2015-10-24 1248 浏览
同朋友黎到南小館食下午茶。。一黎到可能因為係下午茶時段所以唔洗排隊。睇洛去間鋪好似新開張無內咁。。環境都ok。可能因為新開。d服務都好好點解咁好?因為我自已都覺得我自已好煩。我係咁問d侍應邊樣好食呀邊樣好食呀因為我樣樣都好想食。咁果個侍應真係逐個逐個同我話咩黎既。最後佢推介左呢4樣比我。 讚不過個南瓜團就真係認真麻麻啦。其他都好好味。我朋友話個蕎麥茶好香好好飲。我就冇飲到所以講唔到比你地聽好唔好飲!!係埋單既時後佢地仲比左張20蚊現金卷我呢間南小館我下次一定會黎食中午or晚餐。因為佢其他野都好吸引我有機會可以黎試下

甜品拼盤

不過個南瓜團就真係認真麻麻啦。其他都好好味。

蕎麥茶

係埋單既時後佢地仲比左張20蚊現金卷我

有機會可以黎試下
2015-10-24
下午茶
甜品拼盤
蕎麥茶
2015-10-24 1035 浏览
平日晏晝三點幾,可能呢間分店無提供下午茶,所以成間鋪連一枱客都無。作為唯一一枱既客人,以為喺倘大的店面內,可以自己揀個舒適既位子坐。但侍應們可能太得閒,要匿埋入面hea。結果侍應堅持入面唔坐得,要我地坐喺近門口最曬既位置。服務態度已經不值一談。落單唔夠三分鐘,侍應極速送上生煎包。相信用金屬器皿盛戴生煎包,只係掩耳盜鈴既技倆。就算剛剛送到,金屬邊完全唔熱。切開個包,只有三字形容︰乾﹑硬﹑凍。比起名不經傳既小店,佢地既質素真係差到無語倫比。可憐既南小館,希望葵芳既分店唔好拖累其他分店﹑甚至自家公司既招牌啦﹗

服務態度已經不值一談。落單唔夠三分鐘,侍應極速送上生煎包。
2015-10-23
2015-10-08 1099 浏览
之前mk有間南小館已經想試,而家葵芳開左,好近我返學地方,今日就同fd 2個去食外婆紅燒肉燒賣 真係經典,唔知係我地聽錯定waiter講錯啦,開頭問入面有啲咩,話有粒外婆紅燒肉燒賣係入面,用糯米皮包住。結果首先入面既係糯米,唔係糯米皮,外婆紅燒肉就唔係粒粒燒賣都有,個肉size係比起一毫子都大小小,成粒就係食蒸糯米。八寶菜飯 唔明點解要咁擺,味道正常但係餸就真係好少好少。小籠包反而幾好食既,做到皮薄有好多湯汁,個肉質都係幾好既,仲要又唔貴。糯米漿 諗住屁股癢叫一杯試下飲,喊出黎,淡到水咁,我都有飲過米漿類飲品,真係唔會係咁既淡味埋單接近200,找返2蚊但真係唔想當tips,結果我拎返,waiter態度即變,真心無嘢好講......

八寶菜飯 唔明點解要咁擺,味道正常但係餸就真係好少好少。

2015-10-06
2015-09-28 915 浏览
還係小南國好。集團想行親民路線 可惜 食物質素太差 雪菜黃魚米麵 就是醬油麵 魚腥味好重 小籠包D皮好厚 痴牙! 侍應服務唔夠專業 成日傾計。。等開張等左好耐 原來係咁既質素 有d失望 唔會推介比朋友
2015-09-28 817 浏览
食過咁多間南小館,呢間應該係全港最難食,服務最差的一間。之前最欣賞南小館就係會有杯熱騰騰的茶,好配食上海野。但呢間無得供應。由茶變水……茶要另外叫,18蚊……招牌喬麥茶……好失望。待應講野好似鬼食泥一樣,無一個字聽到。共叫左4樣野食……鮮肉小籠包(冇肉味,吾睇菜單都吾知佢係鮮肉)、招牌生煎包(包皮太結實,一D口感都冇)、炸銀絲卷(韌過食糯米卷)和蔥油拌麵(說得過去,不太差)!
。待應講野好似鬼食泥一樣,無一個字聽到。

2015-09-28