞胸肉係一個不錯嘅健身餐選擇,係尋找多樣化嘅雞胸肉味道時值得一試。
2024-06-20
外卖自取
2022-06-13 231 浏览
每日都要買個早餐返公司食,食得好食得飽,心情好有效率。琴晚已經諗定食乜野早餐,一心諗住食華御結的鹽味半熟蛋。地點一樣就腳,未出香港站,向中環站方向行兩步就到。去到就俾個早餐套餐吸引,一個$19或以下的飯團配$10飲品,共$26, 是貴的,但好肚餓,要食飯先有力氣。吞拿魚沙律飯團($19) - 呢個口味一直係我的最愛,因為鐘意食沙律醬。雖然個飯團係用日本米,但個飯團有滿滿的餡料,唔會全部都係食飯。日本柑乳酪飲品($10) - 之前飲過蘋果口味,覺得好好味。今日見唔到蘋果,所以就買了柑口味,一樣係有20%果汁同日本製造。柑都好好,但蘋果味的乳酪味會出少少。價錢:$26 (早餐比散買平了$3,都係貴)食物:正常(個紫菜係脆,飲品好味)服務:要排隊俾錢 (OK, 有兩個櫃檯收錢)
每日都要買個早餐返公司食,食得好食得飽,心情好有效率。

價錢:$26 (早餐比散買平了$3,都係貴)
食物:正常(個紫菜係脆,飲品好味)
服務:要排隊俾錢 (OK, 有兩個櫃檯收錢)
早餐
2022-06-13
外卖自取
$26 (早餐)
早餐