4天前
▶️炭燒乳豬新鮮出爐嘅炭燒乳豬一上枱就炭香味十足,外皮薄薄一層好香脆,肉質細嫩,油而不膩,每一啖都滿嘴留香,令人回味無窮。▶️元朗楊氏烏頭烏頭魚嘅魚肉鮮甜可口,而且呢道菜可以品嚐到唔同口味嘅烏頭魚,鹹檸檬同豉汁。鹹檸檬味道鹹鮮,新鮮檸檬味道清新,非常突出魚嘅鮮味。豉汁有住濃郁嘅鹹香味,味道充分咁滲入魚肉之中,完全冇腥味。▶️臘味炒芥蘭鑊氣十足嘅芥蘭冇苦澀嘅味道,反而更加鮮脆好食,加上臘味嘅鹹香味,令成道菜嘅味道清香可口。以上就係我哋喺南苑海鮮酒家鍾意食嘅特色粵菜,大家不妨可以嚟試吓。▶️芝士龍蝦伊麵龍蝦肉質雪白嘅顏色,鬆脆嘅口感,甘甜嘅味道,有住獨特新鮮同埋Q彈滑嫩嘅口感,配上濃郁嘅香濃芝士同埋好有咬口嘅伊麵,口感同味道簡直一流。
▶️元朗楊氏烏頭
▶️臘味炒芥蘭